Kendime hatırlatma ve sizi bilgilendirme amaçlı bir kaç satır yazmak istedim. En eski oynadığımdan başlayacak olursak: Championship Manager 01-02 Kurulumu kolay. Ufak. Kısa. Al yanına götür istediğin yere. Götür işyerine boş zamanlarında oyna. Pratik. Eğlenceli. Championship Manager 4 Cm 03-04 serisinin gelişmemiş hali. Bunu oynayacağınıza Cm 03-04 oynayın. Zaman kaybetmeyin. Championship Manager 03-04 Şirket ayrılmadan önce ki son oyun. Bence en efsanesi. Gereksiz ayrıntılarda boğulmak istemiyorsanız bunu tercih etmelisiniz. 2D maç motoru mevcut. Böylece kaçan pozisyonları ya da golleri kafanızda hayal edebiliyorsunuz. 3D motordan zevk almayanlar için birebir. Ancak kural şu. Kesinlikle DİABLO taktiği kullanılmaması lazım. Oyunun açığı bu taktik sanıyorum. Gelene geçen 7-8 atınca hiçbir zevk almıyorsunuz. Ezikler kullanabilir. Benim gibi zoru sevenler kafasına göre taktik yapsınlar. Ve de Super Game Speed Changer gibi bir program kullanarak 2D maç motorunu azıcık hızlandırmanız gerekiyor. 1.50 yeterli. Önemli maçlarda ise 1.40. Football Manager 2005 2D maç motoru ve Championship Manager 03-04'ten sonra şirket ayrıldıktan sonra yapılan ilk oyun. Oyun güzel. Hızlı ilerliyor. Ancak tek sevmediğim şey taktik bölümünde sağa sola çekilen çubuklar. Onu sağa onu sola çek. Uğraşmak istemediğim için oynamıyorum. Football Manager 2008 En son çıkan 2D maç motoru. Sonrasında 3D'ye geçiş başlamıştır. Az ayrıntı. 2D maç motoru. Ancak taktilerde bile sağa sola çekilen çubuklar mevcut. Bu ayrıntıyı bile sevemiyorum. Oyun ağır ilerliyor. Bir maç başlatıyorum. En kısa özet görüntülerini seçememe rağmen tuvalete sıçıp gelene kadar maçın daha 30.dakikası ve durum 0-0. Maç en kısa özetlerde bile zar zor ilerliyor. Football Manager 2024 En günceli. Bir ton ayrıntı. Bir ton bok püsür. Ancak bunları halletmenin kısa yolunu buldum. Takım kurmak ve transfer hariç herşeyi Asistan Menejere bıraktım. Bu seferde maç günü gelince asistan menejer bana şu kadroyu kullan bu antrenmanda şov yaptı diyor. Kadro hakkında da bilgi veriyor. Bu sefer sadece tek tuşla herşeye tamam-tamam-tamam diyerek maça girip oynuyorsunuz. Tam otomatik araba gibi. Benim gibi manuel araba kullanmak isteyenler de bu oyundan sıkılabilirler. Ya da asistan menejeri işten atıp detaylarda boğulabilirler. Özet geçecek olursam: Benim efsanem CM 03-04 (Diablo Taktiği YOK) İş yerinde, cafe, yolculukta (CM 01-02) Tekrar belirtmek isterim bunlar kendime not sizlere bilgilendirme amaçlı yazılmıştır. |
Bildirim