Şimdi Ara

Cevdet Yılmaz: Borsa ve kriptoya vergi gelmeyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cevdet Yılmaz: Borsa ve kriptoya vergi gelmeyecek
    Türkiye’deki kripto para ve borsa yatırımcılarının gündemini meşgul eden vergi düzenlemesi hakkında önemli bir gelişme yaşandı. Bilindiği üzere kripto para borsaları ve Borsa İstanbul’da her işlemden vergi alınması planlanıyordu. Bu düzenleme, geçtiğimiz ay ertelenmişti. Şimdi ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Borsa, kripto vergileri gündemimizden düştü” dedi.

Borsa ve kriptoya vergi yok

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bloomberg ile gerçekleştirdiği röportajda bu yıl için yeni bir vergi paketinin söz konusu olmadığını belirtirken, borsa ve kripto vergilerinin de gündemden düştüğünü ifade etti. Yılmaz, “Borsa vergisi gündemimizde yok. Bir dönem tartışıldı ve gündemimizden düşmüş oldu” derken, kripto vergisinin de gündemlerinde olmadığını ekledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz Haziran ayında yeni vergi paketinin içerisinde yer alan düzenlemenin ertelendiğini açıklamıştı. Gündemde artık olmayan düzenlemeye göre ülkemizde faaliyet gösteren kripto para borsalarına yatırılan her meblağdan on binde 4 oranında, Borsa İstanbul’da ise hisse alımı başına on binde 2 vergi uygulanacaktı.

Ayrıca Bkz.FED faiz indirdi, Bitcoin yükselişe geçti: Şimdi ne olacak?

Yılmaz, enflasyon muhasebesi uygulamasının geleceğine de bu yıl sonunda yapılacak değerlendirmeyle karar verileceğini, yatırımları gözetici bir yasal düzenlemenin yapılabileceğini söyledi. Genel vergi oranlarıyla ilgili adımların atıldığını anımsatan Yılmaz, “Önümüzdeki süreçte esas konumuz istisna ve muafiyetleri mümkün olduğunca daraltmak. Bundan sonra genel vergi oranlarında, kanuni vergi oranlarında çok değişiklik beklememek gerekir artık.” dedi.

Kaynak:https://www.bloomberght.com/cevdet-yilmaz-borsa-kripto-vergileri-gundemimizden-dustu-2360886

• Borsanın Anasını şey ettikten sonra mı düşürdünüz gündemden

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Param vardı gittim faize yatırdım bundan sonra borsaya zor ister vergi getir ne yaparsanız yapın

• Şimşek bofa iş hsbc üzerinden short açıyor kendi bile ben 61061'deyken kriptoya geçtim kafam rahat
    5x işlem açıp uyumak
    Thy gibi bir şirketi alıp uyumaktan daha rahat

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • fakirden alıp zengine vermek mi bunların kanunu. dilenciye bile ceza kesiyorsun ama borsada milyonlar kazanı muaf tutuyorsun. Sevsinler senin adaletini

• Hani vergi kutsaldı :)

Hani her kazanç vergilendirilmek zorundaydı :) :)

Hani her işlemden/değişimden kdv alınırdı :) :) :)

Hala gelip "eşnaf veygi veymiyooo, ühühühü" diye ağlaşmaya devam :)

Esnaf en azından kendi yağında kavruluyor.
    Bu borsada oynayanlar kimin yağında kavruluyor da vergi vermeme hakkı kazanıyor, hiçbir şeye çare oldukları yokken :) :)

1 yılda %100 getrili fonlar var = 0 vergi
    1 yılda %100—250 gerçek enflasyon ile malının yenisinialmak zorunda kalan esnaf var = %30 yetmeeeezz, taşınmazlarınızın enflasyon değerlemesinden de vergi alıcamm, acım çünkü yedim tüm paralarınızı, çerçöp ettim :) :)
    Şimşek olarak 20 milyonluk arabaya binmem lazım, sanarsın çok önemli bir şahsım ben :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 24 Eylül 2024; 15:24:47 >
  • Borsa fakirin yatırım aracıdır. asgari ücret bile alsanız maaşın %10 u ile borsa yatırımı yapın. tabi sağlam şirketlere ve en az 10 farklı şirkete.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • isterse gelsin millet borsadan battı zaten kripto desen aşırı oynak 10 aşşağı 3 yukarı 3 kuruş milletin yatırımı var para kazanmak için onada göz dikmişler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.