Şimdi Ara

Chery Neden Tutulmuyor ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
0
Favori
56.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: cottonmurat

24 saat yedek parça garantisi mi var? çokmuş bayiden çıktın 24 saat sonra garanti bitiyo mu yani. normalde 10 yıl yedek parça 2 yıl da garanti falan olur sanki. şaka bi yana şimdi batmanda benim çin malı arızalandı gittim servise. sağlayamazlarsa bana para ödüyolarmış. neyin parası?
    arabayı komple mi geri alıp onun parasını ödüyorlar parçanın mı? ne saçma bir şey? parçanın parasıysa ben hayatımda ilk defa duyuyorum parça parası iadesi?kendimiz mi ithal edicez çinden?
    yok aracın iadesiyse o kadar kolay mı 28 milyarı tak diye iade etmek?

belli ki ithalatçı firma adına yazan birisin ama gayet markayı karalamışsın. kaş yaparken göz çıkarmışsın yani.

şimdi forumda chery sahibi arkadaşlardan 100 tane olsaydı bi fanatizm başlar kötü konuşanlar linç edilirdi. örnek chevrolet forumu.

tecrübe sahibi olmadığım marka için yorum yapamıyorum ama şahsi görüşüm 28bin liram olsa chery alacağıma
    tahmini hesap
    aylık benzin: 300 lira (öğrenciyim benim bile 300 tlyi geçiyor 1.5 dci motorla)
    vergisinin aylık taksidi : 50-100 lira arasında (motor seçimine bağlı)
    servisi parçası ıvır zıvırı: yıllık 600 tutsa aylığa vurunca 50 lira
    kaskosu: bankayla kaskolu kredili alınmadıysa aylığa vurunca 100 lira
    28 milyarın aylık faizi: 250 lira civarında
    ben bu aracı almasam aylık 750 lira civarı bir param birikiyor. taksiyle gezerim 28 milyarım da bankada güzelce yatar ihtiyaç olduğu an harcarım. cherym olsaydı satana kadar anam ağlardı.reno gibi küçük altın değil bu araçlar yarı fiyatına bile satsan hemen satılamazlar.

ikinci eli kötü araç almak için ya markanın hastası olacaksın, ya çok zengin olacaksın, ya da deli olacaksın.

chery hastası olan yoktur çünkü sıfırı eski gibi duran saçma sapan tasarımlı bir araç
    28 milyarı çöpe atacak kadar zengin adam zaten chery almaz.
    deli olanın zaten 28i milyarı olmaz

chery öncelikle kırsal kesimi hedef alarak başlamalı bence. yoksa 28 milyar sınıfında araç satamaz.

işletme hakkında en ufak bilgim yokken bunları düşünebiliyorum ama şunu ithal edenler neden düşünemiyor hayret?

Sana yorum bile yapamıyorum. Nede olsa daha öğrenciymişsin. Öğreneceğin şeyler var. Ben firma adına yada başka bir şey adına yazmıyorum. sadece kuullanıcı olduğum için yazıyorum. Sen anlayamadıysan o birazda senin hatan. Öncelikle 24 saat yedek parça garantisi Türkiye'de nerde olursanız olun eğer yetkili serviste yedek parça mevcut değil ise 24 saat içinde getirme garantisi veriyorlar bu bir. para ödenmesi konusuna gelince yedek parça bulunamaması yani 24 saat içinde gelmemesi durumunda maduriyetini giderme amaçlı para ödüyorlar. Belki şimdi anlarsın. Kırsal kesime hitap etmiş demişssinde sen bir sitesine girde hangi araçları varmış gör. Neyse zaten çok güzel hesap yapmışsın. E be kardeşim; sanki çöpe atıyorsun unuttun galiba burası Türkiye. Küçük altın demişsin reno'ya unutma burda her malın fiyat uygun olduktan sonra alıcısı vardır.

aman neyse konusmaya gerek yok. 3-5 yıla herşey değişir zaten....

Hatırlatma: Bu arad 3 yıl yada 100000 Km garanti veriliyor
    bunun yanında 10 yıl kaporta boya garantisi
    ve 3 yıl yol yardımı ücretsiz....

Bu da laf attığın aracım

Chery Neden Tutulmuyor ?

Chery Neden Tutulmuyor ?

Chery Neden Tutulmuyor ?

Chery Neden Tutulmuyor ?

Chery Neden Tutulmuyor ?

Chery Neden Tutulmuyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGSET -- 21 Haziran 2009; 23:30:07 >

• göstergeler ve önden duruşu güzel duruyor

bu araçlar içinde 3-4 tane LCDyle filan gelcekti ne oldu okadar donanımlı geldi mi bu araçlar?
  • bazıları sıfır araba meraklısıdır bende yapı olarak sıfır filan çok fazla önem vermem ama kaliteye önem veririm 27000 liraya o kadar seçenek varki hatta A3 bile bulabilirim,şimdi A3'binmekle Cherryye binmek aynı şey diyebilirmiyiz kapısını kapatırken bile o hazzı yaşamalıyım yani o araçlarda kesinlikle rahat edemem ben
  • Bu arac ben 18000 Tl ye aldım bu bir. İkincisi evet lansmanda ön konsolda DVD görünüyordu. Ancak fiyatı biraz daha makul gösterebilmek için sanırım bu şekilde gelmedi. Ama ses sistemi gayet başarılı. USB giriş var. Ben DVD istedim orjinal DVD si bir hafta sonra gelecek. Motor 1.3 ve 83 HP. yakıtta gayet makul. şu an 1500 km oldu henüz. 43 litrelik depoyla şehir içi yaptığım en az değer yaklaşık 530 km.

Evet haklısın ikinci el seçeneklerin artabilir. Ama sattığım uno dan sonra aradığım birinci öncelik konfor ve sorun çıkmamasıydı. Sadece muaynesi için 600 TL masraf etmiştim. Şimdi diyorum ki en azından 3 sene kafam rahat. Araştırdım baktım ve bana makul geldi. Sadece 10000 bakımı bile 89 Tl. o yüzden dediğim gibi zevkler ve renkler tartışılmaz ama hakarete varan yorumlar da en azından 18 yaşını geçmiş dye nitelendirdiğim insanlara yakışmıyor.

Bu arada donanımı

Sürücü Hava Yastığı
    Yolcu Hava Yastığı
    Yolcu Hava Yastığını Devredışı Bırakma
    ABS + EBD
    Klima
    CD Çalar / MP3 Soket
    4 Hoparlörlü Ses Sistemi
    Darbe Emici, Yükseklik Ayarlı, Katlanabilir, Hidrolik Direksiyon
    Park Sensörleri
    İmmobilizer
    Alarm
    Uzaktan Kumadalı Merkezi Kilit
    Çocuk Kilidi
    Ön Sis Farları
    Çelik Jant
    Alüminyum Alaşımlı Jantlar
    Darbe Emici Gövde Rengi Tamponlar
    3 Nokta Bağlantılı, Aktif Gergili, Yükseklik Ayarlı Ön Emniyet Kemerleri
    3 Nokta Bağlantılı Arka Emniyet Kemerleri
    Işıklı Emniyet Kemeri Uyarısı
    3. Stop Lambası
    Elektrikli Ön Camlar
    Elektrikli Arka Camlar
    Gövde Rengi Isıtmalı, Elektrikli Yan Aynalar
    Elektronik Far Yükseklik Ayarı
    Gönde Rengi Dış Kapı Kolları
    İçeriden Açılabilen Yakıt Deposu Kapağı
    İçeriden Açılabilen Bagaj Kapağı
    Bagaj İçi Aydınlatma
    Arka Cam Sileceği
    Arka Cam Rezistansı
    Bardak Tutacağı
    Gecikmeli Sönen Harita Okuma Lambası
    4 Yöne Ayarlanabilen Sürücü Koltuğu
    4 Yöne Ayarlanabilen Yolcu Koltuğu
    60/40 Katlanabilen Koltuklar
    Ön Koltuk Arkası Cepler
    Port Bagaj Tutacakları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGSET -- 21 Haziran 2009; 23:56:12 >

• edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cottonmurat -- 4 Ocak 2016; 4:50:42 >
  • Ben aracı almadan önce yaklaşık 7 ay kadar araştırdım. servisinden bayisine kadar girmediğim deliği kalmadı. Evet 28000 iyi bir fiyat ancak yinede şunu düşünmek lazım;

Öncelikle hem sıfır olacak hemde özellikle konfor bazında alia modelindeki donaıma sahip olacak. İşte o noktada yine dikkat çekici bir noktaya ulaşıyor. Ama haklısınız yeni bir marka için yinede yüksek bir fiyat. Ancak anladığım kadarıyla donanımla öne çıkmak istiyorlar.
    Şunuda belirtmek isterim ki Renault'un Türkiye'de tutulmasının en büyük sebebi fabrikasının burda olması. Yoksa akıllı düşünün; Avrupada en kötü araba seçilen eski clio symbol Türkiye'nin en çok satan arabası. Alt tarafı 40 Tl lik cam motorundan bile kaçan bunu bize opsiyon diye satan firmalardan tiksiniyorum. Ben sadece Chery için konuşmuyorum. keşke daha kaliteli ve rekabet edebilen markalar piyasa girse ve bu burnu büyüklerin burnunu sürtse. Ben memnunum bu benim seçimim

• edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cottonmurat -- 4 Ocak 2016; 4:56:08 >
  • Teşekkür Ederim. Herkez kazasız belasız. Dediğim gibi 25000 üstü bir rakan her zaman düşündürücü. Ama bilmiyorum megane II yide bir süre kullandım. Alia' da da uzun uzun test sürüşleri yaptım. Güzl bir sürüşü var. Bugün değil ama ileride kesinlikle bir rakip olacağını düşünüyorum. Elbetteki daha alınacak yol var. Şunu da unutmayın bundan 10 sene önce Hyundai piyasa girdiğind herkes tüghhh kaka yorumları yapıyordu, şimdi durum nasıl. Dediğim gibi ben çok uzun araştırdım o şekilde karar verdim. yinede birwww.cheryinternational.com sitesine bakmanızı tavsiye ederim.
  • Aslında güzel görünüyor ama :)
  • Birde şunu eklemeliyim. Sonuçta bu araçlar Avrupa Birliği Tip onaylı 3 CE sertifikalı. Yani doğal olark belli bir standartın üstünde. Benim aracımın Türkiye'ye giriş fiyaatı 12000 TL. Benim aldığım para 18 küsur. Sonuçta 3 te bir vergi var. Eğer 25000 altında bir rakam beklerseniz olacağı bahsettiğim standartlara uymayan ve gerçekten korkulması gerelen bir araç olur. Bence sebei distrübütör ve markadan çok bizi soyup soğana çeviren maliye bakanlığına sormak lazım. Bu benim görüşüm o kadar donanım ve güvenlik sonuçta alia için 18000(ful versiyon vergisiz fiyat) biraz zor olur diye düşünüyorum.
  • Şu listede sırf liste uzun olsun kalabalık zengin görünsün diye konulmuş seçenekler var..

Donanım mı bunlar şimdi.. Kendinizi kandırmayın! Bu donanımlar artık sayılmıyor bile herrr araçta var artık.. Ön emniyet kemeri diye donanım listesine eklenmiş inanılır gibi değil!..

Buyrun tekrar bir göz atın aşağıya..

Sürücü Hava Yastığı
    Yolcu Hava Yastığı
    ABS + EBD
    Klima
    CD Çalar / MP3 Soket
    4 Hoparlörlü Ses Sistemi
    Park Sensörleri
    İmmobilizer
    Alarm
    Çocuk Kilidi
    Ön Sis Farları
    Çelik Jant
    Darbe Emici Gövde Rengi Tamponlar en çok buna güldüm "tamponlarımız süs olarak kullanılmaz, darbe emer!.. "
    Işıklı Emniyet Kemeri Uyarısı yanar dönerli mi.. bu ne yahu tabiiki olacak artık var bunlar!..
    3. Stop Lambası ultra teknolojik!
    Elektrikli Ön Camlar
    Elektrikli Arka Camlar
    Bagaj İçi Aydınlatma
    Arka Cam Sileceği
    Arka Cam Rezistansı SÜPER TEKNOLOJİ!
    Bardak Tutacağı Feci bir fikir!!
    4 Yöne Ayarlanabilen Yolcu Koltuğu Oy Oy Oy.. Hamak olarak da kullanılabilir mi?
    60/40 Katlanabilen Koltuklar nefis!
    Ön Koltuk Arkası Cepler
    Port Bagaj Tutacakları

Kendinizi kandırmayın yahu.. kola kutusunundan hiç bir farkı yok.. birileri alınacak kızacak diye kibarlık yapamayacağım açıkçası..
    Şu çin arabalarını savunan kişiler ciddi ciddi samimi bir şekilde kendi söylediklerine inanıyor mu çok merak ediyorum! Tamam almışsındır arabanı güle güle kullan da, sarfedilen bu sözler "ben bu aracı aldım, yanlış bir karar asla vermem" psikolojisinden kaynaklanan savunma mekanizması sadece..

Allah kazalardan en çok sizleri korusun..

• çin malı romen malı rus malı tutulmaz. Türkiye artık o 4 teker olsun kötü olsun muhabbetini geride bıraktı..avrupalı amerikan capon olmalı..
  • Türk milletinin aşağılık marka kompleksinden ve önyargısından.

Nasıl atacak havasını logosu Cherry olan araçla.Karizmayı cizdirir.Bir kere Çinlilerin adı çıkmış 9'A inmez 8'e gibi bir durum sözkonusu.Chery , Mercedes sağlamlığında aaraba yapsa bizim kompleksli aziz Türk milleti yine bu arabayı almaz.Çin malı der.Gider RENAULT symbol alır.Gider albea alır.Sankı bu araçlar çok sağlam.Sanki E-Ncap'e girmişler.Ama en çok satan araçlar listesinde ilk sırada.

İşte marka kompleksinden başka birşey değil.Param olsa gider Chery Tiggo alırım bu araçları alacağıma.Parada benim canda benim benim.Kimse laf etmesin neyi alacagıma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kal_sau -- 22 Haziran 2009; 10:21:22 >
  • para da senin can da senin tabiiki kime ne.. ister at kendini köprüden ister atma.. kim ne diyebilir ki.. İnan bana kimsenin umrunda değil..

ama savunma bari.. burada binlerce kişi var, aralarında bu konulardaki bilgisiz insanları etkileme..

"Sıfır araba almak istiyorum öyle bir hevesim var, param da buna yetiyor." de o zaman eyvallah çeker herkes..

aşağılık, kompleksli, gibi kelimeler de kullanmamanı tavsiye ediyorum bir abin olarak, zira seviyeni belli ediyorsun!..
  • quote:

Orjinalden alıntı: enginu

para da senin can da senin tabiiki kime ne.. ister at kendini köprüden ister atma.. kim ne diyebilir ki.. İnan bana kimsenin umrunda değil..

ama savunma bari.. burada binlerce kişi var, aralarında bu konulardaki bilgisiz insanları etkileme..

"Sıfır araba almak istiyorum öyle bir hevesim var, param da buna yetiyor." de o zaman eyvallah çeker herkes..

aşağılık, kompleksli, gibi kelimeler de kullanmamanı tavsiye ediyorum bir abin olarak, zira seviyeni belli ediyorsun!..

Birincisi sen benim nerden abim oluyorsun.İkincisi kompleksli olan ben değilim ki seviyesi düşük olanlar komplekslerini bastıramayanlar.Banka kredisi ile Audi yada Vw alıp hava atanlar.Bu tarz kişiler seviyesiz değil ama ben Cherry 'yi savunduğum için seviyesiz oluyorum.Lafına gülüyorum şu an.

Sen de bariz olarak çin malı kullananları aşşalığıyorsun o zaman.Parası anca buna yetenleri küçümsüyorsun bu arabayı tercih ettikleri için.Nasıl benim kompleksli aziz türk milleti demem senin zoruna gidiyorsa, benimde Cherry yada başka çin malı kullananları küçümsemen zoruma gidiyor.Buna hakkın yok senin.

• az laf çok iş.. hadi..
  • quote:

az laf çok iş.. hadi..

boş laf, kompleks ve cehalet.üçü bir arada
  • quote:

Şu listede sırf liste uzun olsun kalabalık zengin görünsün diye konulmuş seçenekler var..

Donanım mı bunlar şimdi.. Kendinizi kandırmayın! Bu donanımlar artık sayılmıyor bile herrr araçta var artık.. Ön emniyet kemeri diye donanım listesine eklenmiş inanılır gibi değil!..

Buyrun tekrar bir göz atın aşağıya..

Sürücü Hava Yastığı
    Yolcu Hava Yastığı
    ABS + EBD
    Klima
    CD Çalar / MP3 Soket
    4 Hoparlörlü Ses Sistemi
    Park Sensörleri
    İmmobilizer
    Alarm
    Çocuk Kilidi
    Ön Sis Farları
    Çelik Jant
    Darbe Emici Gövde Rengi Tamponlar en çok buna güldüm "tamponlarımız süs olarak kullanılmaz, darbe emer!.. "
    Işıklı Emniyet Kemeri Uyarısı yanar dönerli mi.. bu ne yahu tabiiki olacak artık var bunlar!..
    3. Stop Lambası ultra teknolojik!
    Elektrikli Ön Camlar
    Elektrikli Arka Camlar
    Bagaj İçi Aydınlatma
    Arka Cam Sileceği
    Arka Cam Rezistansı SÜPER TEKNOLOJİ!
    Bardak Tutacağı Feci bir fikir!!
    4 Yöne Ayarlanabilen Yolcu Koltuğu Oy Oy Oy.. Hamak olarak da kullanılabilir mi?
    60/40 Katlanabilen Koltuklar nefis!
    Ön Koltuk Arkası Cepler
    Port Bagaj Tutacakları

Kendinizi kandırmayın yahu.. kola kutusunundan hiç bir farkı yok.. birileri alınacak kızacak diye kibarlık yapamayacağım açıkçası..
    Şu çin arabalarını savunan kişiler ciddi ciddi samimi bir şekilde kendi söylediklerine inanıyor mu çok merak ediyorum! Tamam almışsındır arabanı güle güle kullan da, sarfedilen bu sözler "ben bu aracı aldım, yanlış bir karar asla vermem" psikolojisinden kaynaklanan savunma mekanizması sadece..

Allah kazalardan en çok sizleri korusun..

Arakadaşım senin kesinlikle araştırma yapmadığın ve otomobil ile ilgili teknik bilgin olmadığı belli. Bir kere ben o listeye uğraşmadan sadece donanım kısmından koyapalayıp koydum. Ama laf attığın şeylere cevap vermem gerekecek.

• Darbe edmici tamponlar. Buna gülmüşsün ama evet bu ayrı bir özelliktir. Çarpışma anında 12cm şasi içindeki yuvalarına doğru kayarak çarpışma şiddetini azltır. Bu çok sevdiğiniz palio ve alia yada kuş serisi hiç bir araçta bulunmaz güldüğün gibi sadece süs amaçlı tamponlardır.
    • Işıklı emniyet kemer uyarı Avrupa birliği standartına göre olması gereken bir donanım olup hala bizlere kakalan bir çok araçta bulunmaz.
    • 4 yöne ayarlanabilen koltuk. hamak olarak kullanılmaz ama çok iyi bir konfor sağlar. yine kıyas olarak çok satılan araçlara bakabilirsin ne kadar konforlu koltukları varmış.

Ben sadece donanım listesini kopyalayıp yapıştırsddım. Kendi araçlarınızın lütfen katalog bilgilerine bakın bakalım emniyet kemeri bile yazmış mı yazmamışlarmı. Sadece laf atmak için lütfen bilip bilmeden ortalığa saldırmayın yazık olur.

• quote:

Orjinalden alıntı: kal_sau

Türk milletinin aşağılık marka kompleksinden ve önyargısından.

Nasıl atacak havasını logosu Cherry olan araçla.Karizmayı cizdirir.Bir kere Çinlilerin adı çıkmış 9'A inmez 8'e gibi bir durum sözkonusu.Chery , Mercedes sağlamlığında aaraba yapsa bizim kompleksli aziz Türk milleti yine bu arabayı almaz.Çin malı der.Gider RENAULT symbol alır.Gider albea alır.Sankı bu araçlar çok sağlam.Sanki E-Ncap'e girmişler.Ama en çok satan araçlar listesinde ilk sırada.

İşte marka kompleksinden başka birşey değil.Param olsa gider Chery Tiggo alırım bu araçları alacağıma.Parada benim canda benim benim.Kimse laf etmesin neyi alacagıma.

+1
    Kesinlikle haklısın. Ne diyim çok gelişmiş ülkemizin, kalite üretici ve kontrolörü olarak yetiştirdiği tüm halkı herşeyde son moda ve kaliteyi izleyebilecek düzeyde. Gerçekten acıyorum, keske daha rekabetçi ve daha makul firmalarda girse şu Türki'ye pazarına da gözü boyanmış ne oldum delisi insanımız biraz akıllanıp hak etmediği halde bizlere araç adı altın 4 teker bir direksiyon satan firmalarda aklı başına gelse. Benim param buna yetiyordu bunu aldım. 2nci el alıp kimsenin artığıyla muaynesiyle ıvırıyla zıvırıyla uğraşmak istemedim. Yada yine 4 teker bir direksiyondan ibaret olan Renault'un yan sanayii olan bir markayıda "kalite ve konfor" yetersizliği nedeniyle seçmedim. Yada diğer alabileceğim donanım yoksunu bir kaç model ve markayı. Sonuç kimsenin kimseyi seçimlerinden dolayı yargılamaması lazım. Ancak birşeyler söylerken önce araştırma yapmalaı başından beri söylediğim gibi bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmamalıdır. Yoksa daha çoook bir sürü parayı distrübütörlere ve haksız yere markaların cebine dökeriz.....

• Alınmaz çünkü bu aracı alıp ta kız tavlanmaz . Bilinen bir marka almak her zaman daha güvenlidir. İkinci eli yoktur, elinizde kalır. Örnek Proton Gen2 çok güzel bir araç ama ikinci el ve servis sorunu adamı süründürür.
    Sadece chery değil ki tutulmayan. Proton, Tüm Çin üretimleri, Chevrolet bile daha yeni yeni tutulmaya başladı. Zamanla belli olacak tutulup tutulmayacakları şimdi alanlar kumar oynuyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.