Şimdi Ara

...:::CHEVROLET KULÜBÜ:::... (281. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.070
Cevap
11
Favori
464.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 279280281282283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KontPlus
    Arkadaslar, sonunda dun aracimi servisten aldim,
    on taraftan gelen ozellikle donemeclerde yolda biraz bozuksa duyulan
    takirdama seslerinin nedeni Salincaklarin bozuk olmasindanmis,
    evet tam takim olarak degisenler:

1) SALINCAK KOMPLE
    2) SALINCAK BRAKETI
    3) ROT BASLARI
    4) VIRAJ DEMIRI
    ayrica bunlara ilave ROT AYARI yapildi,
    simdi herhangi bir sorun yok... bir gelisme olursa size bilgi verebilirim.

Geçmiş olsun, bilgilendirme için teşekkürler. Sizin sorun derinmiş biraz.
  • Arkadaslar,
    bu sorun bende para harcamayayim derken atladigim en az 2 senelik bir durum du.
    ben genellikle bozuk yollarda muzigin sesini daha cok acarak bu durmdan kurtulanlardandim,
    fakat artik bicak kemigi kemirmeye baslamisti son zamanlarda, ve acil bir seyler yapmam gerekiyordu artik.
    Benim surekli gittigim ACL SERVIS var, hem evime cok yakin (kucukyalida oturuyorum) hem de islerini diger servislerden
    en az 1000 kat severek yapiyor cocuklar, iste sozun kisasi bana 60Bin bakim (bunun icinde diger siradan bakim islemlerine ilave olarak
    meshur triger kagisi ve rulmanlari degisimide mevcut) + bu bahsedilen tamir islemleri dahil pazarlik dahil 1000 TL. tuttu.
    simdi gayet memnunum, ozellikle kendi servisinde (gedizlerde misal 745 TL sirf 60Bin bakimi) surunmektense burada islerimi
    kisa zamanda halletmenin +'sida var.

quote:

Orijinalden alıntı: Burak DEMİRAL

quote:

Arkadaslar, sonunda dun aracimi servisten aldim,
    on taraftan gelen ozellikle donemeclerde yolda biraz bozuksa duyulan
    takirdama seslerinin nedeni Salincaklarin bozuk olmasindanmis,
    evet tam takim olarak degisenler:

1) SALINCAK KOMPLE
    2) SALINCAK BRAKETI
    3) ROT BASLARI
    4) VIRAJ DEMIRI
    ayrica bunlara ilave ROT AYARI yapildi,
    simdi herhangi bir sorun yok... bir gelisme olursa size bilgi verebilirim.

Geçmiş olsun, bilgilendirme için teşekkürler. Sizin sorun derinmiş biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KontPlus -- 8 Eylül 2009; 10:36:58 >

• Mrb arkadaşlar
    geçen ay içerisinde Kalos 1.4 otm araç (2005) için yaptırdığım bakım için parça fiyatlarını paylaşıyorum.
    pahalıysa bana geçmiş olsun ama ucuz ise sizde baz alabilirsiniz.

Triger seti 150
    V Kayışı 25
    V Kayış Rulman 35
    Motor Yağı 40
    Yağ Filtresi 3
    Bu fiyatlar içerisinde benzin filtreside var (fiyatlandırılmamış sanırım 10-15 tl civarı olmalı (fiyatı diğerlerinden düşülcek)
    Hava Filtresi ve polen (klima) filtreside parça fiyatlarının içindedir onlarda sanırım 10-15 TL civarıdır (fiyatı diğerlerinden düşülmeli)
    bu fiyatları kdv ilave edilecek. (faturadan aktardım)

Ayrıca ön silecek bosch marka (iki ayrı kutu biri uzun biri kısa oluyo) 15 TL

bujiler için sanırım 20 tl verdim.

Bu arada parçaları önce japon parçacısı tabir edilen parçacılardan sormuştuk yaklaşık %10-%25 daha pahalı marka garanti vs olmayan çin malları genelde.
    sonrasında ustam güvenemeyip birde tesadüf pejo-opel parçaları satan bir yerden temin etti
    Triger seti ve opel parçası
    V kayışı contitech
    Rulman - opel parçası

Motor yağı - Delphi olabilir markası 15.000 Km lik ama 20.000 de gider sanırım
    opel parçalarında kutularda bazıları vectra - bazıları astra parçası diye geçiyor.

İşçilik içinde 175 tl ödedim.

şimdi sırada ön fren diskleri ve dolayısı ile ön balatalar var . ön disklerde atıklık var o yüzden değişim olmalı
    takım olarak ön fren diskleri ve balatalar 185 TL diye geçiyormuş japon parçacısı 200-220 Tl fiyat verdi (185 - opel parçacısından)
    işçilik kısmını bilmiyorum henüz değiştirtmedim. ama birde yetkili servise soracağım ön fren disk ve balata değişimini

uzun karışık yazdım umarım faydası olur kolay gelsin

• bende aynı aracın manuel viteslisinin 60000 bakımını 600 civarı yaptırdım yetkili serviste
  • neler değişti aktarırsanız karşılaştıralım
  • kalos 1.4 sx (2005-manuel vites) 60000 bakımında yapılanlar,

dört tekerlek rot balans 25
    atık bertaraf bd 5
    sarf (koruyucu, yağlayıcı, temizleyici) 10
    motor yağı 62
    antifiriz 14
    yağ filtresi 5
    polen filtresi 25
    devirdaim contası 1
    v kayışı 35
    benzin filtresi 15
    triger yön makarası 40
    triger gergi bilyası 90
    triger kayışı 95
    hava filtresi 15
    su pompası 98
    buji 4 adet 18
    toplamda 553 tutuyor, işçilikle beraber pazarlık sonucu 650 lira world card'a peşin fiyatına 5 taksit

bu arada bakım kocaeli ek-can da yapıldı, biraz geç oldu cevap yazmam kusura bakmayın
  • Ben triger setini alıp servise verdim, o şekilde taktılar. Triger komple set + kanallı kayış (v kayış dediğiniz) 140 tl. Bunlar yetkili serviste yapıldı sanırım. Keşke dışarıdan alıp verseydiniz. Bu arada geçen hafta aküm bitti. 5 yıl gitti, daha ne gitsin. 55 amper servis 240 tl dedi. ben 65 amperliğini mutlu aküye 130 tl ye taktırdım. Araç lacetti 1.6

quote:

Orijinalden alıntı: kinghenryy

kalos 1.4 sx (2005-manuel vites) 60000 bakımında yapılanlar,

dört tekerlek rot balans 25
    atık bertaraf bd 5
    sarf (koruyucu, yağlayıcı, temizleyici) 10
    motor yağı 62
    antifiriz 14
    yağ filtresi 5
    polen filtresi 25
    devirdaim contası 1
    v kayışı 35
    benzin filtresi 15
    triger yön makarası 40
    triger gergi bilyası 90
    triger kayışı 95
    hava filtresi 15
    su pompası 98
    buji 4 adet 18
    toplamda 553 tutuyor, işçilikle beraber pazarlık sonucu 650 lira world card'a peşin fiyatına 5 taksit

bu arada bakım kocaeli ek-can da yapıldı, biraz geç oldu cevap yazmam kusura bakmayın

• Dostlar,
    sizin hic (arac Kalos SX 2004 model) on kapi ic kol dayama kulplari (tam ismini bilmedigim ici sorry) kapi tutamaclari da olabilir...:)
    sanki yagisiz kalmis gibi dirsek veya bacak (baldir) ile yoklandigi vakit gicirdamaya basliyor mu? Servisteyken aklima gelmedi bu durum,
    simdi hakikaten bir tek orasi kaldi beni rahatsiz eden. mersi...
  • Herkese merhaba.Temmuz ayında aldığım aveo 1.4 hb sport ile aranızdayım.Arabamdan genel olarak memnunum lakin yakıt tüketimim tam bir felaket!.km de 330-340 kr yakıyor arabam. öyle sert filan kullanmıyorum ama antalyanın tarfiğinde ,lambalarda dur kalk yaparken gidiyor benzin su gibi. yenidir, ileride tüketim azalır deyip avutuyorum şimdilik kendimi:)

Arkadaşlar bir sorum olacak. Arabamda şöför tarafındaki kapım rahat kapanmıyor yani ikinci denememde diğer kapılara uyguladığım kuvvetten biraz daha fazla kuvvet uygulayınca kapanıyor. Hadi bu neyse, çok sıkıntı değil...Arabamla giderken 1. vitesten 2 ye geçerken (sadece bu viteste oluyor) araba tekliyor-sallanıyor (sanki ayağım gazda iken debriyaja basmış gibi oluyor). Bunun nedeni ne olabilir? Bunun için servise gitsem benden herhangi bir ücret talep ederler mi (arabam henüz 2 aylık-garanti kapsamında). Bir de antalyada 2 servis bulunuyor, daha önce gitmiş olup öneri de bulunabilecek olan var mı acaba?

• Sevgili KontPlus,

Normalde öyle birşey olmaması lazım. Sıcaklığın etkisiyle plastik madde genleşmiş olabilir. Bu yüzden esniyor, gıcırdıyordur. Servisiniz muhtmelen değiştirir ama bunun için değiştirmek size kalmış...

Sevgili cemko78,

Aracınız hayırlı olsun ilk olarak. Kazasız belasız sürüşler dilerim. Aracınızda Ecotech motor olduğu için, ilk zamanlarda fazla yakabiliyormuş. O motor sahibi bütün arkadaşlar bu dertten müzdarip. Rodaj süresinin bitiminden sonra, ki bunun için 1 yıllık bir süre uygun olur sanırım, yakıt tüketiminizin düşmesi lazım...
    Ancak benim tavsiyem herzaman ki gibi LPG taktırmanız olur.

Bahsettiğiniz kapı sorunu ve vites kutusu problemiyle ilgili servisiniz ile görüşmenizi tavsiye ederim. Aracınız garanti kapsamında olduğu için sizden para talep edilmez.

Saygılarımla...
  • Burak Bey, verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. "Ecotec motorlara lpg uygun değil" diye bişey duymuştum, halen daha araştırıyorum. Yoksa garanti süresinin dolmasını beklemeden taktıracağım lpg'yi:)
  • LPG uygun değilden çok, GM'in Garanti vermemesinden bahsedebiliriz. Çünkü, bayii garantisi alıp o motorlara LPG taktıran kişiler var. Ve şuanda memnun olduklarını söylüyorlar...
  • Konsepti cok hos bir Chevrolet modeli Viva:

http://autofuror.com/wp-content/uploads/2008/07/chevrolet-viva_01.jpg
  • Bütün herkesin Ramazan Bayramı'nı en içten dileklerimle mübarek ederim.

Saygılarımla...
  • BİLDİĞİN CORSA BU YA :))

quote:

Konsepti cok hos bir Chevrolet modeli Viva:

• arkadaşlar
    2005 kalosuma 60bin bakımı yaptıracağım..bana izmirde özel servis tavsiye edermisiniz...
  • yokmu arkadaşlar kimse izmirden
  • chevrolet yeni molelleriyle iyice ataha kalktı son zamanlarda en son gözdesi viva,la dahada ailesi kabarıo

arac güzele benio ama corsa,dan alıntı var gibi :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HP. -- 25 Eylül 2009; 18:53:22 >
  • Merhaba arkadaşlar

Ben geçen hafta 2005 model Chevrolet Kalos 1.4SX araç aldım. Aldığımın 3. gününde orta konsoldaki sarı renk motora benzer şekildeki ikaz lambası yandı. Daha evel bu tür bir sorunla karşılaştınızmı bilmiyorum ama karşılaşan varsa sorunun nasıl çözümlendiğini yazarsanız sevinirim.

İyi forumlar
  • Arkadaşlar Allah herkese kazasız belasız yolculuklar nasip etsin. Bende pazartesi günü 2006 model 1.4 16v sx hb kalos alıyorum kısmetse. Size sorum hangi marka lpg taktırayım. 1000 lira civarı para vermeyi düşünüyorum. Uyum açısından ve yakıt hangimarka mantıklı. Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 279280281282283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.