Şimdi Ara

...:::CHEVROLET KULÜBÜ:::... (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.070
Cevap
11
Favori
463.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: badilhan

desevigne chey hakkındaki bilgi birikimin takdire şayan doğrusu...
    Bu arada sana bir şey sormak istiyorum
    motorsilk diye bir ürün var bu konuda bi bilgin var mı,,,
    yani tavsiye eder misin....
    yakıt tüketiminde ve beygir gücünde faydaları olduğu söyleniyor...
    ne dersin........

motor silk: bor madeni katkılı, yakıt tasarrufu sağlayan ve sürtünmeyi azaltıp motorun ömrünü uzatan bir ürün olduğu iddia ediliyor. piyasadaki izlenimlerime göre motora bir zararı yok, ancak yararı olup olmadığını bilemiyorum. sizin aracınız yeni olduğu için zaten ihtiyaç duyulacağını zannetmiyorum. sonuçta en kötüsünden aracınız 250.000 ile 300.000 km yol sallar. zaman içerisinde ürünün yararı ortaya çıkar. Onno ustanın bu ürünle ilgili görüşlerini bulduğum zaman size aktarırım.

• desevigne teşekkür ederim...sitenin bilgesi gibisin maaşallah...
    bi de sana şunu sorayım, yanlış hatırlamıyorsam sen 1.4 16 valf kalos kullanyorsun...takib ettiğim kadarıyla test verileri kağıt üzerindeki verileriyle uyuşmuyr(arabam com da test sürüşü) sen bi kullanıcı olarak aracının yakıt tüketimi, performansını bize değerlendirirsen sevinirim..
  • quote:

desevigne teşekkür ederim...sitenin bilgesi gibisin maaşallah...
    bi de sana şunu sorayım, yanlış hatırlamıyorsam sen 1.4 16 valf kalos kullanyorsun...takib ettiğim kadarıyla test verileri kağıt üzerindeki verileriyle uyuşmuyr(arabam com da test sürüşü) sen bi kullanıcı olarak aracının yakıt tüketimi, performansını bize değerlendirirsen sevinirim..

öncelikle hakkımdaki düşüncelerin için teşekkür ederim evet bende 1.4 16 valf aveo hb var. (kalos değil) öncelikle hiç bir arabanın kağıt üstündeki verileri test ve normal kullanım verileriyle uyuşmaz. çünkü fabrika verileri dediğimiz kağıt üstü değerler denize sıfır basınç noktasında 25 kg. yük ve tek kullanıcı ve yolcusuz yapılır. takdir ederseniz ki sıfır basınç ta aracın yakıt tüketimi düşük ve performansı yüksek olur. o değerler normal hayatta yaklaşık %10 oynar. (yakıtta artış performansta düşüklük)

• quote:

Orjinalden alıntı: desevigne

quote:

desevigne teşekkür ederim...sitenin bilgesi gibisin maaşallah...

öncelikle hakkımdaki düşüncelerin için teşekkür ederim evet bende 1.4 16 valf aveo hb var. (kalos değil) öncelikle hiç bir arabanın kağıt üstündeki verileri test ve normal kullanım verileriyle uyuşmaz. çünkü fabrika verileri dediğimiz kağıt üstü değerler denize sıfır basınç noktasında 25 kg. yük ve tek kullanıcı ve yolcusuz yapılır. takdir ederseniz ki sıfır basınç ta aracın yakıt tüketimi düşük ve performansı yüksek olur. o değerler normal hayatta yaklaşık %10 oynar. (yakıtta artış performansta düşüklük)

kendi aracıma değinecek olursam;

ben en son Ramazan Bayramında Ankara-Mersin yolculuğu yaptım. yaklaşık 500-550 km. ve bir depoyla hesaplarıma göre 600-650 km yol rahatlıkla yapabiliyorum. ancak 90-100 km arası bir süratle gidersem. ancak 100`ün üstüne çıktığım zaman araç biraz fazla yakıyor. bunuda daha önce yazmıştım zaten. aracın genel performansı beni tatmin ediyor. özellikle ilk 2 vites çok başarılı. 3. vitesten sonra şanzıman oranları sebebiyle biraz düşüklük yaşıyorum. ancak piyasadaki birçok araçtan da rahat bir şekilde uzayabiliyor araç. trafiğin az olduğu otobanda ise 190 km/saat hızı çok rahatlıkla yaptım. herhangi bir sarsıntı, rüzgardan etkilenme yaşamadım. ancak daha önce belirttiğim gibi hızlı girilen daha doğrusu limitlerin zorlandığı sert virajlarda yumuşak süspansiyon sebebiyle araç biraz fazla yana yatıyor. görende sizi drift yapıyor zannedebilir.ve araç bu hıza çok rahat çıkıyor. sadece dik rampalarda vites küçültmek gerekebiliyor. bu arada aracıma petrol ofisi 97 oktan benzin alıyorum. belki yakıt tüketimine o da katkısı oluyordur. ilk çıktığından beri sürekli 97 oktan kullanıyorum ve memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desevigne -- 17 Kasım 2006; 11:55:09 >

• Gm: general motors company. bünyesinde opel, fiat, saturn, vauxhall, gmc, chevrolet, cadillac, buick, pontiac, oldsmobile, hummer, saab gibi ünlü markaları barındıran bir amerikan devi şirkettir. dünyada nsc (national selling company: yurtdışından ithal edip direkt olarak satış) olarak geçen yöntemle şu anda Türkiye`de satış yapmaktadır. 2007 itibariyle Torbalı`da tekrardan vectra üretimlerine başlayacak ve başta Avrupa olmak üzere birçok yere ülkemizden ihraç edilecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desevigne -- 17 Kasım 2006; 14:43:03 >
  • GM: 2007 yılında araçlarına 10 yıl garanti vereceğini açıklamıştır. hakkında Latin Amerika ülkelerindeki askeri müdahalelerde, generallerden daha etkili olduğu iddaları bulunmaktadır.
  • chevrolet: 1911 yilinda Detroit'te kurulmuş olup ilk modelinin ismi chevrolet c'dir. okunuşu "şavrole" şeklindedir. kısaltması chevy şeklinde olup "şevi" diye okunur. kelime Fransızca`da "chevreau lait" yani karaca ya da keçi kelimesinden türetilmiştir. Fransızların dalga geçtiği yönünde duyumlar vardır. bir başka ididaya göre ise kelime kızılderililerin dilinden geçmiştir. 1918 yılında GM firmanın %55 ini satın almıştır.
  • Bu sene yaz tatiline giderken Torbalı`dan geçtim ve Opel`in fabrikasının önünde durdum. inanırmısınız binlerce, renk renk chevy`leri görünce acip mutlu oldum.
  • sayın desevigne paşalık yolunda hızla ilerliyosun...seni takip etmek zor valla...artık darısı bizim başımıza.....
    aracından memmun olman güzel zaten önemli olan bu değil mi..
    Beni düşündüren piyasada chvy ile ilgili hep olumsuz şeyler söylenmesi bu da ister istemez insanın canını sıkıyor tabi
  • quote:

sayın desevigne paşalık yolunda hızla ilerliyosun...seni takip etmek zor valla...artık darısı bizim başımıza.....
    aracından memmun olman güzel zaten önemli olan bu değil mi..
    Beni düşündüren piyasada chvy ile ilgili hep olumsuz şeyler söylenmesi bu da ister istemez insanın canını sıkıyor tabi

olay şu badilhan, insanlar bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamalı. bir de chevrolet Türkiye pazarına girerken millet çok heyecanlandı. herkes eskiden alıştığı modellerin yenileri gelecek diye bekledi.GM ise Türk halkının alım gücünü düşünerek onun yerine ekonofast modellerle piyasaya girince millet bozuldu. yıllarca bu ülke şahine doğana ve onun uzantısı albeaya bindi ve biniyor. birazda insanlarımız kusura bakmasınlar ama sonradan görmelik yapıyorlar. hiç düşünmüyorlarki bizler bu otomobilleri ne güçlükler içinde alıyoruz. (ajitasyon yapmak niyetiyle söylemiyorum) emin ol rakipleri ile çokta farklı değil. her araç kendi sınıfı içinde değerlendirilmelidir. ve söylentilerle araç alınmaz.

• abi bizim arabalarımızın lastikleri nie bu kadar kotu servise gidiorum servis michelin lastigini onerio eger bunu oneriosa nie kumho lastik takıo kı burda hatalar olmus ......?ben aracımı seviyorum ama kaportasının fazla saglam olmadıgını dusunuorum????usta senol;; yardımcı olurmusun
  • usta senol arabanı ne zaman aldın .lastiginin markası neeeee..?????? ve motorun 1.2 mi 1.4 muuuu
  • abi chevrolet 1900 yılında kurul du dio chevrolet sitesinde...????
  • quote:

Orjinalden alıntı: tartısılmaz

abi bizim arabalarımızın lastikleri nie bu kadar kotu servise gidiorum servis michelin lastigini onerio eger bunu oneriosa nie kumho lastik takıo kı burda hatalar olmus ......?ben aracımı seviyorum ama kaportasının fazla saglam olmadıgını dusunuorum????usta senol;; yardımcı olurmusun

her ne kadar ustaşenol`a yazı yazsanda ben atladım yine aracınızın lastiği ile ilgili spesifik olarak memnun olmadığınız noktalar nelerdir? bizimle paylaşırsanız eminim yardımcı oluruz. size ben nokian marka lastiği öneririm. tüm dünya tarafından kabul görmüş en önemli özelliği çok sessiz olması. her aracın üretim serisinde farklı lastikler kullanılır. bu tamamen parasal kaygılarla yapılır. aracın kalitesi, markası ve modeli ile fabrikanın kullandığı lastiğin kalitesi modeli arasında çoğu zaman doğru orantı yoktur.

• sizce hyundaı getz mi iyi chevrollet kalos muuu bence kalos ya sizce.........????????????? cevaplarınızı bekliorum arkadaslar
  • desevigne arkadasım pardon ya ben seni unnuttum ozur dilerim ya ... bana goodyear ı onerdiler
  • quote:

abi chevrolet 1900 yılında kurul du dio chevrolet sitesinde...????

www.chevrolet.com.tr sitesinde "1900 yılında genç bir Avrupalı mühendis Amerika'nın yolunu tuttu." diyor. bu kuruluş tarihi değildir. çünkü bu adam oraya gider gitmez fabrika kurmadı yaa hatta kesin tarih vereyim size fabrika 3 kasım 1911 yılında kurulmuştur. (Kaynak: anabritannica)

• quote:

desevigne arkadasım pardon ya ben seni unnuttum ozur dilerim ya ... bana goodyear ı onerdiler

önemli değil bende şaka yaptım zaten. lastikle ilgili net şikayetlerin neler? bu arada tabiki kalos. hem boyutları getz`den büyük hemde işçiliği çok daha iyi. hemde donanımı çok daha başarılı.
  • KUMHO: dünya lastik sektöründe ilk 10'da yer alan bir firmadır. 2007 de F1`e lastik sağlayacak bir firmadır. özellikle patinaj çektiğinde renkli duman çıkaran ve lavanta kokusu yayan özel üretim bir modeli vardır ki evlere şenlik adı da kumho ecsta mx c http://www.automobilemag.com/multimedia/photo_gallery/0510_pontiac_gto/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desevigne -- 17 Kasım 2006; 18:15:05 >
  • lastikler ve lastik seçimiyle ilgili kendime göre yaptığım bazı çalışmalar var. pazartesi günü onu değerli üye arkadaşlarla paylaşacağım. belki size yardımcı olur. acele etmeyin derim. tabiki karar sizin
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.