Şimdi Ara

CHA-FAN Slotu Fan Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fanları CHA-FAN3 slotuna taktım tam devirde dönüyor. Al Suite II programında aktif olmuyor bu sebepten hızlarını düşüremiyorum ne yapacağımı şaşırdım.
     CHA-FAN Slotu Fan Sorunu

• selamlar
    yazılımla fan kontrolüü yapabilmeniz için 4pinlik pwm portlara fanınızı takmalısınız çoklayıcı kullanabilirsiniz fan 3 ya da 4 pinlik olabilir ama anaakrttaki taktığınız yer 4pinlik yuva olmalı
  • southbridge kullanıcısına yanıt
    Anakartımdaki bütün yuvalar 4 pinlik. 5li çoklayıcı pwm kontrollü çoklayıcı ile kullanıyorum. Fanlar CPU-OPT takılıydı önceden kontrol edebiliyordum. İşlemci ile sabit çalışmasın diye oradan çıkardım daha sonra şimdi CHA-FAN slotlarına takınca silik gözüküyor. Acaba taktığım yer mi 4 pinlik değil diyeceğim ama 4 pin diye biliyorum.

Kırmızı olanda takılı çoklayıcı kablo. Mavi olanda egzoz olan takılı o kontrol ediliyor.

CHA-FAN Slotu Fan Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Greqorian -- 17 Temmuz 2014; 8:13:41 >

• Selamlar, aynı anakart ve aynı sorun ile ben de karşılaştım. Yine cevabı forumlardan aldım. Öncelikle epu bölümünden autoyu seçtim sonra ayarından BİOS ayarlarını kullan dedim. Biosta sessiz etkindi. Bu işlemi yaptıktan sonra artık sandım ki biosa göre çalışacak ama öyle olmadı artık program ile müdehale edebilir hale geldim. Hepsini 60 dereceye kadar minimumda çalıştır diye ayarladım ve artık öyle çalışıyor.
    iş yerinde hızlı yazdım anlaşılmayan yer varsa sonra daha düzgün açarım.
  • graal kullanıcısına yanıt
    Eve gidince deneyip geri dönüş yapacağım. Epu bölümü biosda nerede? Bios ayarlarını kullan derken ne demek istediniz.
  • öncelikle biostan kasa fanı ayarlarını yapıyoruz, ardından
    windozdaki asus programından tools / epu
    orada auto / high perf. / max pow. saving / seçeneklerinden autoyu seçiyoruz
    configuration'a tıklayıp keep bios settings diyebilirsiniz. böyle olunca biosta silent seçerseniz hepsi sessiz modda çalışır.
    ben nasıl yaptığımı ssler ile gösteriyim.

CHA-FAN Slotu Fan Sorunu CHA-FAN Slotu Fan Sorunu

Epu'yu aktif edince sistem açılmıyor.
     CHA-FAN Slotu Fan Sorunu
     CHA-FAN Slotu Fan Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Greqorian -- 19 Temmuz 2014; 18:27:32 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3PİN İLE 4 PİN KASA FANI
    8 yıl önce açıldı
    PSU Fan Sesi Çözümü
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: monaktus

Epu'yu aktif edince sistem açılmıyor.
     CHA-FAN Slotu Fan Sorunu
     CHA-FAN Slotu Fan Sorunu

Hocam; yalnız, ben biostan epu demedim ki
    windozdaki asus programından dedim
    biostan sadece kasa fanı ayarını yapacaksın
    fotoğraflarda da programda girmen gereken yer var

Programdan zaten ayarladımda olmadı. 3 pinlik egzoz fanını kontrol edebiliyorum ama harici olarak bağladığım 4 pinlik Viper fanlarını kontrol edemiyorum.
  • yardımcı olamadım, kusura bakmayın benden bu kadar, ne yaptığımı tekrar edeyim sadece. iki tane çıkış için bir tane de tazeleme için fan var. anakartımda kasa fanı slotu olduğu için hepsini direk anakarta taktım. Biostaki kasa fanı ayarlarım silent'da, masaüstü programında ise
    tools / epu ====> auto
    tools / epu / configuration / fan control ====> slow
    tools / fan expert / fan name / chassis fan ====> user (60 dereceye kadar minimuma ayarlandı)

sistem hiç bir zaman 60 dereceyi bulmadığı için çıkış fanlar 600 küsür tazeleme fanı ise 800 küsürde çalışıyor.

umarım sorununuzu aşarsınız, iyi günler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.