Şimdi Ara

★★★ CHEVROLET CRUZE ★★★ (2248. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45.121
Cevap
161
Favori
3.546.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 22462247224822492250
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AKIN BAYER

Herkese merhabalar 3 ay kadar önce 2011 cruze ls plus aldım ve aracımı yağ kaçağı olduğunu farkederek bir servise götürene kadar keyifle kullandım. Bu arada yağ kaçağı öncesi aracın gaz filtresi dahil tüm filtre ve yağ değişimini, gaz ayarını yaptırdım. Yağ kaçağının olduğunu da bu filtre değişimleri esnasında farkettim ve aradan bir ay sonra aracı bir servise götürdüm. külbülatör kapağında sorun olduğu ve değişmesi gerektiğini söylediler. Bu değişim ile birlikte triger kayışı değişimi de yapıldı. Bir gün sonra v kayışı koptu ve aracı çekici ile servise yeniden götürdüm. V kayışının dönmesini sağlayan çarkın normalde 6 dişli olduğunu ancak benden önceki kullanıcının bu çarkı 5 dişli olarak taktırdığını, v kayışının bu nedenle koptuğunu söyleyerek bu belirttiğim çarkın 6 dişli çark ile değişmesi gerektiğini söylediler araç mekaniğinden gram anlamadığım için tamam ne gerekiyorsa yapalım dedim ve çark değişti. Aradan 2 gün geçti araç bu sefer yokuş çıkarken ya da motoru biraz zorlayıp gaza biraz fazla bastığım zaman beyaz duman atmaya başladı. Yeniden servise gittim baktılar araç yağ yakıyor dediler motora rektefiye gerekiyor eski satıcı muhtemelen durumu anlamayın diye kalın yağ koymuş yağ değişimi sonrası bu durum ortaya çıkmış en az 6-7 bin tl masraf çıkar ancak bu kapalı bir kutu motoru açınca tam olarak masraf belli olur dediler. İnternetten baktığım kadarıyla yağ yakan araçlar yağ çubuğu yuvasından duman çıkarıyor benim aracımda böyle bir durum yok. Beyaz duman her zaman olan bir şey değil ve arabayı 3 farklı ustaya gösterdim ilginç şekilde hiçbir ustanın yanında beyaz duman çıkarmadı ve motora bakan ustalar bu arabanın motorunda sorun yok dediler. Konuyla ilgili bilgi sahibi kişler yardımcı olursa çok sevinirim. Arabanın oksijen sensöründe de sorun var onu da belirteyim. Araçta atiker gaz sistemi var.

Külbütör kapak contasını yeni ve orjinali ile değiştirmeniz gerekiyor, beyaz dumanın kesin çözümü bu. Aracınızı kurcalatmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ve bugün aracımı satarak aranızdan ayrılmış oluyorum.

neredeyse 7 yıl, 98bin km ile ilk sahibi olduğum 1.4 T LTZ cruze'me veda ettim.

İnşallah haftaya Toyota CHR ile yeni ufuklara yol almaya başlayacağım.

kullanmaktan hep büyük keyif aldığım cruze için yeni kullanıcısına hayırlı olsun diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realgs -- 7 Ekim 2020; 23:46:49 >
  • realgs kullanıcısına yanıt

hayırlı olsun. yeni aracınızı güle güle kullanın.

Satış fiyatınız neydi?

Yeni aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız günlerde kullanmanız dileğiyle 🙋‍♂️

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

Hayırlı olsun

• BennyGood B kullanıcısına yanıt

110bin takasa vermişdi showroom, 115bine başkasına sattım.

Beklesem ve üstüne e düşsem 120bine satılırdı.

İyi dileklerini bildiren herkese teşekkür ederim.

Allah Cümlemize gönlümüzdeki araçları nasip eder inşallah.

• Arkadaşlar selamlar 2012 model bir cruze var bizde yalnız şöyle bir durum bar nedir ne değildir kullanıcılar danışmak istedim. Aracın ruhsatında lt plus yazıyor model olarak km sorgusu da lt plus ancak sbm kayıtları sigorta kasko ls plus olarak gösteriyor aracı. Yağmur sensörü,otomatik klima, arka park sensörü, usb, aux, büyük ekran vs plus özellikler mevcut ama hangisi doğru çözemedim bir fikri olan var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Waxt

Arkadaşlar selamlar 2012 model bir cruze var bizde yalnız şöyle bir durum bar nedir ne değildir kullanıcılar danışmak istedim. Aracın ruhsatında lt plus yazıyor model olarak km sorgusu da lt plus ancak sbm kayıtları sigorta kasko ls plus olarak gösteriyor aracı. Yağmur sensörü,otomatik klima, arka park sensörü, usb, aux, büyük ekran vs plus özellikler mevcut ama hangisi doğru çözemedim bir fikri olan var mı ?

LT PLUS

Sigortacıya söyleyin yenilemelerde araç kodunu düzeltsin.

★★★ CHEVROLET CRUZE ★★★

• Hocam selamlar. Ben bu konuyu çok araştırdım bir türlü kesin bilgi bulamadım. aracı satacak oldum bana ruhsatta yazan yanlıştır vs dediler. Tekrar satmak istesem yalancı konumuna düşerim diye araştırıyorum bu meseleyi. Sigortacı tanıdık diye hiç bakmadim ama poliçeleri hep böyle kesmiş. Kesildikten sonra düzeltme olanağı yok mu ? Hasar sorgulamasında da ls plus diye geçiyor araç ilginç geldi bana. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. 

• quote:

Hocam selamlar. Ben bu konuyu çok araştırdım bir türlü kesin bilgi bulamadım. aracı satacak oldum bana ruhsatta yazan yanlıştır vs dediler. Tekrar satmak istesem yalancı konumuna düşerim diye araştırıyorum bu meseleyi. Sigortacı tanıdık diye hiç bakmadim ama poliçeleri hep böyle kesmiş. Kesildikten sonra düzeltme olanağı yok mu ? Hasar sorgulamasında da ls plus diye geçiyor araç ilginç geldi bana. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. 

Yalancı konumuna düşmesiniz, neredeyse her marka her model araçta hep paketler yanlış yazılmış, aracınız Lt plus ruhsat ve sigortada ne yazdığı önemli değil.

• quote:

Hocam selamlar. Ben bu konuyu çok araştırdım bir türlü kesin bilgi bulamadım. aracı satacak oldum bana ruhsatta yazan yanlıştır vs dediler. Tekrar satmak istesem yalancı konumuna düşerim diye araştırıyorum bu meseleyi. Sigortacı tanıdık diye hiç bakmadim ama poliçeleri hep böyle kesmiş. Kesildikten sonra düzeltme olanağı yok mu ? Hasar sorgulamasında da ls plus diye geçiyor araç ilginç geldi bana. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. 

Zamanında yanlış araç kodu girilmiş, yanlışı düzeltmek bir kabahat değil. İlk yenilemede söylersiniz doğrusunu yaparlar, sıkıntı yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, 2013 LTZ Model cruze araçta klimayı açtığımda ön panellerin yolcu kısımlarından hemen(1-2dk sonra) sıcak hava geliyor. Sürücü tarafından ise önce soğuk hava geliyor, ancak motor sıcaklığı orta seviyeye gelince (kışın 15-20dk sürüyor) sürücü tarafından da sıcak hava gelmeye başlıyor. Klimayı açıp sıcaklığı düşürdüğümde her iki taraftan da eşit şekilde soğuk hava geliyor. Sorun sadece klima açıkken (kırmızı ışık yanıkken) sıcak havayı seçtiğimde oluyor. Yolcu tarafında klima hemen aktif olurken, sürücü tarafında daha geç sıcak hava veriyor. Bu sorunla karşılaşan, çözen oldu mu? teşekkürler.

• Arkadaşlar merhaba,

Yeni araba almayı düşünüyorum. 2010 üstü hatchback cruze bakıyorum. Bu araçların yedek parça fiyatları pahalı mıdır? Aldıktan sonra bakım ve yedek parça bütçeleri yüksek olur mu?

• carsi1410 kullanıcısına yanıt

Yan sanayi kullanırsanız daha uygun olur. Orijinal parça ve iyi yağ alırsanız biraz daha pahalı olur.

Ben son bakımı, yağ - buji - filtreler, 550₺ civarına yaptırmıştım. 2020 Haziran ayında.

Yağ - shell helix 5-30 : 215₺ idi.

Diğer ürünler orijinal.

• Seca2 S kullanıcısına yanıt
    sunroof var mi?

• araçta sunroof yok. şırıltı sesi motor suyunun havası alındığında ilk baştan kesiyor tabi yine bir yerlerinden kaçak olduğu için tekrar hava yapıyor bu sefer ses artıyor

• Seca2 S kullanıcısına yanıt

soru neydi? gaza basınca şırıltı sesi mi geliyor?

• Merhabalar, araç olark kararımızı cruzeden yana verdik.

Bir kaç ilan sahibi ile vb görüştük ancak hangisi daha mantıklı olur bilmediğimiz bir kaç ilan var.

Pazarlık daha bir tanesiyle yaptık.

Lpgsiz olanı alırsak mecburen lpg ve çelik sübap taktıracağız. Bunun masrafını da düşünmemiz gerekiyor. (sübaplar okuduğm kadarıyla 60-70 bin km sonra zaten istiyor)

1

Chevrolet / Cruze / 1.6 / LS / TAM OTOMATİK 124 HP CRUZE BENZİNLİ 115BİN KİLOMETREDE SAHİBİNDEN sahibinden.comda - 877817864

2

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chevrolet-otomatik-vites.celik-subap.muayene-yeni.tumagir-bakimlariyapildi-853689353/detay

3

Chevrolet / Cruze / 1.6 / LS / 2010 otomatik vites sahibinden.comda - 878730726

Ek olarak kronik olarak yaptırılıp yaptırılmadığını sormamız gereken parçalar var mı ?

Bazıları yazıyor termostat gibi "Kronik arızaları" değişmiştir. Ama buna neler dahil mesela ? 3 ilan içinden sizce alınacak olan var mı ?

@BennyGood @Panthér

• Penanggalan kullanıcısına yanıt
    3'ü arasında alınacak ise 1 araç 124b'lik PLUS versiyon, hem az km yapmış hem de lpg takılmamış, lpg geçmişi olmadığından yaş ile ilgili değişim gereken sorunları olabilir. Hiç lpg takılmamış ise şimdiden subaplara gerek yok, lpg montajı sonrası uzun km'ler sonrası gerektiğinde halledilir(Arka stopları neden bu kadar renk atmış anlayamadım?).

2. araç Plus değil ve 113bg

*Bu yaş ve km'deki araçların ağır bakımlarının yapılıp yapılmadığına dikkat etmek ve belgelerini istemek lazım.

• Panthér kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim öncelikle ancak bir şeyi detaylandırırsanız çooook sevinirim.

" lpg geçmişi olmadığından yaş ile ilgili değişim gereken sorunları olabilir." bunlar ne olabilir çok masraflı riskli şeyler midir ?

Arka stoplar konusunda inanın biz de çok düşünüyoruz hocam ama bildiğim kadarıyla parlatma işlemleri ile vb düzeltilen şeyler yanlış mıyım ?

• 
Sayfa: önceki 22462247224822492250
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.