Şimdi Ara

CHERY GÜVENLİK(RESİMLİ) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
0
Favori
29.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: hb1201

selam,
    ben chery alia kullanıcısı olarak 2 fotoğraf eklemek istiyorum.
    1. si benim arabam çarpılmış ve ufak sıyrıkları olan chery alia...
    2. si avrupanın en önemli markalarından bir model olan ww bora... Resmen yamulmuş.
    Ben testi canlı olarak yaşadım ve iyi ki alia almışım diyorum. Arabamız Tofaş olsaydı muhtemelen bize çarpan araba bize 4-5 takla attırırdı. NCAP inde bir lobi tarafı olduğunu düşünüyorum açıkçası. Özellikle Türkiye gibi 3. dünya ülkelerinin otomotiv sektöründe kolunu kanadını kırmak için oluşturulmuş bir lobi. Çünkü sektöre yeni giren emekleyen ülkeleri bezdirmek yılanın başını küçükken ezmek gerekir. Bunun otomobil sektöründeki en önemli ayağı ise NCAP tir. Zaten yürümeye başladıktan sonra size hiç bulaşmıyorlar. Bunun en iyi örneği de hyundaidir. Hyundainin yeni modelleri 5er yıldız almaya başladı. NCAP bikemediği bileği öpüyor bence. Yarın bu durumlar Türkiyeninde başına gelecektir unutmayın....

Ha çarpma şekli önemli değil mi.... Tabi ki önemli sadece canlı bir örnek gösteriim dedim.

1.FOTOGRAF
     CHERY GÜVENLİK(RESİMLİ)

2.FOTOGRAF
     CHERY GÜVENLİK(RESİMLİ)

Bu örnek hiç bir şey teşkil etmiyor çünkü çok komik bir hızla yapılmış bir kaza.Geçmiş olsun tabi yinede.

Ama yüksek hızda yapılan bir kaza sonucunda açıkcası aracınızın sizi yeterli koruyamıyacağı kesin gibi bişey.Hyundai 5 yıldız alabiliyor artık evet ama chery,geely vs henüz teste dahi sokmadı arabalarını.

Neden?

Araçlarına güvenemiyorlar sonucunu biliyorlarda ondan.

Yoksa oraya sokarlar reklamlarını yaparlar ucuza güvenli araba satıyoruz diye.Her yerde araçlarını satarlar.

Adamlar istemiyormu avrupadada araba satmak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerf -- 14 Kasım 2010; 11:07:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: omerf

quote:

Orijinalden alıntı: hb1201

XXX

Bu örnek hiç bir şey teşkil etmiyor çünkü çok komik bir hızla yapılmış bir kaza.Geçmiş olsun tabi yinede.

Alinda eder, Chery sahibi arkadas gidip arka salincaklarina baktirsin

Adam sana lastigindan vurmus kaportanda az hasar olma sebebi sen vurulunca araban yan yatmis

Nasil arkadan vuran onekinin altina giriyorsa, borada seni alttan yukari kastirmis, enerjinin cogunu lastik ustune almis sen havaya kalktigin icinde enerji senin arabanin kaportasina degil, ileri suruklenmesine gitmis iyikide yerler islakmis, yerler cok islak olsaydi bu seferde sen gider bir yere vururdun

Allah korumus hal caka satiosun forumlarda

Kim bu resimleri gorum, AAAaaaAAaaa A A aa a Chery cook saglammis hemen alalim ikinci el piyasasi yukselsin yada bizden daha once alanlar kendileri kotu hissetmesin, Chery alanlar yanlis tercih yapmamistir bunu topluma gosterelim der ?

• bütün dünya keriz abicim , ne gerek var 10 12 hava yastığına esp abs filan, al bi çeri tüm ailen güven icinde :)))))
  • tabii çarpışma testinden gecen araçlarda ölümlü kaza olmuyor haklısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratslx

tabii çarpışma testinden gecen araçlarda ölümlü kaza olmuyor haklısın

Madem öyle neden daha kaliteli ve daha güvenli olan Focus kullanıyorsun? Çek bir Cherry, bak keyfine... O kaza benim bu kaza senin diye atla dur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drahte 1905

Alinda eder, Chery sahibi arkadas gidip arka salincaklarina baktirsin

Adam sana lastigindan vurmus kaportanda az hasar olma sebebi sen vurulunca araban yan yatmis

Nasil arkadan vuran onekinin altina giriyorsa, borada seni alttan yukari kastirmis, enerjinin cogunu lastik ustune almis sen havaya kalktigin icinde enerji senin arabanin kaportasina degil, ileri suruklenmesine gitmis iyikide yerler islakmis, yerler cok islak olsaydi bu seferde sen gider bir yere vururdun

Allah korumus hal caka satiosun forumlarda

Kim bu resimleri gorum, AAAaaaAAaaa A A aa a Chery cook saglammis hemen alalim ikinci el piyasasi yukselsin yada bizden daha once alanlar kendileri kotu hissetmesin, Chery alanlar yanlis tercih yapmamistir bunu topluma gosterelim der ?

ben cherye ortak deilim arkadaş. sana alman veya almaman konusunda da ısrar etmiyorum. kendimi iyi veya kötü hissetmek için de bunları yazmadım. sadece basit bir örnek. kaza da çok da basit bir kaza deildi kafamı vurdum. serviste de gördüm 5-6 takla atmış chery tiggoların taşıyıcı direklerinde en ufak bir yamulma yok. chery nin avukatı da değilim. ama her fırsatta avrupa avrupa dediğimiz için anadollar battı. bizim herhangi bir ulusal ekonomi politikamız yok. bir tane girişimci çıkıp da araç üretecem derse hemen araç lobileri sihirli elleri devreye sokuyorlar. yarın öbür gün türkiyede bir girişimci kendi markamız olan bir arabayı üretirse tabi ki ilk senelerde adaptasyon süreci yaşayacak. ancak 5-10 yıl içinde illaki ya iyileşme yaşayacak ya da kapanacaktır. cheryde büyük gelişme örneği göstermiştir. bence çini örnek alacağımıza mallarına şöyle böyle demenin bize faydası olmaz. ayrıca aracımı para ihtiyacımdan dolayı sattım. ikinci el satışında çok bir sıkıntı yaşamadım. %25 zarar edeceğime %30 zarar ettim sadece okadar. oran fazlada görünse satışında 6.000 zarar ettiğim chery avrupa araba olsaydı fiyatından dolayı 10.000 rahat zarar ettirirdi. arkadaş 36.000 den aldığı toyotayı 27.000 den sattı. ben 26.500 den aldığım cheryi 19.000 den sattım. (araçlar aynı model benim araba daha fazla km yapmış).

• Hort olucak ama Bir araba 110 ile giderken bariyere nasıl kafalama girebilir ben anlayamaım. Yola paralel olan bir şeye 110 km hız ile tam burundan girmek imkansız.

Ayrıca 110 ile giden bu Chery'nin devir saati 2-2.5 arası bir yerde. Resmen bozuk buç Çin malı işte
  • İnsanların ön yargılarını kırmak hiç kolay değildir. Boşuna cebelleşiyorsunuz. Ben 1 senedir 2009 chery tiggo kullanıyorum ne bir arıza yaşadım şimdiye kadar ne de başka birşey. Bakım hariç arabayı ne sanayiye götürdüm ne de servise. Bırakın insanlar 5bin-10bin TL sırf marka parası versin alacakları arabaya. Biz o kadar zengin değiliz ne yazık ki... Ben 2 ay önce pegout 307 ile chery tiggo kafa kafaya çarpışmış halde gördüm, tesadüfen arabayla geçiyordum o sıra. Evet artık kaç km hızla çarpıştılarsa chery kötü durumdaydı ama peugeot tanınmayacak haldeydi. Ne motor kalmış ne ön kaput peugeotda. Chrey kalite veya güvenlik açısından sırf Çin malı diye bu kadar tartışıldığını bilseydim resmini çeker koyardım buraya...

Herneyse dediğim gibi insanların ön yargılarını kırmak zordur. Ne derseniz deyin, ne söylerseniz söyleyin dünyanın düşman gözüyle baktığı Çin'e ve onun ürettiği malların kendi pazar piyasısını ele geçirmesinden korktukları bu emperyalist kampanyaya onlar istediği sürece herkes inanacaktır. Halbuki çin her kalitede ürün ürütmektedir. Şunu da merak ediyorum marka olarak insanımızın gözünde çok tutulan arabaların kaç parçası Çin malıdır, bu parçalarının bazılarının veya çoğunun Çin'de yapıldığını birçoğu bildiği halde nasıl bu kadar zıt tutumlar sergileyebilmektedir...

• quote:

Orijinalden alıntı: Utku

Hort olucak ama Bir araba 110 ile giderken bariyere nasıl kafalama girebilir ben anlayamaım. Yola paralel olan bir şeye 110 km hız ile tam burundan girmek imkansız.

Ayrıca 110 ile giden bu Chery'nin devir saati 2-2.5 arası bir yerde. Resmen bozuk buç Çin malı işte

3 seritli yolda, 130-140km ile seyreden orta seritteki arac sol seride gecerken arkasi kopar ve bariyere sol on camurlugu ve devaminda on paneli yada direk on paneli kaptirir

Dusun ki diregin altinda yola paralel boydan boya bariyer mevcut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drahte 1905 -- 11 Ocak 2012; 1:21:21 >

• basarili.
  • quote:

quote:

Hort olucak ama Bir araba 110 ile giderken bariyere nasıl kafalama girebilir ben anlayamaım. Yola paralel olan bir şeye 110 km hız ile tam burundan girmek imkansız.

3 seritli yolda, 130-140km ile seyreden orta seritteki arac sol seride gecerken arkasi kopar ve bariyere sol on camurlugu ve devaminda on paneli yada direk on paneli kaptirir

senin bahsettigin durumda 2 yonlu bir hiz var. 1.si hareket yonundeki hizi, 2.si bariyere yaklasma hizi.

bariyere yaklasma surati, spin atilan hizdan cok daha dusuk olur.

• Bu konuyu kim hortlattı yahu uykum kaçtı
    Bir de 192 km hızla otobanda takla atıp 500 metre sürüklenen Tiggo vardı,arabadan çıkar çıkmaz hem kendisine hem kızına almış falan

Bu arada forumun bir sevdiğim özelliği daha var bu sayfada.Utku soru sormuş cevap bir yıl sonra geliyor,tartışma kaldığı yerden devam
  • quote:

quote:

quote:

senin bahsettigin durumda 2 yonlu bir hiz var. 1.si hareket yonundeki hizi, 2.si bariyere yaklasma hizi.

bariyere yaklasma surati, spin atilan hizdan cok daha dusuk olur.

Hayir degildir, bariyer ile arasinda 1 serit olan bir arac kac km yavaslayabilir ?

quote:

3 seritli yolda, 130-140km ile seyreden orta seritteki arac sol seride gecerken arkasi kopar...

130-140km hizla ilerlerken spin atip 7 mt solunuzdaki bariyere ne kadar yavaslayip vurabilirsiniz ?

Siz bariyere 10km/hr hizla yalasin ne olur ki arabanin kadrani ne gosterecek ? Iste anlattigim bu

Aslinda bu araba bariyere yaklasma hizi ile kaza yapmasina, bu hiza gore hasar almasina karsin, bariyere carptirgindaki yanal hizi yada yol dogrultusundaki hizi 110km oldugu icin araba 110km'de kaza yapmis sayilmaz...

Carpisma hizi bariyere yaklasma hizidir ve bunu resimlere bakarak olcemenin imkani yok...

Kisacasi bu araba 110km ile kaza yapmis denemez bence...

• benim savundugum seyi soylemissin zaten.

baiyere yaklasma hizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 11 Ocak 2012; 2:13:54 >
  • Forumda ki yeni Repliğimiz Çok konuşanlar için.

Neyine Güveniyorsun, Gel Bir Kafadan çarpışalım

ahhhhhhhhhhh yerlerddeyim yaaa Ne oluyoruz milllettt

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.