baba bu konu neymiş ya yeni görüyorum. dbakırda 4 sene yaşadım hala unutmam o yemekleri, hele dışarda yaşayınca insan daha bi özlüyor türk yemeklerini, şu ilk sayfadakiler için adam öldürürüm burda şu an
quote:
Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu
quote:
Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online
hadi bu da benden olsun Bugün yaptım , daha ilk defa yapıyorum. Canım çekiyordu nezamandır , artık babaannemde yapamaz duruma geldi malum yaşlılık.. Dışardakileri de hiç beğenmedim cevizi kıymayla birlikte kavuruyorlar herhalde hep bir içlerinde yanık tat var. Ama benim yaptığım süper oldu vallaha
olmuş hocam belli , bizim tarife göremi yaptın, yoksa kendince harmanladınmı. ceviz evt kıymayla birlikte kavruluyor ama yakmıyacan, dikkatli olmak lazım.
bu arada meraktan soruyorum ,konu 2 senelik nerdeyse ama senden başka takılan 1 tane yönetici mesajı yok konuda. 1 kere sanki PHİ yazmışdı.
hiçmi ilgilerini çekmiyor acaba o kadar emek verdik :)
vallaha yemekle araları yoktur belki bilemiyecem Ben yemeği de yapmayı da sevdiğimden takipcisiyim.
Aslında konu sonradan aklıma geldi yapınca. Ben nette buldum tarifi ama genel olarak aynı sanırım. Bir şefte cevizleri sonradan koydu kıymalar kavrulup artık yağı bırakırken cevizleri atıp birazda öyle çevirdi cevizleri az kavurdu yani.
Şimdi içine , (baharat koymamışlardı ben ekledim)
Yağlı kıyma koydum 350 400 gr arası, 2 orta boy soğan ince ince kıydım, 3 diş sarımsak, isot, yeni bahar, karabiber, kırmızı tatlı toz biber, 1 tatlı kaşığı domates ve ev biber salçası, ve en önemlisi tereyağ
Fazla baharat koymadım etin tadını gizlemesin diye. Kavurduktan sonra cevizleri ekleyip biraz daha çevirdim kaldırıdm dolaba soğudu sertleşti tereyağ ve çıkarttım önce sıktım sıktım çiğ köfte gibi köfte hazırladım içten ve buzluğa koyup sertleştirdim.
Onlar sertleşirken hamuruna geçtim. Bulguru ıslatmıştım, 3 bardak ince köftelik bulgura, yarım su bardağı irmik koydum. Tuz, az karabiber, yine az ev domates ve biber salçası, tatlı toz biber ve tamamen yağsız çiğ köftelik 3 kere çekilmiş et.
Daha sonrası ise bilirsin top top yapıp içine o donrurulmuş içleri koydum ve kapattım. Aslında içi dondurmaya da gerek yok kimileri öyle koyuyor ama böylesi vallaha daha pratik oluyor :D
30 tane falan oldu yarısını kızarttım yarısını haşladım. Haşlananları tabağa alınca rende domates ile tereyağını kavurup üzerine güzel bi sos yaptım afiyetle yidim
Hocam emeğine saygı duyuyorum güzelce hazırlayıp koymuşsun ama 2 yemeğe itiraz ediceğim.
bunları defalarca Urfa'ya gitmiş biri olarak yazıyorum bilmeden konuşmak haddime değil zaten.
1.si Lahmacun ben Lahmacunun en kralını Antep'te yedim bir Hataylı olarak ne biz ne Adana nede Urfa Antep'in eline su dökemez bence.
2.si için tam bir iddiam yok ve İçli köfte'yi açıkçası Urfa'da hiç yemedim ama anlattığın gibi aynı şekilde bizim burada da yapılır ve Hatay'ın meşhur yemeği olarak tanıtılır. (Acaba ilk nerede çıkmış Urfa,Antep,Adana,Maraş,Hatay hep benzer yemek kültürüne sahip)
3.sü senin unuttuğun bir şey var listede, kesinlikle koyman lazım CİĞER KEBABI ben hayatımda böyle bir şey yemedim kesinlikle Türkiye'nin en iyi Ciğer kebabı Urfa'da yapılıyor.
ve ekstradan bir şey söyleyeceğim Urfa acısıyla bilinir ama sanırım biz daha acı yiyoruz buna defalarca tanık oldum.
o nasıl bir yemek kültürüdür yahu.biz yemin ediyorum eskişehirde saman yiyoruz
quote:
Orijinalden alıntı: Real Madrid
Hocam emeğine saygı duyuyorum güzelce hazırlayıp koymuşsun ama 2 yemeğe itiraz ediceğim.
bunları defalarca Urfa'ya gitmiş biri olarak yazıyorum bilmeden konuşmak haddime değil zaten.
1.si Lahmacun ben Lahmacunun en kralını Antep'te yedim bir Hataylı olarak ne biz ne Adana nede Urfa Antep'in eline su dökemez bence.
2.si için tam bir iddiam yok ve İçli köfte'yi açıkçası Urfa'da hiç yemedim ama anlattığın gibi aynı şekilde bizim burada da yapılır ve Hatay'ın meşhur yemeği olarak tanıtılır. (Acaba ilk nerede çıkmış Urfa,Antep,Adana,Maraş,Hatay hep benzer yemek kültürüne sahip)
3.sü senin unuttuğun bir şey var listede, kesinlikle koyman lazım CİĞER KEBABI ben hayatımda böyle bir şey yemedim kesinlikle Türkiye'nin en iyi Ciğer kebabı Urfa'da yapılıyor.
ve ekstradan bir şey söyleyeceğim Urfa acısıyla bilinir ama sanırım biz daha acı yiyoruz buna defalarca tanık oldum.
öncelikle teşekkürler.
1.soruna cevabı: valla agız tadı aslında, herkesin kendine göre bir zevki var. tabi yedigin yerlerde önemli , urfada kötü bir yerden yediysen, antep güzel gelmiş olabilir. en güzeli iyi yapan bir ev lahmacunu yemen sonra kararını ver derim :)
2- içli köftenin inan 40 çeşidir vardır heralde, ama benim anlattıgım şekilde sanırım 1 urfada yapılıyor.
3- ciger kebabı unutulmaz tabi , evde pek yapılmaz sokakta, dükkanda yenir bilirsin, gidince foto çekip ekliyecem. ara sayfalarda fotoları var zaten. kendim olmuyan çekimleri ilk sayfaya eklemiyorum, ondan arada kaynamıştır.
acı yiyin şifa kaynagı , sesede iyi gelir :)
çiğ köftei izlemiştimde içli köfteyi izleyememiştim bayadır şimdi izledim. Ben bukadar kurudan yoğurmadım yav biraz pratiğe kaçtım bulguru ıslatıp yaptım ama tat aynı neredeyse :D İftara yetişmezdi yoksa vallaha bu haliyle bile yoruldum
quote:
Orijinalden alıntı: 26birkan
yokmu eskişehirin meşhur bir yemegi ciddin hiç duymadım.
quote:
çiğ köftei izlemiştimde içli köfteyi izleyememiştim bayadır şimdi izledim. Ben bukadar kurudan yoğurmadım yav biraz pratiğe kaçtım bulguru ıslatıp yaptım ama tat aynı neredeyse :D İftara yetişmezdi yoksa vallaha bu haliyle bile yoruldum
yukardaki mesajınıda okudum.
zaten o videodaki kibi yapmak bizim harcımız degil, deneyimli kadınlar yapabilir ancak.
quote:
quote:
çiğbörek,met helvası.göbete,haşhaşlı gözleme.
et istiyom ben et löp löp
quote:
quote:
quote:
çiğbörek,met helvası.göbete,haşhaşlı gözleme.
et istiyom ben et löp löp
çiğ böregin eskişehir oldugunu bilmiyordum. severim güzeldir.
et istiyom et mesajına iyi güldüm.
quote:
quote:
zaten o videodaki kibi yapmak bizim harcımız degil, deneyimli kadınlar yapabilir ancak.
Yahu benim bulgur o kıvama gelemedi işte bir türlü. Vay arkadaş nasıl bişeydir ya. Güzel kapattım dağılmadan pişirdim tatta iyi ama yaparken zorlandım baya bulgur yapış yapıştı nekadar elimi ıslatsamda Gerçi ilk yapıma göre yine de iyi neyse
Eskişehirde yaşayan biri olarak vallaha buralar ot diyebilirim. Çi börek iyidir ona lafımız yokta arkadaş sadece tek bir yemekle meşhur olan başka hangi il var yahu Çi böreğin de kuzu etiyle yapılmışı tadından yenmez ama haa o derece güzel olur
Burada daha çok hamur işi meşhurdur. Gerçi ben Eskişehirli değilim bursalıyım ama olsun bursa da yaşamıyorum Ah iskender ahhh
O değilde Et isteyen konyaya gitsin arkadaş. Ben bukadar çok lokanta olan başka şehir görmedim zuha. Etli ekmek isteyenlere Bolu esnaf lokantası ve havzan kesin tavsiyemdir bolu öncelikli yalnız
sonra bizim phi fatih daha iyi bilir adresi ama nalçacının arka taraflarında bi furun kebabı yapan yer var meşhur oranın furun kebabı mükemmeldir. Konyaya yolu düşen uğrasın :D
Bir Gaziantep'li olarak tüm yemeklere Şanlıurfa yemeği demene hafif bozulsam da (Ben şahsen tümüne yöre yemeği gözüyle bakıyorum :) ) ramazanda canım acayip çekti :). Konu için teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: ciko1984
Bir Gaziantep'li olarak tüm yemeklere Şanlıurfa yemeği demene hafif bozulsam da (Ben şahsen tümüne yöre yemeği gözüyle bakıyorum :) ) ramazanda canım acayip çekti :). Konu için teşekkürler.
rica ederim sağolun.
hepsi bu vatanın yemegi, urfa antep sorun degil, elin ermenisi, yunanı sahip çıkmasında.
Nerden girdim ya ben bu konuya.
Ramazanda uplamayın şu konuyu
quote:
quote:
quote:
Yahu benim bulgur o kıvama gelemedi işte bir türlü. Vay arkadaş nasıl bişeydir ya. Güzel kapattım dağılmadan pişirdim tatta iyi ama yaparken zorlandım baya bulgur yapış yapıştı nekadar elimi ıslatsamda Gerçi ilk yapıma göre yine de iyi neyse
Eskişehirde yaşayan biri olarak vallaha buralar ot diyebilirim. Çi börek iyidir ona lafımız yokta arkadaş sadece tek bir yemekle meşhur olan başka hangi il var yahu Çi böreğin de kuzu etiyle yapılmışı tadından yenmez ama haa o derece güzel olur
Burada daha çok hamur işi meşhurdur. Gerçi ben Eskişehirli değilim bursalıyım ama olsun bursa da yaşamıyorum Ah iskender ahhh
O değilde Et isteyen konyaya gitsin arkadaş. Ben bukadar çok lokanta olan başka şehir görmedim zuha. Etli ekmek isteyenlere Bolu esnaf lokantası ve havzan kesin tavsiyemdir bolu öncelikli yalnız
sonra bizim phi fatih daha iyi bilir adresi ama nalçacının arka taraflarında bi furun kebabı yapan yer var meşhur oranın furun kebabı mükemmeldir. Konyaya yolu düşen uğrasın :D
ilk yapıma göre çok iyi. en azından kızarırken veya haşlarken açılıp dagılmamış. bu bile çok önemli bir konu.
iskendere bende bayılırım bursada yemek nasip olmadı. birgün bursaya gidersem yapacagım ilk iş bu olacak.
quote:
Orijinalden alıntı: Glukhovsky
Ramazanda uplamayın şu konuyu
valla bende oruçluyum cidden zor oluyor ama ne yapalım cevap vermek lazım.
quote:
Orijinalden alıntı: nesenlenesensiz
aramıza hoşgeldin.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: nesenlenesensiz
aramıza hoşgeldin.
Hoşbuldum.
quote:
Orijinalden alıntı: righteous
quote:
buldum fotoları.
valla izmiri hiç sevmiyoruz ailecek, istanbuldan başkası yalan. abartılmış bir laf tabiki ama, annem şehirleşme olarak izmire urfanın deniz görmüş hali diyor :)
evimiz müsait degil tur falan işlerine.
çiğ köftenin kıvamı için genelde tepsiyi ters çevirirler bakın olmuş, düşmüyor göstermek için.
Bunu bulabilir miyim bilmiyorum ama evde Tefalin kıyma makinesi var o çeker her halde?