Şimdi Ara

Çift Çekirdekli Sistem topladım önerileiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben grafik-tasarımla uğraşıyorum, intel almayı istilorum önerilere göre ama sizce parçaların uyumu nasıl yardımcı olursanız sevinirim

• İŞLEMCİ INTEL-PENTIUM D 820 2800(SOKET 775 (LGA)
    ANAKART ASUS-P5GD2 DELUXE
    RAM TWINMOS-512 MB 533 DDR2
    EKRAN KARTI LEADTEK-PX6600GT TDH EXTREME
    HDD SAMSUNG-80 GB SATA2 NCQ
    MONİTOR SAMSUNG-997MB
    FLOPPY MITSUMI-FDDB
    CD WRİTER LG-CD-RWB
    KASA COOLER MASTER-CENTURION 5 BS
    KLAVYE-MOUSE SET MICROSOFT-SET SIYAH
    HOPARLÖRLER CREATIVE-SBS370
  • işlemciyi 300 yap pişman olma
    anakartdada p5wd2 premium a bir bak derim
  • garafik işleriyle uğraşıyorsan 512mb ram az olur bence diğer bileşenler güzel sadece rami 1gb yap bence daha güzel olur
  • Şayet photoshop, freehand, illustrator gibi programlar ile ileri derecede ilgileniyorsan RAM i 512x2 yap derim, ekran kartı daha düşük olabilir mesela benim G5 te 5200 var rahat rahat yetiyor, sabit diski daha büyük tut derim son olarakta cd writer yerine dvd writer alsan daha iyi olur, gerçi bunları yazarken büyük dökümanlarda çalışacağını düşünerek yazıyorum 200 - 300 mb döküman çalışacaksan yeteri olabilir sistemin. ama ekran kartı her halükarda yeter ben zamana zaman photoshopta 2 GB ı bulan dökümanlarda çalışıyorum 5200 rahat yetiyor
  • teşekkür ederemi
  • arkadaşım grafik tasarlamakla uğraşıcaksan ekran kartını kesinlikle değiştir. nvidia quaddro ya da ati fire gl al. bunlar grafik tasarlayıcılar ve oyun geliştiricileri için üretilmiş kartlardır..
  • pahalı olmaz mı, birazda para sorunu var
  • program olarak 3D Max, photoshop, corel ve freehand kullanacağım
  • 3D Max ağılıklı kullancaksan yüksek poligonlarla çalışacaksan iyi bir ekran kartı ister, bulabilirsen özellikle 3DLabs ın wildcat serisinden birşey düşünebilirsin, pahalı geliyor ise opengl desteği olan alabileceğin en üst ekran kartını al derim, yok şayet çok yüklü poligon çalışmayacağım idyorsan standart kartlarda işini görür, bizim buradaki 3D ci arkadaşlar 9600xt kullanıyor mesela
  • 3d Max icin hızlı render almak icin sistemin en önemli parçaları sırasıyla CPU, RAM, HDD'dir.. Ekran kartının render hızına hiç bir katıkısı yoktur.. Prof. ekran kartları tasarım ve modelleme esnasında işe yararlar.. Viewport Ekranında atadığın bitmap'lerin net olarak görülmesini ve yüksek poligonlu sahnelerde kolayca 3D Orbit yapabilmene faydası dokunur..

Şayet aşırı ileri bir Max kullanıcısı değilsen prof. ekran kartına tomarla para vereceğine CPU ve RAM'e yatırım yapmalısın.. En az 1GB Ram olmalı.. Animasyon yapıyorsan HDD hızı da cok önemli Raid özellikli bir anakart ile 2 HD'yi raid bağlarsan neredeyse Ram tadında performans alırsın.. Alacağın ekran kartı da Nvidia olmalı (max icin) Shader Model 3.0 desteği ATI'ler de şu an yok ve max icin iyi bir özellik..

Render icin en önemli parça olan CPU'ya gelirsek.. Pentium'lar düz renderlarda AMD'leri geçiyor.. Ancak cok da bariz bir avantaj getirmiyor.. Eger arada oyun da oynayacaksan kesinlikle AMD 64 bitlikler olmalı.. Açık ara öndeler.. (Aynı fiyat skalasındaki ürünler icin kıyaslıyorum)

Çift çekirdekli sistemler sanılanın aksine muazzam bir hız artışı getirmiyor.. Mesela sistem render yaparken DivX film izelemek istiyorsan o takdirde çift çekirdekli sistemlerin avantajını görüyorsun.. YOksa benim çekirdeğim çift, hızım da çift olmuyor..

Bu verdiğim linki incele.. Sistem almak için harika bir kaynak.. Aynı sahneyi onlarca değişik sistemle render ederek en kısa sureyi buluyorlar.. http://www.evermotion.org/forum/viewtopic.php?t=8213

Benim şahsen oyun da cok oynadığım icin Max icin de gayet iyi bir sistem olduguna inanarak haftaya kabaca böyle bir sistem toparlayacağım.
    AMD 64 3500+ Venice CPU
    2 GB RAM Twinmoss RAM
    120 GB 2 adet HDD Raid HDD
    Nvidia 6800 serisi Ekran Kartı

Ayrıca bir ikinci bilgisayarın varsa (Laptop bile olur) Netrender olayı ile render süreni yarıya indirebilirsin.. Ben devamlı öyle kullanıyorum.. Tomarla bilgisayara para harcamana da gerek kalmıyor böylece.. Netrender hakkında detaylı bilgiyihttp://forum.arkitera.com/showthread.php?t=5781 linkinde izah ettim..

Umarım faydalı olmuştur yazdıklarım.. Kolay gelsin..

• Arkadaş grafik ile uğraştığına göre ekran kartını yükseltmeni öneririm.saphire x850xl uygun hemde senin yazdığından 20 $fazla sadece.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.