Şimdi Ara

check-in personelinden tavsiyeler... (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
21
Favori
139.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sürekli muş-izmir arası uçuyorum, direk uçuş ne yazik ki yok, anadolu jet ile muş-ankara-izmir üzerinden aktarmalı gidiyorum.
    normalde bileti direk alırdım (aktarma uçuşunda dahil). ilk kez önce muş-ankara biletini sonra ankara-izmir biletini aldım. iki uçuş arasında bir saat var.
    uçuşumda bir sıkıntı yaşarmıyım? ankara-izmir biletimide muştan alabilirim değilmi? (firma anadolu jet)
  • Merhaba ;
    benim bir sorum olacaktı .. antalyadan parise uçacağım .. sabiha gökçen aktarmalı ... ben istanbula daha önceden bilet almıştım paris gezimiz netleşince aynı gün için istanbul-paris bileti aldım. şimdi sorum şu.. antalya istanbul uçuşu saat 9,40 varıy 10.55 ist-paris kalkış 16.00 olarak aldım.. antalyadan uçak rötar yaparsa paris biletim yanar mı?
  • ÇİKO07 kullanıcısına yanıt
    Pegasus telafi eder
    Başka bir uçuş ayarlar yada para iadesi yapabilir.
    Eğer kendi hatası yüzünden bir gecikme olursa ücretsiz bir bilet ayarlar.
    Bu güne kadar antalyada gördüşüm en uzun gecikme beş saat olmuştu iç hatlarda o da sabihagökçendeki hava şartları yüzünden olmuştu.umarım siz böyle bir şey yaşamazsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan izmirde ucak bekliyorum 20 dakika önce kalkmamiz lazimdi ucak ariza yapmis. Simdi bu pegasusa baya zarar mi verdi

• vvassabi kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim bilgi için ... yani kalkıp bana pegasus bana "kardeşim biletini direkt antalya-paris alsaydın" demez diyorsunuz ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThugFamily

Şuan izmirde ucak bekliyorum 20 dakika önce kalkmamiz lazimdi ucak ariza yapmis. Simdi bu pegasusa baya zarar mi verdi

mantık şu

her gecikmenin kaydı tutulur ve yıl sonunda ortalama çıkarılır.buna göre de kamuoyuna tüm şirketlerin on time uçak kapı kapatma istetistikleri açıklanır ki bu oran ne kadar yüksek ise o kadar iyi olur.Hatta bazı havayollarının internet sitesinden bu bilgilere ulaşabilirsiniz.Emin olun ne pegasus ne onur ne de türkhavayolları ne de başka bir havayolu gecikmeli kalkmayı istemez.

Teknik bir arıza olabilir yada hava şartları olabilir.Mesela son iki günde hem ist hem saw(sabihagökçen) uçuşları ya iptal oldu yada gecikmeli kalktı.

Bir de şu olay var.Mesela bazı uçuşlar hiç sebep yokken gecikmeli oluyor.Bunun nedeni de şu....

Mesela ist dan izmire bir uçak gelecek ve hava şartları nedeniyle o uçak yaklaşık 2 saat rötarlı geldiğini düşünürsek(atıyorum 14:00 yerine 16:00 da izmirden kalktı).
    Yolcu alımı vs. tekrar ist dönüşü en az 3 saat...Bu uçak atıyorum ist-izmir-istanbul dan sonra ist- ankara yapacak.ister istemez bu gecikme ankara seferini etkiliyor.

Tabi akla ilk şu soru geliyor ''Arkadaşım koskoca havayolu yedekte uçağı yok mu?'' şahsen ben olsam 85 milyon dolar yatırdığım bir uçağı yerde bekletmem...
    İşin bu boyutu da var...

Bir neden daha var tabi aklıma gelmişken ileteyim.Her uçuş ekibinin belirli bir uçuş süresi var günlük olarak.Sonrasında uçuş güvenliği nedeniyle mutlaka dinlendirilmeli.Özellikle kaptanların.Bazen gecikme olduğunda ekipler (yerde olsalar dahi) bu süreyi geçirdiklerinde yeni ekiple değiştirilmesi gerekir.İşte bazen bu ekiplerin ayarlanması anlık olarak gerçekleşmek zorunda.Tabiki de bu ani gelişen gecikmeler için standby dedikleri ekipleri planlıyorlar fakat bazı zamanlarda da bu yeterli olamaya biliyor.Yani yeni ekibin ayarlanması onların hazırlanıp evden toplanıp alana gelmesi vs. derken gecikme daha da uzuyor.

laf lafı aççıyor...uzun olduysa kusuruma bakma :)

• vvassabi kullanıcısına yanıt
    Sagolun hocam ugrasip cevap vermişsiniz. Ucak iptal oldu yildirim mi ne carpmis sonrasinda ilk gelen pegasus ucagiyla bizi ucurcaklardi ama havadan dolayi baska yerden ucak gelmedi

• ThugFamily T kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun...

Umarım bir daha böyle tatsız bir olay yaşamazsınız.
  • Merhaba. Ben bagajlarl ilgili bir şey sormak istiyorum.
    Biz dört kişi pegasusla iç hatlarda uçacağız. İki kişi bileti aynı zamanda aldık. Diğer ikimiz sonradan aldı. Biz bagajlarımızı hep beraber verebiliyor muyuz? Ya da biletleri aynı zamanda alan kişiler beraber verebiliyor mu? Yani diyelim iki kişi geldik 28 kg bir bavul verdik sorun olur mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tropi T kullanıcısına yanıt
    eğer aynı rezervasyon numarasına sahipseniz(PNR da deniliyor) beraber bagajınızı verebılırsınız.
  • İlk defa uçakla yurt dışına çıkacağım.Ne kadar süre önce havaalanında olmalıyım?Birde prosedür nasıl?Yani oraya gittikten sonra adım adım ne yapmalıyım?
  • dewilswale kullanıcısına yanıt
    ilk defa yurt dışına çıkıyorsanız en az bir buçuk saat öncesinde check-in kontuarında hazır bulunmalısınız.

Pasaportunuzu ilk defa kullanacağınız için bankaya yurt dışına ççıkış harcını yatırmanız gerekiyor.(vergi)Tahminim 20-25 tl civarında bir meblağ.
    Bu para yatırma işlemini check-in öncesinde veya sonrasında da yatırabilirsiniz.Yatırmazsanız polis sizin çıkış işleminizi yapmaz.

check-in işlemini bildiğinizi umarak bu işlemin içeriğini geçiyorum.

check-in işlemi bittikten sonra pasaport kontrole gitmeniz gerekiyor.
    Gate numaranızı öğrenerek uçağın kalkışından en az 30 dk önce orada hazır bulunun ve mutlaka gate bölgesinde uçuşunuzun gate numarasını kontrol edin(bazen değişiklik olduğu halde sistem arızası gibi sebeplerden anons yapılamıyabiliniyor).

Boarding sırasında pasaportunuzu ve biniş kartınızı yetkiliye verin.

İyi uçuşlar :)

• Çıkış harcını havalimanındaki gişelere yatıramıyor muyum ilk yatırışta? Sonuçta bankalar kapalı olacak uçuşum pazar günü.
    hava alanındaki bankalar 7/24 çalışıyor.Gişelerin tahsil yetkisi yoktue sadece bankaya yatırabilirsiniz.
    Yurt dışı çıkış harcı Atatürk havalimanınına girdikten sonra hemen sağa dönünce bir gişe var orda.polis memuru veriyor ücreti 15 tl.ben hiç bankadan yatırmadım hep ordan aldım.ilk cıkısımdada ordan aldım.15 tl veriyorsun memur bir pul veriyor.bu pulu pasaportuna beraber pasaport kontroldeki polise gösteriyorsun.pula kase basıp sana geri veriyor okadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacklegend -- 7 Şubat 2015; 12:53:20 >
  • Sağolun bilgilendirme için
  • Merhaba, Bizde ilkdefa yurtdışına çıkıcaz , Sağlık nedenlerinden dolayı ilaç yutuyorum hergün yurtdışı kontrolde felen sorun oluRMU- 4-5 Kutu götürmem gerekçek kabin bagajına koyucam (Check-in yaparken felen belirtmem gerekmi), Rapor felen yazdırmamız gerekiyormuş heralde doktora ? Birde bu check-in işlemi Uçuşumuza göre gitmiyoruz deilmi (Yani uçuş no ya göre ayrı ayrı kontuarlarmı açılıyor anlamadım tam ), Yoksa sadece Pegasus havayollarının check-in kontuarına gidiyoruz direk alıyoruz oradan biniş kartımızı öylemi, Dış uçuşlarda 1 gün önceden felen check-in yapabiliyormuyuz havaalanına gidip ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 10 Şubat 2015; 16:03:42 >
  • Kıyamet Senfonisi kullanıcısına yanıt
    İlaç miktarı fazla ise yanınızda doktordan onaylı bir belge taşımanız gerekir.özellikle taşıdığınız ilaçlar o belgede yazılı olmalıdır.
    Her uçuşun ayrı kontuarı olduğu gibi bazı yerlerde aynı firmanın uçuşları için All Flights kontuarları açılır. Yani tüm uçuşlar için check-in işlemi yaptırabileceğiniz kontuarlar açılır.
    Terminale gittiğinizde içerideki ekranlara bakmanızgerekir...

Bagajınızı vermek için uçuş günü uçağın kalkışından iki saat önce açılan kontuara teslim edebilirsiniz.Fakat internetten uçağın kalkış saatinden 48 saat önce online olarak check-in yaptırabilirsiniz.(Pegasus için geçerli.Diğer firmalar hakkında bilgim yok.)
  • Teşekkürler cevap için, Birde lenslerim var onlarada yazdırma gibi birşey yapmıyoruz değilmi gösterip geçiyoruz, Tekrar teşekkürler cevabın için,
  • Merhaba, pasaportu olan ancak oturma izni ve vizesi bitmiş, yani şu anda kaçak durumda olan bir yabancı Türkiye de uçakla bir ilden bir ile gidebilir mi? Yurtiçi uçuşlarda da buna dikkat edilir mi?

Tesekkürler

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.