Şimdi Ara

check-in personelinden tavsiyeler... (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
482
Cevap
21
Favori
139.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: vvassabi

BOL ŞANS

Teşekkurler.
  • Öncelikle verdiğiniz bilgiler için sağolun çok güzel bir yazı olmuş. Benim şöyle bir sorum olacak pegasus çalışanı değilsiniz ama belki bilginiz vardır.

Lviv Ankara 322tl
    Lviv İstanbul 230TL
    İstanbul Ankara 49TL

Eğer Lviv'den Ankara'ya geçersem İstanbul Ankara 92TL olmuş oluyor. Canlı destek'ten sordum adam yardımcı olmadı.
    Bu farkı nasıl ortadan kaldırabilirim?
  • crazyslamdunker kullanıcısına yanıt
    yardımcı olmayı çok isterdim fakat bilet satış hakkında bilgim yok.
  • vvassabi kullanıcısına yanıt
    Ayrı ayrı alsam rötar vb. gecikme halinde ikinci uçağı kaçırsam, ben havadayken otomatik bir sonraki uçağa transfer ederler mi beni?
    Bu konuda bilginiz var mı?
  • crazyslamdunker kullanıcısına yanıt
    Biletinizi aynı şirketten alırsanız her hangi bir gecikmeden dolayı bağlantılı uçuşu kaçırırsanız size yeni bir uçuş ayarlamak zorundalar.
    Tabi bu gecikme havayolunun sebep olduğu bir gecikme ise.

• Merhabalar; cahilliğimi mazur görün

Başka bir ile taşınıyorum; bavulumda tabiri caizse herşey olacak gibi; tornavida, metal askılık vs. bunları tabiki bagaj bölümüne vereceğim ama sorun olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Calligiato -- 13 Haziran 2015; 11:17:47 >
  • Calligiato kullanıcısına yanıt
    Estafurullah....her hangi bir sorun olamz.Bavulunuzda taşıyabilirsiniz
  • vvassabi kullanıcısına yanıt
    Teşekkurler, memuruz tayinzedeyiz bavulda hersey olacak, kafamda acabalar vardi saolun aydinlattiginiz icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Calligiato kullanıcısına yanıt
    rica ederim...bol şans
  • 18-22 Haziran gidiş dönüş THY İst-Bodrum gidiş dönüş biletim var. Gidemiyorum acaba iade veya değişiklik olabilir mi?.Gerçi iptal ve değişiklik yapılamaz deniyor ama..
  • tunçmes kullanıcısına yanıt
    thy iade yaparmı bilmiyorum ama değişiklik yapabiliyorlar diye biliyorum.
  • hocam yarın ilk defa uçma deneyimi yaşıyacaz bir iki sorum olucak cevaplarsanız sevinirim.
    1- uçuş için kabin bagajına kuru pasta alabilirmiyim.Kutusunda yani hediye olarak gidicek.
    2- 4 kişi 60 kiloluk 1 bagaj hazırlasa sorun olurmu .
    3- checkin sırasında bilet çıktısı olması gerekiyormu-sadece kimlik yeterli mi
  • feaser F kullanıcısına yanıt
    1- sorun olmaz
    2-4 kişi 60 kg götürebilirsiniz fakat bir parça olmaz.bir parça bagaj maksimum 30 kg olmalıdır.
    3-çıktı almanız faydalı olacaktır.Eğer acente aracılığıyla bileti aldıysanız bazen rezarvasyonlar sisteme düşmüyor.

• Kardeşim merhaba,

Ben 10 yaşındaki oğlum ile beraber yurtdışında turistik seyahat etmek istiyorum, anne yanımızda olmayacak, vizeli veya vizesiz ülke girişlerinde ne gibi sorunlar yaşarım sence.

Teşekkürler
  • Aknyldz kullanıcısına yanıt
    eğer kıbrısa tc kimliğinizle gidecekseniz anneden muafakatname almanız gerekıyor.eğer almazsanız polis çocuğu yurtdışına çıkarmanıza izin vermez.
    oğlunuzun kendıne ait pasaportu varsa muafakatnameye gerek olmaz.
  • Kendine ait pasaportu olacak tabi, ama ben Kıbrıs'tan bahsetmiyorum aslında. Vize ile veya vizesiz girilebilecek ülkelerde Türkiye'den çıkışta veya yabancı ülkeye girişte bir sıkıntı yaşar mıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aknyldz

Kendine ait pasaportu olacak tabi, ama ben Kıbrıs'tan bahsetmiyorum aslında. Vize ile veya vizesiz girilebilecek ülkelerde Türkiye'den çıkışta veya yabancı ülkeye girişte bir sıkıntı yaşar mıyım?

herhangi bir problem olmaz.
  • Merhaba,

Öncelikle @vvassabi 'ye paylaşımları için çok teşekkür ederim. Benim sorumun cevabını forumda bulamadığım için burada paylaşmak istedim.

Halihazırda ortadoğuda bir ülkede resmi görevli olarak bulunuyorum. 2 hafta sonra İstanbul aktarmalı Avrupa'da bir noktaya uçuş planlıyorum. Ancak THY'den biletleri almadan önce öğrenmem gereken bir durum var. Bulunduğum ülkeden Türkiye'ye gidiş dönüş uçak biletimin ücreti, faturalandırmam durumunda çalıştığım kurum tarafından karşılanacak. Bu nedenle uçuşları birleştirmeyip bulunduğum ülkeden İstanbul'a gidiş dönüş biletini ayrı olarak almam gerektiğini düşünüyorum.

Bu durumda İstanbul'da dış hatlarda inip gümrük kontrolünden geçtikten sonra THY satış gişesinden İstanbul'a gidiş dönüş biletimi faturalandırıp tekrar dış hatlar gidiş terminalinden harcımı yatırarak çıkış yapacağım sanırım. Peki dönüş için böyle bir zorunluluğum var mı? Yani Avrupa'dan İstanbul'a oradan da şu anda bulunduğum ülkeye almış olacağım iki ayrı THY biletimi y.dışına çıkmadan önce İstanbul'da birleştirme imkanım var mı? Yoksa buradan İstanbul'a gidiş dönüş biletimi İstanbul'a inince bir kez faturalandırdıktan sonra, dönüşteki uçuşlarımı birleştiremez miyim?

Biletimi bir an önce almak istediğimden bu sorunun cevabı benim için çok önemli. Cevaplandırırsanız çok mutlu olurum.

Saygılarımla.

• Gone With The Wind kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Öncelikle belirtmeliyim ki thy nin biletleme konusunda pek bir bilgim yok.Kendi kanaatime göre gidişte yaptığınız işlemi dönüşte de yapabileceğinizdir.
    sonuçta siz gidiş dönüş bilet alıyorsunuz ve tek pnr ile.

bu konuda thy de çalışan arkadaşıma mesaj gönderdim cevap verirse buradan size bildiririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vvassabi

Merhaba,
    Öncelikle belirtmeliyim ki thy nin biletleme konusunda pek bir bilgim yok.Kendi kanaatime göre gidişte yaptığınız işlemi dönüşte de yapabileceğinizdir.
    sonuçta siz gidiş dönüş bilet alıyorsunuz ve tek pnr ile.

bu konuda thy de çalışan arkadaşıma mesaj gönderdim cevap verirse buradan size bildiririm.

Cevabınız için teşekkürler, ancak benim amacım gidişte yaptığım işlemi dönüşte yapmak değil tam tersi dönüşte İstanbul aktarması sırasında gümrük işleriyle hiç uğraşmadan transit yolcu olarak geçmek.

Toplam 4 uçuşumu da THY ile yapacak olmama rağmen daha önceki mesajımda belirttiğim üzere, buradan İstanbul'a gidiş dönüşü ayrı faturalandırmam gerektiği için, 4 uçuşu da birleştirerek aktarmalı tek gidiş-dönüş bileti alamayacağımı düşünüyorum. Aksi takdirde toplam bedelin çok büyük çoğunluğunu oluşturan ve ücretini geri almayı planladığım kısmını çalıştığım kurumdan iade alamam.

Örnek vermek gerekirse Asya-İstanbul-Avrupa noktaları arasındaki uçuşlarımı Asya-İstanbul ve İstanbul-Avrupa şeklinde ayrı ayrı gidiş-dönüş olarak alıp Asya-İstanbul seferini tamamlayıp İstanbul'a indiğimde Asya-İstanbul gidiş-dönüş biletimin faturasını THY gişesinden aldıktan sonra tekrar dış hatlardan Avrupa'ya gidişime kadar sorun yok. Benim derdim 1 hafta sonraki dönüşte Avrupa-İstanbul ve İstanbul-Asya uçuşlarımı daha hala İstanbul'dayken faturamı aldıktan sonra birleştirebilir miyim? En azından dönüşte İstanbul'dan transit olarak geçmiş olurum.

Karışık oldu biraz ama umarım anlatabilmişimdir.

Saygılarımla.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.