Şimdi Ara

check-in personelinden tavsiyeler... (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
482
Cevap
21
Favori
139.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • pegasus havayollarında aynı PNR numarasında 3 yetişkin ve 1 bebek olmak üzere biletim var ve toplamda 55 kğ bagaj hakkımız var.malum kişi başına bagaj hakkı 15 kğ.biz bu 55 kğ hakkımızı iki bagaj olarak kullanmamız mümkünmüdür.mesala 28+27 =55 kğ gibi.( bagajın 32 kğ altında olması gerektiğini biliyorum.) yoksa üç dört bavul yapıp 15 kğ geçmemek mi lazımdır. bir başka sorum ise şu olacak.bebek için el bagajına süt veya sıvı mama alabilirmiyiz.bunda bir sınırlama varmıdır? teşekkür ediyorum şimdiden.
  • hocam babam bangkok dan gelirken koskocaman helikopter kutusunu uçağa alabilmiş atatürk havalimanında atlasjet sıkıntı çıkartmış ne saçma iş
  • aliuygun A kullanıcısına yanıt
    28+27 olarak verebilirsiniz ama size tavsiyem parçalara bölmeniz.20+20+15 olarak yapabılırsınız.
    çünkü ağır kilolarda bagajınız zarar gorebılır.malum bant sisteminden gidiyor ve giderken bazı yerlere çarpıyor,sürtünüyor ve düşüyor.yükleme yapan arkadaşlar da sapından tutarken bagajın sapı kıırılabiliyor.

bebek için gıda vs. taşımanıza izin veriyorlar.
  • check-in de mi olmuş yoksa kabindeki görevlimi uçağın içine almamış?
    aslında o ,atlas a hizmet veren çelebi çalışanının insiyatfiyle olmuş.eğer kabin görevlisi almadıysa yapacağımız bir şey yok.çünkü onlar uçuş güvenliğini öne sürerek kabin ile ilgili tün kararı alabilme yetkisine sahipler.
    hassas elektronik aletlerin yada müzik aletlerinin yolcuyla beraber kabinde taşınmasında sakınca olmaz.
  • Thy ile uçacagım.İç bagaj hakkı 8 kg. Buna el çantası ve laptop dahil mi? Bunlar harici 8kg lık bir valiz mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tuventhh T kullanıcısına yanıt
    laptop dahil değil.
  • Uluslar arası bir uçuş yapmayı planlıyorum. Osaka - Tokyo - İstanbul. Bunlar bağlantılı yani aktarmalı uçuş. Tokyo da bir gün beklemesi var. Ben bu bileti böyle satın alsam fakat osaka - tokyo uçuşunu yapmadan direkt tokyo uçuşuna gitsen problem yaşarmıyım. İç hatlarda ve dış hatlarda değişen bir durum varmı bu kanuda.
  • devrimkaratas kullanıcısına yanıt
    aslında her hangı bır sorun yaşamazsınız.

fakat havayolunu arayıp bu konuda bılgı vermenız sizin faydanıza olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vvassabi

aslında her hangı bır sorun yaşamazsınız.

fakat havayolunu arayıp bu konuda bılgı vermenız sizin faydanıza olacaktır.

THY müşteri hizmetlerini aradım. İlk uçuşu yapmazsanız diğerini yapamazsınız dedi. Tereddüt ettim. Riske atılacak bi konu değil malum.
  • devrimkaratas kullanıcısına yanıt
    pegasus da bu tip istekler oluyor ve olumsuz cevap verilmemişti.

bir misafirimiz sizinki gibi bir bilete sahipti.işi gereği ilk destinasyona erken gitmesi gerektiği için başka bir havayolu ile ilk destinasyona gitmişti.

saw-ayt-ecn

antalyadan ercana check-in yaptırıp devam etmişti.

thy de farklı bir prosedür işliyor demekki.
  • arkadaşlar rynair bagaj sınırı 55*40*20 ben 62*28*27 lik bir cantayla gitsem olmaz mı? ağzını doldurmasam?

tecrubesi olanlar paylaşabilir mi

Cantanin ustunu bos birakip bastira bastira sigdiramaz miyim?

• Merhabalar vvassabi
    Bende ailemle beraber ilk defa pegasusla yolculuk yapacağım. Bileti pegasus int sitesinden aldım. 2 kişi 1 çocuk 1 bebek check-in işlemini internetten yaparsam yanyana koltuk olurmu? Biletleme işlemi nasıl yapılıyor? Benim ücret ödemeden koltuk seçme şansım varmı? Aynı pnr numarası ile check-in işleminde farklı yerlerden koltuk verme ihtimali oluyor mu? Yoksa gişede ayarlama yapılabiliyor? Sabah hatta gece 06 uçuşu valizlerimde var. Check-in nereden yapayım? Ne zaman havalimanına gideyim?
    Bu konuda hiç tecrübem yok! Her türlü bilgi aydınlatıcı olacaktır.
    Cevabını bekliyorum...

• soylukenan S kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Aynı pnr numarasıyla işlem yaparsanız sistem otomatik olarak yan yana oturtur sizi.para ödemeden malesef koltuk seçme şansınız yok.
    internetten check-in yaparsanız size her bir yolcu için barkot gönderirler onunla direk uçağa gidebilirsiniz.Eğer her hangi bir barkot alamazsanız havaalanında online check-in bankosundaki görevliden boarding card ınızı alabilirsiniz.

eğer internetten check-in yapmayacaksanız uçağın kalkış saatinden en geç 50 dk kala kontuara başvurun.
    uçağın kalkış saati 12:00 ise 11:30 da check-in işlemi biter ve kontuar kapanır.konturdaki arkadaş çok önemli bir durum yoksa yer değiştiremez.değiştirmesi yasak.

bu önemli konular neler derseniz

mesela hamile bir misafir check in yaptırırsa ve sistem otomatik olarak exit e verirse yer değişimi yapmak zorunda.
    yada sağlık sorunu olan (vücudunde her hangi bir araz olan,her hangibir kırık çıkık olan vs.) misafirlerimizin yerlerini değiştirirler.

sanırım geç kaldım sizden özür diliyorum.her gün foruma girme şansım olmuyor.

• Pegasus'un kendi web sitesindehttp://www.flypgs.com/bilgilendirme/genel-kurallar.aspx, şöyle bir kural yazıyor ;

Check-in 
    Uçuşlarınızda sorun yaşamamanız için kalkış saatinden en az 2 saat önce havalimanında olmanız gerekmektedir.

Adamlar kafasına göre yazıyor gibi geldi, utanmasalar 5 saat önce havaalanında olmanız gerek diyecekler. O yüzden bana biraz sallama gibi geliyor bazı kurallar.
    Yurtdışı uçuşlarda daha büyük havayolları bile bu kadar katı kurallar koyamazken kçı kırık pegasus böyle birşeyi neye göre yazıyor merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntquartex -- 31 Temmuz 2015; 16:24:45 >

• ntquartex kullanıcısına yanıt
    Şöyle açıklayayım...

Hiç bir havayolu kafasına göre kural koyamaz.Çünkü sivil havacılık genel müdürlüğü tarafından ve diğer(IATA ve ICAO) uluslararası kuruluşlar tarafından denetleniyorlar.Aklınıza gelip gelemeyecek her konuda.

Yolcunun lehine hiçbir kuralı kafalarına göre koyamazlar.

http://web.shgm.gov.tr/ bu adreste tüm yolcu haklarına ulaşabilirsiniz.eğer buradaki bir kurala uygunsuzluk tespit ederseniz sivil havacılık genel müdürlüğüne bildirerek maduriyetinizin giderilmesini talep edebilirsniz.

Ynalış anlaşılmasın ben pegasus çalışanı değilim, fakat söylediğiniz şey havacılık açısından bakıldığında sadece bir havayolunu itham etmek.
    Her havayolunun kendine ait bu tarz kuralları oluyor ama bunlar shgm nin onaı olmadan uygulamaya sokulamıyor.

• Pegasus'tan onlien check in yapacağım ve iki kişi seyahat ediyoruz, acaba sistem bana yanyana iki koltuk verir mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi sorumu kendim yanıtlayayım, evet veriyor. Sisteme kendi rezervasyon numaramı girdiğimde diğer kişinin de ismi çıktı ve ikisini birden seçtiğimde yamyana koltuk verdi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sistem ayırmıyor aynı rezervasyon numarasına sahipseniz otomtikman yan yana koltuk verir.

ayrı pnr numarasına sahıpsenız check-in e başvurun orada da sistem yan yana koltuk verecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vvassabi

sistem ayırmıyor aynı rezervasyon numarasına sahipseniz otomtikman yan yana koltuk verir.

ayrı pnr numarasına sahıpsenız check-in e başvurun orada da sistem yan yana koltuk verecektir.

İyi günler öncelikle

Wizzair havayolunu kullanmayı düşünüyorum ve kendileri check in bagajı için ek ücret istemekte bu ücret aşağı yukarı 30 euro

bende kabin bagajını kullanmayı düşünüyorum.Kabin bagajınızın boyutunu metreyle ölçüyor adamlar resmen.Biletimi alırken bagajımı göstermesem ya da küçük bir çanta göstersem daha sonra asıl bagajımla uçağa gitsem herhangi bir problem olur mu sizce?Yine 80 kg civarı olacak kabin bagajım ancak biraz büyük olacak
  • Usta merhaba benim pegasus eko paket biletim var bükreşe istanbul aktarmalı 20 kg hakkım var ben bu 20 kgyi 2 valizledoldurabilirmiyim atıyorum 10 10 veya tek valizmi zorunlu cevap için teşşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.