Şimdi Ara

Çiğ inek sütü içmek zararlımı neden kaynatırlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
75
Cevap
1
Favori
20.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • evet soru açık beyler.



  • Hayvanın direk memelerinden çıkan bir şeyi içmemek için.
    Senin memenden çıkan bir şeyi hayvanlar içse hoşuna gider miydi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hyperkin

    Hayvanın direk memelerinden çıkan bir şeyi içmemek için.
    Senin memenden çıkan bir şeyi hayvanlar içse hoşuna gider miydi?

    Yani biz ineğe ayıp olmasın diye kaynatıp içiyoruz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnotheRDie

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hyperkin

    Hayvanın direk memelerinden çıkan bir şeyi içmemek için.
    Senin memenden çıkan bir şeyi hayvanlar içse hoşuna gider miydi?

    Yani biz ineğe ayıp olmasın diye kaynatıp içiyoruz ?

  • Hyperkin bu nasıl bir cevaptır böyle. lütfen adam akıllı cevap vereceksen yaz.
  • Zararlı bakteriler yüzündendir sonuçta salon ortamında sağılmıyor süt.
  • 42_SeNTeZ_42 kaynatıncada besin değerleri azalıyor. hiçbir kutu süt çiğ, kaynatılmış sütün tadını vermiyor. hiçmi dedelerinden böyle kaynatmadan içen arkadaşımız olmadı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tavuk neden balık kokuyor?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • EGER HAZIR SÜT ALACAKSAN PASTÖRİZE AL UHT SAKIN ALMA!

    ICINDE ZARARLI BAKTERI OLDUGUNDAN KAYNATIYORUZ 10BIN BAKTERI VAR SUTUN ICINDE
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CxCxCx

    42_SeNTeZ_42 kaynatıncada besin değerleri azalıyor. hiçbir kutu süt çiğ, kaynatılmış sütün tadını vermiyor. hiçmi dedelerinden böyle kaynatmadan içen arkadaşımız olmadı.

    benim amcam yatarmış ineğin altına cork cork cor emermiş sütünü sonrada kalkıp gidermiş
    what are you talkin' about?
  • Bildiğim kadarıyla yeni sağılmış sütlerde verem mikrobu olabiliyordu.Eski zamanlarda verem en lanet hastalıklardan biri günümüzde bile veremin tedavisi olmasına rağmen ölümcül olabiliyor.
  • sağolun hocam @umut321umut
  • inek sütündeki bakteri uht sütten daha yararlıdır.
    spor geregi kefir icmekteyim ve icinde bir cok bakteri bulundurmakta.

    inek sütünü kaynatılmasının geregi iciminin daha kolay olacagındandır.
    Ben köye gidince direk iciyorum herhangi bir problem yaşamadım.

    Büyük şehirlerde bize dayatılan sütlerden korkmamız gerek aslında.Uht denen saglıksız beş para etmez sütlere ragbet etmeyin.
    illa ki süt icmek istiyorsanız günlük şişe sütlere başvurun.

    Sütten alacagınızı protein ve kalsiyumu belirli sebzelerden bulabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carl johnson

    quote:

    Orijinalden alıntı: CxCxCx

    42_SeNTeZ_42 kaynatıncada besin değerleri azalıyor. hiçbir kutu süt çiğ, kaynatılmış sütün tadını vermiyor. hiçmi dedelerinden böyle kaynatmadan içen arkadaşımız olmadı.

    benim amcam yatarmış ineğin altına cork cork cor emermiş sütünü sonrada kalkıp gidermiş
    what are you talkin' about?

    dedende iyi mide varmış
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasinb3y

    quote:

    Orijinalden alıntı: carl johnson

    quote:

    Orijinalden alıntı: CxCxCx

    42_SeNTeZ_42 kaynatıncada besin değerleri azalıyor. hiçbir kutu süt çiğ, kaynatılmış sütün tadını vermiyor. hiçmi dedelerinden böyle kaynatmadan içen arkadaşımız olmadı.

    benim amcam yatarmış ineğin altına cork cork cor emermiş sütünü sonrada kalkıp gidermiş
    what are you talkin' about?

    dedende iyi mide varmış





  • quote:

    Orijinalden alıntı: carl johnson

    quote:

    Orijinalden alıntı: CxCxCx

    42_SeNTeZ_42 kaynatıncada besin değerleri azalıyor. hiçbir kutu süt çiğ, kaynatılmış sütün tadını vermiyor. hiçmi dedelerinden böyle kaynatmadan içen arkadaşımız olmadı.

    benim amcam yatarmış ineğin altına cork cork cor emermiş sütünü sonrada kalkıp gidermiş
    what are you talkin' about?

    teyzemde öyle yaparmış demekki tadı öyle daha güzel olurmuşki millet yapıyo




  • Uğraşmayın böyle şeylerle gidin BİM'den Dost Süt alın rahatınıza bakın lıkır lıkır için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ByMuRaT25

    quote:

    Orijinalden alıntı: carl johnson

    quote:

    Orijinalden alıntı: CxCxCx

    42_SeNTeZ_42 kaynatıncada besin değerleri azalıyor. hiçbir kutu süt çiğ, kaynatılmış sütün tadını vermiyor. hiçmi dedelerinden böyle kaynatmadan içen arkadaşımız olmadı.

    benim amcam yatarmış ineğin altına cork cork cor emermiş sütünü sonrada kalkıp gidermiş
    what are you talkin' about?

    teyzemde öyle yaparmış demekki tadı öyle daha güzel olurmuşki millet yapıyo

    Yalnız bu şaka değil ha. Öyleymiş eskiden, yaparlarmış yani.




  • Düşünsene direk ineğin midesinden mi artık nerden çıkıyorsa direk içecen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasinb3y

    quote:

    Orijinalden alıntı: carl johnson

    quote:

    Orijinalden alıntı: CxCxCx

    42_SeNTeZ_42 kaynatıncada besin değerleri azalıyor. hiçbir kutu süt çiğ, kaynatılmış sütün tadını vermiyor. hiçmi dedelerinden böyle kaynatmadan içen arkadaşımız olmadı.

    benim amcam yatarmış ineğin altına cork cork cor emermiş sütünü sonrada kalkıp gidermiş
    what are you talkin' about?

    dedende iyi mide varmış


    Anırdım resmen




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CxCxCx

    evet soru açık beyler.

    Böyle sorularda ilk olarak mesleğimi açıklama gereği duyuyorum. Gıda mühendisiyim...

    Soruna gelecek olursak, burada cevap veren arkadaşların (her arkadaş için geçerli değil) kulaktan dolma bilgilerine bakıpta gidip sütü kaynatmadan içeyim deme. Süt yapısı gereği mikroorganizma gelişimi için mükemmel bir kaynaktır. içerisindeki karbonhidrat, yağ, protein, vitamin, mineral ve suyun varlığı mikroorganizmalar için adeta cennettir. Mikroorganizmalarda insanlar gibi iyi ve kötü olmak üzere ikiye ayrılıyor. Bazıları kötü olmakla kalmayıp insanı hasta ediyor hatta öldürebiliyor. Bizim gençliğimizde bu mikropları gözüyle görmediği için yokmuş gibi sanıp UHT sütlere zararlı, inek sütünü direk ineğin memesinden için diyebiliyor. Bunlara sakın aldırma. Cahilin kötüsü kara cahildir. Bİlmediği halde biliyor gibi konuşandır. Çok kulak asma bunlara.

    Sütte bulunan sadece bu mikroorganizmalar değil ayrıca eğer ineğin memesinde bir hastalık unsuru varsa buda direk süte geçer ve kaynatma işlemi yapılmazsa insanda çoğalarak çeşitli hastalıklara sebep olur.

    Ayrıca ineğin tutulduğu ahırlarda hayvan, dışkısını bulunduğu ortama yapar ve yatacağı zaman bu pisliğin üstüne yatar. Bu dışkı memesine değdiği anda bir zamanlar ortalığı kırıp geçiren bir bakterinin bulaşmasına sebep olur.
    (E.Coli). Eğer sen sütü kaynatmadan içersen, daha doğrusu ısıl işlem uygulamadan içersen bu bakteriler doğrudan vücuduna girerek hastalık yapıcı bir rol üstlenir. ayrıca aynı sebepten dolayı Salmonella SP. cinsi bakterilerde insana geçerek Tifo hastalığına sebep olur. Yine aynı sebepten yani dışkı bulaşması sonucu Clostridium SP. türü bakteriler ciddi zehirlenmelere sebep olur ve hatta ölüme kadar götürebilir.

    Daha saymadığım bir çok sebepten dolayı çiğ st direk tüketilemez. Bunun yerine, öncelikli olarak hazır satılan günlük (pastörize) veya marketlerde satılan uht (sterilize) sütü tüketmek durumundasınız. Dışarıda satılan ne olduğu belli olmayan sütleri içmeyin, içirmeyin arkadaşlar.

    Başka merak edilen şey varsa açıklayabilirim. Sormanız yeterli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fairstars -- 17 Mart 2012; 17:27:08 >




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.