Şimdi Ara

&& CHEVROLET AVEO FAN CLUB && (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.124
Cevap
23
Favori
224.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mir2
    esnafim35 kimse tabi ki bu aracı bana zorla satmadı ama benim kerizliğim önceden test etmedim forumları araştırmadım evet bu benim başlıca KERİZLİĞİM.

ha aracımı da hoparlör yüzünden satıcak değilim ama chevrolet nin insanlarla dalga geçer gibi 4 wattlık hparlör takması sinirimi bozdu zaten kendim hoparlörleri değiştirdim daha iyisiyle

motor konusuna gelince bende 2007 model skoda fabia da var ne bakınız ki o da 1.2 motor ayrıca ruhsatta 67 beygir olarak geçiyor bu araç gelgelelim aveonun ruhsatına araçta tam 85 beygir yazıyor fakat aynı yokuşta aveo 2.viteste bayılırken skoda 2.vitesi zorluyo 3'e tak diyo. şimdi bu nasıl beygir gücüdür anlamadım.

ve son olarak güvenlik konusuna değinmenize gelelim, ben konuda 90 100 km gibi hızlardan bahsetmedim Kİ euroNcap bütün araçları 60km hızda o duvara çarptırır. aveoyu da 60 km de çarptırır BMW yide 60 km de çarptırır. tamam hak veriyorum süratli gittiğinizde ki bu 90 km ve üzeridir. hiç bir araba firması sağ çıkma garantisi vermez(mercedes bile)
    Ama bi euroNcap in sayfasına girin bi zahmet bi aveonun çarpışma test videosunu seyredin. Ecel bu tabi kime nerde geliceği belli olmaz ben sadece burdan aveo aracı olan herkesi uyarıyorum isteyen hak verir isteyen hadi ordan der. Aveo aracınızı 100 km ve üzeri kullanmayın arkadaşlar otoban bile olsa.

Bu arada Burak Demiral ben gerçekten satıcam bu arabayı ne eder merak ediyorum 2.el sitelerde 23000 isteyen de var 18000 isteyen de. km sini yanlış yazmışım şu anda 18000 bin km'de araç aveo 1.2 s 2010 model ve lpg li.

Ha param olsa gider volvo alırdım pek tabi ama işte o atasözü ne güzel demiş zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış.

Sevgili Mir2,

İlk olarak, bana göre ilginç çıkışınızdan sonra, saygılı bir bicimde tartışmadan kaçınıp, görüşlerini yansıttığınız için teşekkür ederim...

Sıra sıra sorularınıza yanıt vereceğim ve nacizane fikirlerimi söyleyeceğim...

Bu Ülkede bizler ne tür arabalara bindik kısaca bakalım mı?

Anadol dediğimiz, ülkemizde yapılan arabanın kasasını İnekler yiyordu, bilirsiniz... Ve bir dönem İneklerin yediği o araba, zenginliğin simgesiydi...

Murat 131 ler, Doğanlar, Şahinler, Kartallar kullanırken EuroNCAP'i kim biliyordu?

Şuanda 5 yıldız diye dolaşan araçlar yanımızdan geçiyor, haksız mıyım? Peki, trafik kazalarında ölüm oranlarına bakın... Dünya'da kaçıncı sıradayız? Peki söyle ifade edeyim, Almanya yı yakın plana alalım...

Sokaklara baktığınızda, eski opeller, Skodalar, eski Mercedesler... Ve trafikteki araç bakımından bizden kat kat üstün bir ülke... Ölümlere bakalım, trafikte... Türkiye mi daha fazla, Almanya mı?

Demek istediğim şey, ben düz duvara araç çarptırarak araba test edilmesine güvenmem... Bitti...

Cünkü Türkiye'de düz duvar yok ki? Türkiye de, geçiş üstünlüğünü, trafik kuralları bilmeyen şöförler, otobanda başı boş dolaşan hayvanlar, yol diye tabi edilmeyecek kalitede ana yollar, alt yapının varlığından habersiz tali yollar, otobanda orta şeritte giderken 140 ile giden otobüsler var...

Şimdi isterseniz, bana 7 yıldızlı araba yaptık diyin, ben yine almam... Çünkü, bunların bir anlamı yok. Siz Türkiye de bazı şeyleri değiştirmediğiniz sürece, kullandığınız yıldıza sahip arabanın hicbir faktörü yok.

Benim aracımda...

İnanın, sizin hayal bile edemeyeceğiniz şeylerle karşılaştım. Ama ben pozitif bakıyorum. Cünkü, ben Aveo yu alırken belli amaçlarım vardı. Ben bu amaçları karşılayan bir araba olduğu için Aveo yu aldım.

* Ucuz bir araba almak istedim, milyarlar verdiğim ve yola bıraktığım bir arabadan ayrılamazdım cünkü. Ucuz bir araba istedim cünkü, birşey olduğunda kahrolmayayım dedim. Netekim, 1 hafta önce, park halindeyken arka tampona vurmuşlar... Şimdi 80 milyarlık bir VOLVO'm olsaydı, ben gerçekten çok üzülürdüm...

* Devir ekonomi devri, vergiler, petrol fiyatları... Az tüketen bir araç olsun dedim. Son zamlardan sonra KM'de 13 Kuruş yakıyorum (Tam anlamıyla şehir içi verisi )... Gayat hoş bir tüketim bu bana göre...

* Kullanışı rahat, piyasa standartlarında bir araç olsun dedim. Otomatik vites aracım, ve özellikleriyle piyasadaki araçlarda ne varsa onda da var...

* Yüksek bir araba olsun dedim. Yollar berbat, her dakika sürprizlerle dolu... Neyseki aracımın yüksekliği o kadar iyi ki, arazi araçlarının girdiği yollara bile giriyorum rahatlıkla...

Gerisi benim için teferruattır... Basit bir örnek;
    Araç yüksek olduğu için, yol tutuşu zayıf. Birde sizin söylediğiniz gibi, Chevrolet ucuz araba satayım derken, bazı şeylerden ödün vermiş. Mesela Sedan bir araçta 14' lastik var. Bu çok gülünç bana göre. Bu sizcede yol tutuşu etkilemez mi ve birde lastikler vasat-ucuz bir modelse?

Sevgili Mir2, otobanda yüksek hızla bile gitmeyin demişsiniz. Bir derece hak veriyorum, cünkü yüksek hızlarda sanki araç havalanıyor... Arkadaşımın İNSİGNİA'sında 18' lastik var. Şimdi isterseniz siz Aveo ya 10 tane hava yastığı verin, çelikten yapın arabayı, hangisi daha güvenli?
    Peki, bu şekilde ufak lastik verilmesi sorun mu? Elbette değil, 2. yılımı doldurdum araçta. Lastiklerin yenilenme vakti geliyor. Aracıma 16' max lastik takabiliyorum. Değiştireceğim lastikleri... Aracın yol tutuşu artacak böylelikle...

Fazla sözü uzatmadan, sorulara geçeyim...

Vaad edilen gücü hissedememenizin şuanda söyleyebileceğim başlıca sebebi:

LPG dir. LPG,siz hissetmeseniz bile aracın performansından bir ölcüde çalar. Denemek için, o çıktığınız yokuşları benzinle çıkmanızı tavsiye ederim. Mutlaka etkisini hissedeceksiniz...

Aracınız baz model. Ve kilometresi modeline göre yüksek. Hb olduğunuda düşünürsem, o aracın değeri bana göre 18.000 TL yi geçemez, eğer aracınıza çok temiz baktıysanız, ve bir ekleme yapmadıysanız...
    Normalde fiyatı daha düşük ama LPG li olduğu için aracınız en fazla değeri bu olacaktır.

Saygılarımla...

• teşekkürler sayın Burak demiral son yazdıklarınızın çoğuna katılıyorum evet lastikler büyük sorun yanlız aracım HB değil sedan. dediğiniz gibi aracın km'si yüksek yani çok çeşitli yollarda kullandım bu aracı ha benim chevrolet e bi garezim yok hatta aveo yu satıp başka bir araç bakıcam Kİ bun seçeneklerden birisi de cruze olucak.
  • konunuzu bir süre rahatsız edeceğim ama bir duyuru yapmak istiyorum:

otomobil genel bölümüne girmeyen kullanıcılar için duyurumu yapmak istiyorum.
    http://forum.donanimhaber.com/m_36922111/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm
    eğer ki yukarıdaki linke bakarsanız akaryakıt zamlarına karşı yapılan bir protestoyu görürsünüz.
    desteklerinizi esirgemezseniz sevinirim.
  • Sevgili Chevrolet Severler,

İzmir'de, Türkiye Chevrolet Kulübü olarak, 31 Ocak Pazar günü toplanmak istiyoruz. Sizlerde katılırsanız, bizi çok mutlu edersiniz...

Buluşma hakkında bilgiyi, BURADAN alabilirsiniz...

Chevrolet'e gönül veren herkesi aramızda görmekten kıvanç duyarız...

Sevgilerimizle...
  • Öncelikle buradaki tüm arkadaşlara selamlarımı iletiyorum.Bende Chevrolet Aveo 1.4. SE (benzinli,manuel) kullanıcısı olarak aracımdan memnun değil çok memnunum:) Yorumlarınızı göz önünde bulundurduğumda sorunlarımız kısmen aynı gibi.Araç 15,000 Km ye kadar yakıt tüketimi biraz fazla.. Bende parça konusunda çok sıkıntılar yaşadım malesef.Temmuz ayında vermiş olduğum krom çıtaları ancak, ocak ayında teslim alabildim.Fakat aracıma gösterdiğim ilgimden hala vazgeçmedim,şimdi ise sizlere sorum aracımın havalandırma boşluklarına nikalaj kaplamak istiyorum,çünkü yeni çıkan aveo HB Sport Edition modellerinde bu bahsettiğim kaplamalar mevcut.Bu yüzden bende aynı olayı kendi aracımda uygulamak istiyorum böyle bir şansım varmıdır?? Bu konuda aydınlatırsanız çok memnun olurum şimdiden Teşekkürlerimi sunuyorum Saygılar...
  • Herkeze saygılar. club a bugün üye oldum. aslında ben bir opel vectra gt hayranıyım. 1 ay kullandım fakat bazı kişisel sorunlardan dolayı satmak zorunda kaldım. 6 ay önce cevrolet aveo 1.2 sedan orjinal brc tüplü SE modelini aldım. arabam 9.000 de fakat henüz servise gidip bir bakım yaptırmadım. sadece biraz fren hidroliği ışığı yandığı için hidrolkik ekledim ve 1 litrede motor yağı koydum. 10.000 de bakıma mutlaka gideceğim. Sizlere şöyle bi soru sormak istiyorum öncelikle arabadan makul durumda gerçekten memnunum. yakıt açısındanda gayet iyi bir durumda. aracımın amortiserlerinden hafifte olsa yavaş yavaş ses gelmeye başladı acaba bu normalmidir. çok abartı değil ama ilk kullandığım ki gibide değil.ayrıca benzin durumunu sormak istiyorum. kırmızı ışık yanmadan mutlaka benzin alın dediler. buna dikkat ediyuorum ama bazende ışık yanıyor alana kadar. birde şunu belirtmek istıyorum bugün megane 1,6 2006 model bir araçla hafif rampa lı bir yolda epey kapıştık. ben arkadan başladım ve inanın 4. viteste rampalı yolda 140 a ulaştım ve meganı geçtim . ayrıca virajlı bir yolada 120 ile girdim ve rahatlıkla arabam kendini toparladı. ben çekişinden gerçekten memnunum kafat bazıları arabayı kullanımda hata yapıyor.düşük rolantide kullanıyor o zaman çekme problemi yaşanacaktır elbet. şşunu da söyleyim 1,6 arabaların 5. vitesde 120 ile gittikleri yolda aveo 4. viteste gayet güzel gidiyor ve sorunsuz bir şekilde devam ediyor. aveoların bu özelliğini servistede söylemişlerdi. galiba motor hacimleri yüksek oldugundan gaz göstergesi 4 e kadar çıksa normal bir seğim demek oluyormuş. herkeze saygılar aveo gerçekten güzel bir araç ve sürmekten korkmayın

• İzmir Bölgesindeki Arkadaşların Dikkatine!!!

Daha önce denemiş olmama rağmen, tekrar deniyerek İZMİR KAVUKLAR servisiyle 1 haftadır görüşüyordum.

Ve sonunda isteklerimin bir kısmını kabul ettirdim.

Chevrolet Kulübü bünyesinde aracınızla KAVUKLARA gittiğinizde:

* %20 Parça ve %20 İşçilik indirimi alabileceksiniz.

* Ücretsiz, Rot-Balans hizmeti alabileceksiniz,

* Yine ücretsiz, pasta cila hizmeti alabileceksiniz,

* Filo Stütüsüyle beklemeden aracınız alınacak, ve öncelik sizin olacak,

* Gold Bayi olan bayiler zaten müşterinin evinden aracı alma ve müşterinin evine aracı ve ya müşteriyi bırakma gibi hizmetleri vermek zorundalar. Kavuklarda Gold Bayi olmak için başvurmuş. Yani alt yapıyı kurmuşlar. Böylece bizler içinde Servis hizmeti kesinlikle sağlanacak.

Şuanda bunları istedim, çünkü bir önceki sefer deneyimimde destek sorunu yaşamıştım. Yani, daha fazlasını ne yazık ki elimde kesin bir talep sayısı olmadığı için isteyemedim.

İzmir Bölgesinde olup, bu avantajlardan faydalanmak isteyen arkadaşlar, burak.demiral@chevroletkulubu.org adresine:

* Araçlarının Plaka numaralarını,

* Şasi numaralarını, (Ön camlarında ya da kaputu açtıklarında motor ızgarasınnı üzerinde yazar)

* Araçlarının modellerini,

* Ve isimlerini,

göndermeleri yeterlidir. Bunu istiyorlar cünkü, gittiğinizde ben Chevrolet Kulübü üyesiyim demeden, sistemden otomatik olarak indirimleri ve avantajları sunacaklar. Böylece hiçbir sorun kalmayacak.

Destek olursanız, daha iyisini almak için caba göstereceğime emin olabilirsiniz...

Sevgilerimle....

• selamlar ilanlarda 2006 model 1.4 SX aveo otomatik vites olan bi araç buldum...kısa bir süredir bu aveo modelleriyle ilgileniyorum...kısmetse ilk arabam olucak...acaba bu araçları kullananlar bana biraz yardımcı olabilrilermi tavsiye edilebilirmi yedek parçada sıkıntısı varmı...periyodik bakımları ne tutar... bir çok şey duydum bu araçlar hakkında çok kararsızım yardımcı olun lütfen... Saygılar

Birde 2006 ile 2007 model araç arasındaki farklar nelerdir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waggy -- 24 Şubat 2010; 20:25:01 >
  • Arkadaşlar sıfır br araba alırken insan bence sorar nedir bazı özellikler diye.Ben 1.4 SE otomatik vites aldım ve LPG takılı garanti bozulmadan ve pazarlık yapılarak.Otomatik yanan farlar üzerine bu kadar tartışma bence gereksiz.BEn aracı teslim alırken bana ilk anlattıkları şey zaten buydu.Bu bir problem değil.Ayrıca evet akünün bitmesi erken olmaz birşey değiştirmez.Çünkü farlar aküden beslenmez.Alternatörden beslenir.BEnim bir sorum var .Motor yağ tüketimi ile bilgisi olan varsa alabilirim.Araba 6300 km de ve minimum çizgisinin biraz üstünde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: waggy

selamlar ilanlarda 2006 model 1.4 SX aveo otomatik vites olan bi araç buldum...kısa bir süredir bu aveo modelleriyle ilgileniyorum...kısmetse ilk arabam olucak...acaba bu araçları kullananlar bana biraz yardımcı olabilrilermi tavsiye edilebilirmi yedek parçada sıkıntısı varmı...periyodik bakımları ne tutar... bir çok şey duydum bu araçlar hakkında çok kararsızım yardımcı olun lütfen... Saygılar

2006 aveo sahibi degilim kullanmadım da ancak isim degisikliginden onceki modelini kalosu 2 yıldır kullanıyorum ve gayet memnunum. yedek parca ihtiyacım olmadı ancak ihtiyacım oldugunda da cok sıkıntı cekecegimi sanmıyorum gerek yetkili servisleri gerekse özel servisleri artık heryerde mevcut hatta internetten bile orjinal yedek parcalarını bulabilirsiniz. periyodik bakımları da bakım yaptırdıgın yere göre degisiklik gösterir misal önümüzdeki günlerde yaptırmayı düsündügüm triger degisimi icin yetkili servisten aldıgım fiyat 250 tl yedek parca+150 tl iscilik 400 tl iken özel serviste iscilik 60 tl ye kadar düsüyor orjinal parcalarla birlikte (devir daim pompası da dahil) 290-300 tl arasına mal oluyor. ben de aracımı almadan once cok sey duymustum-tabi ki olumsuz manada cok sey- ancak bu cok seyi söyleyenlerin hemen hicbiri kullanıcı degildi, bir kullanıcı olarak uygun fiyata temiz bir aveo bulursan kacırma derim mantıklı bir is yapmıs olursun

• bu arada arkadaslar internette gezinirken aveo sedanın makyajlanmıs resimlerini gördüm çin de chevrolet lova olarak geciyor mevcut aveo sedanın biraz daha yakısıklı hali

&& CHEVROLET AVEO FAN CLUB &&
  • 2

• 3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 27 Şubat 2010; 10:26:20 >
  • 4

• ankarada oturuyorum temiz bi 1.4 sx otomatik aveo sedan bulabilirsem karar verdim alıcağım...bu konuda yardımcı olabilecek varmı temiz kazası boyası olmayan 2006 veya 2007 model de enfazla 50-60.000 km de 17.500 ü geçmeyecek bir araç varsa lütfen bana ulaşın

quote:

Orijinalden alıntı: waggy

selamlar ilanlarda 2006 model 1.4 SX aveo otomatik vites olan bi araç buldum...kısa bir süredir bu aveo modelleriyle ilgileniyorum...kısmetse ilk arabam olucak...acaba bu araçları kullananlar bana biraz yardımcı olabilrilermi tavsiye edilebilirmi yedek parçada sıkıntısı varmı...periyodik bakımları ne tutar... bir çok şey duydum bu araçlar hakkında çok kararsızım yardımcı olun lütfen... Saygılar

quote:

Orijinalden alıntı: macka_61
    2006 aveo sahibi degilim kullanmadım da ancak isim degisikliginden onceki modelini kalosu 2 yıldır kullanıyorum ve gayet memnunum. yedek parca ihtiyacım olmadı ancak ihtiyacım oldugunda da cok sıkıntı cekecegimi sanmıyorum gerek yetkili servisleri gerekse özel servisleri artık heryerde mevcut hatta internetten bile orjinal yedek parcalarını bulabilirsiniz. periyodik bakımları da bakım yaptırdıgın yere göre degisiklik gösterir misal önümüzdeki günlerde yaptırmayı düsündügüm triger degisimi icin yetkili servisten aldıgım fiyat 250 tl yedek parca+150 tl iscilik 400 tl iken özel serviste iscilik 60 tl ye kadar düsüyor orjinal parcalarla birlikte (devir daim pompası da dahil) 290-300 tl arasına mal oluyor. ben de aracımı almadan once cok sey duymustum-tabi ki olumsuz manada cok sey- ancak bu cok seyi söyleyenlerin hemen hicbiri kullanıcı degildi, bir kullanıcı olarak uygun fiyata temiz bir aveo bulursan kacırma derim mantıklı bir is yapmıs olursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waggy -- 27 Şubat 2010; 13:56:07 >

• Forumda yazılan onca mesajı 1,5 saat gibi bir zaman ile titizlik ile okudum...

şimdi sizden yorum ve öneri almak istiyorum. Doğan SLX 1,6 1998 model aracımı sattım... ve nihayetinde emlak işi ile uğraştığım için araç almam şart... alacağım araç her ne olursa olsun günlük ortalama en fazla 20km kullanabilirim. evden işe 1 km işten eve 1 km = 2km gelen müşteri sayısı arsa ve ev baktıracak müşteri sayısı gün olarak en fazla 2 olur onlarıda en fazla 5 km hesaplar isek bugünüm 12km lik bir yol ve nihayetinde özel durumlardan dolayı da 50km yi bulur lafın kısası sürekli 12km 20km durumu olacaktır...

benim şuanki bütçem pekyok ve bu aracı beğendim.. bu aractan kullanan var ise izlenimlerini yorumlarını yazar ise sevinirim... almak istiyorum bu aracı fakat hiç kullanmadım servisi aradım alınır araç diye geçiştirdiler...

LİNK ŞU: http://www.sahibinden.com/yeni_kasa_boyasiz_kazasiz_sedan_68_000km_mavi_boncukk-16WQQaXQQ23118154WQQpXQQdisplayitem

benim bu araçtan beklentim rahat kalkış doğan slx 1.6 gibi olursa bile bana yeter kalkış olarak...

birde bunun motoru nedir bilmiyorum 1.2se geçiyor bu motora LPG takılıyormu yardımcı olursanız sevinirim.

• chevrolet nin 1.2, 1.4 ve 1.6 tüm motorlarına lpg uygulaması yapılmaktadır hatta sıfır araclara servis garantili lpg kiti hediyeli kampanya yapılıyordu hala devam ediyor sanırım 1.2 motor da bunlardan biri lpg ile sorunsuz calısır ancak performansı konusunda bir fikrim yok ben 1.4 motor kullanıyorum kalkıslarda gayet iyi bir sıkıntı yaratmıyor
  • Chevrolet motorlu araçlara LPG uygulaması, garantili olarak yapılır. Hatta kampanyalar ile LPG kitini Chevrolet hediye edebilir. Bu araçlar, Spark, Aveo 1.2 motor, Lacetti tüm modelleri dir.

Aveo 1.4 motor, Cruze gibi modellerin motorları, Opel Ecotech Euro 5 standartı motorlar olduğu için garantili LPG uygulaması yapılmamaktadır.

Sevgiler...
  • Araba almadan önce deneyin hoşunuza gideni alın.Aveo ekonomiktir ama süspansiyon sistemi çok serttir savrulma fazla olabilir,yavaş kullanın zaten performans beklemeyin aveoyu zorlamayın yani.paranız varsa da gidin daha iyisini alın ama paranız buna yetiyorsa alın yavaş sürün inşallah bir şey olmaz.
  • Chevrolet Aveo Spor mavi 1.4 SE , sayfaların gerisine bakın benim araç , satmayı düşünüyorum. 7 aydır yedek subay olarak görev yaptığım için araç garajda duruyor, arada kardeşim geziyor, şu anda 4-5 bin civarında olması lazım, 2009 model.

21.500 istiyorum. Şimdi 25 civarında ve sıfırdan farksız, Mayıs sonunda aldım, Ağustosta askere gittim...

İsteyen varsa gönül rahatlığıyla alıp bineblir, aracın motoru açılmadı derler ya işte aynen öyle :)

satmayı düşünme sebebim, insignia ya hasta olmam, almak istiyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 3 Mayıs 2010; 19:54:13 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.