|
Christopher Nolan, yeni filmi The Odyssey'in çekimleri için Ordu'ya geliyor
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Bir hafta boyunca Christopher Nolan’dan haber gelmezse, gerçekten tedirgin olmaya başlıyorum, sanki dünyanın sonu gelmiş gibi hissediyorum. Herhalde sosyal medyayı kendini bu kadar iyi pazarlayan bir yönetmen ya da sanatçı yoktur, belki Trump ve Elon Musk siyasetçi olarak onunla yarışabilir. Ama sanki dünyada tek yönetmen oymuş gibi, Nolan dışında pek bir yönetmenin haberini bu kadar sık göremezsiniz. Oysa filmleri, çok küçük bir kesime hitap ediyor ve çoğu da aslında vasat.
-
Vasat mı..? Mesela sizin için başyapıt hangi filmdir? Recep İvedik 3,4?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bombacı Mülayim
-
"Vur Tamer Vur" bir sinema klasiği...🙃
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
adam bunlara vasat dedi ya la
-
giresundan bir set ziyareti yaparım
-
Sübjektivite. Neden demesin?
Nolan belirli bir düzeyde sinematik kalitenin garanti sağlayıcısıdır ama bu kadar. Ben de kendisinin İngilizce tabirle overrated olduğunu düşünüyorum. Her filmi zaten aynı düzeyde değil. Üçüncü Batman filmi bence pek iyi değil. Ortalama. Tenet izlerken biraz kafa karıştırıcı ve kesinlikle çok iyi denemeyecek epey acayip bir iş. Oppenheimer kötü değil fakat yönetmenin o filmdeki birçok tercihi tartışılabilir ve o film zaten aşırı overrated. Anlamlı bir senaryo akışının devamlılığından ziyade birçok yerde izlemeyi zorlaştıran ve filmi film olma anlamında zayıflatan bağlamsız entelektüel laf kalabalığı var. Hak ettiğinden/gereğinden fazla övgü ve ödül aldı. Yıldızlararası da Oppenheimer kadar olmasa da overrated, hatta biraz baba kız ilişkisi üzerinden bilimkurgu bağlamında kolaycı duygu sömürüsü bile derim. Filmin bu konuda gösterimi çok övülse de karadelik fiziği baştan aşağı yanlış zaten. Karadelik gösterimi de Jean-Pierre Luminet'in gerçeğe çok daha yakın 1979 tarihli karadelik simülasyonunun aslında bir çarpıtılışı, CGI ile benzerinin yeniden üretilişi (ama güya gerçekçi bilimkurgu çeken Nolan tarafından temel bazı özelliklerinin kırpılması).
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
![](/static/forum/img/enbegenilen_icons/tumyanitlarigenislet.png)
Bir hafta boyunca Christopher Nolan’dan haber gelmezse, gerçekten tedirgin olmaya başlıyorum, sanki dünyanın sonu gelmiş gibi hissediyorum. Herhalde sosyal medyayı kendini bu kadar iyi pazarlayan bir yönetmen ya da sanatçı yoktur, belki Trump ve Elon Musk siyasetçi olarak onunla yarışabilir. Ama sanki dünyada tek yönetmen oymuş gibi, Nolan dışında pek bir yönetmenin haberini bu kadar sık göremezsiniz. Oysa filmleri, çok küçük bir kesime hitap ediyor ve çoğu da aslında vasat.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X