Şimdi Ara

Çiğ Köfte Lahmacun Kebap İçli Köfte Künefe + 30 Urfa Yemeği ( Tarif-Foto-Video ) (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.796
Cevap
168
Favori
162.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dün akşam burda gördüğüm resimlerden sonra duramadım gittim saat 10 da çiğ köfte yaptım urfanın köftesi gibi olmadı ama nefsimi körlemeye yetti

Çiğ Köfte Lahmacun Kebap İçli Köfte Künefe + 30 Urfa Yemeği ( Tarif-Foto-Video )
  • süper konu olmuş kardeşim, emeğine sağlık
  • Konuyu hortlattım sanırım Başka bir bölümde konu okurken, gözüm imzaya giderse olacağı budur. Bu saatte olacak iş değil. :))

• bekle beni urfaaaaaaaaaa
  • Ben Kara eti anlamadim ya bildigimiz dana eti değilmi

Edit:İlk mesajı okumamıştım özür dilerim hocam biz eskiden yapardık kara et yerine kıyma katardık lezzet için illa kara et gereklimi? Ustadan almak isterim cevabını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burn~ -- 24 Ocak 2013; 2:36:44 >
  • Gece gece bu konu insaf kardeşim hele o ev kebabı nedir kardeşim
  • gece gece yapılır mı bu
  • Gerçek çiğköfte yemeyeli de çok olmuştu neden gördün ki şu konuyu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nerden gördüm gece gece vala canımı aldın eline sağlıkk
  • Yemin ediyorum insan degilsin,gece gece bitirdin bizi be!!
    Ustacim masallah ellerine saglik saka bi yana kendini kebapci,cig kofteci sanan insanlarla dolu heryer bizde alismisiz yiyoruz napalim..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bgra25

Ben Kara eti anlamadim ya bildigimiz dana eti değilmi

Edit:İlk mesajı okumamıştım özür dilerim hocam biz eskiden yapardık kara et yerine kıyma katardık lezzet için illa kara et gereklimi? Ustadan almak isterim cevabını

kara etten maksat koyunun yagsız sinirsiz etidir. urfada kasaplara çiğ köftelik diyince veriyorlar, kara et diyoruz biz buna.

adı kara , kıyma v.s önemli degil, önemli olan yagsız ve sinirsiz et olması ve usulune uygun çekilmesi o etin.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuf Miroğlu -- 24 Ocak 2013; 3:36:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

quote:

kara etten maksat koyunun yagsız sinirsiz etidir. urfada kasaplara çiğ köftelik diyince veriyorlar, kara et diyoruz biz buna.

adı kara , kıyma v.s önemli degil, önemli olan yagsız ve sinirsiz et olması ve usulune uygun çekilmesi o etin.

Teşekkürler hocam ankaradayım belki bulabilirsem yapıcam yemekler müthiş karnım acıktı ellerine sağlık hocam

• Diger tüm arkadaşların değerli yorumları için çok teşekkür ederim.
  • quote:

quote:

quote:

Teşekkürler hocam ankaradayım belki bulabilirsem yapıcam yemekler müthiş karnım acıktı ellerine sağlık hocam

rica ederim, şimdiden afiyet olsun.

• quote:

quote:

quote:

quote:

rica ederim, şimdiden afiyet olsun.

eyvallah hocam iyi geceler

• faydalı bir konu olmuş, buraya döneceğim
  • Hocam bende Vanlıyım kültürümüz benziyor. İçli köfteyi, kıymalıyı bizde böyle yapıyoruz. Konu için canı gönülden teşekkürler
  • YUSUF MİROĞLU@
    Hocam gecenlerde adanali diye bir lokantadan bir çiğköfte aldım Etliydi birde zaten rengi deseniz siyaha yakın hafif kırmızı renklerde çiğköfteydi rengini tarif edeyimde anlayabilirsiniz Gerçek Has Etli çiğköfte böylemi oluyordu
    Rengi tekrar yazayım Siyah görünümlü kırmızı renkli çiğköfte.
    Karartılmış yani yoğururken has etli çiğköfte böyle olmuyormuydu yahu ?

Ama varya zehir gibi acı.. burnumdan ve ağzımdan alevler fışkırıyroum adeta Yani nasıl diyim tadı bir süre damağımda ve dilimde kalıyor.
    10 Liraya bir porsiyon yaptıroyurm 12 sıkım ama ne sıkım adamakıllı Kalın sıkımlardan oluşuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.i.o.n.i.c

Hocam bende Vanlıyım kültürümüz benziyor. İçli köfteyi, kıymalıyı bizde böyle yapıyoruz. Konu için canı gönülden teşekkürler

rica ederim, sağolun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

YUSUF MİROĞLU@
    Hocam gecenlerde adanali diye bir lokantadan bir çiğköfte aldım Etliydi birde zaten rengi deseniz siyaha yakın hafif kırmızı renklerde çiğköfteydi rengini tarif edeyimde anlayabilirsiniz Gerçek Has Etli çiğköfte böylemi oluyordu
    Rengi tekrar yazayım Siyah görünümlü kırmızı renkli çiğköfte.
    Karartılmış yani yoğururken has etli çiğköfte böyle olmuyormuydu yahu ?

Ama varya zehir gibi acı.. burnumdan ve ağzımdan alevler fışkırıyroum adeta Yani nasıl diyim tadı bir süre damağımda ve dilimde kalıyor.
    10 Liraya bir porsiyon yaptıroyurm 12 sıkım ama ne sıkım adamakıllı Kalın sıkımlardan oluşuyor.

rengi işte benim foto ve videolarımda ki gibi olucak.

ekmekle yersen acısını bastirir ama normalde çiğ köfteyi, marul, salatalık, domates çeşitli yeşilliklerle götürecenki lezzetini, hazını alasın.

• 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.