Şimdi Ara

...:::CHEVROLET KULÜBÜ:::... (284. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.070
Cevap
11
Favori
464.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 282283284285286
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

gecen ay 2005 model 1.4 sx chevrolet kalos aldım devir işlemlerinden sonra kasko yaptırırken aracın pertten cıkma oldugunu öğrendik. Satıcı şahıs geri almıyor benimde haberim yoktu falan filan.. 1 aydır bir problem çıkarmadı ama pekte içimize sinmedi 80 000 de 12 000 tl'ye aldık. Yasal olarak ne yapabiliriz ve kazanma şansımız varmıdır?

• ASLINDA OTO GALERİCİLERİNİN BEN BU HUSUSTA SATTIKLARI ARACIN AKİBETLERİNİ BİLMEDEN BU ŞEKİL ARAC SATARAK ŞAHISLARIN GÜVENİNİ KÖTÜYE KULLANDIKLARI GEREKCESİ İLE DOLANDIRICILIKTAN YARGILANMASI TARAFTARIYIM.

Örnek dava sonucu size özel pm yolu ile yolıyacağım bu skeılde neler yapmanız yolunda fikir sahibi olabilirsiniz
    keske aracı almadan yetkili bir servise göstertip alsaydınızda bu skeılde mahdur olmasaydınız
  • herkese selam ;

bende artık yeni bir kalos kullanıcısıyım. aracım 1.4 se hb modeli.
    bazı sorularım olacak ;

aracım 2005 model ve 41000 km de servis triger setinin değiştirilmesi gerektiğini söylüyor km ve yılına bakıp fakat çevremdekiler 60000 de değişir diyor bu konu hakkında bilgi verirmisiniz...
  • triger değişimi 5 yıl veya 60.000 km dir. sizinkide hemen hemen gelmiş. Hatta kanallı kayışıda değiştirin derim. benim aracımda 60.000 de kayışta yarılmalar vardı.

quote:

Orijinalden alıntı: bohr

herkese selam ;

bende artık yeni bir kalos kullanıcısıyım. aracım 1.4 se hb modeli.
    bazı sorularım olacak ;

aracım 2005 model ve 41000 km de servis triger setinin değiştirilmesi gerektiğini söylüyor km ve yılına bakıp fakat çevremdekiler 60000 de değişir diyor bu konu hakkında bilgi verirmisiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı

yardımcı olursanız sevinirim ... :((

gecen ay 2005 model 1.4 sx chevrolet kalos aldım devir işlemlerinden sonra kasko yaptırırken aracın pertten cıkma oldugunu öğrendik. Satıcı şahıs geri almıyor benimde haberim yoktu falan filan.. 1 aydır bir problem çıkarmadı ama pekte içimize sinmedi 80 000 de 12 000 tl'ye aldık. Yasal olarak ne yapabiliriz ve kazanma şansımız varmıdır?

Öncelikle cidden üzücü bir durum uğradığınız hayal kırıklığını çok iyi anlıyorum. Ama size şöyle diyeyim benim eski şirketimin araçları aveo sedan'dı. Ve bir arkadaşımız araçla kaza geçirdi. Aracı sağ önden bariyerlere çarptı ve motora, direklere, şaseye kesinlikle zarar vermedi. Ama arabanın sol yanı ve tamponları tamamen çizilmiş, sol ön kapı ve çamurluk, far, tampon ve sol teker parçalanmıştı. Adamlar perte çıkardı. Nedenini sonra öğrendikki aracın parça, kaporta ve işçilik masrafları 7000 tl icvarı tutuyormuş ve perte çıkarmışlar. Sonra araştırdık araçların kasko bedelleri oldukça düşük.

Mesela benim 2006 model aveo sedanım var ben aracımın kasko bedelini en az 17.000 vardır diyordum ama kasko yaptırınca öğrendimki kasko bedeli 13.000 civarı. Yani 6000-6500 masraflı bir kaza yapsam arac perte çıkacak demektir. Şu durumda malum servisleri biliyoruz tek parça için 250 liradan az işçilik almıyorlar dolayısıyla orta çaplı bir kazada aracın perte çıkması yüksek ihtimal. Bu bağlamda aracınızı bence güzelce bir servise gösterin şaselerde direklerde büyük bir oynama yoksa hiç sorun etmeyin. Ama şunuda bilin ki satacağınız zaman başınız çok ağrıyacak.

Fiyata gelince bence 2005 model 1.4 kalos için fiyat yüksek. Eğer yeni makyajlı kasaysa belki kabul edilebilir ama eski kasasıysa o aracın ederi 11.000'den fazla olamaz. Tabi "pertten çıkma" eksisinden bahsetmiyoruz. Onu da işin içine sokarsak baya pahalı almışsınız. Belki alakasız olacak ama benim kuzenim 2 ay evvel pertten çıkma ama çok düzgün yapılmış şaselerinde oynama olmayan 62.000kmde 2005 model Peugeot 206 1.4 HDI XT aracını 12.500e zar zor sattı. O da sizin gibi aldıktan sonra öğrenmişti ama 3 yıl kullandı. :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdursungul -- 16 Kasım 2009; 14:10:32 >

• Tüm chevrolet kalos ve aveo kullanan arkadaşlara bir sorum olacak ben 2010 model araç almıştım amortisörlerden gelen çok rahatsız edci seslerin kesilmesi için yaptığım müracaatlarda aracı aldığım bayi ve tavsiye edilen bir diğer serviste gerekli kontrollar yapıldı ve amortisörlerin değişmesi gerektiği söylendi ve değişti ama sesler eskisinden fazla gelmeye başladı sanki arabanın sağ tarafı araçtan ayrılacak gibi sesler gelmeye devam etmekte bu bir standart olduğu söylendi bu araçlarda; bende izmirde yaşadığım ve uzun yıllardır araç kullandığım için opel aracımın bakımlarını yaptırdığım servise gittim bu araçlardaki amortisörlerin değişmesi gerektiğini fakat yetkili servislerin takacağı amortisörlerinde ayni bu şekilde ihtiyaca cevap vermediğini hatalı olduğunu söylediler siz kullanıcilardan sormak istiyorum dışardan kendi imkanlarımla bu amortisörleri bulabileceğim bir yer varmı diye merak ettim bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım beklemekteyim . saygılarımla

• Arkadaşlar bende 1.4 16valf 2008 model lacetti var ikinci bakımını bir ay sonra yaptırmak zorundayım,ikinci peryodik bakımı fiyat olarak nekadara bana mal olacak..ve bu aracın garantisi 2 yılmı 3 yılmı?
  • birinci ile benzer çıkar yalnız bu sefer bujilerinizide değiştirirler. Garanti 3 yıl ama 2008 hazirandan sonra aldıysanız 5 yıl. Babamın aracı 5 yıl mesela.

quote:

Orijinalden alıntı: hikmet__

Arkadaşlar bende 1.4 16valf 2008 model lacetti var ikinci bakımını bir ay sonra yaptırmak zorundayım,ikinci peryodik bakımı fiyat olarak nekadara bana mal olacak..ve bu aracın garantisi 2 yılmı 3 yılmı?
  • arkadaşlar yağ değişimi için hangi markayı önerirsiniz (2005 kalos 1.4 16v), servisin koyduğu GM marka yağı mı koysam yoksa mobil yada castrol mu denesem motor sesinde, gidişinde, yakıtta bi farklılık oluşurmu sizce?
  • bende 2006 kalos var mobil 1 yarı sentetik yağ koyuyorum aldığımdada öyleydi orijinali 4kg mı 45-50 tl dir ve çok memnunum tabiki yağ filtresinide değiştireceksin 8tl
  • teşekkürler cevabın için, numara olarak 10W 40 var motorda şuanda, soğuk havalarda daha iyi yağlama için 5W 40 öneriyorlar bu konuda bilgisi olan var mı acaba?
  • ya unuttum yağ nosunu 10W-40W benim mobil yarı sentetik istanbul için 5W-40W gerekmez 10W-40W ye devam et eğer istanbuldaysan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tecrübeli -- 22 Kasım 2009; 0:45:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kinghenryy

arkadaşlar yağ değişimi için hangi markayı önerirsiniz (2005 kalos 1.4 16v), servisin koyduğu GM marka yağı mı koysam yoksa mobil yada castrol mu denesem motor sesinde, gidişinde, yakıtta bi farklılık oluşurmu sizce?

Aracım garantideyken serviste önce mobil kullanılıyordu.Sonra GM marka yağ koyulmaya başladı.Fakat garanti bittikten sonra ben 10-40 castrol magnatec kullanmaya başladım gerçekten farklı yağ motorun sessizliği olsun yakıtı olsun(0.10 kuruş farketti) tavsiye ederim.
  • Arkadaşlar sizlere bişey danışacağım bizim araçlardaki standart BLAUKPUNT cd çaların kafa hariç kutusuna yada lens okuyucu gözüne ihtiyacım var orjinallik bozulmasın diye yeni bi teypte almak istemiyorum bulabileceğim bildiğiniz bi yer varmı?Herkeze iyi forumlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkarakoyun

Arkadaşlar sizlere bişey danışacağım bizim araçlardaki standart BLAUKPUNT cd çaların kafa hariç kutusuna yada lens okuyucu gözüne ihtiyacım var orjinallik bozulmasın diye yeni bi teypte almak istemiyorum bulabileceğim bildiğiniz bi yer varmı?Herkeze iyi forumlar...

slm kkarakoyun bende original sıfırı var komple ilgilenirsen pm at bana
  • Geçen hafta bir tanıdığımın başına geldi aynı olay, 200 tl istiyorlar tamirat için. O da 400 e Alpine aldı taktırdı.

quote:

Arkadaşlar sizlere bişey danışacağım bizim araçlardaki standart BLAUKPUNT cd çaların kafa hariç kutusuna yada lens okuyucu gözüne ihtiyacım var orjinallik bozulmasın diye yeni bi teypte almak istemiyorum bulabileceğim bildiğiniz bi yer varmı?Herkeze iyi forumlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: trojana

Geçen hafta bir tanıdığımın başına geldi aynı olay, 200 tl istiyorlar tamirat için. O da 400 e Alpine aldı taktırdı.

ne yapmışlar öyle 200 tl değeri nedir o setin zaten.Benimki 60 tlye göz değişip düzeliyor ama 4*50 çıkışlı 100 tlye sıfır cd çalarlar varki hemde mp3 lü.
  • bu fiyatı blaupunkt yetkili servisi verdi. onların 4 x 50 çıkışına inanmayın hiçbiri blaupunkt un sesini veremez. Bende aracımdaki teybi değiştirmiştim yerine yine blaupunkt aldım. 60 a yaptırabiliyorsanız yaptırın, yeni alacağınızda o sesi bulamazsınız.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: trojana

Geçen hafta bir tanıdığımın başına geldi aynı olay, 200 tl istiyorlar tamirat için. O da 400 e Alpine aldı taktırdı.

ne yapmışlar öyle 200 tl değeri nedir o setin zaten.Benimki 60 tlye göz değişip düzeliyor ama 4*50 çıkışlı 100 tlye sıfır cd çalarlar varki hemde mp3 lü.
  • yağ tavsiyesi için teşekkürler bende 10 40 castrol magnatec kullanmaya karar verdim
  • Arkadaşlar Chevrolet kalos NB 1.4 16 v 2005 Otomatik model 40000 km araç aldım ve şu anlarda BRC marka lpg dönüşüm kiti takılıyor. Bu modeldeki lpg kullanım değerleri ile ilgili tecrübeleri olan arkadaşlarım tüketim bilgisi verebilirmi. Saygılarımla. Artık Chevrolet ciyiz.
  • 
Sayfa: önceki 282283284285286
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.