< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FenBilgini -- 25 Eylül 2019; 18:36:19 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FenBilgini -- 25 Eylül 2019; 18:36:19 > |
bırakta hayatınin içine et.
|
Ne bırakması hocam çalış azıcık tusa git halk sağlığı yaz
Zorunluda TSM yaz orda kal sabah 8 akşam 5 rahat rahat geçir gününü. Çok abartmışsınız hocam biz de yaşadık bu anlattığın sürecleri bir şekilde geçiyor Nöbette indirdiğim dizileri izliyorum ennnnnn yoğun bölümde olmama rağmen o kadar abartmışsın ki yani şu yazıda tıp fakültesini ve intörnlüğü gülüyorum sadece |
Herkes kendi mesleğinde ki zorlukları anlatır inanılmaz zor gelir ama tecrübe rahatlatır insanı. 30 yaşına geldiğinde geleceğin noktayı düşün 5 sene okumuşsun sonuçta...
Ben Polyester fiberglass yelkenli tekne üreten bir fabrikada 10 kişilik ekibin bir parçasıyım Fabrika kuralları gereği 1 dk bile durup dinlenmek yasak. yan yana çalıştığımız insanlarla konuşmak yasak. performansımız düşermiş yoksa. sabah 6.30 da kalkıp işe gidiyorum akşam 6 da çıkıp eve gidiyorum. 15 er dk dan günde 2 kez çay molası 30 dk da yemek molamız var. bunlar dışında telefon kullanmak yasak dolaplara bırakıyoruz. Polyester işi olduğu için sürekli toz ve yüksek ölümcül kimyasallar ile günün her saniyesi iç içeyiz. Cam elyaf vücuda batınca 3 gün kaşıntısı geçmiyor. Büyük ve küçük el aletleriyle daha önce 2 3 kez kaza atlattım biri bacak aramdaki atar damara canavarın kesme taşı çalışırken çarptı atar damarı parçalıyordum. diğerinde gene canavardan kopan parça suratıma çarptı gözümü kaybediyordum. (Bütün güvenlik ekipmanlarını kullanırız kask baret gözlük) Eşim daha önce kapıda kaldı telefon yanımda olmadığı için 3 saat kapıda beklemiş. Haftada 1 gün izin var sıkışık olduğumuzda ondada işe gidiyoruz. Yaz boyunca izin kullanamadık millet sahil sahil dolaşırken ben tozun içinden çıkamadım.. Robot gibi hergün işe gidip çalışanlarla bile konuşamadan eve dönüyorum. Hasta olduğumda izin yok. çalışmaya devam. Şuan benzinlikte pompacı olarak çalışmak için bile iş arıyorum. Senin yerinde ben olsam keşke. 5 yıl bitirmişsin stajlarını yapıyorsun birşeyler öğrenmişsin. Senin yerinde olsam telefona yüklerim film dizi oyun ne varsa sağlam bir powerbank. zaten ders çalışmayıda seviyorsun. biraz sık dişini sonra çok dua edersin :D Belkide yıllar sonra geri döneceksin bu konuya ve bize yazıcaksın iyi ki devam etmişim diye :D Hakkında hayırlısı neyse o olsun dostum. bende 23 yaşındayım evliyim ve tam yarın baba oluyorum :D Asıl sen bendeki stresi bir görsen :D |
Hocam asosyalliğinden dolayı zamanın nasıl geçtiğini ve ne uğruna çaba harcadığını bile 5 sene sonra anlamışsın. Ben anestezi asistan doktoruyum. Senin geçtiğim yoldan ben de geçtim ama sana daha ağır gelmiş bunlar. Çünkü sen yaşamak sosyalleşmek yerine kendini eve kapamışsın. Gerçek hayatın nasıl bir şey olduğunu bilmiyorsun. Gün gelip de çalışma şartlarının bu şekilde olduğunu tokat gibi yüzüne çarpınca anlamışsın. Ve şimdi kaçmak eski hayatına dönmek istiyorsun. Senin yaptığın sorumluluktan kaçmak. Bu şekilde ne yaşayabilir ne de para kazanabilirsin. Bak ben anestezi doktoruyum demiştim. Gerçekten zor bir bölüm. Bolca da nöbeti olur ama ben branşımı işimi seviyorum. Nöbet sevmiyor olabilirsin ilerde nöbetsiz bir bölüm seçersin olur biter. Sıkıya gelince kaçacaksan hiç bir bölüm ya da işte mutlu olamazsın. 1 sene sabredeceksin sonra TUS ta biyokimya patoloji mikrobiyoloji vs gibi nöbetsiz ya da nöbeti az bölümler seçeceksin. Son tavsiyem şu 1 sene de sorumluluk nasıl alınır, insanlarla nasıl iletişim kurulup onlarla bir şey paylaşılır buna ağırlık vermen. Hadi selametle.
|
Haklısın hocam. Anlaşılan o ki o tavsiye verecek kişi sensin.
Buyrun Masa sizin olsun. |
Ilk 3 senenin intikami :)
Ya o degilde ilk 3 sene cok zor diyor ama derse hic gitmemis :) bence sana zor gelen iletisim kurmak zorunda olmak. |
2 - 3 olsan neysede son senede bırakılmaz. bu zamana kadar dayanmışsın, diplomayı al sonra ne yapmak istersen onu yap.
|
Hocam tavsiye olarak pek bir şey söylemem doğru olmaz ama 9ay kalmışken ani karar vermemeni tavsiye ederim. sonrasında istersen mesleğini yapmazsın ama istersen geri dönüşün olur. bu arada ben de tıp fakültesi öğrencisiyim ve korktuğum durum tam olarak bu. :( hangi bulaşıcı hastalıkları kaptınız hocam bir de? :(
|
Kardeşim yaşın benden küçük saçma sapan hayallere dalıp hayatını berbat etme derim. Türkiye öyle gelişmiş ülkelerdeki gibi ben bu işi yapmayıp hayalimin peşinden gideceğim diyenlerin yaşayabileceği yer değil. Senin mezun olduğun yıl alacağın maaşın yarısına ömür tüketen, hatta onun da yarısına ev geçindirmeye çalışanlar var. Boşver bu hayalleri. Hayat düşünemeyeceğin kadar acımasız, emin ol. Bir şekilde mesleğini kazan, sonra ne yaparsan yaparsın.
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A7F5EEAFE -- 22 Eylül 2019; 17:57:34 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ORGANIKHOSAF -- 22 Eylül 2019; 18:48:22 > |
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDamagE -- 22 Eylül 2019; 19:25:34 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 11 52 7 -- 22 Eylül 2019; 19:30:29 > |