Şimdi Ara

CHEVROLET LUMINA SS'i bilen var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben birkaç sene önce Suudi Arabistan ve Bahreyn'e ziyarette bulunmuştum yaklaşık 2-3 ay kaldım.Bu kaldığım süre içerisinde de dikkatimi en çok çeken araçlardan birine değinmek istiyorum.Ben Ortadoğu'ya seyahat etmeden önce Chevrolet'in Lumina adında bir modeli olduğunu dahi bilmiyordum.Daha sonra öğrendim ki bu araç ağırlıklı olarak Ortadoğu'ya petrol zenginlerinin memleketine ihraç ediliyormuş.Önceleri trafikte dikkatimi çekmemişti ama hemen hemen her apartmanın altında her kırmızı ışıkta durduğumda bu otomobillerden görüyordum.Heralde Araplar için üretilen Kalos,Lacetti gibi bişeydir falan dedim geçtim.Daha sonra bu modelin "SS" versiyonunu gördüm ve hemen hemen gittiğim tüm alışveriş merkezlerinin önünde birsürü vardı bunlardan.Araba hoş görünüyor kesim hatları falan avrupai duruyor ama ben yine meraksız bakışlarla öyle dağı,taşı,çölü izledim.Ne zaman ki kaldığım sitede yan dairede Lumina SS gördüm gidiyim bi yakından bakıyım dedim.Arabaya yaklaştım plaka arapça(hiç yakışmıyor arabalara) daha sonra yandan bakıyorum ön kapının önünde bir yazı dikkatimi çekti yaklaştım oda ne V8 yazıyor.Aman Allahım bildiğin V8 budaha sonra komşuyla işi muhabbete döktük aracın kaputunu bi kaldırdı Aboow 5.7 L!!!!Bir an afalladım nasıl olur?Biz böyle astronomik şeylere alışıkdeğiliz kardeş bizde 1.4D, 1.6 FSI gibi mütevazi terimler kullanılır dedim (İngilizce sınırları içinde).Bir de sesini duymak istedim motor büyük ve atmosferik olduğu için genellikle düşük devirlerde kullanıyolar ancak gaza yüklenince 4000'den sonra o meşhur chevy sesi içten içe insanın içini kemiriyor.Aşık oldum arabaya hem 4 kapı hemde canavar.Yemin ederim bizim ülkemizde de Petrolun litresi 0,15$ olsa bir tane getittirirdim.İşin garip yanı "lumina SS" o taraflarda o kadar lüks bir araç değil bizdeki passat diyebiliriz.Hatta daha bile ucuz ordaki fiyata göre.Artı olarak lumina'nın düz versiyonu (şirketler yada aile kullanımı için) ise 3.7 Litre V6 motora sahipmiş.bunca şeyden sonra Allah şunların elindeki petrolu alsında biz de rahat edelim, doğada.(CO2 emisyonu bakımından)

Şimdi de biraz teknikveri ve resimler:

Motor: 5.7 L V8
    Beygir gücü: 360 hp (5700dd)
    Max tork: 530NM (2900 dd)
    0-100 hızlanma: 6.1 sn
    Son hız: 250 km/h (limitli)
    Şanzıman: 6 ileri (son hızı 5. viteste görüyor)
    Fiyat: 100,000 Riyal (42,000 TL)

Buda eski modeli (2002)

Hızlanma videosu--> Son hıza kadar :Şiddetle tavsiye edilir...

• Bu aracın ismi aslen Holden Commodore'dir. Fakat orta asya ve güney afrikaya Chevrolet Lumnia olarak pazarlanır. Kaputunun altında General Motors'a ait Holden tarafından geliştirilmiş L98 kodlu 5.7 litrelik V8 motor görev yapar. Her amerıkan aracı gibi alabildigince torklu bir makinedir segment olarakta D Crossover diyebilirz :) Dizayn olarakta gayet hosuma gider benim. hatta commodore dan daha alımlı durur chevy hali bunun.
  • Kırmızısı çok sıkı görünüyor.

Biz 4000rpm'lere çıkınca içimiz cız ediyor adamlar 7-8bin aralığında geziniyorlar. Ne diyelim, petrol onların, para onların.
  • quote:

Orjinalden alıntı: GTRulez

Bu aracın ismi aslen Holden Commodore'dir. Fakat orta asya ve güney afrikaya Chevrolet Lumnia olarak pazarlanır. Kaputunun altında General Motors'a ait Holden tarafından geliştirilmiş L98 kodlu 5.7 litrelik V8 motor görev yapar. Her amerıkan aracı gibi alabildigince torklu bir makinedir segment olarakta D Crossover diyebilirz :) Dizayn olarakta gayet hosuma gider benim. hatta commodore dan daha alımlı durur chevy hali bunun.

En iyisi Cadillac...Yokmuydu arabistanda Caddy hiç?
    quote:

Biz 4000rpm'lere çıkınca içimiz cız ediyor adamlar 7-8bin aralığında geziniyorlar. Ne diyelim, petrol onların, para onların.

Lumina'nın motoru o devirde patlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood1991 -- 2 Mayıs 2009; 0:18:33 >

• Yanlış yazmışım. Doğrusu 6-7bin devir olacaktı. Video'da öyle görünüyor.
  • Ya bu lumina ne kadar değişmiş görmeyeli, ben 11 yıl bahreyn'de kaldım o zamanlar lumina MPV tarzı bi araçtı.
    Bu arada arap ülkelerinde bu araçlar burdaki corolla, jetta gibidir. Mütevazi halk arabasıdır
  • quote:

Orjinalden alıntı: newmonarch

En iyisi Cadillac...Yokmuydu arabistanda Caddy hiç?

Bilmiyorum ki hocam. arabistanda bulunmadim hiç

• Fake alarmı.
  • temptations ve trapspeed arkadaş listeleriniz bile aynı gibi
  • bu konu kapatılabilir obör taraftan devam edelim.
  • niye ya fake'inden devam edebilirdik

• ne kadar enteresan bi durum senin arkadaşların senin fake i hiç sorgusuz sualsiz eklemişler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unforgiven3 -- 2 Mayıs 2009; 16:20:29 >
  • @UrbanRacer

niye aynı şeyleri iki konuya da yazıyon

@joushkun

istediğiniz yerden

iki tane konum vaar iki tane konum vaaarr
  • bu araç holden monaro değilmi ?

• quote:

Orjinalden alıntı: Warrıor Sako

bu araç holden monaro değilmi ?

evet aynı zamanda impala olarak'da çıktı bir ara piyasaya.Pontiac GTO'da dahil çoğunda aynı motor kullanılıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.