Şimdi Ara

check-in personelinden tavsiyeler... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
482
Cevap
21
Favori
140.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • pegasus ile adana'dan istanbul SAW aktarmalı hamburg uçuşum var. dönüşü de barselona'dan yine SAW aktarmalı olarak adana. biletleri 4 uçuş için ayrı ayrı aldım. çünkü adana-hamburg ya da barselona - adana şeklinde aldığım zaman fiyat 100 tl civarında oynuyordu. merak ettiğim konu bu uçuşları adana'dan giderken ve barselona'dan da dönerken check-in'de bağlayabilir miyim? aslında giderken sadece sırt çantası ile gidiyorum sıkıntı yok da dönüşte ayrı ayrı aldığım biletlerle bavulu barselona'dan verip adana'da alma şansım var mı? böylece dış hat-iç hat kg hakkı sınırına takılmamış ve sabiha gökçen'de bagaj sürümemiş olacam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuatturkrap

pegasus ile adana'dan istanbul SAW aktarmalı hamburg uçuşum var. dönüşü de barselona'dan yine SAW aktarmalı olarak adana. biletleri 4 uçuş için ayrı ayrı aldım. çünkü adana-hamburg ya da barselona - adana şeklinde aldığım zaman fiyat 100 tl civarında oynuyordu. merak ettiğim konu bu uçuşları adana'dan giderken ve barselona'dan da dönerken check-in'de bağlayabilir miyim? aslında giderken sadece sırt çantası ile gidiyorum sıkıntı yok da dönüşte ayrı ayrı aldığım biletlerle bavulu barselona'dan verip adana'da alma şansım var mı? böylece dış hat-iç hat kg hakkı sınırına takılmamış ve sabiha gökçen'de bagaj sürümemiş olacam.

PNR numaralarınız ayrı olacağından sıkıntı olabilir.ama check-in e başvurmadan önce pegasus bilet satış ofisine gidip durumunuzu anlatın.fakat fıyat meselesınden bahsetmeyın.bilinçsiz aldığınız izlemini verin.öbür türlü yardımcı olmayabilirler :)
    ben bagajımı hamburg dan almak istiyorum veya dönerken de ADA dan almak istiyorum diyebilirsiniz.PNR ları birleştirerek yardımcı olabilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: vvassabi

quote:

Orijinalden alıntı: fuatturkrap

pegasus ile adana'dan istanbul SAW aktarmalı hamburg uçuşum var. dönüşü de barselona'dan yine SAW aktarmalı olarak adana. biletleri 4 uçuş için ayrı ayrı aldım. çünkü adana-hamburg ya da barselona - adana şeklinde aldığım zaman fiyat 100 tl civarında oynuyordu. merak ettiğim konu bu uçuşları adana'dan giderken ve barselona'dan da dönerken check-in'de bağlayabilir miyim? aslında giderken sadece sırt çantası ile gidiyorum sıkıntı yok da dönüşte ayrı ayrı aldığım biletlerle bavulu barselona'dan verip adana'da alma şansım var mı? böylece dış hat-iç hat kg hakkı sınırına takılmamış ve sabiha gökçen'de bagaj sürümemiş olacam.

PNR numaralarınız ayrı olacağından sıkıntı olabilir.ama check-in e başvurmadan önce pegasus bilet satış ofisine gidip durumunuzu anlatın.fakat fıyat meselesınden bahsetmeyın.bilinçsiz aldığınız izlemini verin.öbür türlü yardımcı olmayabilirler :)
    ben bagajımı hamburg dan almak istiyorum veya dönerken de ADA dan almak istiyorum diyebilirsiniz.PNR ları birleştirerek yardımcı olabilirler.

tabi ki bahsetmem hocam saf değilim

tavsiyeye uyarım teşekkürler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba, size bir soru da ben sorayım. Yarın İzmir'den Sabiha Gökçen'e pegasus ile uçacağım. Sırt çantası ile gideceğim için bagaja vermek istemiyorum. Online check in yapıp bir yere uğramadan bu sırt çantası ile uçağa binebilir miyim?
  • binebilirsiniz
    fakat ağırlığı 8 kg'ı geçmemeli.
    Bir de bildiğiniz gibi sıvı kısıtlaması var.
    Yani 100ml nin altındaki sıvıları kabine alabilirsiniz
    traş köpüğü,şampuan,parfüm vs.... gibi maddeler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vvassabi -- 4 Temmuz 2014; 22:38:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vvassabi

binebilirsiniz
    fakat ağırlığı 8 kg'ı geçmemeli.
    Bir de bildiğiniz gibi sıvı kısıtlaması var.
    Yani 100ml nin altındaki sıvıları kabine alabilirsiniz
    traş köpüğü,şampuan,parfüm vs.... gibi maddeler.

Teşekkür ederim. Uyarılarınızı da dikkate alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BNYZ -- 5 Temmuz 2014; 0:20:47 >
  • benim anlamadığım neden havacılık sektorunde bavulları fırlatmak bir gelenek haline gelmiş. adamlar hafif bavulları bile itina ile fırlatıp atıyor. düşünmüyor içinde kırılabilir eşya/alet var vs. en çok buna sinir oluyorum
  • Tek pnr ile ailecek 3 kisi s.gokcen izmir ucacagiz. 15 kg olayina takildim , biz 22 ser kg lik 2 valiz ile ek ucret odemeden ucabilir miyiz ?
    Yoksa 15 kg yi gecmeyen 3 valiz mi lazim ? Yarin valiz almaya cikacagiz acil bilgi lazim 😨
    Ucak pegasus.

• quote:

Orijinalden alıntı: hkhk

Tek pnr ile ailecek 3 kisi s.gokcen izmir ucacagiz. 15 kg olayina takildim , biz 22 ser kg lik 2 valiz ile ek ucret odemeden ucabilir miyiz ?
    Yoksa 15 kg yi gecmeyen 3 valiz mi lazim ? Yarin valiz almaya cikacagiz acil bilgi lazim 😨
    Ucak pegasus.

toplamda 45 kg valız taşıyabılırsınız.

Şayet aynı PNR numarasına sahıpsenız.Parça sınırlaması yok.

toplamda 45 kg geçmemesine dikkatt edin.

22 şer kilodan 2 valiz toplamda 44 kg yapar.bu şekilde hakkınız lan kiloyu aşmamış oluyorsunuz.

Bir husus daha var.Bir parça bagaj maksimum 30 kg olmalı dahha üst ağırlıklar tek parça olarak kabul edılmıyor.Bunun 2 sebebi var.

1. Valiziniz battta ilerlerken çok yüklü olduğu için kilidi kırılıp yada fermuarı yırtılıp eşyalarınız dağılabilir.
    2. Valizlerinizi yükleyen görevlilerin iş sağlığının korunması amacıyla kabul edılmez.

Ayrıca uçağın kabınıne de kişi başı 8 kg alabılırsınız.Tabı bır el bagajı, yani bir parça 8 kg 'ı geçmemeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: nofrost

benim anlamadığım neden havacılık sektorunde bavulları fırlatmak bir gelenek haline gelmiş. adamlar hafif bavulları bile itina ile fırlatıp atıyor. düşünmüyor içinde kırılabilir eşya/alet var vs. en çok buna sinir oluyorum

Malesef haklısınız...

Tabi öncelikle belirtmeliyim ki hiç kimse, hiç bir koşulda başkasının eşyasına ve malına zararverecek şeyler yapmamalıdır.

İnanın ben bu işe başlamada önce sizin gibi bakıyordum olaya.

işin aslını öğrenince biraz daha objektif yaklaştım buna.

Bagajları yükleyen çalışma arkadaşlarımızın hepsi asgari ücretle çalışan vasıfsız kişilerden oluşmaktadır.Tamamiyle fiziki güç için çalıştırılan kişiler.Bu insanlar günde 12 saatt bir fiil bagaj yükleyip, bagaj boşaltıyorlar ve bunu kış aylarında yağmurda yada karda, yaz aylarında ise yaklaşık 50 dereceye varan sıcaklıkta yapıyorlar.
    (aprondaki sıcaklık uçak motorları vs. gibi sebeplerden dolayı normalden çok daha fazladır)

Bu insanlar sadece bir iki uçakta yapmıyorlar bu işi.Benim yaptığım hesaplamaya göre bir işi bir vardiyada ortalama 10 ila 13 ton yük taşıyorlar.Artık gerisini siz düşünün.

eee kardeşim banane bundan ben bunun ceremesini çekmek zorundamıyım diyebilirsiniz.Haklısınız da...İşte burada işveren devreye giriyor.Fakat işverenin de eli bu insanlara karşı malesef güçlü değil.
    İşveren kırılan zarar gören bagajlardan dolayı bu insanlara hesap sorabilseler sizlerin bizlerin yaşadığı bu sıkıntılar yavaş yavaş ortadan kaybolurdu.

Bunun hesabını sormak için de o işçiye hakettiği parayı ve çalışma koşullarını sunmak zorunda ki bu hataların hesabını sorabılsın.

Şimdi sen bir işveren olarak adamları asgari ücretle gunde 12 saat ağır koşullarda çalıştırıp da sonra da gelip ''kardeşim sen neden bu bagajları boyle atıyorsun?'' der ve o çalışana yaptırım uygularsan, onlarda iş bırakır ve hiç bir uçağı yerden kaldıramazsın.

• vvassabi kullanıcısına yanıt
    Aslında tahmin ettim. her alanda böyle değil mi? aslında işin sorumlusu işveren..

sendikasız, hakkını arayamayan, sömürülen işçiler = kötü hizmet
  • quote:

Orijinalden alıntı: nofrost

Aslında tahmin ettim. her alanda böyle değil mi? aslında işin sorumlusu işveren..

sendikasız, hakkını arayamayan, sömürülen işçiler = kötü hizmet

aynen öyle...malesef ülkemizin bir gerçeği bu...
  • Faydalı paylaşım için teşekkür ederim.
    Ben eşimle THY ile Londra'dan İstanbul aktarmalı olarak Ankara'ya seyahat edeceğim. Ancak benim biletim şirket tarafından karşılanacağı için eşimle biletlerimiz kaçınılmaz olarak farklı PNR'lara sahip olacak. Bu durumda bagaj hakkını ortak kullanmamız mümkün mü yoksa benim bagaj hakkımda yer olmasına rağmen eşim fazla bagaj ücreti ödemek zorunda mı kalır? Biletleri aynı kredi kartı ile alırsak bir şey fark eder mi? Teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar THY ile bir yolculuk yapıcam. Yanıma abur cubur almak istiyorum. İşte kraker bisküvi kuru yemiş vs. Bunları kabin bagajına alacağım sırt çantamda taşıyabiliyor muyum acaba ?
    Konuyu hortlatmak gibi oldu ama kusura bakmayin. Size bir sey danismak istiyorum. Kabin icine sokacagim spor cantam var da olcusu 55 degil de 60 cm. Acaba alanda bunun tespitini yaparlar olcup falan. Yoksa sorun yasamam mi. Tesekkurler simdiden

• quote:

Orijinalden alıntı: _EngiN_

Arkadaşlar THY ile bir yolculuk yapıcam. Yanıma abur cubur almak istiyorum. İşte kraker bisküvi kuru yemiş vs. Bunları kabin bagajına alacağım sırt çantamda taşıyabiliyor muyum acaba ?

sorun olmaz
  • AĞIR OLMADIKÇA SIKINTI OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM
    Çok teşekkür ederim bilgi için
  • Arkadaşlar bende yardımcı olabilirim objektif kişiselleştirme olmayan. sorulara Pegasus Havayollarında çalışıyorum

• Kabin bagajımda 100 ml den fazla sıvı taşıyamazmıyım parfümüm 150 ml bu sıkıntı yaratırmı?
    Birde kabin bagajında hediyelik çikolota cezerye vs gibi katı gıdalar taşınabirlir mi?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.