Şimdi Ara

...:::CHEVROLET KULÜBÜ:::... (278. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.070
Cevap
11
Favori
464.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 276277278279280
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhabalar uzun zamandır görüsemedik herkesin keyfi yerindedir inşallah. Özledim sizlerle muhabbeti...
  • arkadaşlar ben de 3 aralık 2008 de sıfır km 2008 model aveo sedan sx aldım üzerinde brc marka tüp var. araç görünüş olarak çok farklı ve hoş ama dez avantajları bei kendisinden cok saoğuttu

1. özellikle rampa yollarda performans vasat bile denemez. benim babamda 1.3 cdti motor opel combo var bildiğiniz panelvan. aynı yerde 2 aracı da test ettim combo içinde 4 kişiyle rampayıı 5 le sıyırıyorken benim aveo nerdeyse 3 e düşüyor. hem de benzinde . düz yolda tamam normal ama bu araç benim gibi karadeniz bölgesinde yaşayan biri için hiç de ideal değil.

2. aldığımdan beri sağ ön torpido ile camın birleştiği yerin köşe kısmında ya da lat tarafında stabilize yolda giderken bir tıkırtı var istanbulda odal ople chevrole servisinde baktırdımm 1ay tıkırtı olmadı ama gene başladı samsunda yaptılar 15 gün sonra gene başladı.

3. bagajda stepnenin yerine tüp koymuşlar ama tüp stepnenin oraya tam sığmamış ve döşemeyi hafif kaldırmış. tamam olabilir ama bi ufak parcayla o bagaj döşemesini sabitlreseler arkadan böle tangırt tungurt ses gelmezdi.

yanii eger 2. el de zarar çok etmeyecek olsam çoktan satıp hyundai accent era alıcam. özellikle motor performansı benim için tam bir hayal kırıklığı oldu.. siz ne dersiniz?

• sanırım aracın 1.4 ama opel combo 1.3cdti ile bir tutmak söz konusu olamaz sanırım combo,da turbo dizel var bizim araca gööre daha seri bende bende kullandım corsa 1.3 cdti seri ve atak cok fazlası ile aveo ile bayır yukarı cıkarken lpg de perpormans kybı gayet normal bence 1.4 motora göre genede iyi dert yanmamak lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratogretmen25

1. özellikle rampa yollarda performans vasat bile denemez. benim babamda 1.3 cdti motor opel combo var bildiğiniz panelvan. aynı yerde 2 aracı da test ettim combo içinde 4 kişiyle rampayıı 5 le sıyırıyorken benim aveo nerdeyse 3 e düşüyor. hem de benzinde . düz yolda tamam normal ama bu araç benim gibi karadeniz bölgesinde yaşayan biri için hiç de ideal değil.

Diğer sorunlarınız için bişey diyemeyeceğim fakat performans yönünde daha önceki sayfalardada anlatmıştım.Araçlarımız torkuyla değil beygiriyle performansa yönelik olur.Yani 3400 de maksimum torkunu verirken 6200 de maksimum gücünü verir dolayısıyla bu veriler arasında yüksek devir çevirtmeniz gerekir tüm benzinli 16V motorlardada prensip budur (atmosferik olarak).Karşılaştırdığınız araç daha 1750 devirlerde maksimum torkunu verdiğinden bi rampayı 5.viteste çıkması doğal.Çünkü zaten turbonunda etkisiyle devir hıza göre maksimum torkun üstünde oluyor.O 5 le çıkarken sizin 3 le yüksek devirde çıkmanız lazımki performans alabilirsin.Bu aracınızın performanssızlığı değil çalışma prensibine göre yalnış vites seçiminizdir.Örneğin arkadaşımın 2006 cdti corsasıyla yan yana gazlıyoruz 2 viteste 3500 devirde başlıyorum.Corsa önce bi fırlıyor bi kaput kadar fakat vitesini bitirip bi üste attığında benim aracım 2viteste 4500 devirlerde oluyorki maksimum güce yaklaşıyor devam edip 6000 de 3 e attığımda corsa gittikçe geride kalıyor.Demek istediğim aracın motor yapısına göre kullanmak gerekir.Umarım anlatabilmişimdir.İyi forumlar...

• Orjinalden alıntı: kkarakoyun

Diğer sorunlarınız için bişey diyemeyeceğim fakat performans yönünde daha önceki sayfalardada anlatmıştım.Araçlarımız torkuyla değil beygiriyle performansa yönelik olur.Yani 3400 de maksimum torkunu verirken 6200 de maksimum gücünü verir dolayısıyla bu veriler arasında yüksek devir çevirtmeniz gerekir tüm benzinli 16V motorlardada prensip budur (atmosferik olarak).Karşılaştırdığınız araç daha 1750 devirlerde maksimum torkunu verdiğinden bi rampayı 5.viteste çıkması doğal.Çünkü zaten turbonunda etkisiyle devir hıza göre maksimum torkun üstünde oluyor.O 5 le çıkarken sizin 3 le yüksek devirde çıkmanız lazımki performans alabilirsin.Bu aracınızın performanssızlığı değil çalışma prensibine göre yalnış vites seçiminizdir.Örneğin arkadaşımın 2006 cdti corsasıyla yan yana gazlıyoruz 2 viteste 3500 devirde başlıyorum.Corsa önce bi fırlıyor bi kaput kadar fakat vitesini bitirip bi üste attığında benim aracım 2viteste 4500 devirlerde oluyorki maksimum güce yaklaşıyor devam edip 6000 de 3 e attığımda corsa gittikçe geride kalıyor.Demek istediğim aracın motor yapısına göre kullanmak gerekir.Umarım anlatabilmişimdir.İyi forumlar...

[simage]Biraz daha acıklar mısnız? yani dik bir rampaya yaklasırken vites küçültüp tam gaz mı yapmalıyız?

evet kıyaslama da hata var belki ama 1.4 benzinli hyundai era aynı rampayı çok daha seri ve devirden düşmeden cıkıyor. yani 5 le aşağıdan 110 km vurunca 4 le 80 km olarak rampanın basını buluyor. ama ben bunu benzinde bile göremedim aveoda....

bu arada ilgilendiğiniz için teşekkürler aveo ile ilgili sizden daha detaylı ve billmediğim şeyleri öğrenmek isterim.

örneğin bu araçlara kumandadan camları kapatma nasıl yaptırabiliriz?
    2. kontak kapalıyken teyp calıştıma uygulayabilir miyz?

3. ya da sizin bildiğiniz bu aracın farklı bilinmeyen özellikleri var mı? aracım 2008 aveo sedan sx

yardımlarınızı bekliyorum slmlar
    [/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratogretmen25 -- 8 Temmuz 2009; 11:41:27 >

• quote:

[simage]Biraz daha acıklar mısnız? yani dik bir rampaya yaklasırken vites küçültüp tam gaz mı yapmalıyız?

evet kıyaslama da hata var belki ama 1.4 benzinli hyundai era aynı rampayı çok daha seri ve devirden düşmeden cıkıyor. yani 5 le aşağıdan 110 km vurunca 4 le 80 km olarak rampanın basını buluyor. ama ben bunu benzinde bile göremedim aveoda....

bu arada ilgilendiğiniz için teşekkürler aveo ile ilgili sizden daha detaylı ve billmediğim şeyleri öğrenmek isterim.

3. ya da sizin bildiğiniz bu aracın farklı bilinmeyen özellikleri var mı? aracım 2008 aveo sedan sx

[/simage]

şimdi hyundailerin vites oranları bizim araçlardan kısadır bunu belirtmek isterim.Yani 3. viteste accent 120-130 diyorsa son olarak benim aracım 145 e kadar çıkıyor.Yani vites oranlarımız uzun maalesef.bu hem iyi hem kötü.eradaki rampa örneğizde olay şu 5 le 110 la rampaya başlayacağına 4 le 110 la başlasa o rampayı en az 100 yada 95 km hızla tamamlar demek istediğim bu benzinlide yüksek devir dizelde torktan ve sıkıştırmadan dolayı düşük devir (tabii bide turbo var) Birazda aracın yeniyken açılması önemli (herne kadar servisler açılma yok desede ben inanmıyorum var) aynı model aracımdan kullanıyorum araç gitmiyor gibi.arkadaş benim aracımı kullanıyor bu nasıl oluyor gaz tepkisi süper diyor.(aracım standart bu arada modifiye yok) kumandadan cam kapatma derken benim aracım kapıları kitleyince tüm camları kapatıyor.bunu kastediyosanız desi alarm var üzerinde alarmın isteğe bağlı cam kaldırma modülü var.Bununla sağlayabiliyosunuz.kontak kapalıyken teyp çalıştırma olayını anlamadım şöyleki kontağı kapatınca benim teyp kapanıyor.açma tuşuna basılı tutunca açılıyor kontak kapalıyken bile sizde açılmıyosa bi elektrikçiye gösterseniz halleder onu zor bişey olacağını sanmam.

• quote:

Orjinalden alıntı: kkarakoyun

quote:

[/simage]

.Bununla sağlayabiliyosunuz.kontak kapalıyken teyp çalıştırma olayını anlamadım şöyleki kontağı kapatınca benim teyp kapanıyor.açma tuşuna basılı tutunca açılıyor kontak kapalıyken bile sizde açılmıyosa bi elektrikçiye gösterseniz halleder onu zor bişey olacağını sanmam.

şimdi hocam kontak kapalıyken ben bir kaç açma düğmesine bastım acılmadı. ama uzun süreli tutupta denemedim bir denicem. rampa da performans konusunda keşke az daha performanslı olsaydı. aracımın motorounu actım diye düşünüyorum zira istanbul yolunda otobanda 4 kişi + bagaj doluyken tüpte en son 190 km gördüm.... cam kapama olayı için desi marka alarm öneriyorsun anladığım kadarıyla. bir ararstırırım cunku bu olay cok önemli aracımdan sık inip binen biriyim sürekli her seferinde cam kapatmaya siniri oluyırum. bilgilerin için çok sağol araçla ilgili ekstradan bilgilerde verirsen cok sevinirim ben belki de farkında değilimdir. bir de aaraç km artıkca sanki bana yakıt sarfiyatı arrtı gibi geldi bu aralar. tam detaylı bir ölçüm yapmadım ama çoğunluğu şehir içi kullanımda 60 Tl gazla( gaz lt = 1.65) 322 km yaptı. önceden sanki daha fazla km yapabiliyrdm.. neyse tekrar sağoll eger msn den eklersen de sevinirim. belki acil sormam gereken bir şey olur MURATogretmen25@hotmail.com

• ben 2005 kalos 1.2 se sport aracıma sis farı arıyorum. internette bulamadım. yardımcı olabilirmisiniz acaba?
  • abi 2004te avaeo mu vardı yaa?

http://www.sahibinden.com/16_inc_jant_sifir_lastik_park_sensoru_extrali_boyasiz-33WQQaXQQ14377095WQQpXQQdisplayitem

bende aynı arabanın 2005i var model kalos:D
  • Arkadaşlar selam,
    Bu forumda cruze sayfasında takılıyordum ki, chevrolet kulubünü gördüm.
    Ben de 21 Nisanda Cruze alarak aranıza katıldım...
  • Hoş geldiniz, hayırlı olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alperen89

http://www.sahibinden.com/chevrolet_kalos_sis_fari-48WQQaXQQ14764294WQQpXQQdisplayitem&keyword=kalos%20sis%20far%C4%B1
    bu varmış gözümden kaçmış ama bana biraz pahalı geldi sizce nasıl?

parçalaı gercekten pahalı bnmkiside kırıktı tekine ist aksaraydan 70 tl verdım :)
  • Çok sağol yardımın için. E bu fena değlmiş o zaman 100e fln verirse daha da ii olur. ben şu an okul tatilde oldugu için ist'da değilim o yüzden parçacıları gezime şansm da yok... Benim arabada 1.2 SE tek kapı aynalar gövde rengi sis farı yok kapı kolları siyah ilginç valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperen89 -- 16 Temmuz 2009; 8:11:32 >
  • quote:

abi 2004te avaeo mu vardı yaa?

Aveo değil o kalos.Arkasına aveo yazdırmış.2007 de aveo diye değişti.
  • quote:

Benim arabada 1.2 SE tek kapı aynalar gövde rengi sis farı yok kapı kolları siyah ilginç valla

Sizin araç donanımı se olduğu için o şekilde.Tek kapı 1.4 sx ler sisfarı gövde rengi kapı kolları ve bikaç fazladan özellikle sizinkinden ayrılır.Tamamiyle donanımsal yani.
  • Orjinalden alıntı: alperen89

Çok sağol yardımın için. E bu fena değlmiş o zaman 100e fln verirse daha da ii olur. ben şu an okul tatilde oldugu için ist'da değilim o yüzden parçacıları gezime şansm da yok... Benim arabada 1.2 SE tek kapı aynalar gövde rengi sis farı yok kapı kolları siyah ilginç valla
    [/q

yalnız 2005 ten sonrası moodellerinı sis farları farklı bilgin olsun uymuyor birbirlerine alırken buna dikkat et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HP. -- 16 Temmuz 2009; 19:48:48 >
  • tamam farkettim ama uyarın için çok sağol.

bir de birşey soracağım ben bu aracı alırken 2 airbag ve abs var die aldım. ama bana ve kullanan arkadaşlara abs yokmuş gibi gelio. o zamana ait broşür gibi bişey olsa elimde. sorularım saçmaysa kusura bakma bu benim 2. arabam ve biraz acemiyim de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperen89 -- 17 Temmuz 2009; 11:47:37 >
  • quote:

tamam farkettim ama uyarın için çok sağol.

bir de birşey soracağım ben bu aracı alırken 2 airbag ve abs var die aldım. ama bana ve kullanan arkadaşlara abs yokmuş gibi gelio. o zamana ait broşür gibi bişey olsa elimde. sorularım saçmaysa kusura bakma bu benim 2. arabam ve biraz acemiyim de.

orta konsolda yarım marşta sarı abs ışığı yanıyorsa ve yolda giderken dip frende lastikler kitlemeyip fren pedalı ayağına vuruyorsa abs vardır
  • arkadaşlar aranızda kapıları kilitledikten sonra açık klan camllar için cam kaldırma modülü kullanan var mı? aracım 2008 aveo sedan sx
  • 
Sayfa: önceki 276277278279280
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.