Şimdi Ara

&& CHEVROLET AVEO FAN CLUB && (33. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.124
Cevap
23
Favori
224.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gigabit78

arkadaşlar lastikleri değiştireceğim bayağı eskidiler 185 55 r15 farklı lastik ebatı kullanan var mı yoksa orjinalle devam edelim mi birde önerdiğiniz yada kesinlikle önermediğiniz lastikler nelerdir araç 2007 model sedan

Eğer bozuk yolda kullanmıyorsanız Michelin tavsiye ederim pahalı ama mükemmel bi lastik.Ebatınız ara ebat değişmemeniz daha iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chevrolet-memurdan-ilk-sahibinden-kazasiz-tertemiz-yeni-kasa-aveo-hb-130893240/detay/ Bu araç alınırmı arkadaşlar 30 krş yakıyor yazmış 3 aydır araç arıyorum yaz bitecek ben daha araba alamadım yardımlarınızı bekliyorum.
  • aracım 1.2 se benzinli 2011 aveo sedan,yeni kasa değil.bu benzin zamlarından sonra lpg ye dönüştürmeye karar verdim;istanbuldayım.ne önerirsiniz,bana kaça patlar(lpg taktırma,ruhsata işlettirme vb)
  • Selamlar,

2011 model Chevrolet Aveo HB 1.4 se otomatik 2AB - 22.000.-TL ye almış bulunmaktayım :) araç 34.000 KM de olup, çelik jant, sis farı ve park sensörü bulunuyor kazası boyası yok. İyi fiyata aldığımı düşünüyorum. Araçtan genel olarak memnunum tek sorun direksiyon biraz ağır geldi ona da alışırım heralde. F/P açısından başarılı bir araç. Birde araç 1.4 SE modeli geçmesine karşın arkasında aveo LS yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sideeffect -- 9 Ağustos 2013; 22:46:39 >
  • bir sorum var:
    2011 aveo hb aracım var. sanırım bunların garantisi de 2 seneydi. yani aracı teslim aldığım kasım ayından itibaren araç garanti dışı kalacak, doğru mu?
    eğer öyleyse, kendim iyi bir özel servis bulup bakımlarını orada yaptırmayı ve yetkili servisin soygununa uğramamayı planlıyorum.
  • Garanti 3 sene.

@meti****

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandostigre -- 23 Ekim 2013; 13:47:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: meti****

bir sorum var:
    2011 aveo hb aracım var. sanırım bunların garantisi de 2 seneydi. yani aracı teslim aldığım kasım ayından itibaren araç garanti dışı kalacak, doğru mu?
    eğer öyleyse, kendim iyi bir özel servis bulup bakımlarını orada yaptırmayı ve yetkili servisin soygununa uğramamayı planlıyorum.

evet, garanti 3 seneymiş, bugün servisi arayıp öğrendim. ama zaten araçta lpg olduğu için araçta bir sorun çıkarsa büyük ihtimalle "lpg takılmış, garanti dışı kalmış" teranesini yapacaklar. bu sebeple kalan 1 yıllık garantiyi çok umursamıyorum.

ayrıca 2. yıl bakım ücretlerini sordum, iki yetkili servis 650 civarı fiyat verdiler.
    (bu arada aynı yaşta birde elantra aracım var, 2. yıl bakımı 450 tl civarında, garantisi ise 5 sene. yuh diyorum chevrolet'e)
    sonra üç özel servisi aradım ve 2. yıl periyodik bakım istediğimi söyledim. biri 180, diğer ikisi 250 tl fiyat verdi.
    arada çok fark var. henüz karar vermedim ama sanırım yetkili servisten vazgeçip özel servise yöneleceğim. aranızda özel servis tavsiyesi olan var mı?
    sanayide ustaya değilde adam gibi bir özel servise yaptırıp bakımlarını servis (iş emri/fatura) evraklarını da muhafaza edersem satışta sorun çıkmayacağını düşünüyorum.

neyse, bir karar verelim öncede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akkal -- 23 Ekim 2013; 18:12:03 >

• sizin servis gerçekten çok pahalı imiş. benim 1.4 aveo hb SE var 2011 eski kasa ikinci bakımı geliyor yakında. birkaç fiyat aldım yetkili servislerden en iyisi 350TL dedi. büyük şehirlerdeki servisler uçmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

Yeni kasa ile eski kasa tamamen farklı araçlar ve aslında farklı markanın ürünleri bile diyebiliriz. Yeni Aveo kullanıcısı olarak eski Aveo'yu önermiyorum. Önceki Aveo tamamen daewooya aittir. Herhangi bir GM platformuna ait değildir. GM kriz zamanları küçük sınıf araç üretmek istedi ve Daewoo'yu satın aldı. Ama gerekli geliştirmeyi yapmadan daewoo araçları chevrolet olarak ürettiler. Yaptığı en büyük hata da bu oldu. Hala o izleri temizlemeye çalışıyorlar. Bu yüzden her çıkardıkları model en yüksek puanlarla çıkıyor ve tüm güvenlik donanımlarını standart sunuyorlar. Yeni Aveo 5 yılda sıfırdan GM mühendisleri tarafından tasarlandı ve büyük kısmını corveti tasarlayan ekip yaptı. Bu yüzden bi sürü yerinde motorsiklet tasarımı var. Yeni aveo gamma 2 platformunda üretildi ve bu platformdaki ilk araç oldu. Şuan opel mokka ve chevrolet trax da bu altyapıda üretiliyorlar. Seneye corsa kasa değiştirecek ve Aveo ile aynı platformu kullanacaklar onda da. Şuan malzemeden kısabilirler, konfordan çalabilirler ama güvenlikten kısma şansları yok. O yüzden siz diğer kısımlarını inceleyin, güvenlik kısmı tescilli merak etmeyin. Euroncap tarafından sınıfında 2011 yılının en güvenli aracı seçilmişti.

Önermediğiniz kasa dediğiniz eski kasanın üretim yılları nedir acaba? Yani yeni kasa- eski kasa ayrımı hangi yıldan itibaren geçerli?

Teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi
    Önermediğiniz kasa dediğiniz eski kasanın üretim yılları nedir acaba? Yani yeni kasa- eski kasa ayrımı hangi yıldan itibaren geçerli?

Teşekkürler...

http://www.chevrolet.com.tr/modellerimiz/aveo-classic-sedan/
    Yukardaki kasa yani şu kasa eski teknoloji daewoo'dan devşirme sadece amblemi chevrolet olan modeldir. Hiçbir GM platformuna ait değildir. Malesef o zamanlar gerekli yatırım yapılamadığı için mecbur kaldılar. Test sonuçları çok vahimdir zaten.
    http://www.euroncap.com/tests/chevrolet_aveo_2006/250.aspx

Yeni aveo ismiyle GM platformunda (gamma II) sıfırdan küresel bir model olarak tasarlanan bu araçtan (sonic) sonra eski olanı aveo clasic adını almıştır. Yine uzun ömürlü ve binilecek arabadır ama kaza dayanımı malesef çok kötüdür. Yeni aveo ise malum 2011den itibaren çıktı ve çıktığı yıl euroncap tarafından sınıfında en güvenli otomobil seçildi. Testteki tüm güvenlik donanımıyla satılması da büyük artı. İki araç zaten ne iç ne dış olarak benzemezler. İsmi malesef yine aveo oldu. Keşke sonic olsaydı. Çünkü isim dışında iki araç arasında alaka yok. Tabi bir de üretilen fabrika aynı. Ama fabrika da tamamen modernize edildi ve şuan tamamıyla GM'e ait durumda. Yeni Aveo ise zaten malumunuz hani şu toros farlı olan.

http://www.euroncap.com/tr/results/chevrolet/aveo/2011/437.aspx
    http://www.euroncap.com/bestinclasscars2011.aspx

Eski:
     && CHEVROLET AVEO FAN CLUB &&

Yeni:
     && CHEVROLET AVEO FAN CLUB &&

Aveo clasic ise 2006da aldığı 1 buçuk yıldızdan sonra bir ufak güncelleme geçirdi ve 3 yıldıza çıkarıldı. Ama hangi yıldan sonra bu oldu bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 18 Kasım 2013; 14:47:53 >

• aveo'cuların araçlarından memnun olmadıkları belli. forumlara mesaj atan bile yok ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: meti****

aveo'cuların araçlarından memnun olmadıkları belli. forumlara mesaj atan bile yok ....

aksine herkes mutlu ki binip binip geziyor , foruma ne diye mesaj atılsın ? en azından ben ;)
  • TatanQa kullanıcısına yanıt
    Aynen sadece gülüp geçiyorum yazılanlara kullanan bilir aracını (yeni aveo lt) çok mükemmel bir araç benim açımdan kendi adıma konuşuyorum ve hakkında yazılanların çoğunun uydurma olduğunu anladım belki burada yorum yapanlar aracı görmemişlerdir resimlerde görmüştür belkide :) sadece sürü pskolojisi ile ilerleyenler de var neyse herkes hayatından memnun iyi akşamlar herkese

• Arkadaslar merhabalar benim birkac tane sorum olacaktı bana yardımcı olursanız sevinirim bende 2012 eski kasa 1.4 16 V SE hb otm 18000 km aracım var acaba aracıma yeni aveonun direksiyon simidini taktırabirmiyim eger takılabiliyorsa aracın muzık sıstemıne uyarmı veya ilk çıkan captıvaların muzık sıtemı benım arabayla aynı acaba captıvanın dıreksıyon simidi benım arabaya uyarmı veya tavsıyenız ne olur benım amacım muzık sıstemını dıreksıyondan kumanda etmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mf09 -- 18 Ocak 2014; 11:58:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mf09

Arkadaslar merhabalar benim birkac tane sorum olacaktı bana yardımcı olursanız sevinirim bende 2012 eski kasa 1.4 16 V SE hb otm 18000 km aracım var acaba aracıma yeni aveonun direksiyon simidini taktırabirmiyim eger takılabiliyorsa aracın muzık sıstemıne uyarmı veya ilk çıkan captıvaların muzık sıtemı benım arabayla aynı acaba captıvanın dıreksıyon simidi benım arabaya uyarmı veya tavsıyenız ne olur benım amacım muzık sıstemını dıreksıyondan kumanda etmek

bunu servise sorman çok daha mantıklı olacaktır. zira kimsenin böyle birşeyi daha önce düşündüğünü sanmıyorum
  • TatanQa tesekkur ederim arkadaşım servislerde birsey bilmıyorlar onlarda sanırım arabalarını daha tanıyamadılar kımse tam anlamıyla bir sey bilmiyor servise gelin bir bakalım diyolar bende kesin bir bilgi vereceksenız gelip degiştirecegim diyorum ama kesin bir sey söylemıyolar buda birşey bilmediklerini gosterıyor bence birde galiba 1.4 sx sedanların direksiyonlarında muzik sistemi için kumanda varmış çıkma veya sıfır 1.4 sx direksiyonunu nereden bulabilirim netten bulamadın bilgisi olan varmı arkadaslar tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mf09 -- 18 Ocak 2014; 18:25:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TatanQa

quote:

Orijinalden alıntı: mf09

Arkadaslar merhabalar benim birkac tane sorum olacaktı bana yardımcı olursanız sevinirim bende 2012 eski kasa 1.4 16 V SE hb otm 18000 km aracım var acaba aracıma yeni aveonun direksiyon simidini taktırabirmiyim eger takılabiliyorsa aracın muzık sıstemıne uyarmı veya ilk çıkan captıvaların muzık sıtemı benım arabayla aynı acaba captıvanın dıreksıyon simidi benım arabaya uyarmı veya tavsıyenız ne olur benım amacım muzık sıstemını dıreksıyondan kumanda etmek

bunu servise sorman çok daha mantıklı olacaktır. zira kimsenin böyle birşeyi daha önce düşündüğünü sanmıyorum

Captivanin direksiyon simidi biraz buyuk kacmazmi?direksiyon simidine yapistirilan kumandalar var .100 liralik bi mp3 calarli ,uzaktan kumandali bi teyp senin isini gorur napican direksiyonu hadi direksiyonu degistirdin senin arabada o direksiyonun dugmelerinin baglanacagisoket varmi.zor is senin dedigin. Ona verecegin farka 3-5 daha koy direksiyondan muzik kontrollu yeni kasasini al . Nasilsa trden cekiliyor ,ikinci eli bundan kotu etkilenir bundan sonra.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• manuel 7-8 litre otomatigi 10-12 litre arası yakar şehir içi
  • Selamün aleyküm

1.4 lt çok yakıyor diyen arkadaşlara hayret ediyorum , antalyada ş.içi sakin kullanımda araç ortalama 6.5lt gösteriyor. zaman zaman sıfırlayıp özellikle deniyorum. uzun yolda (40km düz yol ) 95km/saat hızla ortalama 5.4 gösteriyor. hepsini sıfırlayarak tekrar tekrar denedim.

daha ne yaksın bu araç ? benzerleri kaç yakıyor sormak lazım ??
  • 2010 model otomatik benzin 1.4 ile ocağıma incir ağacı dikecek. sadece şehir içi son hesaplamama göre 0,96 krş yakıyor. yani km'ye 1 tl. sizce bir sorun var mı?
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.