Şimdi Ara

Chevrolet Garanti varmı????

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, 2009 Chevrolet Lacetti CDX 1.6 16V marka aracımızı fabrikasyon BRC Lpg kitle birlikte sıfır olarak bayiden satın aldık. Bugüne kadar gayet memnun bir şekilde kullanıyoruz. Yıllık bakımları eksiksiz ve tam olarak hem Chevrolet servislerinde hemde BRC firmasının servislerinde yapılmıştır. Aracımız son 1 ayda birkaç kez motor uyarı ışığı yakmasını yetkili servise kontrole götürerek aracın birşeyi yok denilip, uyarı ışığı kaydı bilgisayardan sildirilip gönderiliyorduk. Ancak bu sefer yine tekrarlayınca (araç rolantide benzinde silkeleme yapıyor ve LPG de hiçbir sorun yoktur) Chevrolet Garantiyi arayıp aracın çektirilmesini istedim, Garanti onay verince aracımızı yetkili servise çektirdik ve motor uyarı ışığının neden kaynaklandığını araştırılmasını ve sorunun tesbit edilerek tarafımıza aracımızın sorununun eksiksiz giderilerek teslim edilmesini istedik. Muhtemelen sorunun benzin sistemi donanımı, sensörler, benzin otomatiği, EGR valfi, Katalizör, gaz kelebeği vs gibi olduğunu düşünüyorum. Yetkili servis aracın bakımları tam ve eksiksiz olmasına rağmen güya BRC bakımlarının yaptırılmadığını uydurup aracımızın garantiden çıktığı iddiasını ortaya attı ve ortalığı birbirine kattım. Bunlar nasıl servis? Son birkaç kez motor uyarı ışığına bakıp birşeyi yok denilerek gönderilen aracımıza alakasız şeyler söyleniyor. Araç sahibine arıza kodu açıklanmıyor, saklanıyor. Yani kafalarından ortaya birşey atıyorlar. Epey masraf çıkacağını iddia ettiklerinde bu duruma bir tarafımla sesli güldüm. Garantide olan aracımıza birşeyi yok deniyor ama bakımlarının yapılmadığı iddiasında bulunduklarında garanti yok denilerek ortaya saçmasapan ve aracın sorunuyla alakası olmayan birşey ortaya atılarak masraf ortaya koyuyorlar. Hani bu aracın birşeyi yoktu????? Gerek BRC Genel Müdürlüğünden gerekse bakımlarını yaptırdığım servislerinden gerekli bakım bilgilerini ortaya çıkarttım. Şimdi BRC bakımlarının yaptırıldığını gören Chevrolet servisi yelkenleri suya indirip gerekli bilgileri Chevrolet Türkiye Genel Müdürlüğüne garanti onayı için gönderip beklemeye başladık. Ben bu servislerin bir taraflarından birşeyler uydurup, vatandaşı mağdur etmeye ve yolunacak kaz gibi görmeye çalıştığını daha iyi anladım. Şimdi elimde tüm bakım faturaları ve diğer bakım evrakları mevcut. Chevrolet Türkiye garantiden bakım için onay vermediği takdirde Chevrolet Türkiye ve yetkili servisini hırsızlık ve nitelikli dolandırıcılık suçundan avukatımla hukuksal olarak işlem başlatıp Savcılık makamına suç duyurusunda bulunacağım. Bakım evraklarını görünce bakımlı olduğunu anladıklarında bu sefer Garanti'den işleminizi yapıyoruz deyip mutlu etmeye çalışacaklar. Ama garanti yok mok derlerse güya motor şu bu bilmemne oldu deyip bir sürü saçmalık icat edip şişik fatura çıkaracaklar. Bende esaslı bir dava açıp, adamları Savcılığa vericem. Adamlar garantiden değiştirelecek parçadan imtina ediyor ve sorunun giderilmesini sağlamıyorlar. Bu ne biçim marka yönetmek? Chevrolet Amerika'da ve diğer ülkelerde, yok böyleymiş yok şuymuş , yok buymuş deyip bir taraflarından birşey uydurup garantiden çıktı demezler, araç sahiplerine bunu yapamazlar. Ama burası Türkiye. 3.cü dünya ülkesiyiz ya. Kendi ülkemizde kendi vatandaşını kazıklayan bir zihniyet. Chevrolet Türkiye haddini bilsin. Ve buradan açık çağrı yapıyorum. Bu konuda sorun yaşayan tüm sıfır ve garantili bakımları yapılmış Chevrolet sahiplerini ortak çatı altında toplayıp Chevrolet Türkiye'ye hizaya gelmesi için hukuksal işlemler hakkında ortak hareket etmeyi uygun buluyorum. Tüm Chevrolet sahipleri bundan sonra yetkili servislerinde giderilmeyen sorunları için (tamam sorununuz giderildi denilip ikide bir göndermeleri ama aslında hiçbirşey yapmadıkları vs.) avukat kanalıyla hem tüketici hakları bakımından hemde garanti şartlarının uygulanmaması durumunda uygulanacak yaptırımların devreye sokulması gerekmekte ve bu şekilde Üretici firmanın araçlarını ülkemizde haksız şekilde insanlarımızı mağdur edecek şekilde ticaret ahlakına sığmayan hukuksuz uygulamaların önüne geçilmiş olacaktır.

Yetkili servisin görevi, sıfır alınmış ve garanti süreci devam eden aracın sahibinin bahsettiği sorunları eksiksiz şekilde giderip araçlarını kusursuz teslim etmektir. Afedersiniz bir taraflarından birşeyler uydurup kendi kendilerine oldu bittiye getirip birşeyler icat etmek değildir. Chevrolet Türkiye haddini bilsin. Garantinin ne olduğunu bunlardan öğrenecek değiliz. Aracımız bakımlıysa ve parasıyla ödeniyorsa, 5 yıl 150.000 KM garanti nedeniyle hizmet vermekle ve gereken parçasını garantiden değiştirmekle yükümlü ve MECBURDUR !!!!! Aksini iddia ediyorsa, kafalarından birşey icat edip araç sahiplerini zor durumda bırakıyorsa bu satıcı firmanın hırsızlık ve nitelikli dolandırıcılığa girer. Bu iş tatlı sonuçlanır yoksa olay çok ama çok farklı yerlere gidecek. Bu işin peşini bırakmam, Savcılık makamı başta olmak üzere, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve diğer makamlara, Üretici firmanın merkezine gerekli işlemlerimi başlatırım. Açılan emsal davaların sonucu ortada. Satıcı firmalarının terbiyesizliğine karnımız tok, gereğini yaparız. Ne biçim firma bunlar? Soruyorum. Chevrolet Türkiye GARANTİ ne işe yarıyor??????? Eğer bu marka araçların garantiden gerekli parçalarının değişimlerini yapmayıp milleti kazıklıyorlarsa Chevrolet Türkiye yönetiminin başındaki adamdan başlamak üzere sorumlu kim varsa aşağı kadar hepsinin görevlerinden istifa etmeleri gerekmektedir. Bu işi yapacaklarsa namuslu yapsınlar. Terbiyesizliğin lüzumu yok !!!! Bunlar kimi kandırdıklarını sanıyorlar? Garantiden sorun yaşayan Chevrolet sahiplerini ortak çatı altına toplanmaya davet ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serkan32m -- 29 Aralık 2011; 0:33:08 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Marka Garantili Kasko Nedir?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.