Şimdi Ara

Çiğ Köfte Lahmacun Kebap İçli Köfte Künefe + 30 Urfa Yemeği ( Tarif-Foto-Video ) (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.796
Cevap
168
Favori
162.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ulan konuya girmez olaydım çiğ köfte çekti canım denesem mi diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

YUSUF MİROĞLU@
    Hocam gecenlerde adanali diye bir lokantadan bir çiğköfte aldım Etliydi birde zaten rengi deseniz siyaha yakın hafif kırmızı renklerde çiğköfteydi rengini tarif edeyimde anlayabilirsiniz Gerçek Has Etli çiğköfte böylemi oluyordu
    Rengi tekrar yazayım Siyah görünümlü kırmızı renkli çiğköfte.
    Karartılmış yani yoğururken has etli çiğköfte böyle olmuyormuydu yahu ?

Ama varya zehir gibi acı.. burnumdan ve ağzımdan alevler fışkırıyroum adeta Yani nasıl diyim tadı bir süre damağımda ve dilimde kalıyor.
    10 Liraya bir porsiyon yaptıroyurm 12 sıkım ama ne sıkım adamakıllı Kalın sıkımlardan oluşuyor.

rengi işte benim foto ve videolarımda ki gibi olucak.

ekmekle yersen acısını bastirir ama normalde çiğ köfteyi, marul, salatalık, domates çeşitli yeşilliklerle götürecenki lezzetini, hazını alasın.

Hocam bir ara alınca çiğköftenin fotosunu atayım daha iyi anlarsınız görsellerden çiğköftenin rengini hayatta çıkaramayabilirim çünkü o yüzden böyle sormak zorunda kaldım hocam siz daha iyi bilirsiniz diye

Çiğköfteyi ben yeşillik ile yiyorum ama tabi tadınıda iyi alıyorum felaket yakıyor damağımı ee zehir gibide acı üstelik öyle böyle değil yani gerçek çiğköfte idi.. Etli olduğu herhalinden belli oluyordu.
    İlk resminize baktım anladığım kadarıyla buna yakın ve biraz daha kırmızı renkte birşeydi Karaet yok sanırım bildiğim kadarıyla.
    (SİYAH-KIRMIZI Karışımlı birşey)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 24 Ocak 2013; 15:05:07 >

• burgurdan kaç çeşit yemek vardı ya ?
  • çiğköfte şanlıurfa yöresine aittir ama piyasadaki çiğköfteciler %90 adıyamanlıların elindedir

urfada yediğim çiğköfteyi hiçbir yerde yemedim ama adıyaman ve adanada da iyi yapıyorlar..

içli köftenin en güzelini adanalılar yapıyor, zaten bildiğim kadarıyla köken olarak içli köfte adanadan..

gerçi urfa adana antep mutfakları birbirine çok yakın ve çok lezzetli

bir de şıllık tatlısının tarifini ve videosunu koyuversen

• Şeytan diyo kalk urfaya git bu ne ya. Öğrenci evlerine tepki olarak açılmış bi başlık
  • ölen 10 foto linki yenilenmiştir, konu tam gaz devam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gentleman_

foto üzerindede yazdıgı gibi, şıllık pastane yapımı oldugu için video tarif koyamadım.
  • Hocam gece gece nasıl konulara geliyorum ya yine acıktım lanet.
  • Atla geliyorum.Yarın ordayım

Ayıptır günahtır ya bu saatte nerden gördümde imzaya tıkladım off off diyorum.Şişmeden gidiyim en iyisi

Şaka bir yana Ellerinize sağlık dert görmesin.Adresi pmden atıyorum az biraz lahmacun içli köfte yardım edin dedeye
  • insafsııııız
  • efsane konu olmuş, takip
  • Çok uğraşmışsınız
  • @Man Down

@elementalko

çok teşekkürler arkadaşlar.
  • TSK'nın verdiği istikak yemeklerinden sonra bu konuya girmek hataydı ızdırap resmen fotolar..

Saygılarla efem kıbrıstan.
  • Demin google de, en iyi çiğ köfte diye araştırıken, ordan oraya ,ordan buraya geliverdim. Hanımda yanımdaydı, sizin patlıcan kebabını gösterip bundan istiyorum dedim. Nası acıktıysam, yemek pişmeden mutfağa gidip patlıcanlara saldırıyodum. Hanım zor tuttu :) Velhasıl, @Yusuf Miroğlu arkadaşa teşekkürü bir borç bilirim. Yemek hazırlanmış hanım beni çağırı........
  • Yahu ben en son 2. el telefonlara bakıyordum bir anda buraya geldim. Oldu mu hiç bu resimler... :D
  • quote:

çiğköfte şanlıurfa yöresine aittir ama piyasadaki çiğköfteciler %90 adıyamanlıların elindedir

urfada yediğim çiğköfteyi hiçbir yerde yemedim ama adıyaman ve adanada da iyi yapıyorlar..

içli köftenin en güzelini adanalılar yapıyor, zaten bildiğim kadarıyla köken olarak içli köfte adanadan..

İçli köfte en güzel Malatya'da yapılır. Kızartılmaz analı kızlı adıyla yapılır. yenir. ohhh Halaaa ben geliyom.

• kardes valla mükemmel ellerine saglık

ama 100 kiloyum de de içim rahatlasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: hebelup

quote:

çiğköfte şanlıurfa yöresine aittir ama piyasadaki çiğköfteciler %90 adıyamanlıların elindedir

İçli köfte en güzel Malatya'da yapılır. Kızartılmaz analı kızlı adıyla yapılır. yenir. ohhh Halaaa ben geliyom.

içli köftenin en güzeli adanada yapılır, adanalılar da kızartmıyor

• Yusuf böyle ÇİĞ KÖFTE,LAHMACUN,KEBAP,İÇLİ KÖFTE,KÜNEFE yapmayı nereden öğrendi ?
  • 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.