Bildirim
CHA-FAN Slotu Fan Sorunu
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
selamlar
yazılımla fan kontrolüü yapabilmeniz için 4pinlik pwm portlara fanınızı takmalısınız çoklayıcı kullanabilirsiniz fan 3 ya da 4 pinlik olabilir ama anaakrttaki taktığınız yer 4pinlik yuva olmalı -
-
Selamlar, aynı anakart ve aynı sorun ile ben de karşılaştım. Yine cevabı forumlardan aldım. Öncelikle epu bölümünden autoyu seçtim sonra ayarından BİOS ayarlarını kullan dedim. Biosta sessiz etkindi. Bu işlemi yaptıktan sonra artık sandım ki biosa göre çalışacak ama öyle olmadı artık program ile müdehale edebilir hale geldim. Hepsini 60 dereceye kadar minimumda çalıştır diye ayarladım ve artık öyle çalışıyor.
iş yerinde hızlı yazdım anlaşılmayan yer varsa sonra daha düzgün açarım. -
Eve gidince deneyip geri dönüş yapacağım. Epu bölümü biosda nerede? Bios ayarlarını kullan derken ne demek istediniz. -
öncelikle biostan kasa fanı ayarlarını yapıyoruz, ardından
windozdaki asus programından tools / epu
orada auto / high perf. / max pow. saving / seçeneklerinden autoyu seçiyoruz
configuration'a tıklayıp keep bios settings diyebilirsiniz. böyle olunca biosta silent seçerseniz hepsi sessiz modda çalışır.
ben nasıl yaptığımı ssler ile gösteriyim.
-
-
-
Programdan zaten ayarladımda olmadı. 3 pinlik egzoz fanını kontrol edebiliyorum ama harici olarak bağladığım 4 pinlik Viper fanlarını kontrol edemiyorum. -
yardımcı olamadım, kusura bakmayın benden bu kadar, ne yaptığımı tekrar edeyim sadece. iki tane çıkış için bir tane de tazeleme için fan var. anakartımda kasa fanı slotu olduğu için hepsini direk anakarta taktım. Biostaki kasa fanı ayarlarım silent'da, masaüstü programında ise
tools / epu ====> auto
tools / epu / configuration / fan control ====> slow
tools / fan expert / fan name / chassis fan ====> user (60 dereceye kadar minimuma ayarlandı)
sistem hiç bir zaman 60 dereceyi bulmadığı için çıkış fanlar 600 küsür tazeleme fanı ise 800 küsürde çalışıyor.
umarım sorununuzu aşarsınız, iyi günler.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X