Şimdi Ara

(EDİT:BIRAKMIYORUM) 6. Sınıfta Tıp Bırakılır Mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
5
Favori
22.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birakman mantiksiz olur ama mesleginin sana gore de olmadigini dusunuyorum sebebi de her seyi gec fark etmen en iyi hamlen birikim yapip cig kofte dukkani acmak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dr.Danger kullanıcısına yanıt
    Hayır
  • MrT4ngo kullanıcısına yanıt
    Sanki böyle hayatımın içine edilmemiş gibi
  • Herkes kendi mesleğinde ki zorlukları anlatır inanılmaz zor gelir ama tecrübe rahatlatır insanı. 30 yaşına geldiğinde geleceğin noktayı düşün 5 sene okumuşsun sonuçta...
    Ben Polyester fiberglass yelkenli tekne üreten bir fabrikada 10 kişilik ekibin bir parçasıyım
    Fabrika kuralları gereği 1 dk bile durup dinlenmek yasak. yan yana çalıştığımız insanlarla konuşmak yasak. performansımız düşermiş yoksa. sabah 6.30 da kalkıp işe gidiyorum akşam 6 da çıkıp eve gidiyorum. 15 er dk dan günde 2 kez çay molası 30 dk da yemek molamız var. bunlar dışında telefon kullanmak yasak dolaplara bırakıyoruz. Polyester işi olduğu için sürekli toz ve yüksek ölümcül kimyasallar ile günün her saniyesi iç içeyiz. Cam elyaf vücuda batınca 3 gün kaşıntısı geçmiyor. Büyük ve küçük el aletleriyle daha önce 2 3 kez kaza atlattım biri bacak aramdaki atar damara canavarın kesme taşı çalışırken çarptı atar damarı parçalıyordum. diğerinde gene canavardan kopan parça suratıma çarptı gözümü kaybediyordum. (Bütün güvenlik ekipmanlarını kullanırız kask baret gözlük) Eşim daha önce kapıda kaldı telefon yanımda olmadığı için 3 saat kapıda beklemiş.
    Haftada 1 gün izin var sıkışık olduğumuzda ondada işe gidiyoruz. Yaz boyunca izin kullanamadık millet sahil sahil dolaşırken ben tozun içinden çıkamadım.. Robot gibi hergün işe gidip çalışanlarla bile konuşamadan eve dönüyorum. Hasta olduğumda izin yok. çalışmaya devam.
    Şuan benzinlikte pompacı olarak çalışmak için bile iş arıyorum.
    Senin yerinde ben olsam keşke. 5 yıl bitirmişsin stajlarını yapıyorsun birşeyler öğrenmişsin. Senin yerinde olsam telefona yüklerim film dizi oyun ne varsa sağlam bir powerbank. zaten ders çalışmayıda seviyorsun. biraz sık dişini sonra çok dua edersin :D
    Belkide yıllar sonra geri döneceksin bu konuya ve bize yazıcaksın iyi ki devam etmişim diye :D Hakkında hayırlısı neyse o olsun dostum.
    bende 23 yaşındayım evliyim ve tam yarın baba oluyorum :D Asıl sen bendeki stresi bir görsen :D

• 1 sene kalmışken diplomanızı elinize alın, diplomayı aldıktan sonra ne yapmak istediğinize karar verirsiniz. Doktor olup doktorluk yapmayan çok insan var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerinde olmak isteyen o kadar kişi vardır ki...
    Ama kıymetini ve şükretmeyi bilmiyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MelanchoLy - Man -- 22 Eylül 2019; 22:59:18 >
  • Asgari ücretle gece vardiyasında ağır işlerde sürünen babalara anlat sen yorgunluğu. Üstelik onların geçindirmesi gereken aileleri var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A7F5EEAFE

Ne bırakması hocam çalış azıcık tusa git halk sağlığı yaz
    Zorunluda TSM yaz orda kal sabah 8 akşam 5 rahat rahat geçir gününü.
    Çok abartmışsınız hocam biz de yaşadık bu anlattığın sürecleri bir şekilde geçiyor

Nöbette indirdiğim dizileri izliyorum ennnnnn yoğun bölümde olmama rağmen o kadar abartmışsın ki yani şu yazıda tıp fakültesini ve intörnlüğü gülüyorum sadece
    Hangi bolumun asistanisiniz?

• 23 yaşında intorn doktor olmak büyük başarı bence. Ama lise kafasından çıkmamışsiniz cidden.

Kendinize aklınızın uyustugu kişilerden oluşan bir sosyal çevre edinip hayata tutunmaniz lazım. Sizin derdiniz tıp fakültesi değil hayat. Mühendislik de okusaydiniz değişen bir şey olmazdi.

• 4ikaos kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarını okurken duygudan duyguya atladım. Demek istediğinizi anladım ve bana sus otur yerinde çalış demeye hakkınız var gerçekten. Teşekkür ederim. En azından şartları karşılaştıracak olursak siz evlisiniz baba olacaksınız inşallah benim daha takıldığım bir arkadaşım yok, evlenecek mentaliteye sahip değilim.
  • Kişisel koruyucu ekipmanlarını giy. Bir intern vardı hastanede maskeyle geziyordu adam. ne yapsın. o kadar yıl çalışmış hemşireler var. hastayla sürekli yakın temas kan al vs. Onlarda hastalık yok. Zaten internlük bitince yavaş yavaş angarya işler bitecek 9 ay dayanıver.

dokturluğun rahat bir bölümünü kazanmaya çalış. oradan devam et. merak etme zamanla alışırsın. ama hayat senin hayatın sen bilirsin. şu anda intern falan hikaye doktorsun zaten. yani okulun bitmiş. artık rahatlayacağın dönemler geliyorsun.

tıp falan okuduğumdan değil ha gördüklerim bunlar. nerede okuyorsun bir de orası da önemli
  • yarattığın comfort bubble 6. yılda patlayınca sudan cıkmıs balığa dönmussun normal. biraz dişini sıkarsan tekrar yeni bir balon yaratabilirsin
  • Hacı bu yüzden tıp istemiyorum. 6 sene oku. Sosyal hayat sıfır. Ha parası iyi eyvallah da değer mi? Bilemeyeceğim gerçi ben tıp okumasam da sosyal hayat yine sıfır telefon başında vaktim geçiyor. Ama sevdiğim mesleği yapmak istiyorum. İnşallah olur.

Sana gelince o kadar emeğin var biraz dayanirsan karşılığını alırsın gerekirse tekrar başka bölüm okursun. Üniversiteyo bitir illa doktor olacaksın diye bişi yok

• yapacak bir şey yok hocam abim intörnlüğünü anlattıkça kalbim sıkışırdı neler neler
    9ay daha sabredeceksin sonra az bir şey aklın varsa yurtdışı işin çalışırsın yoksa da sakın cerrahi dahiliye vb gibi bölümlere gitme
    hocam arkadaş olmazsa daha zor geçer ayrıca sosyalleşmenin bir yolunu bulmalısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korsan58 -- 22 Eylül 2019; 23:15:29 >
  • Tavsiyen nedir? Evde nasıl çalışıyorsun beni zorla dershaneye yazdıracaklar bence para avcıları.

• MelanchoLy - Man M kullanıcısına yanıt
    Estağfirullah bu kadar sabrımın temeli sağlıklı bir nefes almak için şükretmekten geçiyor. 'Yerimde' olmak isteyenler illaki olur benim bulunduğum konumdan mantıklı şikayetlerim var. İntörnüm diye bana doktorluk değil ayak işi yaptırıyorlar. İnanın bana tıp okumanıza gerek yok intörn olmanız için. Ayak işi yapmaktan mı gocunuyorum hayır, herkesten de iyi yapıyorum aşırı sorumluluk sahibi biriyim fakat böyle değil de yarın bir gün mezun olunca tek başıma gideceğim acilde hasta bana gelecek ben de bir şey bilmeyecem ama anlamış gibi yalandan ilaç yazıp yollayacak mıyım? Ben bunun stresini yaşıyorum. Hiçkimse kolumdan tutup bir şey öğretmek istemiyor. Her şey yerine öyle bir oturmuş ki intörn şu işleri yapar asistan şunları hemşire şunları vs. Bu stresi yaşamayanlar da var siz gittiğiniz her acilde neden tahlil veriyorsunuz, neden verdiği ilaçları kullanıyorsunuz hiç sorguladınız mı? Kaytararak mezun olan insanların elinde sizi yalancı tedavi ediyorlar ama farkında bile değilsiniz. Benim midem kaldırmıyor bu gibi görüntüleri. İntörnlük denen 1 yıllık süreçte aman işim bu işte çekecez diye rahat kafayla yola çıkamıyorum. Bugün ne öğrenebilirim diye bir umutla gidiyorum hocalar bana soru sorma işini yap diye azarlıyor.

• tct123_gs kullanıcısına yanıt
    Hangi sınava gireceksin?
  • Bu zamana kadar bırakmayıp son sınıfta mı bırakacaksın? Türkiye'de son sınıfta tıp bırakan ilk kişi olmak istersen bırakabilirsin. Tabii serin hikaye olmadığını varsayıyorum.
  • Bırakmayı geçtim de bırakınca ne olacak bu çaresizlik yüzünden zaten elim kolum bağlı
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.