CHERY KULLANICILAR KULÜBÜ (461. sayfa)
-
-
Tamam benimki ray sigorta aynısı 👍
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
RAY Sigorta sanırım daha fazla güven veriyor.
YENİ DEĞER KLOZU: Sıfır kilometre satın alınan hususi aracın trafiğe çıkış tarihinden itibaren 12 ay içinde, ruhsat sahibinin değişmemiş olması ve daha önce herhangi bir tazminat talebi olmaması kaydı ile tam hasara uğraması halinde, hasar tarihindeki aynı model yılı, tip ve aksesuar donanıma sahip sıfır kilometre aracın anahtar teslim fiyatı ödenecektir.
Çok iyiymiş o maddeyi görmedim hiç ben en son diğer aracımda HDI sigorta yaptırmıştım ray alma sebebim zts daha ucuza gelmesi idi Anadolu sigorta 10k daha pahalıydı bide ikame aracı 0 lamaya çalıştım olmuyormuş en düşük gün olarak aldım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webster21 -- 27 Aralık 2024; 19:22:15 >
Ben aksigortadan yaptırdım 10 ay önce. Daha önceki aracım benim üzerime değildi ondan biraz fazla çıktı 13.500... Bu sene bakalım ne çıkacak.
15-16 yıl önce poliçelerde kasko bedeli yazardı sonradan kalktı hep rayiç değer diye yazıp geçiyorlar. Benimkide öyle. Fakat 0 araç değer klozum var. Genelde sıfır araçların ilk kaskosuna koyuyor sigortacılar onu (ilk yıla özel yani?) araç pert olursa direk arabanın o anki anahtar teslim fiyatı baz alınıyor. (Tabi arabayı aldığınızda kesilen fatura bedelinin %15-20 sini aşmamak kaydıyla diye eklemede yaparlar. Yani arabayı 1300 e aldınız 6 ay sonra pert oldu o an araba 1550 lira bayide %15 şartı olsa size 1500 öderler)
Şuan tüm kaskolar pert durumunda aynı özellikteki arabanın o anki piyasa 2.el değerine bakıyorlar ona göre bir fiyat veriyorlar az bulursanız itiraz ediyorsunuz azıcık daha artıyorlar o şekilde...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende diyorum pert fiyatı niye yazmıyo uzak kalınca kaskodan uzun yıllar boyu cahil kalırım tabi duruma ☺️ yazmayınca işkillenmedim değil olaydan ne yalan sölim 😂
Alttakinde ihtiyari mali mesuliyet az 1 milyon yazmış öteki 5 milyon yüksek olması iyi araç parçaları çok pahalı. Hatta mümkünse sınırsız olsun. Sigortacı ya söyleyin.
İbre yine sompoya kaydı :) Sompodaki sıfır araçlar için üç yıl güvence şu şekildeymiş:
lİlk yılında meydana gelecek tam hasar durumunda ödenecek tazminat aynı aracın hasar tarihindeki sıfır kilometre anahtar teslim rayiç değeridir.
- 2. yılında meydana gelecek tam hasar durumunda ödenecek tazminat, sigortalı aracın satın alındığı tarihteki anahtar teslim bedelinin %25 arttırılmasıyla hesaplanacak bedeli aşmamak üzere, aynı aracın hasar tarihindeki sıfır modelinin (sıfır yaş) anahtar teslim rayiç değeridir.
- 3. yılında meydana gelecek tam hasar durumunda ödenecek tazminat, sigortalı aracın satın alındığı tarihteki anahtar teslim bedelinin %30 arttırılmasıyla hesaplanacak bedeli aşmamak üzere, aynı aracın hasar tarihindeki sıfır modelinin (sıfır yaş) anahtar teslim rayiç değeridir.,
Tamam hocam 👍Teşekkür ederim.
Bu sigorta işi okadar dolandırıcılığa adam kandırmaya müsait birşey ki anlatamam. Aynı gibi görünen iki poliçe arasında hatırı sayılır fiyat farkı varsa mutlaka başka farklar vardır dikkatli okumak lazım ama en önemlisi güvendiğimiz bildiğimiz sonra muhatap alabileceğiniz bir sigortacıya yaptırmak lazım.
Benim vardı aslında tanıdık ama plaka çıkmadan ne diim naıd fiyat alayım diye düşündüm bide fiyatı beğenmessem nası vazgeçeyim dedim artık bi dahakine ona da sorarım olmadı
Bu lastik basinc sensoru ile iyi gecinemiyorum sanirim.33 iken sari ikaz verdi sağ arka lastik,36 bastim sözde arabaya bindim 34 gosteriyor ikaz sönmüyor.diger lastiklerede hava bastim 35-36 tamamladim halbuki.
Park halindeyken ikaz sönmez. Hava basınçlarını tamamladıktan sonra biraz yol gidin düzelir.
epey yol gitmeme ragmen sonmedi.bugun yine kendi kendine 34 ten 35 e cikti hava sondurdu isigi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legacy of kain -- 29 Aralık 2024; 20:35:53 >
Arkadaşlar aracı parka alırken el freni işini hangi şekilde yapmak en sağlıklı olur araç için?
Şu an ben durduğum zaten direkt P ye basıyorum zaten araç otomatik el frenini çekiyor bu şekilde kullanıyorum 2 aydır pek bir sorun yapacağını düşünmüyorum ama yine de sormak isterim
Aracı önce N ye sonra Manuel el freni çekme en son P şeklinde mi yapmak gerekir yoksa gereksiz işlem mi?
Önce el freni çekilir bütün yük frene biner sonra park yapılır. Çalıştırırken de önce park devre dışı bırakılır sonra el freni indirilir. Böylece yükler şanzımana binmez. En sağlıklısı bu bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murashka -- 29 Aralık 2024; 16:55:27 >
Ben şu şekilde yapıyorum durdum N ye aldım frenden ayağımı çektim sora el frenini çektim frene bastım P ye aldım kontağı kapadım tabi eğim yukarı aşağıya dikkat ☺️
P bana çok mantıksız geliyor. El freni varken neden p var otomatiklerde anlamış değilim. Şanzımanı neden kitliyoruz ki?
Henüz aracı almadım :) Acaba yokuşlarda dur kalklarda D 'de mi duracak her zaman vites? Araç geri kaymaz mı? D' de dururken ayağımızı frenden çekersek ne olur? Geri kaçar mı?
Genel çoğunluğun önerisi şu şekilde oluyor.
1-) Vites kolunu "N" konumuna alın ve el frenini çekin.
2-) Ayağınızı frenden kaldırıp tekrar frene basın, böylece yük el frenine biner.
3-) Son olarak vites kolunu "P" konumuna alın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X