Şimdi Ara

CFM vs Statik Su Baskısı + 120mm Fan Önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi günler.Sese karşı aşırı duyarlılığı olan biriyim.Etrafımdaki insanların farkedemediği sesleri farkediyorum.Sonuç olarak da kimse rahatsız olmazken ben rahatsız oluyorum.Konuya gelecek olursam Corsair H105 sıvı soğutma sistemin için 4 adet 120mm fan arıyorum.Elimde 2 adet Cougar Vortex CF-V12HP push görevinde,2 adet de H105'in kendi fanı pull görevinde.Ancak fanları tam devire aldığım zaman zaten H105 fanları SP120L olduğu için 37dba ses çıkarıyor ve rahatsız ediyor.Cougar fanlardan dba olarak rahatsız olmama rağmen minicik ince tiz bir ses geliyor.Etrafımdaki kimse duyamıyor ama maalesef ben duyabiliyorum o sesi. Sonuç olarak bütün fanlardan çıktığı söylenen ince tiz sesin çıkmadığı ya da duyulamayacak seviyede olduğu,hem de maksimum fan hızına aldığımda dba olarak en fazla 25-30 seviyesinde olan 120'lik fan arıyorum.Ledli fanlar zaten istediğim güçte değiller.Ledli olup olmaması önemli değil.

Önerilerinizi beklerken 1 adet Noctua Fan buldum.Modeli "Noctua NF-P14r REDUX PWM 1500RPM 120/140mm Quiet Case Fan".Bu fandaki tiz ses duyulabilecek kadar güçlü müdür?Yani rahatsız eder mi?140mm pervanesi 120mm montaj boşlukları var yazmışlar?Bu mümkün mü?Yani fanları aldıktan sonra ortada kalmak istemiyorum. H105 240'lık radyatöre rahat rahat montajı yapabilirim değil mi?

Ayrıca radyatör soğutmak için sıvı baskısı diye bir terim öğrendim.Bu nedir?Cfm ile karşılaştırıldığında hangisi önemli?Alttaki linkteki fanları alıp push/pull yapmak niyetindeyim.Önerir misiniz?

http://www.quietpc.com/nf-p14r-redux-1500-pwm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 29 Ocak 2015; 17:33:15 >

• Noctua NF-P14r REDUX PWM 1500RPM kasa fanı olarak ok dediler ama h105 de 2 adet yan yana takılacağından sıkıntı olur dediler ama araştırmak lazım..

sıkı takipteyim bende fan arıyorum..:):)
  • fbsrkc06 kullanıcısına yanıt
    Onu ben de sonradan farkettim.Kimse söylemedi ama motaj plakası giriş yeri çok büyük...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.