Şimdi Ara

CHERY GÜVENLİK(RESİMLİ) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
0
Favori
29.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: impress

FLASH HABER!!!!

ÇERİ TİGGO GERÇEKTEN 5 YILDIZ ALMIŞ!!!!

BU DEDİKLERİMİZE UTANACAĞIZ. KUSURA BAKMAYIN ARKADAŞLAR

İŞTE ÇERİ NİN 5 YILDIZ ALDIĞININ KANITI... TIKLAYIN!!!

• chery alacak kadar zengin degilim...
  • ya bence konu çok agır önyargılarla yapılıyor arkadaşlar.

chery hakkında bende çok olumlu düşünmüyorum
    ama bindigimiz doblodan bi farkınıda göremiyorum güvenlik olarak

ncap testlerinin güvenilirligide bazı konularda tartışma yaratmıştır araştırırsanız içinde bityenigi olan durumlarıda görebilirsiniz.
    tamam testte chery den geriye sadece çekirdegi kalıyor ama mercedes alan kimse ncap testine bakıpta alıyor diye düşünmüyorum .
    ncapda alınan puanlara bakınız lütfen

arkadas sadece kaza yapan bi aracın o kadarda kötü olmadıgını göstermeye çalışmış ki 110km hız gayet ciddi bir hız ölümcül bir hız
    ncapda 60la çarpınca araçların geldigi hal düşünülünce korkunç bişi olmalıydı o fotograflar

genede hemen kötü yaklaşmayıp biraz açık görüşlü yaklaşmamız gerekir diye düşünüyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: H2O

ya bence konu çok agır önyargılarla yapılıyor arkadaşlar.

ncap testlerinin güvenilirligide bazı konularda tartışma yaratmıştır araştırırsanız içinde bityenigi olan durumlarıda görebilirsiniz.
    tamam testte chery den geriye sadece çekirdegi kalıyor ama mercedes alan kimse ncap testine bakıpta alıyor diye düşünmüyorum .

arkadas sadece kaza yapan bi aracın o kadarda kötü olmadıgını göstermeye çalışmış ki 110km hız gayet ciddi bir hız ölümcül bir hız
    ncapda 60la çarpınca araçların geldigi hal düşünülünce korkunç bişi olmalıydı o fotograflar

genede hemen kötü yaklaşmayıp biraz açık görüşlü yaklaşmamız gerekir diye düşünüyorum

quote:

Orjinalden alıntı: Tubo

Peki Mete Bey, lafı çok fazla uzatmak istemiyorum.

60 km/s hızla kaza yapmış bir Tiggo, daha doğrusu teste tabi tutulmuş.

Bu da 110 km/s hızla kaza yaptığı iddia edilen Tiggo.

Her şeyi bir kenara bırakın; Chery'yi, Tiggo'yu, arabanızı, Çinli otomobilleri vs..

Sizin mantığınız buna iki görüntüye ne cevap veriyor?

quote:

Orjinalden alıntı: Tubo

Buradaki bir çok insan'ın karşı çıkmasının tek nedeni de; X bir kişi'nin bu resimleri görerek, 'Vay be Tiggo 110km hızla kaza yapmış, hiç bir şey olmamış' diye düşünüp yanılmasını engelleyebilmek.

İşte o kazanın gerçekleri yansıtmadığını düşündüğüm için ve sizin gibi okuyup da yanılacak insanları o yanılgıdan kurtarmak için uğraştım ama..

• 110 İLE VURDUĞU NEREDEN BELLİ? gösterge takılmışmış...
    110'la bir yere sağlam vurursan, 5 yıldız bile seni-beni kurtarmaz... 110 vurdu iddiasına inanmıyorum...
    mercedes alan biri onun güvenli olduğunu biliyor...neden mi? marka imajı ve üretilen araçların sağlamlığı...
    ncap yanlı-manlı olabilir ama girsinler bakalım...niye araçları sokmuyorlar?
    quote:

• ncapde saglam bi yüzeye çarpıyor esneme payı çok az ama arkadasın araç vurdugu zaman mutlaka almıştır birazı kafa kafaya olsaydı kaza
    (allah korusun)

o zaman o ncape dönerdi kanımca
  • iyi tamam da biz doblo ya zaten çok güvenli demiyoruz ki parasına göre bi araç. ncap den 3 yıldız alabilmiş orta karar güvenlikte birşey.

biz bunu söyleyebiliyoruz mesela doblo nun amortisör sistemi de berbattır. zerre kadar konfor yok ve 8 senedir doblo kullanıyorum.

ben bu aracı kullanırken eksi yönlerini de söyleyebiliyorum.

ama arkadaşlar bunu yapamıyorlar.

sorun da burda zaten
  • quote:

Orjinalden alıntı: soldier_of_fortune

110 İLE VURDUĞU NEREDEN BELLİ? gösterge takılmışmış...
    110'la bir yere sağlam vurursan, 5 yıldız bile seni-beni kurtarmaz... 110 vurdu iddiasına inanmıyorum...
    mercedes alan biri onun güvenli olduğunu biliyor...neden mi? marka imajı ve üretilen araçların sağlamlığı...
    ncap yanlı-manlı olabilir ama girsinler bakalım...niye araçları sokmuyorlar?
    quote:

mercedesin testleride var izleyin bence ne hale geliyorlar özellikle jeep modelini

dobloyuda fiyat kıyaslaması açısından verdim

• yok ben üstüme alınmadım zaten öyle huylarım yoktur
  • ne hale geliyorlar?

ne kadar ''açık görüşlü'' bir yaklaşım değil mi?

araba ''ne hale gelirse'' gelsin, içinden çıkanlar insan sıfatında çıkıyorlar... hiç olmazsa...
    önemli olan arabanın kaza anında parçalanmaması değil, insanların parçalanmaması...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hightech33 -- 15 Temmuz 2009; 1:41:17 >
  • quote:

ncapde saglam bi yüzeye çarpıyor esneme payı çok az ama arkadasın araç vurdugu zaman mutlaka almıştır birazı kafa kafaya olsaydı kaza
    (allah korusun)

o zaman o ncape dönerdi kanımca

İlk cümlenizi tam olarak anlayamadım..

Euro Ncap olsun, IIHS olsun, Adac olsun, NHTSA olsun; Bu kurumlar hepimizin güvendiği ve kazaları, gerçeğe en yakın şekilde simüle eden çalışmalarla kaza testleri yapıyorlar.

Kıstas alınması gereken, bu araç sağlammış diyebileceğiniz sonuçları ortaya çıkaran bu kurumlardır değil mi?

110 km/s çok ciddi bir sürat. 110 km/s ile kaza yapmak var, kaza yapmak var.

Çıkıp da; 'CHERY GÜVENLİK' başlığı altında gerçeğe yakın olmayan bir örneği insanlara sunmak ne derece mantıklı?

Ben kendi adıma zaten inanmam fakat başka insanların da inanmasını istemem.

Edit: Mercedes'in hangi Suv'sini kastediyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadrifoglio -- 15 Temmuz 2009; 1:44:43 >

• ben inansınlar demiyorum sadece inanmayın gerçek degil demekde pek inandırıcı diyorum
    kimse kaza yaparken ncapdeki gibi kaza yapmıyor.
    yapılan kazalar ncap i aratır bizim ülkemizde tabiki

bence bu konunun hiçbir araç güvenli degildir diye sonlanması lazım

mercedes
    bmw
    audi
    şahin
    hacı muro

son ikiside dahil 200km hız yaptıgı düşünülürse bu araçların

hiçbiri güvenli degil

edit: ilk cümleyi anlamadım demişsiniz kaçırdım neresi acaba?

ncapde çarpılan yüzey demir duvar bu kaza bi direk demek istedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H2O -- 15 Temmuz 2009; 2:45:49 >

• 200 ile güvenli değil diye ne yapalım, hava yastıklarını sökelim arabamızdan, esp'yi iptal ettirelim,abs beynini sökelim,nasıl olsa 200 ile giderken bir işe yaramyacaklar...

şaka bir yana; en azından 70-80 ile çarpıştığınızda hayatta kalacak olmayı bilmek ve hayatta kalmak bile yeter...
  • 70-80km ile giden kaç kişi var?

sen gitsende karşıdan gelen 80le gelse duvardan beter etki yapar.

aracınızda emniyet kemeri takıyormusunuz? (ncap bi takılmamış görüntüleri verse ah)

kimse esp yi sök abs yi sök demiyor.

siz 70-80 ile gidin chery ile gidin gene birşey olmayacaktır yada su anki aracınızdaki kadar olacaktır.

200km ile söylemek istedigim başka birşeydi arkadaşım ama başta söyledigim gibi anlayışlı olmadıktan sonra trafikde bi magandaya denk gelirsin
    saatte 60km hızla seni döver belki bıçaklarlar

neyse konu uzadı umarım herkes istenilen mesajı almıştır
  • arkadaşım güvenli bir araçla kaza yaparsan ; hayatta kalma ihtimalin artar, bu kadar basit...
    200'le giderken bile kaza yaparsın, ağır yaralı vaziyette kurtulabilirsin...
    ama güvensiz bir araçla ha 50-70 ha 200...
    fark bu... neden bu ısrar ?
    otomotiv firmaları ,güvenliğe bu kadar yatırımı boşa mı? yapıyorlar... biz boşa mı? güvenli araçlar alıyoruz-almaya çalışıyoruz?
    ya biz yanlış düşünüyoruz ya da sen?
  • ben size yanlış düşünüyorsunzu demedim sadece anlatmak istedigim mantık ncap güvenilirligi konusunda çok kararlı olmanızdan

kazada birçok unsur durumu degiştirir kimse frene basmadan (genelleme yapıyorum %80) birşeye çarpmaz
    e aracın önü inecek
    araç daha düşük hızda vuracak
    araç belki kayacak köşesi vuracak savrulacak

sizin testlere madem güveniyorsunuz diyorum kaçtane mercedes aracının ncap ile övündügünü gördünüz?

güvenlik tabiki gerekli ama siz ncapı çok temel alıyorsunuz.

ncapda chery kötü puan aldı çinliler yaramaz

arkadas kendi kanısınca foto koyuyor neredeyse forum linç edecek arkadaşı

istedigim sadece anlayış ama hala neden ısrar ettigim sorgulanıyor ben anlayış için ısrar ediyorum yoksa bende chery i o kadar sevmiyorum ve güvenmiyorum

söylediklerimi sadece 200e bagladınız bende 70-80 le giden kaçtane araçta insanlar direge çarpıp ölüyor onu soruyorum ?
    ölüyorlarsa bile bu araçlardan ncapden 5 yıldız almış araç varmıdır?

bunları bilerek mi bana ısrarcı diyorsunuz yoksa sizmi ısrar ediyorsunuz?

• 5 yıldız alan bir araçla direğe vurup sağ çıkabilirsin...
    2 yıldız almış araçla çarparsan büyük ihtimalle ölürsün...

ekleme:benim bu araçlara karşı muhalefetim, ne olduğu belli olmamasındandır... teste girsin 1-2 yıldız alsın en azından...deriz ki... fiyatına göre iyi(bu arada fiyatları da ucuz değil)...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hightech33 -- 15 Temmuz 2009; 2:17:48 >
  • yaw mete bey bırakın bu 110 vurdu bişe olmadı ayaklarını bende ozaman kendi aracımla 110 düz duvara vurim bakalım bir şey olacakmı?bariyer nedi enerji emici zaten bariyere dümdüz çarpsada aynı sonucu alır.ama birde deyinki bu araba gitti dümdüz duvara çarptı bukadar hasar var tebrik ederim forumda vardı fakat bulamadım çinli rav4 ile gerçek rav4 ikiside aynı şekilde kullanılıp test ediliyor bir süre çinli her şey dağılmaya başlıyor konsol elde kalıyor parçalar kendini bırakıyor gerçek rav4 ilk günkü gibi fark bu
  • ihtimaller üzerinden konuşursak yanlış olur kanımca?
    denediniz mi?
    yada bu şekilde bir olaya şahit oldunuz mu?

hayır kulaktan dolma bilgiler?
    mantıgınızda bunu söylüyor aslında bu konuda haklı bile olabilirsiniz ama o zaman mercedesde kaza yapınca kimse ölmemeli

bence bunu her iki araçdada kaza yapabilirsiniz ve canlı aklmak yada ölmek her ikisindede olabilir olarak degiştirmeliyiz

ncap 5 yıldız direge çarpar ölüm olmaz kesin kanısı bence yanlış

bakın konu ölüm kalım degil konu anlayış

@atakangrbz

haklısın kalitesi berbat satın almadan bile dagılıyor :)
  • arkadaşım 10 hava yastıklı ncap'ten 5 yıldız bir araba ile mi seyahat etmek istersin?
    yoksa 1 yıldızlı 2 hava yastıklı, 2 yıldızlı bir araçla mı?

firmalar boş yere koymuyorlar bu kadar güvenlik unsurunu... insanı canlı tutma ihtimalini arttırmak için çabalıyorlar...
    siz de diyorsunuz ki hiçbirşeyin garantisi yok, şu fani dünyada...

netice de hepimiz bir gün öleceğiz... öleceğiz diye...kendimizi kadere kurban etmeyelim...
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.