Şimdi Ara

CİDDİ TAVİSYE İSTİYORUM EVDE AKREP VAR (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
1
Favori
106.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Darth Nihilus

Adamı sokmuş galiba,bunca zamandır sesi soluğu çıkmamış.

Alıntıları Göster
    Sen bu türkçe ile öğretmensen ben bu türkçeyle türk dil kurumu başkanıyım.
    Ağzına akrep senin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: a.saygili

Sen bu türkçe ile öğretmensen ben bu türkçeyle türk dil kurumu başkanıyım.
    Ağzına akrep senin.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar biz de önümüzdeki günlerde yeni bir eve taşınacağız. Ev yeni yapı ve çok düzgün. Apartmanın birinci katı. Bir tepenin yamacında bulunuyor. Bu akşam birileri "orda çok akrep olur" dediler. Haydaa...! Beni aldı bir düşünce..
    Saatlerdir internette araştırma yapıyorum. Bu hayvanlardan nasıl kurtulurum diye. Bazıları "bişey yapmaz, zaten zehirsiz" falan diyorlar ama gelinde onu bana anlatın. Bir akreple aynı evde uyuyamam ben. Şu ana kadar edindiğim bilgilerden bazılarını yazıyım size:
    - Türkiye'de insanı öldürücü düzeyde zehir sahibi akrep yokmuş. (Ama yinde de çok ürkütücü oldukları kesin ve soktuklarında insanın canı çok yanarmış)
    - Tarım ilaçlarıyla ilaçlanıp yok edilmesi mümkün değilmiş. Çünkü bunlar atom bombası patlatılan bir yerde bile hala canlı kaldıkları gözlenmiş. Üstelik tarım ilaçları akrepleri öldürmediği gibi diğer börtü böcek ve örümceklerin bu tür kimyasallara karşı daha dirençli nesiller bırakmalarına neden oluyormuş.
    - Tavuk yetiştirmek gerçekten etkiliymiş. Şaka değil. Tavuk bunların bir numaralı düşmanı. Size hemen ispatlayım: Hatırlarsanız bir ara "kuş gribi" vakaları nedeniyle bir çok yerde tavuklar itlaf edilmişti. Sonra ne oldu? Küçük çocuklardan parça koparabilecek kadar büyük et yiyen örümcekler çıktı. Haberlerde izledik hep beraber. Yaşadığınız evin çevresinde eğer yapabiliyorsanız tavuk yetiştirin. Çok etkili oluyor.
    Şu an örümcek, fare ve akrep gibi hayvanları kovduğu iddia edilen elektronik cihazlar üzerinde duruyorum. Bilgisi olan varsa paylaşsın. Gerçekten etkili olup olmadıklarını merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: _Agwe_

Çok pis kıllandım lan yorumları okuyunca... Allah kolaylık versin valla ne diyeyim öğretmenlik gerçketen her yanıyla zor bir meslek...

Alıntıları Göster
    Arkadaşın bodrumunda sokmuştu beni. Hemde büyüktü baya ama ben kolonya sürmüştüm başkada bişi yapmamıştım

• quote:

Orijinalden alıntı: kara_eylül

sen onlarin akrep olduguna eminmisin benim evimdede akrebe cok benzer bocek oluyor bazen, boyu yaklasik 3 - 4 cm arasinda kiskaclari var kuyruguda var ama birini yakaladim inceledim veteriner fakultesine goturdum gosterdim akreb degil dediler,

yapabiliyorsan yakala birisini gotur bi veteriner fakultesine sor,

peki neymiş o?? nasıl başa çıktın evden nasıl çıkarttın onu??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zuisudra

Arkadaşın bodrumunda sokmuştu beni. Hemde büyüktü baya ama ben kolonya sürmüştüm başkada bişi yapmamıştım

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar abartmıyorum gece kalktım tuvalete gittim çıktım tam karşıdaki lavaboya girecekken (ışığı açmadan) yerde siyah bişi gözüme çarptı (gözüm yansıdı) ışığı bi açtım abartmıyorum aha bu kadardı
     CİDDİ TAVİSYE İSTİYORUM EVDE AKREP VAR

tamda üstüne basıyordum gittim uzun çakmaklardan aldım onu orada yaktım başka türlü öldüremezdim

• Akrep sokunca gitmezlik etmeyin. Doğuda çok oluyormuş sanırım. Etrafını ateşle çevirince de gururundan kendini öldürür diyorlar bi de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi accepter le progrès -- 21 Mart 2011; 11:22:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SerafettinIsBack

tavuk besle

akrep felan kalmaz

Alıntıları Göster
    Akrep korunma içgüdüsü ile sokar.400 milyon yıldır dünyada var olan akrep çok zehirlidir. Dünyada akrebin 1.300 türü bulunmaktadır. Antartika dışında dünyada her yerde yaşayabilir. Görünüş itibarı ile değişikliğe uğramadan günümüze kadar gelebilmiştir. Akrebin çok eskiden daha büyük boyutlarda olduğu söylenmektedir.

Akrep insanı sokarsa hayati tehlike oluşur. Akrep kırmızı, siyah, kahverengi ve sarı, mavi renklerde görülür. Akrep canlısının boyu ortalama 5 cmdir.Akrebin boyu türüne göre değişir. Akrep geceleri aktif gündüz pasif yaşar. Akrep yuvası bozulduğu zaman, yağmur, sel, doğal afetlerde kendisine yuva yapacak yer arar. Akrep depo, toprak altı, odun yığını, ot yığınları altına yuva yapar. Bu arada evlerin içlerine gelir. Akrep evde yorgan, yastık altına, ayakkabı içerisine saklanabilir. Akrep böcek yiyerek yaşar. Akrep sokması kişinin hassasiyetine bağlı olarak reaksiyon gösterir. Kalp ve solunum rahatsızlığı olan insanlar akrep sokmasından fazla etkilenir. Akrep sokması eğer kemikli yere gelmişse fazla bir etkisi olmaz. Bütün akrep türleri merkezi sinir sistemini etkileyen zehre sahiptir. Kum akrebi en zehirli olan akreplerdir. Kum akrebinin gözleri görmez. Fakat akrep ayağında bulunan güçlü algılama sistemi sayesinde avının yerini tespit edebilir. Çöl akrebi en ufak titreşimleri bile algılama yeteneğine sahiptir. Akrebin karın bölgesinde 8 tane nefes deliği vardır. Akrebin ağız yapısı küçüktür, yakaladığı avını yemesi uzun sürer. Akrep ağzından salgıladığı enzimlerle avını parçalar, o şekilde yer. Akrep 2 gün su altında kalabilir. Yapılan bir deney sonucunda akrebin 3 hafta buz kalıbına konmasından sonra çıkartılıp buzu eritildiğinde canlandığı görülmüştür. Akrebin güçlü dayanıklı bir kabuk yapısı vardır. Akrep güçlü kabuğu sayesinde radyasyon ışınlarına bile korunma sağlar. İnsanlar radyasyona 600 rads dayanabilirken, akrep 40.000-150.000 rads dayanabilir. Akrep önde bulunan kıskaçları yardımı ile toprağı kazıp altına girebilir. Akrep kıskaçlarının üzerinde ancak mikroskopla görülebilecek kıllar bulunur. Akreplerin pek çoğu yuvasını toprak altına yapar. Akrebin karın bölgesinde 4 tane ayak bulunur. Bu ayaklar sayesinde hem yürür hem duvara tırmanabilir. Akrep tehlikede olduğunu hissettiği anda kuyruğunu kıvrık hale getirir, sırtına doğru eğer ve saldırgan pozisyonunu alır. Akrebin bu hareketine ölüm sprali adı verilir. Akrebin kuyruk kısmı denilen bu bölümde iğnesi bulunur. Akrep iğnesinin biraz geri kısmındaki torbada zehir bulunur. Akrep zehir bırakacağı zaman kaslar bu torbayı sıkıştırır, zehrin fışkırmasını sağlar. Ortadoğu, Meksika Kuzey Afrika'da dünyanın en zehirli akrebi yaşar. Androctonus australis ismi verilen ve Sahra'da yaşayan akrep çok zehirlidir. Bu akrep insanı soktuğu anda 7 saat gibi bir zamanda öldürebilir. Akrep soktuğu zaman zehri sinir sistemini felç eder, solunum yavaşlar , kalp krizine neden olur. Bütün akreplerin zehri insanı öldürmese bile insan bedenine büyük bir acı ve yanma hissi veriyor. Genellikle yalnız yaşayan akrep canlısı, çiftleşme zamanı gelince bir araya gelir. Erkek ve dişi akrep kuyruklarını birbirine dolar ve saatlerce dans eder. Erkek akrep dişisini, spermalarını bıraktığı toprağı kazarak koyduğu yere sürükler ve dişisinin döllenmesine yardımcı olur. Eğer erkek akrep hızlı davranıp oradan uzaklaşmaz ise dişi akrebe yem olabilir. Yumurtalarda yaklaşık 60 yavru meydana gelir. Dişi akrep yavrularını 1 hafta sırtında taşır. Zamanı geldiğinde akrep sırt kabuğunu açar ve yavrular dışarıya çıkar. Akrep yavrusunun ayağında tırnak bulunmaz, vantuz vardır. Akrep yavruları bu sayede annelerinin sırtına rahatça tırmanabilir. Akrep yavrusu ilk deri değişimine kadar bir şey yemez, vücudundaki enerji ile yetinirler.15mm olan akrep yavruları artık annelerinden ayrılır. Dünyaya geldiğinde beyaz renk olan akrebin doğduktan 1 hafta sonra rengi koyulaşmaya başlar. Akrep serumu, Mardin ve Urfa yöresinde bulunan çok zehirli akreplerden elde edilir. Akrep sokmasında kullanılan serum, akrep sokmasına karşın çok dayanıklı olan at kanı karıştırılarak yapılır.%5 fenol adı verilen bir madde katılan serum uzun süre dayanıklı hale getirilir. Akrep sokmasından sonra bu serumla deri silinir ve kas arasına şırınga edilir. Tavrina Hemosiyanin adı verilen proteinler akrep canlısının son derece dayanıklı yapıya sahip olmasını sağlar. Akrep çok değişik koşullarda yaşayabilen bir canlıdır. Yüksekliği 500mt olan bir dağın tepesinde yaşayabilen akrep, toprak altında da yaşayabilir. Akrep gece olduğunda ay ışığı altında parlar ve fark edilebilir. WHO (Dünya Sağlık Örgütü) açıklamasına göre dünyada her yıl 500'den fazla insan akrep sokması sebebi ile hayatını kaybediyor. Bazı ülkelerde akrep kızartılarak yeniyor.

Akrep sokmasından sonra görülen bazı reaksiyonlar.
    *Üşüme, giyecek arama, sayıklama, sesten rahatsızlık duyma.
    *Yemek yeme ve yutma sorunu.
    *Konuşmakta güçlük çekmek.
    *İdrara çıkmada güçlüğü çekmek.
    *Sokulan yerde yanma, ağrı hissi.
    *Bacak bükememek, yürümede zorluk çekmek.

Akrep sokmalarına karşı önlem:
    *Akrebe çıplak elle dokunmayın.
    *Dış ortamlarda, açık arazide çıplak zemine yatılmamalı.
    *Bölgenin akreplerinin zehirli olup olmadığı iyi öğrenmekte fayda vardır.

Akrep sokması sonrası yapılması gerekenler:
    *Akrep sokması sonrası sokulan yerin 3-4cm yukarısı sıkıca bağlanmalı, kalbe giden kan akışı yavaşlatılmalı.
    *Akrebin soktuğu bölgeye soğuk pres uygulanmalı.
    *Hareket edilmemeli, yara temiz tutulmalıdır.
    *Panzehir çok ciddi olmayan durumlarda uygulanmamalı.
    *Çocuklarda akrep sokması durumunda, 24-48 saat arası hastanede gözetim altında tutulmalıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: sefayksl

Akrep korunma içgüdüsü ile sokar.400 milyon yıldır dünyada var olan akrep çok zehirlidir. Dünyada akrebin 1.300 türü bulunmaktadır. Antartika dışında dünyada her yerde yaşayabilir. Görünüş itibarı ile değişikliğe uğramadan günümüze kadar gelebilmiştir. Akrebin çok eskiden daha büyük boyutlarda olduğu söylenmektedir.

Akrep insanı sokarsa hayati tehlike oluşur. Akrep kırmızı, siyah, kahverengi ve sarı, mavi renklerde görülür. Akrep canlısının boyu ortalama 5 cmdir.Akrebin boyu türüne göre değişir. Akrep geceleri aktif gündüz pasif yaşar. Akrep yuvası bozulduğu zaman, yağmur, sel, doğal afetlerde kendisine yuva yapacak yer arar. Akrep depo, toprak altı, odun yığını, ot yığınları altına yuva yapar. Bu arada evlerin içlerine gelir. Akrep evde yorgan, yastık altına, ayakkabı içerisine saklanabilir. Akrep böcek yiyerek yaşar. Akrep sokması kişinin hassasiyetine bağlı olarak reaksiyon gösterir. Kalp ve solunum rahatsızlığı olan insanlar akrep sokmasından fazla etkilenir. Akrep sokması eğer kemikli yere gelmişse fazla bir etkisi olmaz. Bütün akrep türleri merkezi sinir sistemini etkileyen zehre sahiptir. Kum akrebi en zehirli olan akreplerdir. Kum akrebinin gözleri görmez. Fakat akrep ayağında bulunan güçlü algılama sistemi sayesinde avının yerini tespit edebilir. Çöl akrebi en ufak titreşimleri bile algılama yeteneğine sahiptir. Akrebin karın bölgesinde 8 tane nefes deliği vardır. Akrebin ağız yapısı küçüktür, yakaladığı avını yemesi uzun sürer. Akrep ağzından salgıladığı enzimlerle avını parçalar, o şekilde yer. Akrep 2 gün su altında kalabilir. Yapılan bir deney sonucunda akrebin 3 hafta buz kalıbına konmasından sonra çıkartılıp buzu eritildiğinde canlandığı görülmüştür. Akrebin güçlü dayanıklı bir kabuk yapısı vardır. Akrep güçlü kabuğu sayesinde radyasyon ışınlarına bile korunma sağlar. İnsanlar radyasyona 600 rads dayanabilirken, akrep 40.000-150.000 rads dayanabilir. Akrep önde bulunan kıskaçları yardımı ile toprağı kazıp altına girebilir. Akrep kıskaçlarının üzerinde ancak mikroskopla görülebilecek kıllar bulunur. Akreplerin pek çoğu yuvasını toprak altına yapar. Akrebin karın bölgesinde 4 tane ayak bulunur. Bu ayaklar sayesinde hem yürür hem duvara tırmanabilir. Akrep tehlikede olduğunu hissettiği anda kuyruğunu kıvrık hale getirir, sırtına doğru eğer ve saldırgan pozisyonunu alır. Akrebin bu hareketine ölüm sprali adı verilir. Akrebin kuyruk kısmı denilen bu bölümde iğnesi bulunur. Akrep iğnesinin biraz geri kısmındaki torbada zehir bulunur. Akrep zehir bırakacağı zaman kaslar bu torbayı sıkıştırır, zehrin fışkırmasını sağlar. Ortadoğu, Meksika Kuzey Afrika'da dünyanın en zehirli akrebi yaşar. Androctonus australis ismi verilen ve Sahra'da yaşayan akrep çok zehirlidir. Bu akrep insanı soktuğu anda 7 saat gibi bir zamanda öldürebilir. Akrep soktuğu zaman zehri sinir sistemini felç eder, solunum yavaşlar , kalp krizine neden olur. Bütün akreplerin zehri insanı öldürmese bile insan bedenine büyük bir acı ve yanma hissi veriyor. Genellikle yalnız yaşayan akrep canlısı, çiftleşme zamanı gelince bir araya gelir. Erkek ve dişi akrep kuyruklarını birbirine dolar ve saatlerce dans eder. Erkek akrep dişisini, spermalarını bıraktığı toprağı kazarak koyduğu yere sürükler ve dişisinin döllenmesine yardımcı olur. Eğer erkek akrep hızlı davranıp oradan uzaklaşmaz ise dişi akrebe yem olabilir. Yumurtalarda yaklaşık 60 yavru meydana gelir. Dişi akrep yavrularını 1 hafta sırtında taşır. Zamanı geldiğinde akrep sırt kabuğunu açar ve yavrular dışarıya çıkar. Akrep yavrusunun ayağında tırnak bulunmaz, vantuz vardır. Akrep yavruları bu sayede annelerinin sırtına rahatça tırmanabilir. Akrep yavrusu ilk deri değişimine kadar bir şey yemez, vücudundaki enerji ile yetinirler.15mm olan akrep yavruları artık annelerinden ayrılır. Dünyaya geldiğinde beyaz renk olan akrebin doğduktan 1 hafta sonra rengi koyulaşmaya başlar. Akrep serumu, Mardin ve Urfa yöresinde bulunan çok zehirli akreplerden elde edilir. Akrep sokmasında kullanılan serum, akrep sokmasına karşın çok dayanıklı olan at kanı karıştırılarak yapılır.%5 fenol adı verilen bir madde katılan serum uzun süre dayanıklı hale getirilir. Akrep sokmasından sonra bu serumla deri silinir ve kas arasına şırınga edilir. Tavrina Hemosiyanin adı verilen proteinler akrep canlısının son derece dayanıklı yapıya sahip olmasını sağlar. Akrep çok değişik koşullarda yaşayabilen bir canlıdır. Yüksekliği 500mt olan bir dağın tepesinde yaşayabilen akrep, toprak altında da yaşayabilir. Akrep gece olduğunda ay ışığı altında parlar ve fark edilebilir. WHO (Dünya Sağlık Örgütü) açıklamasına göre dünyada her yıl 500'den fazla insan akrep sokması sebebi ile hayatını kaybediyor. Bazı ülkelerde akrep kızartılarak yeniyor.

Akrep sokmasından sonra görülen bazı reaksiyonlar.
    *Üşüme, giyecek arama, sayıklama, sesten rahatsızlık duyma.
    *Yemek yeme ve yutma sorunu.
    *Konuşmakta güçlük çekmek.
    *İdrara çıkmada güçlüğü çekmek.
    *Sokulan yerde yanma, ağrı hissi.
    *Bacak bükememek, yürümede zorluk çekmek.

Akrep sokmalarına karşı önlem:
    *Akrebe çıplak elle dokunmayın.
    *Dış ortamlarda, açık arazide çıplak zemine yatılmamalı.
    *Bölgenin akreplerinin zehirli olup olmadığı iyi öğrenmekte fayda vardır.

Akrep sokması sonrası yapılması gerekenler:
    *Akrep sokması sonrası sokulan yerin 3-4cm yukarısı sıkıca bağlanmalı, kalbe giden kan akışı yavaşlatılmalı.
    *Akrebin soktuğu bölgeye soğuk pres uygulanmalı.
    *Hareket edilmemeli, yara temiz tutulmalıdır.
    *Panzehir çok ciddi olmayan durumlarda uygulanmamalı.
    *Çocuklarda akrep sokması durumunda, 24-48 saat arası hastanede gözetim altında tutulmalıdır.

Alıntıları Göster
    Geçen sene Mecidiyeköy de apartmanın 4. katında ben de rastladım ama ufak bir şeydi.
    Kapıdan tam çıkacakken duvarda ufak bir akrep gördüm...Aman dedim herhalde abim
    plastik oyuncak bir şey yapıştırmış duvara odur dedim, elimi uzattım birazcık inceleyecektim
    tam alırken yere düştü ve yerde hareket etmeye başladı o an ciddi olarak tırsmıştım
    Sonra sinek alıcı alıp üstüne sıktım ne olur ne olmaz deyip de kavanozun için aldım.
    Ertesi gün sinek ilacı yüzünden öldü, bende süs yapayım dedim evde silikon yoktu üstüne 1 paket
    sağlam japon yapıştırıcısı döktüm.Şuan da hala kaskatı bir durumda durmakta.

• quote:

tavuk besle

akrep felan kalmaz

Alıntıları Göster
    Evi Yak
  • quote:

Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

Geçen sene Mecidiyeköy de apartmanın 4. katında ben de rastladım ama ufak bir şeydi.
    Kapıdan tam çıkacakken duvarda ufak bir akrep gördüm...Aman dedim herhalde abim
    plastik oyuncak bir şey yapıştırmış duvara odur dedim, elimi uzattım birazcık inceleyecektim
    tam alırken yere düştü ve yerde hareket etmeye başladı o an ciddi olarak tırsmıştım
    Sonra sinek alıcı alıp üstüne sıktım ne olur ne olmaz deyip de kavanozun için aldım.
    Ertesi gün sinek ilacı yüzünden öldü, bende süs yapayım dedim evde silikon yoktu üstüne 1 paket
    sağlam japon yapıştırıcısı döktüm.Şuan da hala kaskatı bir durumda durmakta.

Alıntıları Göster
    Adam konuyu hortlatmış sizde hala aynştayn gibi atlıyosunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Agresif Pijama

Adam konuyu hortlatmış sizde hala aynştayn gibi atlıyosunuz.

Alıntıları Göster
    Kedi olsa evde yermi akrebi?
  • quote:

tavuk besle

akrep felan kalmaz

Alıntıları Göster
    Biyerde okumuştum likör sanırım derisine likör dökersen delirip kendini sokuyomuş. Araştır bi
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHXS

Biyerde okumuştum likör sanırım derisine likör dökersen delirip kendini sokuyomuş. Araştır bi

Alıntıları Göster
    2006nın konusu
  • quote:

Orijinalden alıntı: American_Muscle

2006nın konusu

Alıntıları Göster
    vay anam o akrepli evde oturmak vardı şimdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iyi kötü çirkin

vay anam o akrepli evde oturmak vardı şimdi.

Alıntıları Göster
    Ben de okuyorum ciddi ciddi 2006 konusuymuş. Ama o zamanlar ne güzelmiş be hiç saçma saapn yorum yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrPeltek

Ben de okuyorum ciddi ciddi 2006 konusuymuş. Ama o zamanlar ne güzelmiş be hiç saçma saapn yorum yok

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar konu eski ama belki başlarına bu dert gelenler olabilir ve okuyup çare bulabilirler. Başka başlık altına yazdığım yazıyı aynen kopyalıyorum buraya.

Arkadaşlar benim evim bahçeli, bahçede çok oluyodu ara sıra nasıl oluyosa eve de giriyorlardı. Bi sürü ilaç fln denedim ama etkili olmamıştı. Çünkü araştıranlar bilirler zor ölen hayvanlardır. Öyle her ilaç etki etmez bunlara. En sonunda iki ilaçtan oluşan bir karışım yaptım ve gözümün önünde bahçedeki akreplerin hepsi yuvalarından çıkarak öldüler. Açık hava da bile bu kadar etkili olan ilaç evde akrep bulursa affetmez Ertesi günlerde de bahçede ters dönmüş ölü akrepler de gördüm. Bugun ilaçlamanın üzerinden tam 20 gün geçti ve bahçede bırakın akrebi böcek namına hiçbir şey yok. Bu arada aynı ilaçları evde de kullandım sıkıntı yok ama eve ilaç yaparken yiyeceklerin fln üzerini iyice kapatın.

İlaçların adı : Akethrin 25 EC ve Zinon DDVP.

Bunların ikisinden suya katın ve ilaçlamayı yapın. Evinizin büyüklüğüne göre değişir ama iki ilacında 100 er ml lik şişesi evinizi en az 3 kere ilaçlar. Ben çok çektim umarım size yardımcı olur yazdıklarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: cmengn

Arkadaşlar konu eski ama belki başlarına bu dert gelenler olabilir ve okuyup çare bulabilirler. Başka başlık altına yazdığım yazıyı aynen kopyalıyorum buraya.

Arkadaşlar benim evim bahçeli, bahçede çok oluyodu ara sıra nasıl oluyosa eve de giriyorlardı. Bi sürü ilaç fln denedim ama etkili olmamıştı. Çünkü araştıranlar bilirler zor ölen hayvanlardır. Öyle her ilaç etki etmez bunlara. En sonunda iki ilaçtan oluşan bir karışım yaptım ve gözümün önünde bahçedeki akreplerin hepsi yuvalarından çıkarak öldüler. Açık hava da bile bu kadar etkili olan ilaç evde akrep bulursa affetmez Ertesi günlerde de bahçede ters dönmüş ölü akrepler de gördüm. Bugun ilaçlamanın üzerinden tam 20 gün geçti ve bahçede bırakın akrebi böcek namına hiçbir şey yok. Bu arada aynı ilaçları evde de kullandım sıkıntı yok ama eve ilaç yaparken yiyeceklerin fln üzerini iyice kapatın.

Bunların ikisinden suya katın ve ilaçlamayı yapın. Evinizin büyüklüğüne göre değişir ama iki ilacında 100 er ml lik şişesi evinizi en az 3 kere ilaçlar. Ben çok çektim umarım size yardımcı olur yazdıklarım.

Alıntıları Göster
    Bu son 10 gun içinde evde 7 kez akrep öldürdüm ilaçlama yapmam gerekiyor snaırım gerçi evde çok büyük biraz zor olacak ama bir tanesini tavanda kartonpiyer süse tırmanmış buldum biraz rahatsız olmaya başladım.

Öldürdüğüm akreplerden 2 tanesi sarı idi bu dahada can sıkıcı bildiğim kadarı ile sarı akrepler tehlikeli oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Bu son 10 gun içinde evde 7 kez akrep öldürdüm ilaçlama yapmam gerekiyor snaırım gerçi evde çok büyük biraz zor olacak ama bir tanesini tavanda kartonpiyer süse tırmanmış buldum biraz rahatsız olmaya başladım.

Öldürdüğüm akreplerden 2 tanesi sarı idi bu dahada can sıkıcı bildiğim kadarı ile sarı akrepler tehlikeli oluyor.

aynen hocam bu ara tehlikeli bi dönem galiba

bende az önce üsküdarda bi tane öldürdüm tahmini boyu 2-3 cm arası idi

evin giriş kapısının üstünde gördüm.

öylece sabit duruyordu gece gece uykum kaçtı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: swrc

quote:

Orijinalden alıntı: Treth

aynen hocam bu ara tehlikeli bi dönem galiba

bende az önce üsküdarda bi tane öldürdüm tahmini boyu 2-3 cm arası idi

evin giriş kapısının üstünde gördüm.

öylece sabit duruyordu gece gece uykum kaçtı.

Alıntıları Göster
    Zannediyorum sizin öldürdüğünüz kara akrep kara akrepler mardin akrebinden sonra en tehlikeli türdür ve evlerde akrep sokmalarının birinci derecede faili siyah akreplerdir. bireysel ilaçlama ile başarı sağlayamazsınız mutlaka akrep ilaçlama uzmanlarından profesyonel bir ilaçlama şirketinden destek almalısınız. çünkü şu an yavrulama dönemindeler ve akrebi öldürmeniz sorunu çözmeyebilir.
    Geçmiş olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: cmengn

kardeş yazdıgın ilaçlardan ilki sebze ve meyvelerdeki kurtlanmalar için kullanılıyor ikincisi ise normal haşerat için kullanılıyormuş

mardin dargeçitte yaşıyorum(yaşamaya çalışıyorum) ciddi anlamda akreplerle başım dertte burdan bi kactane ilaç denedim fayda etmedi eminmisin bu yazdığın ilaçların etkili olduguna

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.