Şimdi Ara

&& CHEVROLET AVEO FAN CLUB && (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.124
Cevap
23
Favori
224.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    baya okudum yazılanları ama sanırım herkes LPG kullanıyor
    benzin tüketimi hakkında fikir sahibi olamadım, sizden isteğim
    2006-2007 model aveo sedan 1.4 araç şehir içinde ne yakar
    rica ediyorum doğru verileri paylaşın
    İstanbul kalabalık şehir ortalama benzinde 100 km de kaç litre yaktığını merak ediyorum.

cevaplar için şimdiden teşekkürler...
  • Merhaba,
    2006 model AVEO SE 16V Ot.Vit ile AVEO SX 16V Ot.Vit. arasında donanımsal ne farklar var?

Bir de 2006 AVEO SE 16V Ot.Vit ile 2006 Kalos SX 16V Ot.Vit aynı araçlar mı ? (Kimi yerde Kalos sadece 2004-2005 de üretildi diye görüyorum, kimi yerde de 2006 Model Kalos da var görünüyor, akıl karıştırıcı geldi.)

Şimdiden teşekkürler
  • 2006 model AVEO SE 16V Ot.Vit ile AVEO SX 16V Ot.Vit. arasında donanımsal ne farklar var?

Bir de 2006 AVEO SE 16V Ot.Vit ile 2006 Kalos SX 16V Ot.Vit aynı araçlar mı ?
    Merhabalar 2006 model AVEO SE ile AVEO SX ot. vites arasında sadece donanımsal farklar vardır lastik ölçüleri olsun motor seçeneklerinden tutun yakıt seviyesine kadar hepsi aynıdır, ama benim tavsiyem SX 16V Ot.vites almanız.Bende Aveo 1.4 SE kullanıcısı olarak 1.4 SX almadığıma pişman olduğumu rahatlıkla söyleyebilirim.Abimde 1.4.SX sahibi olduğundan onun aracına bindiğimde nelerden yoksun olduğumu bir kez daha çok iyi anladım. Sizde benim gibi donanıma önem veriyorsanız bunlar 4 otomatik cam.elektrikli yan aynalar,ön konsol krom çıtalar,nikalaj kapı kolu,yol bilgisayarı,deri direksiyon deri vites topuzu,daha belirgin renkli ön camlar,Kol dayama blgesi(kolçak), ön sis farları,metalik kaplı vites yeri,6 hoporlor,direksiyondan kumanda sistemi,ön konsolda ekstra elektrik çıkışı,iklim kontrollü klima (opsiyonel) alaşımlı jantlar (opsiyonel) Bu saydağım özellikler bana çok gerekli sizinde ilginizi çektiyse dediğim gibi Sx almanızda büyük yarar var. işte arabamın içine yapmış olduğum bazı değişiklikler:)

&& CHEVROLET AVEO FAN CLUB &&

• Merhabalar bay nefret.Mesajınızdan anladığım kadarıyla hem ekonomik bir araç hemde elinizin altında seri bir araç olmasını istiyorsunuz:) Chevrlet aveo tam size göredir emin olun.Ben aracı o km aldım bu zaman kadarda hiç bir sıkıntı bana yaşatmadı varolsun.Araç gayet seri zaten özelliklerinede bakarsanız hızlanması bile diğer sınıfındaki arabalara oldukça fark atıyor;) 11,1 saniyede 100 km ye çıkabilen bir araçtır. Tabi 1.4 motoru tercih ederseniz.1.2 Motoru bence hiç düşünmeyin bayırlarda ve toplam 5 kişi yolculuklarda sizi baya bi üzebilir tavsiye ben edemem şahsen.Bunun dışında bir sıkıntı yaşamassınız iyi günler..
  • 2007 model aveo 1.4 sx araç sahibiyim.Aracı 0km aldım.Şu an 36000 km de.15000 ve 30000 bakımlarını serviste yaptırdım.Çocuğumun rahatsızlığından dolayı fazla kilometre yapmaya başlayınca 3 ay kadar önce Brc marka lpg taktırdım İstanbul Eyüp Mar otoda.Aracımın muayene zamanıda gelmişti muayeneden önce yaptırmak istedim.3 yıldır kullanıyorum.Çok memnunum.2 elinin yeniyeni oturmaya başlaması biraz insanı tedirgin edebiliyor.Arac benzinde 100 km de 9.5, 10 lt'nin altına şehir içinde hiç düşmedi.Bakımlı ve bakımsız zamanlarda da hep aynı yaktı.Uzun yolda 7 lt yaktı.Lpg çok iyi oldu.Brc yi tavsiye ederim.İstanbul şehir içinde19-20 kr yakıyor.Uzun yol denemedim.Tatile giderken bakıcaz.Geçen hafta buji kablosu değişti.Küçük bir silkeleme vardı düzeldi.Sol ön abs sensörü arızalandı serviste garantiden değişti ve garantide dün bitti.İçi geniş ve rahat aksesuarları çok güzel ve yeterli.94 bg motor çekişi çok güzel otobanda 140 km süratleri çabuk görüyorsunuz.Geçen yaz Tekirdağ yolunda 170 bastım çok da stabil değildi.Fazla sürat iyi değil zaten.Bir deneme yapmıştım.Dün de muayene işlemlerini bitirdim sorunsuz çok şükür.Şimdi lpg işlenecek.Bu aracı almak isteyenlere şunu belirtmek istiyorum.Rakipleri olan albeya,clio,accent den daha konforlu ve rahat ama dediğim gibi araba pazarında 2.eli yaygınlaşmadı bir accent albea clio gibi çabuk satamayabilirsiniz.0 km fiyatı ve aksesuarları rakiplerine göre çok iyi.1.2 motoru tavsiye etmem ekonomik olabilir ama seri değil.Kışa girerken lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum.Önerileriniz varsa şimdiden teyekkürler

• DÜZELTME
    bu araç sadece cin ve ortadoğuda piyasaya çıkacak olan bir model aveo nun yenisi oldukça farklı cruize ile spark karması bir iç ve aveo rs göntüsünde dışı olacak sedan modeli görülmeye çayan çıkış tarihi avrupa ile aynı anda 2011 in son çeyreğinde olacak bilginize.

arkadaşlar 2011 model aveo sedan sanırım yeni kasası ile gelecek hb görünümüne sahip araç daha güzel olmuş

bence chevrolet işi bitirdi gerçekten göze çok hoş gelen araçlar üretiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnTEC -- 29 Kasım 2010; 10:12:21 >

• iyi aksamalr arkadaslar 2010 aveo HB 1.4 16V SE 2AB ABS AT almayı dusunurum acaba getz otomatık hy klm almayı dusunuyordum 25bın tl ye(en bos modelı) ama aveo yu gorunce 26 bın tl(suankı fıyatı) en full modelı onu almaya karar verdım.
    merak ettıklerım acaba parca sıkıntısı varmı servıste ole bıseyler duydum ama dogrumu yanlısmı?
    guvenlık testınden 1.5 puan almıs okuduguma gore ama bu 2006 model arac ıcın gecerlı 2010 m0del arac ıcın yenı bır deger varmıdır?
    aracın yakıtı hakkında bılgısı olan vrmı ne kadr yakıyor?(forumda genelde lpg nın yakıtı konusulmus.)
  • bıde 2011 i cıkınc acaba 2010 onlarda bı kampanya olabılırmı?2011 lerın cıkıslar hangı ay oluyor acaba?
  • ben otomotiv sekötüründe 2 sene çalışmış biri olarak deneyimlerime dayanarak sylüyorum aveo sedan 1.4 4ab modelini almayı düşündüm bayiye gittiğimde bu melin türkiyeye gelmediğini fiyatının yüksek kaldığını filan söylediler, bu genelde model değişimlerineden önce söyleir yani stok bitmiştir yeni araç piyasaya çıkacaktır o nedenle araç kalmadı yok falan gibi laflar edilir ki müşteri var olan modellerinden birini alsın diye, aveoların sedan kasası değişecek yakında şu an almayın derim. zaten 1.2 olan modellerini alabiiyorsunuz. 1.4 yok.
  • Arkadaşlar merhaba,

Benim 2008 model Aveo 1.4 16v lpg'li aracım var. birkaç hafta önce servise verdim aracı, yağ olarak 10w-40 koymuşlar, sorduğumda da öyle söylendi. Fakat kitapçığa baktığımda çok soğuk bölgeler için 5w-30 normal bölgeler için ise 10w-30 tavsiye ediliyor. Fikirlerinizi merak ediyorum. Teşekkürler.
  • Arkadaşlar 3 hafta önce 2009 aveo sedan 1.4 se aldım.

Öncelikle havalandırma yönünü ön cama ve öncam- ayaklara çevirdiğimde klima çalışmaya başlıyor.Normal mi??Düzeltilme şansı yok mu?

Araç içerisinde yeteri kadar göz bulunmadığından içinde göz bulunan kolçak(koldayama) almak istiyorum.Orjinalini bulabilir miyim?Yardımcı olabilir misiniz?
  • arkadaşlar aracın 2006 modeli ncaptan 1.5 yıldız almış 2011 modelinde geliştirilen veya arttırılan güvenlik önlemlerii var mı ?
  • CHEVROLET AVEO 1.2 full 22.500 bıraktı (metalik renk farkına 500 ve brc lpg ye 1.500 tl)

sizce nasıl fiyatı?
    çekişte her hangı bır düşüş varmı
    yakışı nasıl?
  • arkadaşlar aveo fun club a biraz neşe gelsin araştıran bilir ama haberi olmayan arkadaşlar için 2012 model aveoların görünüşü aşağıdaki fotograflardan görülebilir.

bu bilgisaayar ortamında orjinial fotografın temizlenmesi ile elde edilmiş bir fotograf.

yol testleri yapılamkta olan sedan modeli spy foto

aynı kasa hatchback modeli ( br rs nin fotografı ama aynı görüntüde olacak)
    iç fotografı ( yol testi yapılan aracın içi bu)

iç tasararım consept değil aracın son halidir. spark ın göstergesi ile cruize nin göğüsünün karması şeklindedir.

bu araç bu görüntüsü ile bence beklemeye değer motor özellikleri v.s. henüz net değil Tahmini satış fiyatının en dolu modelde 27 - 30 000 tl arası olması bekleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnTEC -- 1 Aralık 2010; 14:01:15 >

• 2012 model aveolarla ilgili yeni bir bilgi buldum buna göre araçların motor seçenkleri de yaklaşık olarak belirlenmiş durumda. buna göre Aveolara artık dizel motor geliyor 1,3 75 ve 95 Beygirlik iki dizel motor ( muhtemelen astralarda ve corsalarda olduğu gibi fiatın multi jet motoru olacaktır) ayrıca alışıla gelmiş 1.2 (86 bg) ve 1.4 (100 bg) motor seçenekleri 6 iler tiptronik vites ve 5 iler manuel şanzuman olacak, araçlarda diğer araçlarındaki gibi abs ve esc ( elektronik stabilite kontrol) standart olacak. Araç var olan modellerden geniş ve uzun olarak gelecek b seggmenti araçlar kullanıcılara c segmenti özelliklerini verecek ( cruizede olduğu gibi) araçta usb mp3 ve bluetooth lı ses sistemi olacak.

• rs ye bakıp kendimizi avutalım :D
  • Arkadaşlar bugün beylikdüzü avrupa oto dan 2011 model aveo sedan 1.2 se 16v 2ab abs + brc lpg kiti ile aldım (eski aracımı takasa vererek 24.500 tl), ilk kez 0 araç sahibi oldum bazı sorularım var yanıtlarsanız çok sevinirim; bu arada lpg kitini bahçelievlerde anlaşmalı oldukları bir brc servisinde taktırmışlar lpg tüpünü stepnenin oraya takmışlar stepneyide bagajın yanına yer yapmışlar oraya koymuşlar, anahtarı verdiler içine bindim 35 km yapılmıştı

1. si ruhsatta ilk muayene geçerlilik süresi 03-12-2012 yazıyor benim bildiğim 0 araçta ilk muayene süresi 3 yıl değilmi, avrupa oto daki satışcı arkadaş bende ilk kez gördüm sanırım yasa felan değişmiş olabilir veya yanlış yazılmıştır dedi, bu konuda bilgisi olan varmı, eğer yanlış yazıldıysa ne gibi işlemler yapacağım

2. si aracı aldım direk shell e gittim benzin ve lpg almaya baktım karter koruyucu takılmamış onu gördüm direk avrupa oto ya döndüm neyse yarın takacaklar ama araçtan inerken keskin bir plastik yanık kokusu geldi dışarı çıkınca satışcı arkadaşa gene sordum bu koku neyin nesi die oda 0 araçta balatalarda toz vs olur onların kokusu dedi, bu koku normalmidir her 0 araçta olurmu

3. sü shelldeki pompacılarla konuşerken aracın lastikleri dikkatlerini çekti hiçte 0 lastik gibi değildi sanki 10000 km yapmış gibi lastik gibi gözüküyordu, lastik tırnakları biraz incelmişti, baktım lastik optimum mudur denir garip bi marka, bunu pompacılar söyledi yarın konuşacağım, bilginiz varsa seviniirim

araç aceleye geldi şehir dışına çıkacağım için akşam vakti aldık böle alel acele oldu forumlardan okuduklarım kadarı ile biraz dikkat ettim etrafına kaportaya vs gözüme çarpan bişi olmadı birde o heyecanla kaptık ama kafamda sorular var başka nelere bakmam lazım yarın karter koruyucu taktırmaya gidicem orda nelere bakayım.

araç ile ilgili sorusu olan olursa sorabilir.

şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pj_romeo -- 6 Aralık 2010; 21:46:18 >

• (Tolgana'ya Cevap)
    Aveo 2009 araç sahibiyim. Ön cam buğu gidericiyi açınca otomatik olarak klima devreye girer. Bu aracın özelliğidir. Nasıl ki farlar otomatik olarak kontağı çevirince yanıyorsa onun gibi birşey. Chevrolet servislerinin satış bölümlerinde orijinal kolçak var. Ancak fiyatı 200-250 TL civarında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi didamert -- 7 Aralık 2010; 8:49:46 >
  • pj_romeo'ya cevap;

1- İlk muayene geçerlilik süresi 3 yıldır. Bu uygulamada kesinlikle bir değişiklik duymadım.
    2- Bende aracımı sıfır almıştım. Hiçbir koku almadım. Sadece yeni araç kokusu haricinde o da bilenler bilir çok hoş bir kokudur.
    3- Yeni aracın lastiğide yenidir. Bir şüphen varsa lastikçiye göster. En iyi onlar bilirler.
  • cevaplar için sağolun, bu sabah aracı aldığım yere giderek sizden aldığım cevplarıda ileterek aracın altına karter koruyucuyu taktırdım, dediğiniz gibi lpg li araçların muayeneleri 2 yılmış ve o koku balmumu kokusuymuş, aracın lastikleri araç dışarda beklediği için çamur vs olmuş ve galeride duran diğer 0 aveo sedanın lastiklerine baktım aynı şekilde tırnaklar inceydi.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.