Bu ayki Chipte bir 3g testi yapmışlar. Genel ortalamalarda da Avea 1. çıkmış. Herkes tarafından bu kadar eleştirilen Aveanın birincisi olması bence ilginç. Bu sonuçlardan sonra benim 3gim seninkini döver muhabbetleri artacaktır. Gerçi en doğrusunu yine avea kullanıcıları söyler. Bu kadar iyi mi cidden bu aveanın 3gsi????
Konuyla ilgili bir link bulamadım, sadece chipin sayfasında derginin içeriğiyle ilgili blg var.
Avea 3G kullanıyorum. KÖYÜMÜZ dışında tek sorun yaşamadım ama her yerde en az 2 diş sinyal aldım. Evim ve İşyerimde özellikle; hızı bana göre çok iyi telefonum SAMSUNG L 700. İstanbul'da yaşıyorum ve bana göre Avea'nın fazla 3G kullanıcısı olmaması bence 3G kullanan AVEA'cıların işine çok yarıyordur.
3G ilk çıktığı zaman kaydolmuştum. O zamandan beri en fazla 15 defa ekranda 3G yazısını görebildim.avea nın bu çekim konusunda kendini ciddi manada geliştirmesi lazım.
ben hem aveanın hem turkcellin hemde vodafonenun 3g paketlerini aktif olarak kullandım.aveanın ben kullanırken 3g ile ilgili kapsama problemleri vardı.ama kapsadığı yerlerdede speedtestte gerçekten iyi değerlere ulaşıyordu.telefonum iphone 3gs.bir tek aveada 4 mbit test sonucu gördüm.ne turkcellde nede vodafoneda bu değerlere hiç ulaşamadım.genelde 2 mbit gibi değerlere ulaştım.
aveanın daha hızlı çıkmasını iki nedene bağlayabiliriz.birincisi telekoma bağlı bir şirket olmasına.ikincisi kullanıcı sayısının az olmasına
yani bence test sonuçları doğrudur.
Hiç inanmadım nedense...dergi bende var gülerek baktım fark atmış avea
üçünüde kullannan birisi olarak en kötü avea...hızı 3 mbpsiyi geçimiyor..
Hızını geçtim Avea 3G bulacağına, kaz bulunduğuın yeri Petrol daha kolay çıkar.
Turkcell 3G ile 8mbit gördüm idm ile 850 ile dosya indirdim.
ben hem avea jet modem,hemde vodem vodefon kullandım.bulundugum yerde avea 3 g full çekiyor.vodafon ise çok zayıf bir diş çekiyor,bazen yok oluyor.vodafona harıta çizerek koordinatları belirterek fax gönderdim ama aldık almadık şeklinde cevap vermediler.yer izmir-çeşme-dalyan köy..
vodafon bendede bazen sıkıntı yaratıyor çekmiyor kapalı mekânlarda 3g zaten nadir yer istanbul bu arada
avea 3g yok ki 1. çıksın.
quote:
Orijinalden alıntı: çok geç avea 3g yok ki 1. çıksın.
Keşke herkes benim kadar şanslı olsa.. Hep full Avea 3G.. Yer: istanbul-üstgöztepe
yer+konum+telefon : Avea 3G
Ilginç bir sonuç gerçekten
Sacma ve komik bir test olmus . Bunda acaba chip dergisinin Aydin Dogana ait olmasinin ne kadar payi var? Bkz (karamehmet vs dogan)
öyle teste ancak gülünür
Basın böyledir, parayı veren reklamı ister reklam olarak ister haber olarak yaptırabilir. Yarın istatistikler de o haberi yanlış çıkartırsa kendi itibarı zedelenir...
Kendi düşen ağlamaz.
bulunduğumuz bölgede (bölge derken cadde veya sokak hatta baz istasyonu şeklinde olsa daha iyi olur) 3g'nin olup olmadığını gösteren, hangi operatörün ne kadar iyi çektiğini söyleyen harita veya liste gibi bir şey var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: WISELY
öyle teste ancak gülünür
O zaman gülelimm
avea arada dallamalık yapmasa olduğum yerlerde iyi fakat en ihtiyaç duyulan anda işe yaramıyor diye ayrıca vodafone sınırsız cepnet paketinden dolayı vodafoneye gectım memnunun 3g modemımıde alınca demeyın keyfıme
ızmıt merkezde avea çekmıyor ne 3g'de bırıncı çıkması jet motor taksalar bır daha avea'ya dönmem 100mb ıle ındırsın 3g'de ısterse.