Xp yüklemek için olağan prosedüre göre biostan cdrom'u primary master olarak atadım f10 yapıp daha önce yüzlerce kez başka pclerde format için kullandığım xp cdsini taktım. Ancak ana ekran geldiğinde "Primary Master Fails" press F1 to continue hatası veriyor. Bu hatayı F1 ile geçip yüklemeyi başlatıyorum. Ancak ilk yüklemenin ardından kendine reset atıp kurulumun ikinci aşamasına geçerken yine aynı hatayı veriyor. Yani F1 yaparsam kur yeniden başlıyor. Çözülemeyen kısır döngü dediğim bu.
Jumper ayarları hdd ve cd roomda master olarak takılı. Tüm kombinasyonları denedim fakat sorun hala aynı. CD romu primary master olarak görmüyor.
Acaba biosun pili bitti ondan mı aynı hatayı alıyorum diye düşünüp pili değiştirdim ama sonuç yine değişmedi.
hdd ve cdrom ide bağlantı kablolarını kontrol ettim hatta yerlerinde değişiklik yaptım ama yine aynı.
Bu durumda çözüm ne olabilir?
hdd hatası olabilir
Benzer bir durumla karşılaşmıştım. Çözümü şöyle buldum ; formatın 1.aşaması bittikten format yüklemeyi bitirdikten sonra pc yeniden başlarken f10 ile biosun tüm ayarlarını eski haline getir yani 1.kısımda cd-rom'u primary master ayarını 2.ye getir kaydet. pc açılırken cd-romdan başlamasın öyle bir dene bakalım...
quote:
Orijinalden alıntı: balduz01
Benzer bir durumla karşılaşmıştım. Çözümü şöyle buldum ; formatın 1.aşaması bittikten format yüklemeyi bitirdikten sonra pc yeniden başlarken f10 ile biosun tüm ayarlarını eski haline getir yani 1.kısımda cd-rom'u primary master ayarını 2.ye getir kaydet. pc açılırken cd-romdan başlamasın öyle bir dene bakalım...
+1
Bu hata 1. sıradan 2. sıraya geçememekten oluyor, yukarıda yazılan bir çözümdür, ayrıca hdd i başa alırsın ama sadece ilk kurulum için F12( sende boot menü neyse ) oradan başlatırsın düzelir.
quote:
hemen deniyorum
quote:
Orijinalden alıntı: sessizlerin_umudu
hdd hatası olabilir
Yok değil maalesef. iki ayrı hdd ile denedim ama olmadı.
iki adet ram varsa ikisinide sök tek tek deneyerek tak bakalım ne olacak.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: faktimur
quote:
hdd hatası olabilir
iki adet ram varsa ikisinide sök tek tek deneyerek tak bakalım ne olacak.
İki ayrı Ram var evet söküp tek tek deneyeceğim birazdan. Teşekkür ederim yanıt için.
quote:
denilen gibi yaptım. Formatın ilk aşamasından sonra pc yeniden başlarken F5 ile varsayılan ayarlara döndüm. primary master auto olarak hard diski gördü secondary master de cd romu. Ardından harddiskten başlattı ve xpnin ana yükleme ekranı geldi. Alttaki yükleme barı bir iki kez hareket ettikten sonra dondu ve hiçbirşey olmadı. Ramları da denilen gibi yaptım ama değşen birşey yok. Yanlış yaptığım birşey mi var ?
quote:
Orijinalden alıntı: faktimur
quote:
denilen gibi yaptım. Formatın ilk aşamasından sonra pc yeniden başlarken F5 ile varsayılan ayarlara döndüm. primary master auto olarak hard diski gördü secondary master de cd romu. Ardından harddiskten başlattı ve xpnin ana yükleme ekranı geldi. Alttaki yükleme barı bir iki kez hareket ettikten sonra dondu ve hiçbirşey olmadı. Ramları da denilen gibi yaptım ama değşen birşey yok. Yanlış yaptığım birşey mi var ?
birde format cd ni değiştir farklı bir işletim sistemi dene. cd ler zamanla aşınıyor ve sıkıntı yapabilmektedir.
eski bi sistem olduğu için en iyisi xp diye hep xp yükledim ama vista ve win 7'yi de denedim ama değişen birşey yok hatta vista orjinal yazılımdı. Donanımla ilgili yanlış birşey var ama bulamıyorum
ısılara baktınızmı
quote:
ısılara baktınızmı
Ayrıca bakmadım ama kasa sürekli kabloları filan söküp deneyip taktığımdan dolayı açık duruyor. Bir ısınma sorunu olmadığını düşünüyorum. Tek sorun formatın ilk aşamsından sonra restart attıktan sonra yüklemeye cd romdan devam etmemesi.
cd rom yada cd bozuk olabilir başka denedinizmi
quote:
cd rom yada cd bozuk olabilir başka denedinizmi
cd nin bozuk olabileceği aklıma geldi ama vista ve win 7 cdlerini de denedim ama sorun değişmedi maalesef. Cd romda iki alternatif vardı zaten biri bozuksa diğeri çalışırdı her ikisiyle de denedim ama bu da işe yaramadı ne olduğunu anlayamadım maalesef. Öneriniz ilk aklıma gelenlerden biriydi ama o kadar çok şey denedim ki hiç birşey işe yaramıyor sanırım çözümsüz bir sorun olarak kalacak bu da...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme