Şimdi Ara

check-in personelinden tavsiyeler... (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
482
Cevap
21
Favori
140.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    dikkat edilmiyor.Sadece yurt dışına çıkarken sıkıntı olur.
  • Konu yararlı ve üye avatarı Gabriel Macht, gönlümü kazandı bu konu :)
  • Hocam merhaba,

Sorum şu olacak.

Ocak ayında Transaero havayollarından İstanbul Moskova uçuşu için eşim ve kendim için bilet aldım. Benim pasaportum var, eşim için henüz almadım, uçuş tarihi yaklaşınca alacağım. Havayolunun internet sitesinden bilet alırken pasaport numarası girmeyi zorunlu tutuyordu, eşimin henüz pasaportu olmadığı için mecburen her ikimiz için de kendi pasaport numarasını girdim.

Bu durum boarding sırasında sorun olmasın diye online Check-In yaptırıp Boarding Pass'ımı yazıcıdan kendim basacağım, sonuçta Boarding Pass'ta Pasaport numarası yazmıyor.

Sence bu çözüm yeterli midir, başka bir sorun olur mu?

Teşekkürler
  • vvassabi kullanıcısına yanıt
    Çok tesekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle neden pasaport numarası istendiğini size açıklayayım.Belki siz biliyor olabilirsiniz ama bilmeyenler olursa buradan öğrenmiş olurlar.

Bazı ülkeler sınırlarından giriş yapanların tam olarak kimler olduğunu bilmek istiyor ve bunları kayıt altına alıyor.
    Kendi vatanadaşı olsa dahi bunu istiyor.

İlk olarak almanya ve hollanda başladı bu uygulamaya şimdi romanya ,rusya,ukrayna vs. bir çok ülke bu bilgileri istemeye başladı.Eğer vize isteyen bir ülkeye gidiyor olsaydınız vize numaranızı tarihini vs. bilgilerini de vermek zorundaydınız.

Yani sizin pasaport bilgilerinizi transaero değil rus hükümeti istiyor.

Peki hatalı bilgi girilirse ne olur?

Şöyle açıklayayım....

Mesela biz check-in yaparken bu bilgiyi yanlış girersek yada hiç girmezsek karşı taraf bize ceza kesiyor ki bunlar yüksek meblağlarda oluyor.

Peki siz girerseniz ne olur?
    Sanırım bizden farklı olmaz.Daha önce hiç böyle bir durumla karşılaşmadım.Transaero çok gönderdik ama karşıma böyle bir durum çıkmadı.
    Bir ihtimal de şu olabilir sistem ikitane aynı pasaport numarasını eşleştirirse hata verir ve size geri dönüş yapabilirler.

Size tavsiyem pasaport çıkarçıkmaz transaero istanbul bürosuyla görüşün ve durumu anlatın.Yada en azından kontuara gidip pasaport bilgilerini yanlış girmiş olabilrim lütfen kontrol edermisiniz diyerek kontuardaki yetkilinin sistemden düzeltmesini sağlamış olursunuz.

@Be Happy Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum... Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vvassabi -- 19 Mart 2015; 1:00:17 >

• NewTiguan N kullanıcısına yanıt
    rica ederim
  • Kardeşim yardımın için teşekkürler.

Peki bu havayolu şirketlerinin Overbooking uygulaması nedir yahu, böyle bir şey olabilir mi. Sen bugün bir otobüs firmasına gitsen adamlar sana senin koltuğu başkasına satmışız dese ortalığı ayağa kaldırırsın, ama karşındaki THY olunca hiçbir şey yapamıyorsun. Tıpış tıpış evine geri dönüyorsun
  • Aknyldz kullanıcısına yanıt
    Malesef böyle bir uygulama yapıyorlar.Yaptıkları istatistiklere göre uçakların kapasitesinden 2-3 fazla bilet satılıyor.Çünkü yaptıkları istatistiğe göre her uçakta en az 3 kişi uçmaktn vazgçtiği için boş koltuğu da satmak istiyorlar.Sonuçta ticari bir kuruluş bunlar da.
    Yanlış anlaşılmak istemem.Bu onları haklı çıkarmaz.

Sadece thy de değil tüm hava yolları bunu uyguluyor.her havayolu kendilerine göre bu sayıyı arttırıp azalta biliyor.

Umarım çok fazla bu olayla karşılaşmazsınız.
  • Ben karşılaşmadım ama eşimin abisi karşılaştı. Adam hayatında ilk defa yurtdışına çıkacaktı, bu uygulama yüzünden eve dönmek zorunda kaldı Kısmet değilmiş.

Ben bu uygulamayı bildiğim için her zaman online Check-In yapıyorum 1 gün önceden. Herkese de bunu şiddetle tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vvassabi

Malesef böyle bir uygulama yapıyorlar.Yaptıkları istatistiklere göre uçakların kapasitesinden 2-3 fazla bilet satılıyor.Çünkü yaptıkları istatistiğe göre her uçakta en az 3 kişi uçmaktn vazgçtiği için boş koltuğu da satmak istiyorlar.Sonuçta ticari bir kuruluş bunlar da.
    Yanlış anlaşılmak istemem.Bu onları haklı çıkarmaz.

Sadece thy de değil tüm hava yolları bunu uyguluyor.her havayolu kendilerine göre bu sayıyı arttırıp azalta biliyor.

Umarım çok fazla bu olayla karşılaşmazsınız.

Nasıl yani ben aylar onceden yurt Dişi bileti alacagim oteller ve diger rezervasyonları yaptırıp Dünya'nın Parasını verecegim ucus gunü geleceğim geldigimde bana sizi uçağa alamiyiruz diyecekler öylemi baslarına yıkarım havaalanı ve bunu yapan şirketi böyle bir mantık olurmu Parasını verdiğim şeyi biz sizi almıyoruz diyemezler

• crazydentist kullanıcısına yanıt
    malesef yapılıyor.
    Tabiki de sizi ortada bırakmıyorlar.Mesela thy hemen altarnatif bir uçuş ayarlıyor tabi bağlantınız varsa ve yetişemıyorsanız onuda.Hatta ekstradan ucretsız bılet ayarlıyorlar.
    Bu bütün hava yolları için geçerli.Sizi bundan dolayı madur edemezler.Ederler ise sivil havacılık kurallarını çiğnemiş olurlar.Çok büyük cezaları var.

Ben bundan dolayı maddi zarar uğrayan kişilere tazminat ödendiğini de duymuştum.Tabi bunu mahkemede ispatlamak gerekiyor.
  • quote:

malesef yapılıyor.
    Tabiki de sizi ortada bırakmıyorlar.Mesela thy hemen altarnatif bir uçuş ayarlıyor tabi bağlantınız varsa ve yetişemıyorsanız onuda.Hatta ekstradan ucretsız bılet ayarlıyorlar.
    Bu bütün hava yolları için geçerli.Sizi bundan dolayı madur edemezler.Ederler ise sivil havacılık kurallarını çiğnemiş olurlar.Çok büyük cezaları var.

Ben bundan dolayı maddi zarar uğrayan kişilere tazminat ödendiğini de duymuştum.Tabi bunu mahkemede ispatlamak gerekiyor.

Bunun hepsinin ispatı mevcuttur otel ödemeleriniz ve diger harcamalarınizin Faturası vardır bunları belge olarak mahkemeye sunarsınız maddi manevi tazminat açıp misli ile alırsınız bunu yok oyle yağma hele mağduriyetiniz giderilmemiş olsun.

benim bahsettiğim şey otel vs. değil.Bir yolcu ihaleye girememiş ve bundan dolayı maddi zarara uğramış.Çok deteylı bilmiyorum ama bu zararı havayolundan mahkeme kararıyla tahsil edilmiş.
  • quote:

benim bahsettiğim şey otel vs. değil.Bir yolcu ihaleye girememiş ve bundan dolayı maddi zarara uğramış.Çok deteylı bilmiyorum ama bu zararı havayolundan mahkeme kararıyla tahsil edilmiş.

Fark etmez bu is olur bu tatil olur otel olur müşterinin maddi manevi kaybı soz konusu ise mağdur edilmişse bundan hak talebi doğar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Zaten şu anda sizden farklı bir bakış açısına sahip değilim.

Bu işin içinde olan biri olarak Ben sadece yapılan uygulamayı sizlere söylüyorum. Umarım böyle bir olay yaşamazsınız.Eğer yaşarsanız da hukuki yollar herkese olduğu gibi size de açıktır.Tabiki de maddi manevi zararınızı talep etmek en doğal hakkınız.

Sevgiler...
  • quote:

Zaten şu anda sizden farklı bir bakış açısına sahip değilim.

Bu işin içinde olan biri olarak Ben sadece yapılan uygulamayı sizlere söylüyorum. Umarım böyle bir olay yaşamazsınız.Eğer yaşarsanız da hukuki yollar herkese olduğu gibi size de açıktır.Tabiki de maddi manevi zararınızı talep etmek en doğal hakkınız.

Sevgiler...

Yok bende siz farklı Düşüncedesiniz demedim siz uygulamadan bahsettiniz bende forumu okuyan arkadaşları bilgilendirmek adına haklarının ne oldugunu söyledim sadece yoksa size karşı söylenmiş sözler degil zaten:)

• Konunun özellikle fazla bagaj ve yurt dışına ilaç çıkışı ile alakalı kısımlarını incelemiştim. Şimdi bunlarla alakalı deneyimlerimi paylaşmak isterim.
    Kardeşim 28.03.2015 tarihinde THY ile Dublin'e uçtu. Bagaj hakkımız 30 kg idi. Bagajlarımız ise 39.5 kg çıktı ve kardeşim öğrenci olmasına ve rica da etmemize rağmen THY gözümüzün yaşına bakmadı. İlave 90 euro ödemek durumunda kaldık ( gidilen yere göre tarifeler değişiyor / Dublin kg başına 10 euro idi )
    Pek çok forumda THY'nin fazla bagaj konusunda diğer firmalara nazaran esnek olduğunu okumuştum. Hatta 60 kg ile uçanları ve ekstra para ödemeyenleri biliyorum (:

İlaç konusunda ise herhangi bir sıkıntı yaşamadık. 11 farklı türde 20 kutu civarı ilaç ile uçtuk Dublin'e. Tabi ki el bagajı ile uçağa sokmuyorsunuz. Ayrıca bir sorun yaşamamak adına doktordan alınan reçeteyi de poşetin içine koyduk.

Bu arada bavulların ikisi de düzenlediğimiz şekilde idi. Herhangi bir yerde açılmamıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geruze -- 7 Nisan 2015; 16:56:56 >

• Hocam şöyle bir aktarmalı uçuş var,

Benim Lviv ile işim yok, Kiev'e gitmek istiyorum. Dolayısıyla gidiş uçuşunda Kiev'de insem, dönüş uçuşunda ise Kiev'de uçağa binsem sorun olur mu?

İstanbul-Kiev-Lviv
    Lviv-Kiev-İstanbul
  • Aknyldz kullanıcısına yanıt
    Gidişte check in sırasında sadece kiev'e gideceğinizi bagajınızı da kievde almak istediğinizi söyleyin.
    Dönüş için ise uçuşunuzu kiev-ist olarak değiştirilmesini söyleyin.Gidişte bir sıkıntı yaşamazsınız ama dönüşte eğer liviv den uçağa binmezseniz uçuşunuz yanar.Havayollarının call center'ını aramanızı tavsiye ederim.
  • Check-ın ıcın 24 saat once ısleme baslayabılıyoruz dıye bılıyordum.

Fakat ucak bıletı aldıgımızda koltuk rezerve edebıldıgımızı ogrendım.

2 mayıs gunu Londradan ıstanbula donucem ıkı yaslı ( anne baba ) bır bebek ( 7 aylık ) bır cocuk ( 7 yasında)

vede esım ve ben seyahat edıcez.

Bebek pusetı sadece ılk sırada, busınesslerle ekonomıyı ayıran paravan seklındekı seye monte edılıyor

ılk sıradakı koltukların rezerve edıldıgını soyledı THY calısanı nasıl olur dedım bebeklılermı yada bebek pusetı taleplerı varmı

hayır beyfendı dedıler.Bende ne yapayım 4 saat boyunca bebegı kucagımızdamı tasıyalım dedım.Bız sızın kaydınızı alalım

esınız belkı orda oturabılır bebek pusetı ıle cocugunuz baba ve annenız onun uc sıra arkasına oturur sızde onların 5 sıra arkasına oturursunuz

gıbı dahıyane bır fıkırle geldıler.

Ben de yuh ucak oraya kadar rezervelımı bız nıye 24 saat kala koltuk derdıne dusuyoruz kı bız de rezerve edelım dedım .

Bılgılerıne dayanarak soruyorum ucakda ne yapmamı onerırsın .

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.