Şimdi Ara

charAt() metodunu döngü ile beraber nasıl kullanırım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bir program yazıyorum.

Bir cümle ve bir kelime girdisi alıyorum kullanıcıdan.

Kelimeyi her seferinde bir sağa kaydırarak her yeni ihtimalde aynı pozisyondaki aynı karakter sayısını hesaplamam gerekiyor.

while koşulunu yazdıktan sonra if içinde (cumle.charAt()==kelime.charAt()) gibi bir ifade belirttim ancak charAt'ın indexlerinin verdiğim koşula göre her seferinde bir artıp kontrol etmesini istiyorum fakat yapamadım bir türlü.

Bir int i=0; değeri tanımlayıp i++; yapıp her seferinde charAt(i) şeklinde kullanmayı denedim ancak hata alıyorum

Yardımcı olursanız sevinirim

• Hocam yapmak istediğinizi tam olarak anlayamadım. Kelime cümle içinde geçiyor mu diye mi bakmak istiyorsunuz?
  • Mavi AT kullanıcısına yanıt
    Hocam şöyle olcak

mesela cümle alıyorum "forum donanımhaber site internet" gibi
    sonra da bi kelime girdisi alıyorum misal "koltuk"

önce kontrol ediyorum alt alta aynı indexte kaç harf eşleşiyor. ikinci o lar var sadece ordan 1 tane eşleşme gelir diyorum.

sonra koltuk kelimesinin son harfi internet kelimesinin altına gelene kadar her seferinde bir kez sağa kaydırıyorum ve her seferinde aynı kontrolü tekrar yapıyorum. alt alta aynı harf geliyosa onları da alıp toplamını hesaplıyorum ama içinden çıkamadım bir türlü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felina. -- 18 Ekim 2017; 17:47:2 >
  • Cümledeki her bir kelime için mi olacak bu dediğin?

forum
    koltuk

donanımhaber
    koltuk

site
    koltuk

internet
    koltuk

bu şekilde mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mavi AT -- 19 Ekim 2017; 8:46:7 >
  • Kaydırmana gerek yok, uzun olan stringin başlangıç indeksini 1 arttırarak karşılaştırmaya devam edeceksin. Toplam str1.length() - str2.length + 1 kere karşılaştıracaksın.
  • Kusura bakmayın ya vize haftamdi gunlerdir dh ye girmiyordum o yüzden bakamadim

Yapamadim ödevi artik onumuzdekilere

Konuyla alakasiz ancak mac os için compile etme özelliği bulunmayan text editör öneriniz var mı acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sublime Text'i öneririm ben sade ve kullanışlı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mavi AT

Sublime Text'i öneririm ben sade ve kullanışlı.

Hocam onu gördüm ama öğrenciyim ben biraz fazla geldi fiyatı. TextWrangler indirdim. Onu kullanıyorum da fena değil gibi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Felina.

quote:

Orijinalden alıntı: Mavi AT

Sublime Text'i öneririm ben sade ve kullanışlı.

Hocam onu gördüm ama öğrenciyim ben biraz fazla geldi fiyatı. TextWrangler indirdim. Onu kullanıyorum da fena değil gibi

Hocam indirip kullanabiliyorsun satın almana gerek yok. En azından windowsta öyle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.