Şimdi Ara

CHERY GÜVENLİK(RESİMLİ) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
0
Favori
29.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    tamamdır umarım
  • yok hayır sen haklısın...
    ben haksızım...

quote:

Orjinalden alıntı: H2O

@soldier of fortune dostum haklısın
    tamamdır umarım

tamam mı?
    tamamdır umarım...
  • Evet gerçektende marka hakkında olumsuz bir önyargı oldugunu görüyorum..Ama bu konu bana o kadar boş,saçma,gereksiz geliyorki..
  • ön yargı yok emin olun. yetkili servisi ile iç içeyim. onlar da biliyor bu aracın bu şekilde olduğunu.
  • Eskiden Euro Ncapmi vardı sanki

tek başına güvenlik bir ölçüt değildir araç alımında veya kullanımında..ama dikkat edilmesi gereken önemli bir değerdir bunu inkar edemem..çünkü insan hayatı herşeyden önce gelir /
    ama bazıları sanırım otomobil yerine tank aldığını zannediyor ve alırken sadece euro ncap testlerine göre hareket ediyor.. Peki Diğer değerler nereye kayboldu? güç ve performans,donanım,konfor,yakıt tüketimi vs.hatta aracın vergilendirmesi...Türkiye'de yaşıyoruz Değil mi?

Açıkcası marka hakkında çok olumsuz bir önyargı var..ve önyargıyla yaklaşan bu arkadaşları kınıyorum..
    Konuyu açan arkadaşada kızıyorum..Ne gerek var arkadaşım böyle şeylere? kimse kimseye birşeyler ispatlamak zorunda değil..herhangi bir firmanın ne çalışanıyız,ne yetkilisi,nede komisyoncusu..İşimiz yok biz sadece kullanıcıyız müşteriyiz..Bugün var yarın yokuz..

Kullan arabanı paşa paşa.. kimse senin düşünceni değiştiremez,seni yıldıramaz zevkini hevesini kıramaz...eğer bir pişmanlık yaşayacaksan günahıyla sevabıyla sen yaşıycaksın..zevkini çıkaracak olanda sen olacaksın..

kendimden örnek vereyim tiggo için ödediğim paranın üstüne 2 milyar daha ekleyip 44 45 e bir laguna3 almasını bilirdim elbet..zaten niyetimde o yöndeydi ama sonradan karar değiştirdim.. hatta 40bine kia nın 2.el jipini almayı düşündüm ama sonra içime sinmedi gidip tiggo3 aldım..yani zevkimi bu yönde kullandım..
    Teknik servis ağı şuanlık zayıf olsada,ülke pazarına yeni girmiş yer edinmeye çalışan bir marka olsada, araçları test edilmemiş bile olsa yinede bu kadar üstüne gidilmemeli diye düşünüyorum..
    eskiden kartala,doğana,şahine,brodwaye binen insanların canı yoktu sanki..

Gelelim e ncap a neden araç vermiyorlarda testi kendileri yapıyor?
    Bunu tahmin etmek çok güç olmasa gerek.. Dünya,Çinin güçlenen ekonomisinden,gerek bilim ve teknolojisinden,askeri ve siyasi açılardan,üretiminden,nüfusundan heranlamda çekiniyor..endişe duyuyor, yabancı filmlerde görmeye alışık olduğumuz gözü çekik japon yada çinli iş adamlarının ülke pazarlarına girmesi..ekonomide dünya devleri arasında yer alma yolunda ilerlemeleri...
    Bu durumda verseler acaba çıkacak sonuç nekadar objektif ve de bilimsel olacak o var..istatistik değerler rakamlar vs. kimse hikaye anlatmasın..Nede olsa bazılarının tüketim tercihlerini burdan cıkacak yıldızlara göre yaptıgını biliyor adamlar..
    Yani bu test demek değildirki doğru....

Ayrıca şu unutulmamalıdır ki Ürettikleri araçları teste E ncap a vermek zorunda değil hiçbir üretici firma, kaldıki Porsche,Ferrari,Lamborghini vs gibi markalar bile araçlarını bu euroncap testine sokmuyor,yada sokmaya gerek görmüyor mu desek?

Buyrun araştırın..hatta bu konuyla ilgili sorunuzu buraya yöneltebilirsinizde neden bu markalar crush test listenizde değil şeklinde ->http://www.euroncap.com/contact.aspx

Oysa teknolojisi Alman,dizaynı İtalyan, üretimi Çin olan bir markadan bahsediyoruz..Volkswagenin de FIYAT'ında motorunu bu adamlar yapıyor..Chery tiggonun italya,almanya,ispanya ve fransa gibi ülkelerde dr5 adıyla piyasaya sürüldüğünden kimlerin hbri var bu yorumları yapanlar arasında? her kafadan bir ses..
    hatta ingilizce habere göre 11.8milyon euroya italyanın Napoli kenti yakınlarına kurulan 12bin ünite kapasiteli chery fabrikasında tiggo üretimine başlanmış ve DR MOTORS CEOsu Luca Falasca bu konuda 2009 da kapasiteyi 12binden 40bine çıkarmayı amaçladıklarını belirtmiş. vs vs...

İşte size Avrupa pazarından Tiggo->
    http://dr5.it/
    _________
    http://dr3.it/
    http://www.drmotor.it/

Neyse şimdilik bu kadar yeter..

• buarada o hız libresi orada 110 kalmış olabilir ama kaza anında hız belki daha düşüktü veya daha yüksekti...bunu bilemeyiz o yüzden sağlıklı bir değerlendirme olmaz..Birde @meteavcıya Özel bir sorum olacak?
    Aracı kaskolatıp bireysel ncap mi yaptın öyle bir azim gördüm sende..

Boş işler bunlar..

CHERY GÜVENLİK(RESİMLİ)
     CHERY GÜVENLİK(RESİMLİ)
     CHERY GÜVENLİK(RESİMLİ)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vampir Masquerade -- 15 Temmuz 2009; 12:56:27 >

• soldier_of_fortune
    isterse arabada 100 tane aırbag olsun emniyet kemerini takamdıktan sonra hiç biri bir işe yaramıyor.nuradada hangi seçeek kalıyor arabanın sağlam olup olmadığı ben transporterla takla atım araba ters şekilde 300 metre kaydı şimdi o transporter değilde hyundaı h100 olsaydı eminim şuan mefta olmuştum.yani ülkemizde hava yastığı sorumlu sürücülere işliyor gerisi yalan.
  • Vampir Masquerade
    resimleri koyarak ne yapmaya çalıştın bilemiyorum ama bana aracın tasarımının tamami ile çakma olduğunu tekrar kanıtladın tebrikler ön eski kasa honda cr-v arka toyota rav4
  • CHERY alacak kadar zengin değilim malesef
  • Yazık Olmuş Arabaya
  • quote:

Orjinalden alıntı: atakangrbz

Vampir Masquerade
    resimleri koyarak ne yapmaya çalıştın bilemiyorum ama bana aracın tasarımının tamami ile çakma olduğunu tekrar kanıtladın tebrikler ön eski kasa honda cr-v arka toyota rav4

Paintle yaptıgım İlk resimdeki değişiklik,umarım ortamın gergin havasını biraz olsun dağıtmaya yaramıştır..Amacım sadece paylaşımdır..
    Gelelim aracın dış tasarımına;

Evet haklısınız,arka TOYOTA RAV4,ön HONDA CVR

özellikle Toyota RAV4 ten alınan bölümler neredeyse birebir aynı..iki ayrı model nasılda birleştirilip güzel bir sentez ortaya çıkartılmış gerçekten hayret ediyorum...ama bu düşünülenin aksine çokta kötü birşey değil..Buarada bukadar marka düşkünü olma, eğer öyleyse üstüne koyarsın bi 20 30 milyar daha(ki bu ortalama en az 60 70 bin yapar) ve yıllık 3 4milyar vergi ödersin..kralına binersin
    allah herkese daha iyilerini nasip etsin.. Kazasız belasız günlerde kullanmak dileğiyle...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• anlaman gerek tamam bir yerde haklısın fakat sen cheryden başka bi marka araba kullanmadınmı?
    anlamadınmı aradaki kalite ve sağlamlık farkını yahu hiç iki çamurluğa felandamı elinle tıklatmadın?
  • quote:

Orjinalden alıntı: atakangrbz

anlaman gerek tamam bir yerde haklısın fakat sen cheryden başka bi marka araba kullanmadınmı?
    anlamadınmı aradaki kalite ve sağlamlık farkını yahu hiç iki çamurluğa felandamı elinle tıklatmadın?

beni mi kastettin bilmiyorum ama evet kullandım..dediğin kücük tıklama testini de yaptm,hatta çamurluk haricinde far ve sis lambalarına,kasasına vs..de benzer şekilde ufak bir test yaptı(k) kuzenimle..ince bir demir sac kullanılmış sanki biraz bastırsam içeri girecek gibi geldi... seste hani yağmur yağarken sac bir tavana tık tık tık tık ses çıkararak damlalar düşerya oşekil bir ses..Bu beni ilk etapta biraz düşündürdü..sonra bizim eniştenin 2009 model toyota corollası hemen yanına parkediliydi..sıcağı sıcağına onuda denedik baktık aynı madde aynı incelik aynı ses..tek fark benimkinin sisler cam onlarınki mika..geri kalan herşey aynı..tabi ben sadece dış yüzeyini bu şekilde anlayabilirim..bir kaza anında nasıl olur bilemem..çünkü önemli olan kapı aralarına,içe vs sıkıştırılmış olan koruma barları ve bunların test edilmesi..

Aman şimdi kimse demesin bu sefer toyota'yla chery'i bir mi tutuyosunuz diye Asla..çünkü böyle birşeye gerek dahi görmem...

Buarada ek bilgi;Avrupa ve kıta amerikasında piyasaya sürülmüş dodge marka araçlarıda o beğenmediğimiz,burnumuza tutmadığınız chery üretiyor..
    cherya1/dodge ve chrysler
    Şuan italyan devi FIAT'ın motorlarınıda bunlar üretiyor..Gidin bir fiat showroomuna sorun linea'nın motorunu kim yapıyor diye?alacağınız cevap "chery A.Engine_çin" çünkü bunun anlaşması 2006 da yapıldı..
    bu kadar önyargılı olmayın arkadaşlar..
    isteyen araştırsın..
    ve bilip bilmeden kimse öryargıyla yaklaşmasın..Son Sözüm;Bu markaya ne ben iyi diyebilirim nede siz kötü diyebilirsiniz..

Konu benim açımdan kapanmıştır..

/suskunlugum asaletimdendir, her söze verilecek bir cevabım var...lakin önce lafa bakarım lafmı diye sonra söleyene bakarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vampir Masquerade -- 16 Temmuz 2009; 14:35:14 >

• quote:

Orjinalden alıntı: _KUZEY

CHERY alacak kadar zengin değilim malesef

al bendende okadar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DemirAtlı

quote:

Orjinalden alıntı: _KUZEY

CHERY alacak kadar zengin değilim malesef

al bendende okadar.

Bosch'un sözü ucuz ve "kalitesiz" mala para verecek kadar zengin değilim..
    ucuz desek rakiplerine göre olabilir ama tüketici için çokta ucuz sayılmaz..ucuz olmasının bile bir nedeni var ve siz bunu hiç düşünmüyorsunuz değil mi

IBM neden çinde fabrika açtı ve ürünlerini lenova adında satışa çıkardı ?
    Veya bugün neden Türk Tekstilcileri kendi ülkelerini bırakıp üretim için çin'e,uzak doğu ülkelerine,türki cumhuriyetlere,özbekistana şuraya buraya gidip fabrika açıyor?
    Neden uluslararası şirketler çin'e akın ediyor..Çünkü nüfus fazla ve işçilik ucuz..Ama bu size yansıtılmıyor olabilir..Tıpkı ötv indirimini peugeot renault ve hondanın araç fiyatlarını gram değiştirmeyerek yada stoklarımızda kalmadı bahanesiyle tüketiciye yansıtmadıkları gibi?
    Maliye bakanlığına basın tarafından bu konuda bir soru yöneltiliyor? bazı firmalar yapılan indirimi fırsat bilerek kar oranlarını artırmak için tüketiciye ötv indirimini yansıtmamaktadır bu konuda devletin bir müdahalesi söz konusu değil mi?
    Verilen cvp : Hayır değil,Tüketicide bu yapılanı görererek tüketim tercihlerini ona göre yönlendirmeli...

Bizler tüketim konusunda her nekadar bilinçli olduğumuzu sansakta aslında çok bilinçsiz bir toplumuz..Boschun sözlerinin böyle bir durumda kullanıldığını gördüğüm için bunu birkez daha anladım..Bosch gibi düşünmekle Bosch konuşmak arasındaki farkı anlamanız dileğiyle...İyi Günler

Edit/ Ayrıca yönetime yani konuyla ilgilenen gizli profilli moderatör arkadaşa çok teşekkür ederim..1.si gerçekten tarafsız bir çizgide olduğu için..2.si bana ve farklı görüşlere söz hakkı tanıdığı için..3.sü hatalı bir mesajımı tamamen silmek yerine anlam bozulmayacak şekilde düzelttiği için..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vampir Masquerade -- 16 Temmuz 2009; 15:10:40 >

• karşındakilerini sırf kendi fikrine uymadı diye bilinçsiz cahil halk ve bosch konuşan olarak görmen senin kendini ne sandığın hakkında fikir veriyor.Üretim maliyetlerinin ve gider kalemlerinin düşürülmesini bizde biliyoruz.Cherry çinde üretiyor ondan ucuz diye birşey yok neredeyse hepsi çinde üretiyor ve işçilik ve diğer giderlerini en aza indirgemiş durumdalar.Hepsi orada üretirken cherry nasıl oluyorda daha ucuza satıyor.Aradaki farkı anlayabilmek için üstün zekalı olmaya gerek yok
    Nekadar konuşulursa konuşulsun sağlamlığı nekadar iddia edilirse edilsin NCAP testinden alnının akıyla çıkmadığı müddetçe konuşulan herşey lafı güzar olarak kalmaya devam edecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirAtlı -- 16 Temmuz 2009; 17:44:03 >
  • ayrıca o söz Bosch a ait değildir, Alman atasözüdür . "Ucuz mal alacak kadar zengin değilim" derler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirAtlı -- 16 Temmuz 2009; 15:59:30 >
  • Ucuz mal satın alacak kadar zengin değilim..

Şimdi sana taoistlere ait bir çin atasözü söyleyeceğim..Ama çıldırmayacaksın

# Taoist Proverb
    # No one is rich enough to be without a neighbor.

Kimse komşusuz kalacak kadar zengin değildir..

Ben şimdi sana desemki "ucuz mal alacak kadar zengin değilim" yani "I'm not rich enough to buy cheap stuff" bu alman atasözü değil ingiliz atasözüdür desem?

Bu konuda çok çeşitli spekülasyonlar var..KISACA ALMANlara aitte değil..Ancak iş ekonomi,üretim,pazarlama alanına girdiğinde aklıma ilk gelen Alman Sanayi Devi BOSCH'un bu anlayışı bir vizyon haline getirmiş olması...

Buarada Onceki mesajını değiştirmişsin ama ben yinede cvp verme ihtiyacı hissettim.. senin görüşüne saygı duyarım sende benimkine saygı duymak zorundasın..Allah biliyorki hiçbir yerin temsilcisi falan değilim hiç bir otomobil firmasıyla herhangi bir münasebetimde yoktur..
    Bazen günlük hayatta yada internette denk geliyorum ,malesef insanlar uyuyor..(Hemde Ayakta)
    Benim tek vizyonum haklıya hakkını vermek haksızında hakkından gelmek..Sen haksızlık ediyorsun..

/Edit

Ben bir tüketici olduğum için tüketiciden yanayım..
    Bir yanlışlık gördüğümde vicdan muhasebesi yapar ve bunu uslubuyla dile getirir,gerekli girişimde bulunurum..

ismi lazım değil geçen bir sitede birkaç chery resmi gördüm, adamlara orjinal yerine sahte_çakma aksesuar takmışlar,ön korumalık çok benziyor ama sahte..mesela bakıyorum taş çatlasın 150 liralık krom kapı kollarını vs.400 liraya kakalamışlar.onları bile uyarıyorum oyuna gelmemeleri için..bir yerin temsilcisi olsam bunu yaparmıyım??yapmam..otomotiv piyasasında neler dönmüyor ki..Tıpkı bilgisayar sektöründe oldugu gibi..tabi bunları sen daha iyi bilirsin değilmi @demiratlı?
    hey yavrum...neyse

hatırlıyorum mesela ötv kalkacağı sıralarda Renaunun bayisine showroomuna gittim stokta kalmadı diyen bayan parayı hemen nakit verirsem aslında ellerinde bir tane metalik laguna3 kalmış olabileceğini söylüyor..

ötvnin uzatılmasıyla biranda saklanan araçlar ortaya dökülüyor garip değil mi
    neler dönüyor neler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vampir Masquerade -- 16 Temmuz 2009; 19:13:47 >

• Vampir Masquerade
    kusura akma sana değil mete diye bir arkadaş varya ona yazdım ama heralde başka bir yorumuna karşıklık oldu.benim yazdığımdan önceki senin yorumla bi alaka yok fark ettiysen yanlışlık olsa gerek üzgünüm :)
  • estağfrullah..ben @demiratlı için söyledim zaten..o bana öyle bir ithamda bulunmuş sonra mesajı değiştirmiş..neyse bu konu çok uzadı kilitlensin artık değil mi?
    Zaten gereksizde bir konuymuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vampir Masquerade -- 16 Temmuz 2009; 19:06:10 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.