Şimdi Ara

Çift 6 Pin konnektor sorunu ve ekran kartı yükseltme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, yakın zamanda hd 7850 veya hd 7870 upgrade'i yapmayı düşünüyorum. İşlemcim quad q9550 2.83 ghz, 4gb ddr2 1066mhz ram var ve 650 watt ocz güç kaynağı. Ekran kartım da hd 6850 1gb. Seneye kadar fazla bir bütçem olmadığından yalnızca ekran kartı değişimiyle günü kurtarmak istiyorum. Sorularıma gelince;

1-) İşlemcim eskidi ama hala stabil durumda ve yeni oyunlarda fazla sırıtmıyor, ancak 7850 veya 7870'de bir darboğaz durumuna ne dersiniz? Ekran kartını aldığım gün işlemci için cooler alıp 3.4ghz'ye çıkarmayı düşünüyorum.
    2-) HD 6850 ve HD 7850 tek 6 pin konnektor gerektiriyor. Daha önce güç kaynağımda tek 6 pin giriş olduğundan hd 6850'ye yönelmiştim. Peki HD 7870 alırsam çift 6 pin konnektor gerektirdiği için ne yapabilirim bir yolu var mı yoksa bu ekran kartını alamıyor muyum?

Teşekkürler şimdiden cevaplar için.

• dovahkiin_16 kullanıcısına yanıt
    3.4 ghz de çalışırsa pek bir sorun olmaz sanırım
    zaten çalışmaz diye bir durum yok eğer sorun olursa performans açısından işlemciyi upgrade yaparsınki zaten eninde sonunda olacak birşey kaçamazsın:))

yanlız resimdeki gibi 2 tane bağlantısı olsunki power zorlanmadan güç verebilsin
    2.bir 6 pin yardımıyla bu aparatı alıp rahatça kullanabilrsin

• Hızlı cevap için teşekkürler. Anladığım kadarıyla bir adet daha 6 pin kablo almam gerekiyor ve bu şekilde 7870'i bağlayabileceğim doğru mudur?

Quad işlemciyi kullanmaya şimdilik devam etmek zorundayım zira anakart LGA775 olduğundan daha ileri gidemiyorum. Full donanım değişikliği için de henüz bütçe yok artık o iş seneye. İşlemciyi biraz overclock edebilirsem hd 7870 ile götürmeyi amaçlıyorum bir süre daha. Ram slotlarımdan 2 si arızalı olduğundan ram artırımına gidemiyorum ancak tek modul 4gb ddr2 alırsam yanına 2 ekleyip 6gb yapabilirim ama o da pek mantıklı gelmiyor fiyatı 350-400 arasında. O paraya değmez gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 25 Ağustos 2013; 0:32:47 >
  • Ekran kartını değiştirmek yerine oc yapsanız nasıl olur
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    denedim ama pek performans alamadım. Çünkü 1gb vram sıkıntı yaratıyor crysis ve BF3'te. Crossfire yapmayı düşündüm ama ramler eklenmediğinden 1 gb kalacak o yüzden az bir para harcayarak 2 GB ekran kartına geçmeyi düşündüm.
  • Haklısınız hocam eğer HD 6850 den HD 7870'e çıkınca oluşacak fps farkı sizi tatmin edecekse problem yok
  • Aynen araştırdığım kadarıyla arada ciddi fark var. Çoğu donanım sitesinde hd6850'den hd7850'ye geçiş bile 10-15 fps kazandırıyor mantıklı deniyor. Ama 7870 için çok daha olumlu yorumlar var. Aradaki fark ciddi. Benim tek sorunum karttan tam verim alamamak olur ki %5-10 kaybı kabullenebilirim. (pci exp 2.0 destekliyor anakartım ve işlemci darboğazı da olursa diye söyledim) Yine de farkın büyük olacağını düşünüyorum bakalım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: brsaltnc

3.4 ghz de çalışırsa pek bir sorun olmaz sanırım
    zaten çalışmaz diye bir durum yok eğer sorun olursa performans açısından işlemciyi upgrade yaparsınki zaten eninde sonunda olacak birşey kaçamazsın:))

yanlız resimdeki gibi 2 tane bağlantısı olsunki power zorlanmadan güç verebilsin
    2.bir 6 pin yardımıyla bu aparatı alıp rahatça kullanabilrsin

bende tam bu resmi atacaktım çoğu ekran kartının kutusundan çıkar, molex çıkışlarından güç almak için.

• quote:

Orijinalden alıntı: dovahkiin_16

Hızlı cevap için teşekkürler. Anladığım kadarıyla bir adet daha 6 pin kablo almam gerekiyor ve bu şekilde 7870'i bağlayabileceğim doğru mudur?

Quad işlemciyi kullanmaya şimdilik devam etmek zorundayım zira anakart LGA775 olduğundan daha ileri gidemiyorum. Full donanım değişikliği için de henüz bütçe yok artık o iş seneye. İşlemciyi biraz overclock edebilirsem hd 7870 ile götürmeyi amaçlıyorum bir süre daha. Ram slotlarımdan 2 si arızalı olduğundan ram artırımına gidemiyorum ancak tek modul 4gb ddr2 alırsam yanına 2 ekleyip 6gb yapabilirim ama o da pek mantıklı gelmiyor fiyatı 350-400 arasında. O paraya değmez gibi.

ekran kart aldıgınız zaman. kutu içerisinde veriliyor güç kablosu merak etmeyin. bence cpu cooler alıp işlemcinizi soguk tutup 1-2 sene daha kullanabilirsiniz. fakat. oynuyacağınız ayarlar hakkında bilgi veremiyeceğim. ama işlemci size yetmediği zaman değiştirmeyi seçersiniz. sonuçda 4 çekirdek ve hala gideri var. 4 gb ram daha bulup sisteminizi biraz hızlandırabilirsiniz. ram slotlarını tamir ettirebilirsiniz hocam çok birşey tutacağını sanmıyorum sizi 2 sene götürür sonra günceleme yaparsınız.

• arkadaslar tamda sorun yasadigim bi konu uzerindeyken konuyu.gordum bu guc kablosu olayindan falan hic anlamiyorum ekran.kartim bozuldu yenisini.aldim ancak.markalari farkli.eski.kartimin 2 tane guc kablosu pcde takili.halde duruyor yeni aldigim karttada 2 tane ayni kablodan cikti eskisini.cikartip yenisini takmama gerek varmi eger varsa poweremi ana kartami takacam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gtx295
    ekran kart aldıgınız zaman. kutu içerisinde veriliyor güç kablosu merak etmeyin. bence cpu cooler alıp işlemcinizi soguk tutup 1-2 sene daha kullanabilirsiniz. fakat. oynuyacağınız ayarlar hakkında bilgi veremiyeceğim. ama işlemci size yetmediği zaman değiştirmeyi seçersiniz. sonuçda 4 çekirdek ve hala gideri var. 4 gb ram daha bulup sisteminizi biraz hızlandırabilirsiniz. ram slotlarını tamir ettirebilirsiniz hocam çok birşey tutacağını sanmıyorum sizi 2 sene götürür sonra günceleme yaparsınız.

Teşekkürler bilgi için, işlemci konusunda overclock ile deneyeceğim şansımı. Prime 95 kullanıp stabilite testi yapacağım ancak soğutucu markasına karar vermedim, 50 TL bandına kadar düşünüyorum eğer bildiğiniz bir marka varsa ya da nasıl bir soğutucu tercih etmek gerekiyor biliyorsanız duymak isterim.

Ram slotlarını tamir için bilgisayarcılara götürdüm, hepsi aynı şeyi söyledi ram takarken hasar oluşmuş iğneler kırılmış masraflı olurmuş tamiri. Fazla uzatmadım ben de olayın üstüne gitmedim fazla. İstanbul'da sırf bu iş üstüne uzmanlaşmış yerler var ancak anakartı gönder getir nasıl olacak bilmiyorum bakalım o işe de bakarız bir ara :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 25 Ağustos 2013; 1:07:37 >

• quote:

quote:

Teşekkürler bilgi için, işlemci konusunda overclock ile deneyeceğim şansımı. Prime 95 kullanıp stabilite testi yapacağım ancak soğutucu markasına karar vermedim, 50 TL bandına kadar düşünüyorum eğer bildiğiniz bir marka varsa ya da nasıl bir soğutucu tercih etmek gerekiyor biliyorsanız duymak isterim.

Ram slotlarını tamir için bilgisayarcılara götürdüm, hepsi aynı şeyi söyledi ram takarken hasar oluşmuş iğneler kırılmış masraflı olurmuş tamiri. Fazla uzatmadım ben de olayın üstüne gitmedim fazla. İstanbul'da sırf bu iş üstüne uzmanlaşmış yerler var ancak anakartı gönder getir nasıl olacak bilmiyorum bakalım o işe de bakarız bir ara :)

ana kart markası nedir eğer asus ise çizgiye götürün. onlarda muhakkak vardır yedek parça

• quote:

Hızlı cevap için teşekkürler. Anladığım kadarıyla bir adet daha 6 pin kablo almam gerekiyor ve bu şekilde 7870'i bağlayabileceğim doğru mudur?

Bende 6850'den sonra 2x6 pinli karta geçtim, eski psumda sizinki gibiydi, benim ekran kartı kutusunun içinden çıktı o en yukardaki resimdeki kablo, almanıza gerek olmayabilir.

• quote:

ana kart markası nedir eğer asus ise çizgiye götürün. onlarda muhakkak vardır yedek parça

Anakart Gigabyte marka, EP45C-DS3R. Aklıma gelmişken 2.el ve yedek parça bilgisayarcılarından ziyade şehrimdeki anakart servislerine ulaşayım ben belki de onlar çözebilirler sorunu.
  • quote:

quote:

Anakart Gigabyte marka, EP45C-DS3R. Aklıma gelmişken 2.el ve yedek parça bilgisayarcılarından ziyade şehrimdeki anakart servislerine ulaşayım ben belki de onlar çözebilirler sorunu.

sizdemi gececisiniz evet hocam direk giga servise verin

• Aynen hocam yarasa tarzi takiliyoruz genelde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncelleme: Arkadaşlar, üstte hd 7850 veya 7870 alacağım demiştim ancak forumlarda yaptığım araştırmalar sonucu VGA çıkışlı LCD monitörüm olduğundan dalgalanma sorunu yaşayabilirim sanırım. Bu yüzden ikinci el 6950 alıp onu 6970'e flash'lamayı düşündüm. Fiyat olarak daha ucuza gelecek. Ayrıca ram yükseltme de yapabileceğim.

Sizce 6950-->>6970 bios flash hali ile karta zarar verme durumu olur mu? (kart sapphire) Son olarak vga monitör dalgalanma sorunu kesin olarak displayport-vga dönüştürücü ile düzeliyor mu?

bütçeyi tekrar ayarladım ve şöyle bir yükseltme yapmayı düşündüm:

quad q9550 2.8ghz (o.c ile 3.4-3.6ghz olacak, düşük-orta düzey bir soğutucu alacağım)

6gb ddr2 800 mhz

2gb sapphire hd6950 ekran kartı (6970 biosu ile)

1 sene daha götürür herhalde ne dersiniz ? Anakartın imkanlarını sonuna kadar zorlayacağım 5 yıllık bir antika kendisi:)

Not: dalgalanma yapmayan bir hd 7850 modeli varsa onu öğrenmek isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 31 Ağustos 2013; 15:03:51 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.