|
Bildirim
Geçmişte Lastpass in hacklenip şifreleri ortaya saçtığından haberi olmayanlar :)
|
Hocam vakit olsa görselli rehber hazırlarım aslında.
Neyse yazayım, öncelikle şifrelerin çalınması senin kendi zaafiyetlerindendir. Bahsettiğim Lastpass gibi sistemden çaldırmak bile zor. Chrome'dan da çalınmaz. Yine de tarayıcıda şifre tutmayı önermiyorum. Onun yerine online Bitwarden veya offline Keepass eklentisi öneririm. Çaldırmak dediğim gibi senin zaafiyetin. Hangi işletim sistemi kullanıyorsan, resmi ISO dosyasıyla hiç dokunulmamış olarak kurulması lazım. Öyle katılımsız Windows'un varsa zaten geçmiş olsun, her türlü takla atarlar. Sonra crack vs yapıyorsan pür dikkatli olacaksın. Mümkünse kullanma. Her zaman exe açmadan önce Virustotal sitesine sürükle, çok fazla virüs uyarısı varsa kullanma. Defender açık olsun. Şifre yöneticisine gelirsek ben açık kaynak olduğu için Keepass kullanıyorum. Offline çalıştığı için veritabanı da çalınmıyor, tabi onu da cihazlar arasında güncel tutmak için biraz çabalayacağız, onu da Syncthing, Dropbox vb araçlarla yapabiliriz. Yine de böyle Offline takılmak istemiyorsan tek kalemde Bitwarden tercih edebilirsin. Bitwarden açık kaynak güzel bir sistem, oldukça da kullanımı kolay. Ben Keepass ve Syncthing devam ediyorum: Hangi platformlar kullanıyorsan ona göre Keepass ve Syncthing kur. Windows için KeepassXC ve Android için KeepassDX versiyonları güzel. Öncelikle Keepass'te ana bir veritabanı dosyası oluşturarak başla. Ana veritabanını açacak bir şifre bul ama yazması da kolay olsun. Biraz daha zorlayıcı olsun istersen şifreleme yanında key dosyası da kullanabilirsin. Veritabanını aç, kapa, çalıştığından emin ol. Sonra sitelerini Keepass'e kaydet. Eğer şifrelerin başka platformlarda ise, içe aktarma yapabilirsin. 10-200 kb arası, sağlam şifelenmiş bir Keepass veritabanı dosyan olacak. Bunu daima sakla. Telefonuna da aktarıp Keepass uygulaması ile açabilirsin. Bunu cihazlar arasında senkronize etmek için Syncthing kullanabilirsin, biraz ayar gerektiriyor burada anlatılacak gibi değil hocam. Düzeltme: KeepassXC, KeepassDX karışmış. Ayrıca şurada birisi tutorial hazırlamış: (Biraz uzun sürüyor ama değer) (Bunlarla uğraşmak istemeyen Bitwarden kullanabilir) |
Nesi harika, altı üstü yeniden şifre üretecek..
(Bu arada şifre konusunda Muhittin Topalak'a bağlıyorum. Bitwarden dahil online olan hiçbirine tam anlamıyla güvenmiyorum. Çareyi Keepass ve Syncthing ile buldum. Telefon ve bilgisayar aynı dosyayı güncel halde tutuyor.) |
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 13 Şubat 2025; 20:02:06 > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BursaliEfsane -- 13 Şubat 2025; 22:54:45 > |
Eskiden lastpass kullanırdım , sonraları açık kaynak kodlu Bitwarden kullanmaya başladım. Şimdilik memnunum. Keşke imkan olsa da böyle yapmasak |