Şimdi Ara

Çift Çanak Uydu Sistemi Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kendi evimde kullanmak istediğim ama uzun süredir tam olarak kullanımı gerçekleştiremediğim Çift Çanak Uydu sistemim bulunmaktadır.
    Bununla ilgili olarak basit bir modül sistemi hazırladım.
    Sizlerden ricam bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?

• escape90 E kullanıcısına yanıt
    Sistemi kurmuşsun zaten ?? nasıl yardım edebiliriz, takıldığın nokta neresi ??

Bu arada bu sistemde uydu prizinden, hem receıvera hemde tv nin tunerine bağlantı yapamazsın.... Uydu prizinin SAT çıkışını ya receıvera yada tv nin SAT girişine bağlaman gerekir....
  • quote:

Orijinalden alıntı: janjarre

Sistemi kurmuşsun zaten ?? nasıl yardım edebiliriz, takıldığın nokta neresi ??

Bu arada bu sistemde uydu prizinden, hem receıvera hemde tv nin tunerine bağlantı yapamazsın.... Uydu prizinin SAT çıkışını ya receıvera yada tv nin SAT girişine bağlaman gerekir....

Sistemi araştırıp bu şekilde çizdim henüz malzemeleri almadım çünkü dediğim gibi 2 çanaktan giriş alıp 4 receicera aktarım yapabilecek bir diseqc arıyordum ve tam anlamıyla çalışıp çalışmayacağını bilmediğim için sizlere sormak istedim. Sanırsam sizlerin de cevabından anladığım kadarıyla bu sistem sorunsuz çalışır. Bu arada yanlış göstermişim tabikide receiverdan tv ye aktarım olması gerekmekte. Teşekkürler yorumunuz için.
    Evet sorunsuz çalışır kurabilirsin....

Hatta maliyeti biraz daha düşürelim. Uydu prizi kullanmana gerek yok, multıswıch dıseq den gelen kabloyu direkt receıver'a girebilirsin...

Almayı düşündüğün multısıwıch dıseq'in + karasal yayın girişi olanlarıda var. Eğer böyle bir swıch alırsan splıtter ile hem receıvera hemde tv nin karasal tunerine bağlantı yapabilirsin...Fakat hiç gereği yok....Hatta ilerde performansda düşebilir...

Senin kurmayı düşündüğün sistem güzel.Yalnız o multıswıch'i yurt dışından satın alabilirsin çünkü Türkiye'de satan bir yere denk gelmedim hiç....

Son olarak şunuda belirteyim hata olmasın. Bu multıswıch ile tek uydudan yayın alabilirsin. Mesela sadece Türksat veya sadece astra veya hotbırd Vs. Vs. Yani bir girişe Türksat bağlayayım diğer girişe Hotbırd gibi bir seçenek yok...Uydudaki kanalların tamamını izlemek için mutlaka 2 girişinede aynı uydudan bağlantı yapman gerekir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janjarre -- 5 Eylül 2014; 8:29:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: janjarre

Evet sorunsuz çalışır kurabilirsin....

Hatta maliyeti biraz daha düşürelim. Uydu prizi kullanmana gerek yok, multıswıch dıseq den gelen kabloyu direkt receıver'a girebilirsin...

Almayı düşündüğün multısıwıch dıseq'in + karasal yayın girişi olanlarıda var. Eğer böyle bir swıch alırsan splıtter ile hem receıvera hemde tv nin karasal tunerine bağlantı yapabilirsin...Fakat hiç gereği yok....Hatta ilerde performansda düşebilir...

Senin kurmayı düşündüğün sistem güzel.Yalnız o multıswıch'i yurt dışından satın alabilirsin çünkü Türkiye'de satan bir yere denk gelmedim hiç....

Son olarak şunuda belirteyim hata olmasın. Bu multıswıch ile tek uydudan yayın alabilirsin. Mesela sadece Türksat veya sadece astra veya hotbırd Vs. Vs. Yani bir girişe Türksat bağlayayım diğer girişe Hotbırd gibi bir seçenek yok...Uydudaki kanalların tamamını izlemek için mutlaka 2 girişinede aynı uydudan bağlantı yapman gerekir...

Almayı düşündüğüm diseqc budur. Ama anlamadığım yani daha doğrusu zaten yapmak istediğim benim elimde bulunan çanağın biriyle Türksat Diğeriylede Hotbird yada diğer uydulardan birini bağlamak yoksa diseqle fln uğraşmaya gerek yok direk lnb alırım tek uydu için. Benim amacım dediğim gibi aynı anda tüm tv lere çift uydu yayını verebilmek.

http://www.ebay.co.uk/itm/DiSEqC-2x4-2-In-4-Out-Muli-Switch-Satellite-Switch-Receiver-Dish-/111257363098

Linkteki arkadaşa bir öneride bulundum sende bu şekilde bir sistem kurabilirsin...

http://forum.donanimhaber.com/m_96908009/tm.htm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.