yardımcı olabildiysem ne mutlu :) işin ilginç yanı ben bu konuyu açalı o kadar zaman oldu, kliksa eminim bu konunun farkında, CEO'suna dahi mesaj gönderdim soruna ilişkin, hala sorunlu ürünleri satmaya devam ediyor. ciddi ve sorumluluk sahibi bir firmanın bu ürünü çoktan satıştan kaldırması gerekirdi. Arkadaşlar satın almış olduğunuz ürün (kanunen kesin olmamakla birlikte) ayıplı üründür. çünkü yazılımı değiştirilmiş, orijinal desteklere uyum sağlamıyor. Benim yaşadığım sorun sizinle aynı olmasına karşın ben ilk 14 gün içerisindeki cayma hakkımı kullandım. yani koşulsuz şartsız almak zorundaydılar. sizin durumunuzda ise satıcı firma teknik servisten ürünün ayıplı olmadığına dair rapor hatırlatacaktır diye düşünüyorum. sizin iade konusunda muhatabınız kliksa, kanunda geçen "Bu durumda malın ayıplı olmadığının ispatı satıcıya aittir." cümlesi doğrultusunda ürünü yetkili servise gönderecek, orası ise yazılımsal bir hata olduğunu büyük ihtimalle kabul etmeyecek. bu durumda işi tüketici hakem heyeti ve tüketici mahkemelerine taşımanız gerekecek. teknik bilgim çok iyi değil, bunun ispatını nasıl yaparsınız bilmiyorum, telefonun hata verdiği kısımlarda ekran resmini alıp saklamanız faydalı olabilir. ayıplı mal satılması durumunda şu haklara sahipsiniz;
"TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN Tüketicinin seçimlik hakları MADDE 11 (1) Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici; a) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme, b) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme, c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme, ç) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme, seçimlik haklarından birini kullanabilir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür."
Kliksa ürünü yetkili servise sizin göndermenizi isteyebilir, bence göndermemelisiniz, dediğim gibi ücret iadesi gerçekleştirmesi gereken kliksa, kontrol için onlar göndermeliler ürünü. en doğru bilgiyi ALO 175 tüketici danışma hattından alabilirsiniz. Bu alanda uzmanlığım yok, sadece kanunu inceledim ve başımdan geçen birkaç talihsiz olayla tecrübe sahibi oldum.
Sahte yazılımdan kastınız ne hocam pek anlayamadım
Hugh Jackman
kullanıcısına yanıt
drm keyler silinmiş ve bootloader kilidi açılmış. güncelleme yapmak istediğinde veya antivirüs programını çalıştırdığında " cihazda orjinal olmayan yazılım tespit edildi" şeklinde uyarı alıyordum.