Şimdi Ara

Çift ekran kartı değiştirilebilir ekran kartı ÇÖZÜMÜ(AMD)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
2
Favori
8.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    AMD Radeon Çift ekran kartı sorununun çözümünü sonunda buldum.

Öncelikle denetim masasından güç seçeneklerine girip güç modumuzu yüksek performans seçiyoruz ve sağ tarafında bulunan plan ayarlarını değiştir e basıyoruz ardından gelişmiş güç ayarlarını değiştir e basıyoruz.

Kablosuz ağ bağdaştırıcı ayarları na tıklayarak pilde iken ve prize takılı iken en yüksek performans ı seçiyoruz.
    Intel(R) Graphics settings e tıklayarak pilde iken ve prize takılı iken maksimum performans ı seçiyoruz.
    Değiştirilebilir dinamik grafikler e tıklayarak pilde iken ve prize takılı iken performansı en üst düzeye getir i seçiyoruz.
    ATI grafik güç ayarları na tıklayarak pilde iken ve prize takılı iken maksimum performans ı seçiyoruz. ve uygula diyip çıkıyoruz.

Ardından masaüstüne sağ tuş tıklayıp grafik özelliklerine(AMD Catalys Control Center) giriyoruz.Sağ üstten tercihlere tıklayıp gelişmiş görünüm ü seçiyoruz.

Ve sol tarafta bulunan Güç kısmından powerplay a giriyoruz. Takılı iken ve pilde iken performans ı en üst düzeye getir i seçiyoruz. ve alttan uygulaya basıyoruz.
    Tekrar sol taraftan güç kısmındaki geçişli grafikler genel ayarlarına tıklayarak genel uygulama ayarlarını pilde iken ve takılı iken performansı en üst düzeye getir i seçip kaydediyoruz.
    Tekrar sol taraftan güç kısmındaki geçişli grafikler uygulama ayarlarına tıklıyoruz ve yüksek performans gerektiren uygulamaların grafik ayarlarını yüksek performans seçiyoruz ve kaydedip çıkıyoruz.
    Tüm yapılacaklar bu kadar.

Örneğin Pes 2013 oyununu ele alalım. Pes in Settings ine girerseniz özellikler kısmında Intel(R) HD Graphics görünecektir.Bunun sebebi oyunu bu ayarları yapmadan önce yüklenmiş olmasıdır ve önemli değildir.Oyunu açtığınızda oyun yüksek performanslı ekran kartınızla açılacaktır.

Hangi ekran kartıyla açıldığını ispat etmek gerekirse denetim masasından aygıt yöneticisine girip görüntü bağdaştırıcıları kısmından yüksek performanslı ekran kartınızı(AMD Radeon HD 76xx) devre dışı bırakın.Hiç bir yüksek performans gerektiren uygulama açılmayacaktır.Eğer oyunlarınız bu ayarlardan sonra hala kasıyorsa yüksek performanslı olan ekran kartınızın performansı o kadar da yüksek değil demektir. Bu yazdıklarımdan başka yapılacak hiç bir ayar yoktur(AMD İçin)

İnşaAllah yardımcı olabilmişizdir.
    Olumlu ya da olumsuz cevaplarınızı bekliyorum Hayırlı Günler...

• Allah senden razı olsun kardeş.Sırf sana teşekkür etmek için forumda üyelik açtım.
    Kaç aydır uğraşıyorum bu çift ekran kartı sorunuyla.
    Bir daha çift ekran kartlı bilgisayar mı aman aman asla almam.Kimseye de almasını tavsiye etmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrazyMetal666

Allah senden razı olsun kardeş.Sırf sana teşekkür etmek için forumda üyelik açtım.
    Kaç aydır uğraşıyorum bu çift ekran kartı sorunuyla.
    Bir daha çift ekran kartlı bilgisayar mı aman aman asla almam.Kimseye de almasını tavsiye etmem.

Yardımcı olabildiysek ne mutlu bize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AbdullatifBergama

Merhaba arkadaşlar;
    AMD Radeon Çift ekran kartı sorununun çözümünü sonunda buldum.

Öncelikle denetim masasından güç seçeneklerine girip güç modumuzu yüksek performans seçiyoruz ve sağ tarafında bulunan plan ayarlarını değiştir e basıyoruz ardından gelişmiş güç ayarlarını değiştir e basıyoruz.

Kablosuz ağ bağdaştırıcı ayarları na tıklayarak pilde iken ve prize takılı iken en yüksek performans ı seçiyoruz.
    Intel(R) Graphics settings e tıklayarak pilde iken ve prize takılı iken maksimum performans ı seçiyoruz.
    Değiştirilebilir dinamik grafikler e tıklayarak pilde iken ve prize takılı iken performansı en üst düzeye getir i seçiyoruz.
    ATI grafik güç ayarları na tıklayarak pilde iken ve prize takılı iken maksimum performans ı seçiyoruz. ve uygula diyip çıkıyoruz.

Ardından masaüstüne sağ tuş tıklayıp grafik özelliklerine(AMD Catalys Control Center) giriyoruz.Sağ üstten tercihlere tıklayıp gelişmiş görünüm ü seçiyoruz.

Ve sol tarafta bulunan Güç kısmından powerplay a giriyoruz. Takılı iken ve pilde iken performans ı en üst düzeye getir i seçiyoruz. ve alttan uygulaya basıyoruz.
    Tekrar sol taraftan güç kısmındaki geçişli grafikler genel ayarlarına tıklayarak genel uygulama ayarlarını pilde iken ve takılı iken performansı en üst düzeye getir i seçip kaydediyoruz.
    Tekrar sol taraftan güç kısmındaki geçişli grafikler uygulama ayarlarına tıklıyoruz ve yüksek performans gerektiren uygulamaların grafik ayarlarını yüksek performans seçiyoruz ve kaydedip çıkıyoruz.
    Tüm yapılacaklar bu kadar.

Örneğin Pes 2013 oyununu ele alalım. Pes in Settings ine girerseniz özellikler kısmında Intel(R) HD Graphics görünecektir.Bunun sebebi oyunu bu ayarları yapmadan önce yüklenmiş olmasıdır ve önemli değildir.Oyunu açtığınızda oyun yüksek performanslı ekran kartınızla açılacaktır.

Hangi ekran kartıyla açıldığını ispat etmek gerekirse denetim masasından aygıt yöneticisine girip görüntü bağdaştırıcıları kısmından yüksek performanslı ekran kartınızı(AMD Radeon HD 76xx) devre dışı bırakın.Hiç bir yüksek performans gerektiren uygulama açılmayacaktır.Eğer oyunlarınız bu ayarlardan sonra hala kasıyorsa yüksek performanslı olan ekran kartınızın performansı o kadar da yüksek değil demektir. Bu yazdıklarımdan başka yapılacak hiç bir ayar yoktur(AMD İçin)

İnşaAllah yardımcı olabilmişizdir.
    Olumlu ya da olumsuz cevaplarınızı bekliyorum Hayırlı Günler...

Öncelikle eline sağlık.

Söylediklerini uygulamak istediğimde karşılaştığım sorunları yazayım.

Güç seçeneklerinde Değiştirilebilir dinamik grafikler kısmında maksimum performans ile ilgili bir şey yok malesef. Güç tasarrufu ve otomatik GPU var.

AMD CCC'de Güç kısmında geçişli grafikler genel ayarları yok.

AMD CCC 14.4 sürümünü kullanmaktayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suikastci18 -- 3 Eylül 2014; 20:04:10 >

• AbdullatifBergama A kullanıcısına yanıt
    merhaba arkadaşlar söylenilen herşeyi yaptım her yolu denedim ama olmadı ekran kartlarından birisi kapalıyken hiçbiri çalışmıyor aygıt yöneticisinde iki ekran kartıda(radeon r5 ve amd hd 8570 m) tam çalışıyor gözüküyor fakat ikiside tek başına kalınca çalışmıyor 8570 m 2gb olmasına rağmen gta 5 vb oyunlarda 512 mb olarak görünüyor 8570 okadar iyi bir kart olmasada windows dan 3.5 alması biraz tuhaf değil mi
  • Allah sana ne muradın varsa versin kardeş. Sırf cevap yazmak için giriş yaptım. 3 senedir çözemediğim sorunu senin sayende çözdüm. Sevinçten evde mal mal dolaşıyorum :D
  • nvidia denetim masasından intel hd yi seçiyorum tak geçiyor 610m i seçiyorum tak geçiyor nvidia alın pişman olmayın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nbacıshaquılle

nvidia denetim masasından intel hd yi seçiyorum tak geçiyor 610m i seçiyorum tak geçiyor nvidia alın pişman olmayın.

nvidia denetim masasında physix için ekran kartı seçince sadece inteli gösteriyor ama bilgisayar o an da hangi ekran kartını kullanıyor bilemiyorum bunu nasıl tespit edebilirim hocam
  • Uzun zaman sonra konuyu hortlatmış olacağım ancak teşekkür etmek istedim. Bilgisayarda quake 4 bile donuyordu ekran kartını aktif edince yağ gibi bir çok oyunu donmadan oynayabiliyorum artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu sorundan kurtulAMIYORUM..

pc 2 driver da kuruyorum pc acılışında ekrana görüntü gelmiyor.

walla ne nalet 2 ekran kartı olayı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.