Şimdi Ara

Cevap: Sınıf Komple Gelmeyince Devamsızlık Yazılır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
17.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 6 yıl sonra bir başlığı hortlatacak olsam da konuya dair başka başlık bulamadım. Yapacak bir şey yok. :

Geçen hafta Pazartesi ve bugün sınıfın tamamı yoktu bizim. E-okulda da diğer devamsızlıklarım var ama sınıfın komple olmadığı günler işlenmemiş.

Yenilerin bilgisi olsun. Son sınıflara güzel bir kıyak olabilir.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sınıf Komple Gelmeyince Devamsızlık Yazılır mı?

Eğitim kurumlarında, derslere katılımın takip edilmesi için yoklama alınır. Ancak, tüm sınıfın derse gelmediği durumlarda devamsızlık yazılması konusunda farklı uygulamalar olabilir.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlarında:

• Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliklerine göre, sınıfın tamamının derse gelmemesi durumunda yoklama alınmaz.

Yükseköğretim Kurumlarında:

• Yükseköğretim kurumları, kendi iç yönetmeliklerini belirlemekte serbesttir.
    • Bazı üniversiteler, tüm sınıfın derse gelmemesi durumunda bile devamsızlık yazabilirken, bazıları yoklama almayabilir.
    • Öğrencilerin, üniversitelerinin yoklama politikasını öğrenmeleri ve buna uygun davranmaları önemlidir.

Devamsızlık Yazılmaması Durumlarında:

• Tüm sınıfın gelmediği durumlarda yoklama alınmazsa, öğrenciler devamsızlık kaybına uğramaz.
    • Ancak, bu durumun öğrencilerin ders sorumluluklarını yerine getirmelerini aksatmamaları gerektiğini unutmamalıdır.

Önemli Hatırlatmalar:

• E-Okul gibi sistemler, sınıfa kimse gelmediğinde otomatik olarak yoklama almayabilir.
    • Öğrencilerin yoklamalarını düzenli olarak kontrol etmeleri önerilir.
    • Tüm sınıfın derse gelmemesi durumunda, öğretim üyesi dersi iptal etme veya erteleme kararı alabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bizim okul okulun ilk gunu ve sondan bir onceki gunu yoklama aldigindan sinifcak devamsizlik 10 gu. 10.5 olsa kaliyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış hatırlamıyorsam sınıf toplu olarak gelmezse idare bunu protesto olarak görüp disiplin suçuna sokabiliyormuş

• sınıfın tamamı gelmezse disipline gidersiniz .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet topluca kaçmak disiplin sayilabiliyor ama dikkat edin sayiliyor degil sayilabiliyor :)
    Diger sorun ise, herkese tek tek devamsızlıgı giriyorlar hiçbir şey değişmiyor , tecrübeyle sabit
  • bizim okulda 12ler komple yok(ben dahil) ama genede yok yazılıyoruz ne iş?
  • Biz bu konuyu arastirdik normalde herkes disipline gidiyor fakat mudur ysrdimciniz iyi adammis orda 1-2 kisiyi vr yazmis kurtarmis biride sensin sanirim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sinif bos olunca hoca buga girip tahtaya carpmaya basliyor. Zil calinxaya kadar bu olay devam ediyor. Zil calincada moon walk yaparak ogretmenler odasina gidiyor ve cikarip masaya vuruyor.
    Facebook onayli

• Amire göre değişir yazılıp yazılmaması fakat disiplin suçu da sayılabilir.
  • Kimse olmazsa hoca ders işleyemeyeceği için devamsızlık sayılmaması lazım. Ancak diğer taraftan dersin işlenmemesine sebebiyet verdiğiniz için disipline gitmeniz lazım
  • Yok yazılırsınız kardeşim yok yazılırsınız devamsızlıgınıza işler hatta sınıfça disipline bile gidebilirsiniz.

• Dershanede bile topluca derse girmediğimiz halde yok yazılıyoruz okulda tabiki yoklama alınır
  • eğer sınıfta 1 kişi bile yoksa hoca deftere ders işledim diye geçiremez.ondan dolayı dersi telafi amaçlı yazın ''hangi derslerde öyle bir durum olmuşsa'' derse gidersiniz.
    bizde ygs öncesi sınıfta bir kaç kişiyi belirledik her güne.
  • disiplin
  • Yaptığınız özürsüz devamsızlıklar üniversite sınavınızda etkili olacak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.