Şimdi Ara

Turbo arızalı ise nasıl olur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dizel bir otomobilin turbosu arızalı ise araç nasıl davranmaya başlar? Kalkışlarda zorlanır mı? Yokuşlarda kalkarken nasıl olur? Araç hızlanmaz mı? Tıkanır mı. Belli bir devri geçmez mi olur?

Neler olur.

• 2.0tdi touran kullanmıştım ondan bahsedeyim.
    1-Araç turbosu patlamış sökülmüş, turbosuz bir şekilde geçici süre kullanmıştım.
    2-Araç normal gidiyor ama gaz tepkilerine daha geç cevap veriyor, kalkışlarda biraz daha nazlı titreyerek gaza biraz daha fazla basarak kalkıyor.
    3-Çok yakıyor
    4-özellikle 80-90 gibi kesilmeler başlıyor ama yol uygunsa hafif aşağı meyilliyse 110-120 yapıyor ama uzun bir sürede.
    5-marş basmada çalışmasında sıkıntı yoktu.
    6-arıza lambası sürekli yanıyor

aklıma gelen bunlar, 2 hafta kadar kullanmıştım..
  • one man one engine kullanıcısına yanıt
    Anladım. Benim arabanın kalkışlarında sorun yok. Yakıt tüketimi de hala cimri durumda. Ama hızlanması zorlaştı gibi. 120'ye zor çıkar oldu. 2 hafta sonra inşallah yola çıkacağım. Olumsuz bir durum olmasın diye bu konuyu açtım.
  • Genelde turbo zaten arızalansa sesi ile belli eder kendini ayrıca arızalanınca durma gibi bir durumu genelde pek olmaz hava veya yağ kaçırır seninki turbo dışında da sorun olabilir enjektörlerdede sorun olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Anladım. Benim arabanın kalkışlarında sorun yok. Yakıt tüketimi de hala cimri durumda. Ama hızlanması zorlaştı gibi. 120'ye zor çıkar oldu. 2 hafta sonra inşallah yola çıkacağım. Olumsuz bir durum olmasın diye bu konuyu açtım.

Ben turbosu sökülmüş olarak kullanmıştım,o yüzden turbo yağlama boruları filan elden geçmişti.Sizde turbo takılıysa sorun olur mu onu bilemem, ustaya bir sorun derim...
  • ozgur_gs_91 O kullanıcısına yanıt
    Sadece hızlanmada sorun var gibi. Muayeneden frenler yüzünden geri dönmüştü. Fren ayarlarını yaptırdım. Usta geri dönmesin diye azcık fazla sıktım dedi. Sürekli kullan. Bir iki hafta içinde normale döner demişti.

Bunu şimdi hatırladım. Konuyu açmadan önce hatırlamamıştım. Acaba balatalar mı zorluyor. Araba ağır gibi.

@edit: İşe bak sen. Konu turbodan frenlere döndü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 30 Haziran 2015; 11:04:46 >
  • araç yavaşken arkadan sürtme sesi geliyorsa frenler çok sıkıdır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Forumdan bana yakın olan birine, anlayan birine denetmek isterim. Deneme sürüşüne çıkabiliriz. Buna da razıyım yani.
  • Kampanalı sistemse sürüş yaptıktan sonra kampana çok ısınıyorsa biraz gevşetmek gerekebilir ısındıkça iyice şişip yavaşlatır aracı.

• ozgur_gs_91 O kullanıcısına yanıt
    Sanırım böyle oluyor. Bir frenciye daha gideyim. Göstereyim. Denesin, baksın.
  • uzun yol konya -antalya yaparken tam konyaya girdim focus'un turbosu çalışmayı bıraktı . Yeni kasa fordlarda böyle bi sorun varmış . Çekişten düştü belli bir devrin üstünü çeviremez oldu ve tüketim çok arttı .
  • turbo arızalı ise, çekişten düşer, çok yakar, muhtemel bir ıslık sesi gelir, hızlanmada nazlanır, kalkışta devir çevirmek istemez eskisi gibi gaza tepki vermemeye başlar.
  • turbo arızası ocak batırır

• Hocam eski aracımda turbo arızası mevcuttu. Yaşadığım sorunlar

1- Gaza yüklendiğimde turbo arızası yazıp hız 60ı geçmiyordu ne kadar basarsanız basın

2-Bir de siyah duman atma

• topaz42 kullanıcısına yanıt
    Doblo aracım 80.000km ye geldi, sakin kullanımda performans ve tüketim eskisi gibi ancak son zamanlarda performans istediğimde araç tepkisiz ve turbo sesli çalışıyor.

Sizinki de bu şekildeyse -başta fren ayarları olmak üzere- turbo temizliği gerekli hale gelmiştir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.