Şimdi Ara

Çift ekran kartlı Lenovo IdeaPad Y510p satışa sunuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
14.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Çift ekran kartlı Lenovo IdeaPad Y510p satışa sunuldu

Lenovo, geçen yıl Berlin'de düzenlenen IFA 2012 fuarında IdeaPad markası altındaki Y serisine yeni bir dizüstü bilgisayar eklemişti. Y500 model numaralı bu bilgisayar, yapısında ihtiva ettiği Ultrabay adlı çok işlevli yuva sayesinde kullanıcısına yeni donanım parçaları ekleyebilme imkanı tanıyordu. NVIDIA'nın SLI teknolojisiyle bir araya getirilen iki orta seviye ekran kartına sahip sürümü büyük ilgi gören Y500, yüksek grafik performansı sunan en ekonomik modellerden biri haline gelmişti. Ürününün pazarda başarılı olduğunu gören Çinli üretici, kısa süre önce sessiz sedasız Y510p modelli aygıtını piyasaya sürdü. Herhangi bir basın açıklaması yayınlamayan Lenovo, resmi çevrimiçi alışveriş sitesinde Y500'ün halefini farklı donanım paketleriyle tüketicisinin beğenisine sundu. 

Intel'in HD4600 bütünleşik grafik birimi pasif hale getirilmiş 2.4GHz hızında dört çekirdekli Haswell i7-4700MQ işlemcisi ile gelen Y510p, Kepler mimarili NVIDIA GeForce GT 750M ekran kartını bünyesinde barındırıyor. Çift ekran kartlı pakette ise; GK107 Kepler grafik çipi, 768 CUDA çekirdeği, 967MHz saat hızı, 128-bit bellek bant genişliği ve 4GB GDDR5 belleğe sahip GT 750M SLI sistemi kullanılmış. GTX 675MX ve GTX 770M ile benzer düzeyde bir performans sergilemesi beklenen GT 750 SLI'nın TDP değeri, 70-80W seviyesine ulaşabiliyor. Bu değerler göz önünde bulundurulduğunda çift GT 750M ekran kartlı Y510p'nin oyun odaklı kullanım için ideal bir ürün olduğunu söylemek mümkün.

Y500'ün devam modelinde ekran tercihini parlama yapmayan 15.6 inçlik Full HD (1920 x 1080 piksel) mat LED LCD panelden yana kullanan Lenovo'nun yeni taşınabilir bilgisayarındaki diğer teknik detaylar şöyle; 16GB DDR3 1600MHz'ye kadar sistem belleği, 1TB/500GB 5400rpm HDD, isteğe bağlı 24GB SSD depolama birimi, Dolby Home Theater v4 ses teknolojisi destekli çift JBL hoparlör, Intel Centrino Wireless N-2230 ile Wi-Fi 802.11 b/g/n desteği, Bluetooth 4.0, her zaman açık kalan bir USB 2.0, iki USB 3.0, HDMI portları, altısı bir arada kart okuyucu, HD video çekebilen görüntü görüşme kamerası, Windows 8 ile uyumlu TouchPad, arkadan aydınlatmalı tuş takımı, 2.7 kilogram ağırlık, en ince noktasında 15.5 milimetre kalınlık, altı hücreli batarya ile 5 saate kadar kullanım süresi ve Microsoft Windows 8 64-bit işletim sistemi.

Karbon fiber alt yüzeyi ve cihazın sağ yanındaki yuvaya takılabilen ikinci fan sayesinde ısınma sorunları yaşamayacak olan Y510p, Lenovo ABD'nin resmi alışveriş sitesinde 989$'dan 1299$'a kadar çıkan fiyatlarla alıcı buluyor. Dizüstü bilgisayarın 14 inçlik versiyonu da Y410p adıyla satışa sunuldu. 1600 x 900 ve 1366 x 768 piksel çözünürlük seçenekleri ile gelen bu modelin çift ekran kartı seçeneği resmen satışa sunulan donanım paketleri arasında bulunmuyor. 799$'dan başlayan fiyatlarla satılan Y410p'nin resmi sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. 

Lenovo IdeaPad Y510p dizüstü bilgisayarına ait görüntüler aşağıdadır. 

• Y580 kullanıcısıyım,alet canavar gibi maşallah.Lenovo'dan bu performansı açıkcası beklemezdim,ısındığına da henüz şahit olmadım.

Oyun laptopu üretimine Lenovo ağırlık vermeli kesinlikle...

• y500 le iyi iş çıkarmışlardı aynı çizgi de devam ediyorlar

• düşük fiyata yüksek performans seni sonuna kadar arkandayiz lenovo .hp yide devireceksin inş.1. olacaksın

• Bir tanıdığıma Y500 serisi laptop almıştım alırken çok beğenerek aldım ve laptop alacağım zaman hem fiyat acısından hem kalite açısından kesinlikle lenovayı seçecem

• Ge60 2OE almayi dusunuyordum fiyati daha iyi olursa ya da piyasaya daha once girerse bunu alacagim gibi. 750m sli cok iyi gibi duruyor uyum sorunu olmazsa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ülkemize nezaman gelir bilgisi olan var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TR'ye gelsede fiyatlar düşse..
  • Klavyesi kırmızı yerine güzel bir arkadan aydınlatmalı beyaz bir görünüm olsa daha güzel olurmuş
  • inşallah buda y500 gibi olmaz ha bu ay ha gelecek ay derken şubat 2013 te gelmişti halbuki kasım 2012 de gelmesi gerekiyordu. birde sorunsuz geldi mi tamamdır.
  • Y570 kullanıcısıyım menteşe probleminden dolayı defalarca garantiye gitti mahkemelik olma aşamasına gelicektim nerdeyse benim ve internetteki bir çok kişinin görüşü lenovonun kalitesiz plastik kullanıyor olması

• Bana göre eski Y500 deki en buyuk eksikliklerden birini düzeltmişler ki o parlak ekran yerine mat ekran kullamaları isabet olmuş.

Beklentim 24 gb ssd yerine 120 gb sata 3 ssd lerden kullanmalarıydı ama onuda fiyat cok olmasın diye eklememişler anlaşılan. parası olan artık raid destekli Msı alır. Tr ye gelirse yakında, diğer alternatiflerle birlikde düşünebilirim.
  • Lenovo guzel fiyat/performans urunleri yapiyor. Ozellikle ses kalitesini sahsen begeniyorum. Bi ara y500 modeline bende bakmistim. Bi kac olumsuz yorumdan sonra vazgecmistim zaten sonra windows bir laptop almaktan vazgecip tercihimi mac os tan yana kullandim, ama bugun windowsa gececek olsam bakacagim ilk marka lenovo olacaktir. Lakin lenovo ibm'in bir alt kurulusu degil mi? İbm thinkpadlerin ortada kirmizi faresi olan modellerini hatirliyorum :) Ayrica İsrail mali degil miydi? Yazi da Çin firmasi ibaresi yer aliyor da.

• quote:

Orijinalden alıntı: s60_doctor

Lenovo guzel fiyat/performans urunleri yapiyor. Ozellikle ses kalitesini sahsen begeniyorum. Bi ara y500 modeline bende bakmistim. Bi kac olumsuz yorumdan sonra vazgecmistim zaten sonra windows bir laptop almaktan vazgecip tercihimi mac os tan yana kullandim, ama bugun windowsa gececek olsam bakacagim ilk marka lenovo olacaktir. Lakin lenovo ibm'in bir alt kurulusu degil mi? İbm thinkpadlerin ortada kirmizi faresi olan modellerini hatirliyorum :) Ayrica İsrail mali degil miydi? Yazi da Çin firmasi ibaresi yer aliyor da.

Hocam ne yaptiniz, CIn in kalkinma surecinde devlet tarafindan aldigi destek le kurulmus bir firmayi israil ile bagdastiriyorsunuz lenovo nun cincesi 联想(lian xiang) dir. CIncedeki anlamini turkceye verirsek 联(lian) karakteri karakter anlamiyla birlik demektir. 想(xiang) ise dusunmek demektir. Ingilizcesi lenovo olarakdan benimsenmistir。 Ayni zamanda thinkpad i ureten firma(IMB) zaten uzun zamandir urunlerinin montajini cinde lenovo ya yaptiriyordu. Tabi bu montajlamalar sirasinda lenovo da kendisini ve kendi urun agini gelistirdi. Lenovo yu kucumsememek gerekir zira su anda hizla buyumektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quatronic -- 9 Haziran 2013; 9:54:38 >

• 8 ay sonra y500 geldiğine göre bu anca seneye gelir oda belki çoğu laptop modelleri tr ye getirtilmiyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: Telvis

8 ay sonra y500 geldiğine göre bu anca seneye gelir oda belki çoğu laptop modelleri tr ye getirtilmiyor...

katılıyorum hatta suan cıkan ivy li gt 750m sli in bile geleceğinden suphelerım var.
  • y580 den gayet memnunum. gtx660 olan sayılı modellerden biri ülkemizde.

• quote:

Orijinalden alıntı: quatronic

quote:

Orijinalden alıntı: s60_doctor

Lenovo guzel fiyat/performans urunleri yapiyor. Ozellikle ses kalitesini sahsen begeniyorum. Bi ara y500 modeline bende bakmistim. Bi kac olumsuz yorumdan sonra vazgecmistim zaten sonra windows bir laptop almaktan vazgecip tercihimi mac os tan yana kullandim, ama bugun windowsa gececek olsam bakacagim ilk marka lenovo olacaktir. Lakin lenovo ibm'in bir alt kurulusu degil mi? İbm thinkpadlerin ortada kirmizi faresi olan modellerini hatirliyorum :) Ayrica İsrail mali degil miydi? Yazi da Çin firmasi ibaresi yer aliyor da.

Hocam ne yaptiniz, CIn in kalkinma surecinde devlet tarafindan aldigi destek le kurulmus bir firmayi israil ile bagdastiriyorsunuz lenovo nun cincesi 联想(lian xiang) dir. CIncedeki anlamini turkceye verirsek 联(lian) karakteri karakter anlamiyla birlik demektir. 想(xiang) ise dusunmek demektir. Ingilizcesi lenovo olarakdan benimsenmistir。 Ayni zamanda thinkpad i ureten firma(IMB) zaten uzun zamandir urunlerinin montajini cinde lenovo ya yaptiriyordu. Tabi bu montajlamalar sirasinda lenovo da kendisini ve kendi urun agini gelistirdi. Lenovo yu kucumsememek gerekir zira su anda hizla buyumektedir.

Oyle biliyordum iste o yuzden İsrail markasi olusuyla biraz soguk kaliyordum lenovoya karsi. Ama bakin ibm ile bir iliskisi varmis :)
    Bilgilendirme icin teselkur ediyorum.

• Yıl sonuna anca gelir.

• Temmuz basina gelip uygun fiyatla ciksa yeni seri ge60 70leri ezer gecer bence ( F/P ). Neden getirtemiyorlar ki bu firmalar? Amerikada suan stokta 1 ay icinde ithalati yapilamaz mi ?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.