Şimdi Ara

Chevrolet LACETTİ kullanıcıları (76. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.848
Cevap
33
Favori
595.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben 30 litreyle (78 tl) ancak 300 km yapabiliyorum, ki günlük yolum toplam 50 km olup 40 kilometresi e-5.. şehirdışı. Üzüldüm bak şimdi.

Evet arkadaşlar, yeri gelmişken sorayım:

Arabamız 2005 model Lacetti 1.4 SE (hb). 153bin'de.

Günlük 50 km yolum var, 4 veya 5 kişi halinde gidip geliyoruz. bunun 40 km.'si şehir dışı sayılır (şehir içinde de 4 ışık var, ışıklar dışında trafik akıcı, e-5 yolu). Bu şekilde km'de 26 kuruş kadar yakıyor.

ya da daha açığı: 100 km'de tam 10 lt. lpg yakıyor. Aracı alalı 2 hafta oldu, satan arkadaş da zaten tam olarak bu tüketimi söylemişti bana.

Şimdi, sizce bu tüketim fazla mı, düşürülebilir mi, baktırmam gerekir mi? (Acemiyim ve genel olarak 2000-3000 devir aralığında kullanmaya çalışıyorum.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sairfilmenam58 -- 10 Haziran 2014; 14:26:21 >
  • Benim fikrim, yoğunluğu da dikkate alırsanız değerler hemen hemen aynı, bizim lpg şamandıra tam dolunca takılı kalabiliyor o yüzden lpg bittiğinde (bip-bip sesi geldiğinde) 80tl lik lpg alıyorum, o anki fiyata göre son zamanlarda 31-32 litre arası yapıyor ve yoğunluğa göre 320-350 km yol gidiyor bir daha ki bip sesine kadar. değerler hemen hemen aynı. içiniz rahat olsun.
  • arkadaşlar bende bu araçlardan almayı düşünüyordum ama yakıt değerlerini görünce vazgeçtim. 40 km uzun yol zaten, 10 km de şehir içi sayılmaz pek, hadi şehir içi de bence 10lt çok çok fazla. Benim marea'm vardı sattım ve şimdi de kardeşimin var 1.6 103 hp ve 30 tl lpgyle yani 11.5 lt falan yapıyor uzun yol şehir içi sıkışık trafik dahil olmak üzere 135 km yol yapıyor. Sürekli şehir içi sıkışık trafikte bile yakıt 100km de 11 lt. Uzun yolda 8 lt. Bu araçlar lpgde bile böyle yakıyorsa gerisini düşünemiyorum bile. Neyse yine mantıklı olan güçlü motoru ve az yakıtıyla temiz bi marea almak. Yanlış anlamasın kimse, reklam yapmıyorum ama hakkaten vazgeçme sebebim oldu bu araçların yakıt durumu. Daha az bekliyordum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim hesabıma göre sizin dediğiniz değer zaten 100km/11lt . Üstelik yaklaşık 1300kg bir araç

• quote:

Orijinalden alıntı: Enson1

Benim hesabıma göre sizin dediğiniz değer zaten 100km/11lt . Üstelik yaklaşık 1300kg bir araç

peki uzun yolda mı, şehir içi trafiğinde mi o değerler?

• dmddervis D kullanıcısına yanıt
    Şehir içi trafik
  • Enson1 kullanıcısına yanıt
    e o zaman normalmiş. Peki bunların kronik arızaları var mıdır? Parça fiyatlarını araştırdım biraz internet ortamında gayet normal geldi. Diğer çok tutuluyor dedikleri araçlarla aynı. Alırken bunların neyine dikkat etmek gerekir bilmiyorum. Bide şu söylentiler var, gm Türkiye'den falan çekiliyormuş. Şimdi alsak arabayı, atıyorum 5 sene sonra satmak istesek belki de hiç satılmayacak. Bilmiyorum insanlarımız biraz boş boğaz, bilip bilmeden herşeye yorum yaparlar ama resmi yayımları okuyunca aklıma takıldı açıkçası.

• dmddervis D kullanıcısına yanıt
    Hocam yakıt değerlerinda filan sadece benim değerlerimi veri almayın. Çünkü ben aracı yeni aldım ve acemiyim. Ayrıca bizim aracımız 1.4; bunların 1.6'ları belki daha az yakıyordur. Siz iyice araştırmadan kesin karar vermeyin derim.

Chevrolet Türkiye'den çekiliyor evet, ancak 10 yıl boyunca servis ve parça ihtiyacını Opel karşılayacak. Ben piyasanın biraz altında aldığım ve en az 4-5 sene binmeyi düşündüğüm için işin bu yönüne pek takılmadım ama sizin için aynı şey geçerli mi bilemem. Son tahlilde ikinci elinin daha da zayıflayacağı ve fiyatının düşeceği de ileri sürülebilir, bilemem, pek anlamam bu işlerden.
  • Aracı 2008 de sıfır almıştık, o zaman Brc lpg hediyesi vardı, bu şekilde aynı özellikte clio fiyatları bizim araçtan pahalıydı, ve clio küçük geliyordu, şu an şoför koltuğu nerede ise geri yaslı bir şekilde olduğu halde şoför arkasında ki yolcunun dizleri rahat bir şekilde otura biliyor. Çok şükür bir masrafı olmadı periyodik bakımlar harici. 60bin triger değişimi 500tl civarı idi özel serviste yaptırdık. motor astra ile aynı zaten yakıtlarda yaklaşıktır tahminim. farkettiğim olumsuz tarafı arabayı tazyikli su ile yıkadığınızda arka camlara tutarsanız buralardan damla halinde de olsa su alabiliyor.

hani bazı arabalara ısınırsınız sizi üzmeden işini yapmaya çalıştığına inanırsınız ya ben arabama binince öyle hissediyorum, etraftakilerin söylediklerini değilde kendi arabamla tecrübeme bakıyorum. Çünkü etraftakiler arabaya binmeye değilde sanki satmaya alıyorlar. Aldığımızda bulunduğumuz şehirde 3-4 Chavrolet anca vardı, daha sonra Cruze ile her tarafta görünmeye başladılar, yurt dışında Cruzu yeni kasa Lacetti diye satılıyor

• valla beyler iyi hoş söylüyorsunuz da şimdi bu araca 10 yıl yedek parça vırt zırt desteği olacak. Ben de alırsam 3-5 sene binmek için alıcam. Bu süreden sonra satmak ıstesem zaten yedek parçası için kalacak üç beş senesi, bu defa da başkası almaz. Şimdi bu araca binici yanaşır, o adam da 5 sene sonra satmak ıstese bu defa elinde kalacak korkusuyla hiç yanaşmayacak belkide. Bilmiyorum yaw, benim kafa karışık biraz. Sağlıklı düşünemiyorum. Çünkü okadar yorum okuyorum ki kafa her tarafa dağılıyor. Umarım herşey daha güzel olur. Hele o günler gelsin bakalım

• Lacetti sedan ön ızgarasındaki farklar neye göre değişiyor? Biri parçalı diğeri ise sürekli. Aşağıdaki ilanlardan hangisini ve neden önerirsiniz?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chevrolet-otomatik-lpg-li-klimali-cavrelet-lacetti-167523367/detay/
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chevrolet-konforlu-sahibinden-temiz-orjinal-otomatik-98409955/detay/

• lastkhan kullanıcısına yanıt
    Du metal panjurlu olan makyajli kasa....2 parcali olan makyajsiz ilk cikan kasa lacetti....tabiki makyajli kasanin panjuri daha guzel .....lacetti hb kullanmistim cok konforludur sedanida cok begendigim bi model

• Peki yukarıdaki iki ilandan hangisi ve neden?

Bir de 2005 sedan otomatik lpgli lacetti ne kadara alınır sizce?
  • Güncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: lastkhan

Lacetti sedan ön ızgarasındaki farklar neye göre değişiyor? Biri parçalı diğeri ise sürekli. Aşağıdaki ilanlardan hangisini ve neden önerirsiniz?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chevrolet-otomatik-lpg-li-klimali-cavrelet-lacetti-167523367/detay/
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chevrolet-konforlu-sahibinden-temiz-orjinal-otomatik-98409955/detay/

bence gri olan 2005 model daha mantıklı. Diğeri uçmuş resmen. O ilan orda iki sene kalsa aramam o adamı. Aracın piyasası ne ki zaten o fiyatı yazmış? Km'ler de pek fark yok zaten. Iki parça boya da oluversin bi zahmet, takmamak lazım bence. Güzel bi pazarlıkla dediğim griyi 16.5-17'ye alırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: dmddervis

quote:

Orijinalden alıntı: lastkhan

Lacetti sedan ön ızgarasındaki farklar neye göre değişiyor? Biri parçalı diğeri ise sürekli. Aşağıdaki ilanlardan hangisini ve neden önerirsiniz?

bence gri olan 2005 model daha mantıklı. Diğeri uçmuş resmen. O ilan orda iki sene kalsa aramam o adamı. Aracın piyasası ne ki zaten o fiyatı yazmış? Km'ler de pek fark yok zaten. Iki parça boya da oluversin bi zahmet, takmamak lazım bence. Güzel bi pazarlıkla dediğim griyi 16.5-17'ye alırsın

Biraz daha zorlamayla 15 e de alınır bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bir Acayip Adamm -- 24 Haziran 2014; 16:33:39 >

• Vala arkadaslar bence bu yorum yapanların yarısından fazlası lacetti kullanmamıstır clioya - albeaya -accente biniyorsun onların bile temizi 20.000 binden aşağı deği oda bulabilirsen bence bu araba o arabalardan 5 gömlek daha iidir hem sağlammlık bakımında hemde gidiş bakımından öyle ahım şahım bir yakıtıda yok + bu arabaya düzgün bakarsan 20 yılda binersin 30 yılda
  • Bence de güzel araç ama piyasası yok gerçekten. Şimdi bir de Chevrolet çekildi ki tam dip yapar fiyatlar.
  • valla arkaas ben onu bunu bilmem chevrolet neolursa olsun bir klasiktir binmek ayrıcalıktır o chevroleti kotuleyenler önunden temiz bir chevrolet gecince ağzı acık kalıyor insan ulasamadığı ciğere mundar der herkes chevrolet alır ama alamaz binmek ayrıcalıktır
  • s.a.
    lacetti 2004 sedan sx ederi nedir arkadaslar. Malum internet fiyatları aldı basını gidiyor....
  • 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.