Şimdi Ara

...:::CHEVROLET KULÜBÜ:::... (280. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.070
Cevap
11
Favori
464.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 278279280281282
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar LPG filtreleri ile bilgisi olan var mı. Kaç fitre var bunlarda. Kimi 2 tane var kimi 1 tanesi değişse yeter diyo. Ayrıca her marka birbirine uyar mı. Bendeki tomesetto. 40 lira dediler filtre değişimine...Cevaplarsanız sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: neconer

Arkadaşlar LPG filtreleri ile bilgisi olan var mı. Kaç fitre var bunlarda. Kimi 2 tane var kimi 1 tanesi değişse yeter diyo. Ayrıca her marka birbirine uyar mı. Bendeki tomesetto. 40 lira dediler filtre değişimine...Cevaplarsanız sevinirim...

LPG filtresi 1 adettir.10000 de bir değişiyor benim atiker yetkili servisinde değiştikten sonra sızıntı testi ve pcden kalibrasyon yapıyor araca 30000 km bitti Allah'a şükür sıkıntım yok.Normalde atikerdede 45 tl ama ben tanıdık bayisinde 30 tlye yaptırıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkarakoyun -- 22 Ağustos 2009; 10:58:07 >
  • 2004 kalos sx 1.4 vites geçişleri nasıl. vites çok kemikli gibi geldi bana. zor geçiyo vitesler özellikle 2 den 1re ve 3 den 2 ye. aceba debriyaj mı bitiyor. araba 42000 kmde..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gooogle96

2004 kalos sx 1.4 vites geçişleri nasıl. vites çok kemikli gibi geldi bana. zor geçiyo vitesler özellikle 2 den 1re ve 3 den 2 ye. aceba debriyaj mı bitiyor. araba 42000 kmde..

vitesler biraz kemikli doğrusun fakat şanzıman yağını değiştirirsen çok farkeder benimde başıma gelmişti özellikle kışın çok sertleşiyor vitesler ısınına kadar...
  • quote:

2004 kalos sx 1.4 vites geçişleri nasıl. vites çok kemikli gibi geldi bana. zor geçiyo vitesler özellikle 2 den 1re ve 3 den 2 ye. aceba debriyaj mı bitiyor. araba 42000 kmde..

2. vitesten 1e almak her otomobilde zordur. ama 3'ten ikiye almak zorsa bir sorun olabilir. yağlanmadan kaynaklanıyordur diye tahmin ediyorum. debriyajla pek alakası olmaz onun.
  • Bu araçların debriyaj balataları çabuk bitmiyor. Servise götürün vites ayarı yapsınlar.

quote:

• Benim 2004 model Kalos SX'im var,
    aractan genelde cok memnunum, ozellikle her sene uzun yolda beni konforu ve sessizligi ile mutlu etmekte.
    Yalniz tek problem su siralar ozellikle direksiyonu saga kirdigimda ozellikle yol baslarindaki mazgallardan gecerken
    veya yol biraz bozuksa cikardigi on takim takirtilari sanki bir seyler bosta kalmista sallanip yere carpiyor gibi ses yapiyor.
    bu genelde neden olur? mersi....
  • bende de 2004 aralık çıkışlı kalos sx var bir ay kadar önce kontplus'ın bahsettiği sıkıntıların aynısı bende de başladı ve çok canımı sıkıyor, bozuk yollarda yada arnavut kaldırımı diye tabir edilen yollara girmek istemiyorum hiç onun dışında araçtan çok memnunum. Afyon'da oturduğum için burada yetkili serviste olmadığından sanayiden bir ustaya gösterdim rotbaşlarının değişmesi gerektiğini söyledi, bu sorun için çözüm önerisi olan varsa yardımcı olabilir mi acaba, saygılar
  • Aynı sorun bendede var inanın. Önceleri ön konsoldan geliyor sanıyordum. Bunun için servisim ön konsola olduğu gibi kaplama yaptı. Ses azaldı gibi ama hala var. Açıkcası bende sorunu merak ediyorum. Süspansiyondan desem, aracım yeni. 2008 model Aveo. Daha 2 yaşına bile girmedi. Azalttığım ses, dediğiniz yollarda özellikle Teybi kapadığımda beni biraz rahatsız ediyor. Servisimde nerden geldiğini bulamadı.
    Aynalar, silecekler ve kaput kısmını test edeceğim önümüzdeki günlerde... Sizede bilgi veririm.

Saygılarımla...
  • bugün bozuk bi yolda denedim sanki frene hafif dokununca o bahsettiğimiz ses kesiliyor gibi geldi bana, frenle ilgili ne olabilirki?
  • Evet, duz yollarda hic bir sorunum yok ama gel gor ki mazallah saga kirip (sola kirinca o kadar yok, sag tarafinda bir problem oldugu belli)
    bozuk bir yolda ilerleyince on taraftan takir takir sanki iki tenekeyi birbirine vuruyormuscasina ses geliyor,
    bu hafta ici bende servise gidiyorum, sorunun cozumunu sizlerle paylasacagim...

quote:

Orijinalden alıntı: kinghenryy

bende de 2004 aralık çıkışlı kalos sx var bir ay kadar önce kontplus'ın bahsettiği sıkıntıların aynısı bende de başladı ve çok canımı sıkıyor, bozuk yollarda yada arnavut kaldırımı diye tabir edilen yollara girmek istemiyorum hiç onun dışında araçtan çok memnunum. Afyon'da oturduğum için burada yetkili serviste olmadığından sanayiden bir ustaya gösterdim rotbaşlarının değişmesi gerektiğini söyledi, bu sorun için çözüm önerisi olan varsa yardımcı olabilir mi acaba, saygılar

• Bu konuyla uzun zamandır ilgileniyorum. Sadece Aveo değil,diger model sahibi arkadaşlar ile de konuştum. Genelde bu sorun mevcut. Hatta yeni Cruze sahibi bir beyfendi bile sesten bahsetti. Eğer bu kadar çok şikayeti varsa bu konunun,sorun bence konsolda yani Plasik aksam dan kaynaklanıyordur. Bireysel birşey olduğunu sanmıyorum. Plastik aksam yaz aylarındaki genleşme ve sıcaklık oranlarıyla, bazı noktalarda özelliğini kaybedip yumuşuyor olabilir.

Saygılarımla...
  • Burak Bey,
    yazin gelmesiyle baslayan ozellikle genlesmeden kaynaklandigi belli olan sesler on konsoldan zaten rutin bir sekilde isitilmektedir,
    gerci benim sorunum sanirim ya on balatalar yada rot baslari olmadi belkide amortisor burclarindan sanirim.
    tum bu sorunlari serviste konusup cozume kavusturmak istiyorum bir an once, zamansizliktan dolayi servise gidemiyorum su siralar,
    ama en yakin zamanda bilgi vermek istiyorum sizlere...

quote:

Orijinalden alıntı: Burak DEMİRAL

Bu konuyla uzun zamandır ilgileniyorum. Sadece Aveo değil,diger model sahibi arkadaşlar ile de konuştum. Genelde bu sorun mevcut. Hatta yeni Cruze sahibi bir beyfendi bile sesten bahsetti. Eğer bu kadar çok şikayeti varsa bu konunun,sorun bence konsolda yani Plasik aksam dan kaynaklanıyordur. Bireysel birşey olduğunu sanmıyorum. Plastik aksam yaz aylarındaki genleşme ve sıcaklık oranlarıyla, bazı noktalarda özelliğini kaybedip yumuşuyor olabilir.

Saygılarımla...

• Sizinkisi farklıymış. Açıkcası servisten sonra yazacaklarınızı merak ediyorum.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: neconer

Arkadaşlar LPG filtreleri ile bilgisi olan var mı. Kaç fitre var bunlarda. Kimi 2 tane var kimi 1 tanesi değişse yeter diyo. Ayrıca her marka birbirine uyar mı. Bendeki tomesetto. 40 lira dediler filtre değişimine...Cevaplarsanız sevinirim...

Selamlar 2005 Kalos aracimda tomasetto lpg sistemi mevcut
    Gecenlerde 10.000 km bakimi icin montaj yaptirdigim servise gittim. 1 tane filtre degistirdiler ve 50 TL ucret verdim..

• Çok haklısınız... Bana da biraz Hyundai'i anımsattı, yeni İ serisine benzer bazı cizgiler var. Açıkcası şuan Aveo'u birçok noktada eleştirsekte ben tasarımını beğeniyorum. En azından ön tasarımı hiçbir araca benzerlik göstermiyor. Ancak Sedan modelini yine beğendim diyebilirim. Eğer bu resimler doğruysa, yine kabuğuna sığmayan, agresif ve bir okadarda sevimli bir Sedan modeli gelecek...

Açıkcası konuyu iyiki de açtınız. Şubat 2010 da birşeyler bekliyordum. Ki bazı şeyler basına sızmaya başlamış.

Yine C segmentinde bir araba geliyor. Sanırım 102 beygirlik olacak. 1.6 ve 1.4 motor düşünülüyormuş. Ve Aveo özellikle ilk modellerinde güvenlikle ilgili açıklarını bu modelde önemle kapatacakmış. Umarım bu haberler doğrudur.

Ve bu konuda bende birkaç resim paylaşayım...

• Kalos 2005 1.4 Otomatik kullanıyorum.
    Benzinli şehir içi 9 litre civarında yakıt tüketimi mevcut.
    bakımlarıda tam

varsa otomatik yakıt tüketimi paylaşırsanız sevinirim
    tşk.
  • Arkadaslar, sonunda dun aracimi servisten aldim,
    on taraftan gelen ozellikle donemeclerde yolda biraz bozuksa duyulan
    takirdama seslerinin nedeni Salincaklarin bozuk olmasindanmis,
    evet tam takim olarak degisenler:

1) SALINCAK KOMPLE
    2) SALINCAK BRAKETI
    3) ROT BASLARI
    4) VIRAJ DEMIRI
    ayrica bunlara ilave ROT AYARI yapildi,
    simdi herhangi bir sorun yok... bir gelisme olursa size bilgi verebilirim.
  • kaça mal oldu peki bu işlem size özel servismi yetkılı servistemı yaptırdınız bnmde aracımda
    ön kısımdan bozzuk yolda tumsekelrde gacır gucur sesler geliyor sinir oluyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HP. -- 5 Eylül 2009; 21:07:22 >
  • 
Sayfa: önceki 278279280281282
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.