Şimdi Ara

Chevrolet Aveo 1.2-1.4 Classic Hakkında Herşey...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
7.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kendime ikinci el hem genç hemde aile arabası bakarken aveoya rastladım.Forumdada iyi kötü bütün yönlerini ögreniyorum.Sizce neden aveo?ve aveo 1.2-1.4 Classic Sedan hakkında bildikleriniz yada bilmek istediklerinizi yazıp forum adına herkese yardımcı olmayı ve beni bilgilendirmenizi istiyorum şimdiden teşekkür ederim :)

• çarpışma testleri iyi değil
    geçen yıl martta 23750liraya bayiden sıfır chevrolet aveo sedan 1.4 se manuel vites aldık
    kent grisi
    motoru ecotec 1400cc 16valf 100beygir
    ailem kullanıyor,ama bende ailem kadar sık kullanmışımdır
    genel olarak güzel bir araba ben beğeniyorum,2 hava yastığı abs standart
    izmirde otobanda uzun yolda sürüş keyfi veriyor ve bana göre motoru tatminkar
    yalıtım iyi
    ayrıca yol tutuşu da iyi
    opel servisleri aynı zamanda chevrolet servisi olarak hizmet veriyor
    izmirde, oturduğum semtte bile opel servisi var.
    ama yeni aveolar kadar gösterişli bir araba değil tabii
  • Merhabalar,

Kısaca aracın sevdiğim ve sevmediğim yönleri hakkında size bilgi veremeye çalışacağım. Aracımla yaklaşık 17 bin kilometre yol yaptım. Aracım 1.4 16V benzinli 94 HP sedan . Kalabalık ve park sorunu olan bir şehirde yaşıyorum. 3 kişilik küçük bir aileyiz. Zaman zaman kayın peder ve kayın valide de bize eklenir. Şehir içinde gerçekten aracımdan çok memnunum manevra kabiliyeti, biraz yüksek oturma pozisyonu aracı kullanmayı zevkli hale getiriyor. Bu kullanım zevkini vites ve klima bir miktar törpülesede. Genel anlamda sizi memnun bırakacak bir araç. Özellikle eski Clio, Kango ve yeni Symbol kullanmış biri olarak bu aracın direksiyon ve frenlerine aşık oldum diyebilirim. 20 M de mi duruyor diye sorabilirsiniz, memnuniyetim çok kısa duruş mesafesi değil çok rahat dozlanan fren. Frenler sayesinde arabanın sürüş konforuda artmakta. Işıktan ışığa arabanın içinde bir öne eğilip bir geri yaslanan, oflayıp tıslayan insanlar olmuyor.

Aracın süspansiyonları, bu sınıftaki bir araç için yeterince yol tutuş ve konfor sağlıyor. Aracın dar ve yüksek olması bozuk yollarda bir miktar sallanmanıza neden oluyor. Yine yüksek yapı nedeniyle rüzgardan etkileniyor. Hyundai Accent ile benzer tepkiler veriyor.

Motor eğer dilinden anlarsanız sizi üzmüyor, bu hacim için sanırım bir çok insanın ihtiyaçlarını karşılayabilir. Dört yetişkin ile yaptığım yolculuklarda, köprü ve viyadük rampalarında bana hiçbirzaman zorluk çıkarmadı.

Şehirdışında tüketiminden memnunum 90-95Km civarında bir hızla deviri 2100-2200'ü geçirmeden kullanırsam yaklaşık 5.4 litre 100KM de yapıyorum. Şehir içinde 7.5L civarına çıkıyor tüketim. Benim için makul değerler.

Aracın ön koltuklarının sertliği iyi diyebilirim. Konforlu hissi vermiyor ama 3 saat kullanıp indiğinizde de belinizde bir ağrı olmuyor. Arka koltuklar da 1.75M üzeri yolcular için diz mesafesi biraz dar gelecektir. Koltuklar biraz sert gelebilir ancak çok kötü değil , bu konuda yeni Aveo daha başarılı.

Aracın ön konsol tasarımını görsel olarak C sınıfı bir çok arabadan bile başarılı buluyorum. Bütünlük hissi gerçekten güzel. Benim aracım Bej ve Koyu kül grisi gibi bir tonda bir göğüse sahip. Ön camın altı ve topido gözüne kadar olan plastik kısım çok başarılı. Torpido gözü kapılar vs kullanılan plastik tatminkar. Bu kısımlar Polo ile benzer. Plastik kalitesini bozan tek yer radyo teyp kısmı diyebilirim. Biraz daha ıvır zıvır için göz olsaymış daha iyi olabilirmiş.

Bagaj bize yetiyor, Symbol gibi 500 küsur litre değil ama. iki büyük valizimizi rahat alıyor ve boşluklarada küçük çantalarımızı sığdırabiliyoruz bu da bizim için yeterli.

Gelelim sevmediğim yönlerine, sert ve uzun geçişli vites ve gürültülü klima bu aracın sevmediğim yönleri. Bazen elimin altında şakır şakır akan bir vites olsa neler yapardım diyorum. Birde yazın buna, iyi soğutan ancak arabanın dengesini bozup vitesle size işkence yapan bir klima var. Yazın trafiğe yakalanırsanız, bu ikili sizi biraz yoracaktır.

Aracın ses yalıtımı iyi diyebilirim. Motor 3000 devire kadar gayet sessiz. Rüzgar sesi biraz ilginç normal durgun bir havada rüzgar sesi felan olmuyor. Ancak yanlardan gelen rüzgarlı havalarda önkapıların üst kısmından bir miktar ses alıyor. Genelde yalnız ve uzun yolda kullandığım için araçtaki sesleri dinlemeye fırsatım oluyor. Hatta amatörce ufak testlerde yapıyorum. yaklaşık 90KM hızda yazın 64Db civarında değerler ölçtüm ses olarak. Kışın sanırım lastiklerimin hamuru biraz sert, aynı tip asfaltta başlangıçta 70Db gibi değerler görürken yaklaşık 1 saat sonra güneşte varsa yine 64-65Db lere düşüyorum. Tabi bunlar benim amatörce ölçümlerim.

Aracın genel performansı bana göre Symbol veya Accent'tan daha iyi.

Aracımdan memnun olduğumu söyleyebilirim. Umarım daha uzun süre sorunsuz kullanabilirim.

• teşekkürler maxturk
    1.4 sx lerin lpg ile sıkıntısı oluyor mu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erfe

teşekkürler maxturk
    1.4 sx lerin lpg ile sıkıntısı oluyor mu acaba?

Rica ederim. Benim bildigim LPG ile bir sikinti yok ancak diger konulardan daha ayrintili bilgi edinebilirsiniz. Kullanan arkadaslar yardimci olacaktir.
  • aveo classic lerin lpg ile ilgili bi sıkıntısı yok , hatta kendileri takıp garanti veriyorlar. Bu yeni aveo'larda yok , firma yeni aveo'nun lpg konusunda sıkıntılı olduğunu söylüyor.
    aveo classic hb 1.2 se kullanıyorum , seri , atik kullanmaya gelmez , 3000 deviri gördün mü benzini içiyor resmen , 1.2 hikaye :D basınca gidiyor ama benzinde 4.5 tl , ister istemez çekiyorsun ayağını gazdan :D
    yokuşlarda biraz sıkıntı oluyor , araba ufak ama 1 ton , bide içinde 4-5 oldumu yokuşlarda performansı iyice düşüyor.
    nazik araba anlıyacağın tabi bizimki 1.2 , 1.4 ü bilmem.
  • Acaba hangi servis lpg yi takıp veriyor.Ben alırken basa basa sordum garanti dışı dediler..???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FİAT DOBLO 1.3 mü 1.9 mu ?
    17 yıl önce açıldı
    1.6 egea vs 1.5 megane
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.