Şimdi Ara

Çiğ Köfte Lahmacun Kebap İçli Köfte Künefe + 30 Urfa Yemeği ( Tarif-Foto-Video ) (77. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.796
Cevap
168
Favori
162.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gecen hafta amcam yapti cig kofte. Sizin tarifteki gibi. Kulaklarimdab soluyormuş hissi yarattı bende :) o derece acıyfı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyvallah hocam , eksik olma sağolasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Üzgün Kaslı

Gecen hafta amcam yapti cig kofte. Sizin tarifteki gibi. Kulaklarimdab soluyormuş hissi yarattı bende :) o derece acıyfı.

acı fazla geldiyse, amcanıza bir daha ki sefere hatırların isotu az koysun.

aciligi haricinde lezzeti iyiydi umarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: halikarnasss

quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

quote:

Orijinalden alıntı: baris195

bazıları kırmızı acı kullanıyor o halde siyah isot kullanmak lazım

urfada bir isot dükkanı.

Çiğ Köfte Lahmacun Kebap İçli Köfte Künefe + 30 Urfa Yemeği ( Tarif-Foto-Video )

adam tobleron gibi dizmiş mübarek

urfa demek isot demek, katmadıgımız yemek yok gibi.

daha büyük , daha çok çeşitli dükkanlar var , bu gene iyi.

• quote:

quote:

Gecen hafta amcam yapti cig kofte. Sizin tarifteki gibi. Kulaklarimdab soluyormuş hissi yarattı bende :) o derece acıyfı.

tadina diyecek yoktu valla. Yerken iyi, biraz gecti anca anladim acisini :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Üzgün Kaslı -- 29 Temmuz 2013; 2:48:10 >
  • quote:

quote:

quote:

tadina diyecek yoktu valla. Yerken iyi, biraz gecti anca anladim acisini :)

güzel.

bu arada ; çig köfteyi ekmekle , lavaşla degilde , marul,kıvırcık,salatalık,domates,havuç la yiyin.

hem çiğ köftenin lezzetini daha iyi alırsınız , hemde ekmek midenizi doldurup şişirmez.

• Yine dayanamayıp konuya girdim ve yine eriyip bittim. Urfa'ya Antep'e gitmeden ölmemek lazım. Bir de şey soracaktım palıza tatlısındaki kırmızı şerbet kızılcık şerbeti mi? Ben Eskişehirliyim. Bizim buralarda da pelize diye aynı şeyi yapıyorlar
  • Urfaya gideceğim için tek sevindiğim şey diyebilirim. düzgün yapan yerler vardır umarım.

• Oyş ss lere bak sahuru erken yapacaz belli oldu
  • S.a, çok güzel hazırlamışsınız sayfanızı çok beğendim elinize sağlık peki buz niye koyuyonuz çiğ köfteye onu tam anlamadım?
  • Bu urfa yemeklerinin bazılarını İstanbulda yemek istiyorsanız Aksaray Metro Durağının arkasında Urfa Lokantaları mevcut.
    Ayda en az 3 kere giderim. Çiğköfte , Bostan salatası , Urfa tarzı kebablar mevcut. Künefeleride güzel.

Bu arada Elinize Sağlık süper yemekler süper konu
  • Henüz gördüm. Mükemmel paylaşım olmuş, elinize sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: halikarnasss

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: baris195

bazıları kırmızı acı kullanıyor o halde siyah isot kullanmak lazım

urfada bir isot dükkanı.

Çiğ Köfte Lahmacun Kebap İçli Köfte Künefe + 30 Urfa Yemeği ( Tarif-Foto-Video )

adam tobleron gibi dizmiş mübarek

evet böyle dükkanlar var ama yerli halk bunlardan almaktan çok kendisi evde yapar ben şanlıurfalıyım ev dışında yapılan biberi yiyemem midemi bozar bunları hayatta deneyemem :D

hemşehrim çok güzel hazırlamış tek fazlası bana göre yumurtalı köftenin üzerindeki süs gibi duran o fazla yumurtalar o kadar abartı olmuş ;)

• gece gece olmadı bu ama güzel konu eline sağlık
  • valla ben ben tam has gaziantepli olarak şunu biliyorum urfanın lahmucu soğanlı olur gaziantep in ki sebzeli olur(maydonoz al biber yeşil antep biber domates isteyen sarımsakta koyar) içli köfteyi bizde yaparız ceviz yerine fıstık koyarız kızartırız bol kıymalı soğanlı olur iç harcı pidemiz vardır açma-kübban- tırnaklı vardır sabah kahvaltısında kaymak ekmeği dersiniz fırınlar yapar oda ayrı bir çeşittir katmer gaziantepindir bol fıstıklı kaymaklıdır. birde kıllı acur vardır ondanda firikli dolma yapılır oda antebe hastır yemeklerimizi birbirinden ayıran bir kaç farklılık vardır bunlarda tadı lezzeti değiştirir ama antep mutfağı başlı başına bir mutfaktı zengin lezzetli yemekleriyle
  • arkadaşlar urfa'da ve gaziantep'de nerde ne yenir liste verbilirmisiniz.
  • Vallahi gece gece nereden aradım buldum konuyu :)
    Elinize sağlık hem yemek hem konu için.
  • aşure

• Çok emek geçen bir konu olmuş. Anneme söyliyeyim de bana urfalı bir kız bulsun yalnız o kadar isot, o kadar kızartmalık sıvıyağ yenir mi hocam, ilerde problem çıkar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • allahınız yok mu lan sizin gece gece girdim girmez olaydım hepsini canım cekiyo şimdi
  • 
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.