Şimdi Ara

Chipset Neden Patlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar gigabyte i865 cihpsetli bi anakartırm vardı birgün actıgımda fanlar calısıyor ama monitöre görüntü gelmiyordu ilk başta ekran kartında bi problem oldugunu düşündüm ama problem anakarttatdı cünki işlemcide dahil olmak üzere diger tüm parcalar tam anlamıyla calısıyordu. Fiziksel bir problem görünmüyordu anakartın üstünde. Tamir olmadı sonucta. Daha sora asus i865 anakart aldım 2. el ama 1 ay kadar sorunsuz calıstı dün akşama kadar bilgisayasrı actım daha sora windows ekranında bi anda çat diye bi ses ve ardından güç gidip gelmeye başladı fanlar bi durup bi çalışmaya başladı elektirigi kestim bi süre sonra tekrar calıstırdım yine ekrana görüntü gelmedi monitörün ışıgı bi önceki anakartta oldugu gibi yanım sönüoyrdu sadece. Sonra cd romun oldugu taraftan bi duman cıktı yine elektrigi kesitm sonra bidaha acmaya calsıtım cdrom u sökerek, yine aynı durum daha sonra chipsete elimi sürdügümde ateşten daha sıcak bir haldeyd,i dikkatli bakınca chipsetin patladıgını gördüm üzerinde küçük bi yarık vardı. Şimidi ben yeni bi anakart alıcam ama bu problemi bir daha yaşamamaqmak için ne gibi önlemler almalıyım nelere önem göstermeliyim UPS gereklimi PSU saglam durumda 400watt codegen Ama porblem bundan da kaynaklanıyor olabilir. Yardımcı olursanız cok sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bezgin6 -- 26 Şubat 2008; 9:59:08 >

• sorun psu imiş gibi gözüküyor çipsetin patlayacak kadar ısınması voltajla alakalı bir durum kanımca.
  • 400w codegen saglam bır psu degıldır 350w veya 400w cıvarı fsp tagan ocz thermaltake gıbı markalı psu kullanmalısın + ups de faydalı olur
  • geçmiş olsun kardeş
  • Daha öncesinde chipsetin okadar ısınıp ısınmadıgı konusunda bir fikrim yok ama patladıktan sora yanıyordu resmen şimdi ikinci el bi anakart daha alıcam ama birdaha bu durumu yaşamak istemiyorum PSU + UPS veya sadece UPS hangisini yapsam mantıklı olur ayrıca toprak hattımda yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: turkel_ugur

Daha öncesinde chipsetin okadar ısınıp ısınmadıgı konusunda bir fikrim yok ama patladıktan sora yanıyordu resmen şimdi ikinci el bi anakart daha alıcam ama birdaha bu durumu yaşamak istemiyorum PSU + UPS veya sadece UPS hangisini yapsam mantıklı olur ayrıca toprak hattımda yok.

Vallaha bravo... Toprak hat şart! Prizi ya kendin toprakla ya da elektrikçi çağırıp topraklattır! Topraklama olmazsa UPS de zorlanır PSU da... TEDAŞ'ın çok sıkı çalışmadığı bir bölgedesin anladığım kadarıyla.. Daha çok voltaj dalgalanması ve çok patlama yaşarsın dostum. Topraklama işini mutlaka hallet! PSU ucuzundan (50-100YTL) bile alsan tabi ki faydalı olacaktır ama açıkcası ben bilgisayarla gelen markasız PSU ile bile çok sorun yaşamadım. Kaliteli 400W bir PSU sorunu halleder diye düşünüyorum. Ayrıca Everest programını kurup arada sırada voltaj değerlerine bir göz atabilir, içini rahatlatabilirsin

Geçmiş olsun

• Başlığı görünce "SIKINTIDAN PATLAR" yazasım geldi ama şaka tabi.
    Topraksız priz çok sakat tabi ki hocam,ufak bir dalgalanmada anakartı da yakar,chipseti de.Yani olmayacak birşey değil,geçmiş olsun yapacağın birşey yok ama çok iyi PSU da alsan topraksız priz sakat.Hele hele sistemin biraz kalabalıksa hiç de iyi değil.
  • Çokj teşkkür edrim yorumlarınız için şuan için PSU da bi sorun oldugunu düşünmüyorum. Düşünsem bile kaliteli bi PSU alabileecek param mevcut degil. Bi UPS alıcam ama UPS ler elektigi regüle ediyorlar degilmi? Eger elektirkte bi dalgalanma veya gidip gelme söz konusu olursa PC deil UPS mi zarar görür yada hangisi zarar görür. Toprak hattını elektirkçi cagırsamda nötrden paralel kablo atarak toprak yapacaktır çünki yeni bi toprak kablosu cekmem imkansız.
  • Psu da ups de eger toprak hattin yoksa ayni sorunlari yasayacak yada parcalarin uzerinde her elektirik dalgalanmasida bir etkisi olacaktir.Toprak hat cekilme sansi yok demek bana amantiksiz geliyor ama bir bildigin vardir diyoruz.Cunku toprak hatti cok eski apartmanlarda bile cekebiliyorlarken sen neden olmaz dedin anlamadim cok zor bir is degilki.En iyisi sen bir elektirikciyle konus bu toprak hat isini ve pc ye hic para harcamadan sadece hattini tazeleyerek bu problemden kurtul
    quote:

Orjinalden alıntı: turkel_ugur

Çokj teşkkür edrim yorumlarınız için şuan için PSU da bi sorun oldugunu düşünmüyorum. Düşünsem bile kaliteli bi PSU alabileecek param mevcut degil. Bi UPS alıcam ama UPS ler elektigi regüle ediyorlar degilmi? Eger elektirkte bi dalgalanma veya gidip gelme söz konusu olursa PC deil UPS mi zarar görür yada hangisi zarar görür. Toprak hattını elektirkçi cagırsamda nötrden paralel kablo atarak toprak yapacaktır çünki yeni bi toprak kablosu cekmem imkansız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.