Şimdi Ara

Cevap: Mause oynatınca psu dan garip bir ses geliyor.( YARDIM )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bunca yıldan sonra hortlatıcam konuyu kusura bakmayın :D aynı problemi yaşıyorum bir süredir. evime home stüdyo kurdum, ses monitörleri, müzik işleri için bir harici ses kartı aldım. ses kartı usb ile bağlanıyor bilgisayara. mouseu oynattıkça o ince cızırtı çıldırtıyordu beni. usb portlarını değiştirdim olmadı. kabloları birbirinden ayırdım olmadı. araştırmaya koyuldum. ta ki sizin yazışmalarınızı görene kadar sunulan hiç bir sebep mantıklı gelmemişti. bilgisayarı (win10) güç tasarrufu moduna aldığımda ses kesiliyordu ama bu kez de aşırı bir performans düşüşü yaşıyordum. çözüm bu değildi fakat problemin işlemci aktifliğiyle ilgili olduğunu kestiriyordum. bu sayede bu konuyu buldum. problemini çözdüğünüz arkadaşa söylediğiniz yöntemi uyguladım fakat hiç bir şey iyileşmediği gibi daha da kötü oldu. artık mouseu oynatmasam da aynı sesi alıyorum üstüne bir de ara ara elektrik kaçağına ya da fare ciyaklamasına benzer bir ses geliyor artık. şu an biosu güncellemek üzere dosyaları indiriyorum ve bu aralıksız ses artık beni delirtmek üzere. sesi kaydetmeye çalıştım ama telefonun algılayacağı bir ses değil. insanın beynine beynine işliyor alttan alta. çok garip. varsa tavsiyeleriniz çok memnun olurum.

bu arada olurda cevap gelirse diye bilgi ekleyeyim;

anakart: msi z97 gaming 5
    işlemci: intel i7 4790k (over

• Gamer arkadaş aldığı ilk bilgisayarla heyecanla oyun oynamaya koyulmuş. Odasını ayarlamış ve bilgisayarını heyecanla açmış. Oyunları birer birer yüklemeye başlamış. Monitöre baktığında oynayacağı multiplayerde oyunların hayaliyle resmen kendinden geçiyormuş. İşte o anda kendini kaybetmiş. Birden bire kasadan hafif bir cızırtı sesi gelmeye başlamış. Kasa kapaklarını söküp atmış hemen. Aletlerini çıkarmış. Sesin nereden geldiğini anlamaya çalışmış. Psu dan geliyormuş. Ama durduramamış. Ses çıkmaya devam etmiş. Bir kaç saat bu şekilde devam edince işkence ediliyor gibi oluyor. Bir kaç gün daha bu sesle geçmiş. O da biliyormuş bu küçük sesle kafayı yiyecekmiş, aklını yitirecekmiş. Bir kış böyle nasıl geçermiş küçük odasında? Ne yapabilirsin ki odanda hayalini kurduğun bilgisayarının yanında kalan bütün kışı bu sesle geçirmek zorundasın. Gamer arkadaş da aklını korumanın tek yolunun bu sese aşık ol ak olduğuna karar vermiş. Gözlerini kapatmış ve hayallere dalmış. Sonra da gözlerini açmış. Artık cızlama sesini duymuyormuş. Müzik duyuyormuş. Kalan bütün kışı odasında tam bir huzur içinde geçirmeye başlamış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• çok ilginç. konunun aslı bu linkte;
    https://forum.donanimhaber.com/m_91526725/tm.htm

yani konuyu ben açmadım ama şu an konu benim görünüyor çok garip. gamer arkadaşa helal olsun bu arada. nasıl katlanabilmiş bu lanet sese, hayret. ben yine de çözüm arıyor ve bekliyorum.
  • Garnıma agrılar girdi akşam akşam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sıkıntıyı ben de yaşıyordum. Özellikle Hackintosh kullanırken bu ses epey artıyordu.

Psu'yu değiştirdim sorun ortadan kalktı. Yeni sistem toplamıştım daha kaliteli bir psu almak çok da koymadı bana.

Sanırım coil whine denen zımbırtı yüzünden oluyor. Eski psum 5 senelik Gigabyte Psu idi. Hakkını yemeyeyim 5 sene sorunsuz kullandım.
  • evet sorunun nedeni coil whine, cx750 ile bende yaşıyordum.
  • arkadaşlar sorunun çözümünü buldum uyguladım tamamen çözüldü. aşağıdaki linke bakın çözümü oraya yazdım.

https://forum.donanimhaber.com/m_120832156//tm.htm#120833468
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.